ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ο Κυριάκος θέλει τον Παπαχελά για το υπουργείο Εξωτερικών

Οι καλές σχέσεις του διευθυντή της Καθημερινής με τον πρόεδρο της ΝΔ

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο άνθρωπος που έφερε κοντά τον Κυριάκο Μητσοτακη, στο Συγκρότημα Αλαφούζου, δεν είναι άλλος απο τον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά. Επίσης, δεν αποτελεί πολιτικό μυστικό ότι οι δυο άνδρες διατηρούν εδώ και χρόνια ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας, πολύ πριν γίνει βουλευτής ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ. Στο πέρασμα του χρόνου η σχέση των Μητσοτακη - Παπαχελά, σφυρηλατήθηκε, με τον πρώτο να μην κρύβει την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο του δεύτερου.
Η επιλογή του Κυριακου να παραχωρήσει την πρώτη μετεκλογικά συνέντευξη στην.. εκπομπή του διευθυντή της Καθημερινής, μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρηθεί. Απεναντίας, όπως υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες ο νέος αρχηγός της ελληνικής κεντροδεξιάς, θέλησε να στείλει ενα ξεχωριστό μήνυμα προς πάσα μιντιακή κατεύθυνση. Ως εδώ όλα θεωρούνται λίγο ως πολύ αναμενόμενα και φυσιολογικά. Εκείνο, αλλάζει τα δεδομένα είναι η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο Μητσοτάκης, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο στο ενδεχόμενο που θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση, να επιλέξει τον Αλέξη Παπαχελά, για την θέση του υπουργού Εξωτερικών. ''Πρόκειται για εξαιρετική επιλογή...'' σχολιάζουν πρόσωπα που γνωρίζουν την σχετική πληροφορία.

Γιάννης Κουρτάκης (Πολιτικός Καφές / parapolitika.gr)