ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Δημοσιογράφος ή υπουργός;

Τι είναι αυτή την περίοδο ο Παντελής Καψής; Χάσαμε το λογαριασμό 

«Ωχ προβλέπω διαγραφές δημοσιογράφων από τη βρετανική ΕΣΗΕΑ. Παίρνουν θέση για το δημοψήφισμα» έγραψε ο Παντελής Καψής στο facebook, και συνόδεψε το... ευφυές -αν μην τι άλλο- σχόλιο με πρωτοσέλιδα βρετανικών εφημερίδων.
Το συνδύασε ο γνωστός δημοσιογράφος-περιστρεφόμενη πόρτα (από τη δημοσιογραφία στην πολιτική και τούμπαλιν) με τις πειθαρχικές κυρώσεις της ΕΣΗΕΑ εναντίον δημοσιογράφων για την περίοδο του δικού μας δημοψηφίσματος.
Να σημειώσουμε ευθύς εξαρχής πως άλλο οι εφημερίδες και άλλο τα κανάλια που κρατούν.. δημόσιες συχνότητες και πρέπει να τηρούν τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία - κάτι που δείχνει να ξεχνάει ο Παντελής Καψής ο οποίος ήταν και αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ τρομάρα μας. Και να επαναλάβουμε, το έχουμε ξαναγράψει, πως κι εμείς διαφωνούμε με τις πειθαρχικές κυρώσεις από την ΕΣΗΕΑ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα τώρα.


Όμως δεν ήταν μόνο η ΕΣΗΕΑ που επέβαλε ποινές, ήταν και το ΕΣΡ (όσο πρόλαβε, πριν το παύσει ο Νίκος Παππάς τον Οκτώβριο με τροπολογία). Πρόλαβε το κατεξοχήν αρμόδιο όργανο να ασχοληθεί με την περίοδο πριν το δημοψήφισμα και να τιμωρήσει κάποιους - πολλοί φάκελοι είναι έτοιμοι, με πολλές περιπτώσεις ηλεκτρονικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων που παραβίασαν τη δημοσιογραφική δεοντολογία εκείνη την περίοδο, απλώς το ΕΣΡ δεν πρόλαβε να προχωρήσει στο τελικό στάδιο των ποινών.
Παράδειγμα, το δελτίο ειδήσεων του Mega που «έφαγε» 20 χιλ. ευρώ πρόστιμο για «μετάδοση ανακριβών γεγονότων ως αληθών». Ήταν για τη περίφημη φωτογραφία με τις δύο γριούλες μπροστά στα ΑΤΜ που ο σταθμός παρουσίασε σαν... ελληνική. Σύμφωνα με το κανάλι, η φωτογραφία είχε ληφθεί «από τράπεζα χθες βράδυ στο κέντρο της Αθήνας», ενώ ως γνωστόν πρόκειται για φωτογραφία από τη Νότια Αφρική. Ο δικηγόρος του Mega υποστήριξε μάλιστα ότι «εάν για την ίδια φωτογραφία στο ίδιο πλάνο έλεγε ότι χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δημοσίευσε εφημερίδα από ΑΤΜ, θα ήταν το ρεπορτάζ άψογο».
Αλλά ο Παντελής Καψής και όλοι οι υπόλοιποι που ευαγγελίζονται μία νέα ΕΣΗΕΑ, δεν λένε τίποτε γι' αυτό. Το ξεχνούν το ΕΣΡ και βγαίνουν και μιλάνε για σοβιετία και άλλα αντίστοιχα, φαιδρά. Τις ψεύτικες εικόνες τις κάνουν τουμπεκί
Διαστρεβλωτικό το σχόλιο στο facebook του πρώην υπουργού-νυν δημοσιογράφου και δεν ξέρουμε αν είναι επίτηδες ή κατά λάθος...
Έκαναν που έκαναν μαύρη προπαγάνδα τότε για το δημοψήφισμα τρομοκρατώντας το λαό και καταπατώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, θέλουν να βγουν τώρα και αδικημένοι. Λίγη τσίπα...
e-tetradio.gr
 
* Την ώρα που το ΕΣΡ καταλόγιζε πρόστιμο στο Mega, η ΕΣΗΕΑ επέβαλε ποινές επίπληξης στους Μανώλη Καψή, διευθυντή ειδήσεων, Όλγα Τρέμη και Μαρία Σαράφογλου για παραβίαση των αρχών της δεοντολογίας. Σιγά το σπουδαίο, δηλαδή.