ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Οι Γερμανοί ήθελαν να διώξουν το ΔΝΤ το 2014...

Γιώργος Χ. Παπαγεωργίου - Παναγιώτης Τσακλόγλου
...επειδή ζητούσε κούρεμα χρέους
 
Αποκαλύψεις στην εκπομπή της ΕΡΤ «Focus - Φάκελος» του Γιώργου Χ. Παπαγεωργίου

Η Γερμανία το 2014 υποστήριζε την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα επειδή το Ταμείο ζητούσε κούρεμα του ελληνικού χρέους, κατά ένα μικρό ποσό, της τάξης των 8-9 δισ. ευρώ, το οποίο θα προκαλούσε μεγάλο πολιτικό ζήτημα.
Το γεγονός αυτό και άλλα πολλά ήρθαν στο φως μέσα από την εκπομπή της ΕΡΤ «Focus - Φάκελος», που παρουσίασε την Πέμπτη το βράδυ μια έρευνα σε βάθος για το ρόλο του ΔΝΤ και το «παιχνίδι» με το ελληνικό χρέος.
Στην εκπομπή που επιμελήθηκε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χ. Παπαγεωργίου,.. μίλησαν εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν,καταγράφοντας τα μεγάλα λάθη του ΔΝΤ αλλά και τις σκοπιμότητες που υπάρχουν σήμερα.
Έπαιξε επίσης ένα πρωτότυπο video animation, που έδειξε με απλό τρόπο πως οι δανειστές «αγόρασαν» το ελληνικό χρέος στο διάστημα 2010-2012 από τις τράπεζες για να τις προφυλάξουν προτού κάνουν το «κούρεμα» και πώς τώρα ετοιμάζονται να το ξαναπουλήσουν σε ιδιώτες επενδυτές μέσα από την αγορά ομόλογων.
Τις συζητήσεις που είχαν γίνει το 2014 για το χρέος  αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου ο οποίος στο διάστημα 2012-2014 εκπροσωπούσε την Ελλάδα στο Euroworking Group, όπου συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Δείτε εδώ το απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Τσακλόγλου, καθώς και ολόκληρη την εκπομπή Focus Φάκελος της 9ης Ιουνίου 2016