ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Η αγωνία του Μega πριν από το πέναλτι

Όλο λύνονται τα προβλήματα του καναλιού κι όλο άλυτα μένουν

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Το στόρι με το Mega, μου θυμίζει εκείνον τον τύπο που έπεφτε από τον ογδοηκοστό όγδοο όροφο. Κι όσο κατέβαινε και μέτραγε την πτώση και μέτραγε πατώματα, όλο έλεγε: «Ως εδώ, καλά πάμε!» Λίγο πριν σκάσει σαν τα καρπούζια στην άσφαλτο…
Κάπως έτσι και με το κανάλι. Όλο σώζεται κι όλο η διάσωση δεν έρχεται. Τις προάλλες ακούσαμε ότι ετοιμάζεται επείγουσα λύση που θα ανακούφιζε τις οφειλές και θα ικανοποιούσε τις τράπεζες. Εκ των παρόντων και υποψηφίων μετόχων, ένας θα συνεισέφερε επτάμιση μύρια στον κορβανά, άλλος θα πρόσθετε επιπλέον πέντε, κάποιος τρίτος θα έβαζε κι αυτός το χέρι στην τσέπη για.. επταψήφιο ποσό, μεγάλη ευτυχία, χειροκροτήματα. Κι ύστερα ήρθε το φιρμάνι ότι τρία εκατομμύρια όλα κι όλα ήτανε το πακέτο και άμα σας αρέσει και άμα σας φτάνουν και άντε και αντίο θα σε δω στο πλοίο.
Και δώσε απεργίες φυσικά. Με βάση την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών:
Την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας στο Μega αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Η απεργία που ξεκινά από τις 06.00 αύριο Πέμπτη, 2 Ιουνίου έως τις 06.00 της Παρασκευής, 3 Ιουνίου 2016 αφορά όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα megatv.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών των μηνών. Απριλίου και Μαΐου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.
Κι αμέσως μετά:
Κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 06.00 αύριο Παρασκευή, 3 Ιουνίου έως τις 06.00 του Σαββάτου, 4 Ιουνίου 2016 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα megatv.
Ενώ και οι τεχνικοί αποφάσισαν στάσεις εργασίας επ’ αόριστον για να μην ξαναβγούν τα δελτία του καναλιού στον «αέρα».
Ξέρετε τι μου θυμίζουν όλα αυτά; Το μαρτύριο της σταγόνας που ζήσαμε πριν από μια πενταετία στην «Ελευθεροτυπία». Όπου κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε τρεις και λίγο ακούγονταν φήμες περί διάσωσης, περί επενδυτών, περί εκατομμυρίων που θα φίσκαραν τα ταμεία της εταιρείας. Κι όλο στα λόγια μέναμε, ως την ώρα που άρχισαν οι 48ωρες «κυλιόμενες» απεργίες και είδαμε τα ραδίκια ανάποδα. Κρατείστε το ως σημείωση και τα ξαναλέμε εν ευθέτω χρόνω.

Υ.Γ. 1: Καλές είναι οι εικασίες καλοί κι οι ψίθυροι. Τους εργαζόμενους τους σκέφτεται κανείς ή δεν περνάνε από το μυαλό των μετόχων; Μπορεί κάποιοι που μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών (άντε και των ποδιών…) να κονομήσανε από το Mega, οι υπόλοιποι ωστόσο είναι ακόμη και πάντα στο μεροδούλι μεροφάϊ. Δεν είναι μόνο τα λεφτά που τους οφείλονται, είναι και ολίγη ειλικρίνεια. Για να ξέρουν τι θα τους συμβεί και να μην ξυπνάνε το βράδυ από εφιάλτες και δράκους.
Υ.Γ. 2: Ενδιαφέρον στοιχείο: Χθες που δεν είχε ειδήσεις το Mega, ανέβηκε μισή μονάδα στη θεαματικότητα!