ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Κόλαφος για τους γραφειοκράτες της ΕΣΗΕΜΘ η μεγάλη αποχή για εργασιακούς

Σε 8 ΜΜΕ δεν υπήρξαν υποψήφιοι!

Από τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης έπρεπε να είχαν εκλεγεί 28 εργασιακοί εκπρόσωποι αλλά λόγω της αποχής μελών και υποψηφίων, οι εργασιακοί που εξελέγησαν είναι μόλις 14! Σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι εξελέγησαν διότι δεν υπήρχε συνυποψήφιος. Σε κάποια ΜΜΕ όπως στο ΑΠΕ εξελέγησαν λιγότεροι γιατί δεν υπήρχαν αρκετοί υποψήφιοι. Υπήρξε και εκλογή εργασιακού με μία ψήφο. Απο 8 εργασιακούς χώρους, δηλαδή «Μακεδονία–Θεσσαλονίκη», «Arena Press», «ThessNews», «ανταποκριτικά γραφεία αθηναϊκών εφημερίδων», «TV Μακεδονία», «Ράδιο Θεσσαλονίκη», «Arena FM» και «εφημερίδες και Ρ/Τ Μέσα Κεντρικής Μακεδονίας» δεν υπήρξε υποψήφιος. Οσο για τη..
συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία πρέπει να κινήθηκε γυρω στο 15%.
Η εικόνα είναι εικόνα διάλυσης και σήψης και οι ευθύνες βαρύνουν όλους. Οι ευθύνες κυρίως βαρύνουν την παράταξη της πλειοψηφίας που διοικεί την Ένωση εδώ και πολλές διετίες και την έχει καταστήσει μία γραφειοκρατική μουσειακή δομή που διεκπεραιώνει τις «δημόσιες σχέσεις» των εργοδοτών με τους εργαζομένων και επικυρώνει τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι γραφειοκράτες του διευθυντικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας θα πρέπει να ντρέπονται για την εικόνα διάλυσης της ΕΣΗΕΜΘ. Μία λέξη μόνο: ξεφτίλα. Ερώτηση: Γιατί απο την εφημερίδα «Μακεδονία» δεν υπήρξε κανένας υποψήφιος για το Μεικτό όταν ο Ρήγας, ο Καπόν και η Σουλοπούλου για τα απλήρωτα δεδουλευμένα των 8 μηνών κάνουν το κορόιδο και θέτουν εκ νέου θέμα μισθών; Ποιος να αναλάβει το ρόλο του εργασιακού νεροκουβαλητή όταν το δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ κάνει την πάπια, την όρνιθα και τη χήνα μαζί;
Ευθύνες έχουν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δ.σ. που τα τελευταία χρόνια αδιαφόρησαν πλήρως για το συνοχή και το κύρος της Ένωσης. Ιδίως η «ριζοσπαστική μετωπική πλευρά». Αντί να λειτουργήσει ενωτικά και ως ευρύ μέτωπο δυνάμεων αλλαγής και ανατροπής με βάση τα πραγματικά προβλήματα, εγκλωβίστηκε στις μικροκομματικές,  ιδεοληπτικές και παραγοντίστικες σκοπιμότητες των ηγετικών στελεχών της.
Το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών για το Μεικτό της ΕΣΗΕΜΘ έρχεται να επικυρώσει την μεγάλη αποτυχία των εκλογών για το δ.σ. και βαρύνει βέβαια και τα ίδια τα μέλη που θεωρούν ότι η ΕΣΗΕΜΘ δεν τους αφορά και πως είναι χρήσιμη μόνο για το… τζάμπα σινεμά. Οι επιλογές όμως των… ιδιωτών, εν τέλει  δεν αφορούν τα συλλογικά όργανα. Κι όσο για κάποιους που το παίζουν υπεράνω, να πούμε ότι δεν υπάρχουν «χρήσιμοι ηλίθιοι»…

Ποιοι εξελέγησαν:
  • Εφημερίδα Metrosport: Ψήφισαν 11. Εκλέγονται οι Δημαράς Χαράλαμπος (11 ψήφοι) και Μπασμπαρέλας Δημήτριος (9 ψήφοι).
  • Άλλες εφημερίδες Θεσσαλονίκης: Ψήφισαν 5. Εκλέγεται ο Στολάκης Ευάγγελος (3 ψήφοι).
  • ΕΡΤ3: Ψήφισαν 50. Εκλέγονται οι Πακλατζής Αναστάσιος (30 ψήφοι), Ομηρίδου Άννα (29 ψήφοι) και Τριανταφύλλου Αλέξανδρος (15 ψήφοι). Βάσει του καταστατικού της ΕΣΗΕΜ-Θ, άρθρο 21, παρ.1Β, ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου καταλαμβάνει μία από τις τρεις θέσεις εργασιακών αντιπροσώπων, ως μοναδικός υποψήφιος προερχόμενος από το ραδιόφωνο, μολονότι συγκέντρωσε λιγότερες ψήφους από τον υποψήφιο Κάσαρη Παναγιώτη (18 ψήφοι), ο οποίος, όπως και οι δύο άλλοι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, προέρχεται από την τηλεόραση της ΕΡΤ3.
  • Δημοτική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση (ΔΕΠΘΕ): Ψήφισαν 9. Εκλέγονται οι Δένη Ευδοξία (8 ψήφοι) και Αναγνωστίδου Μαρία (4 ψήφοι).
  • Πρακτορείο 104,9: Ψήφισαν 10. Λευκό 1. Εκλέγεται η Κεχαγιά Δήμητρα (9 ψήφοι).
  • Ραδιοφωνικός σταθμός LIBERO FM: Ψήφισε 1. Εκλέγεται ο Σακισλόγλου Ιάκωβος (1 ψήφος).
  • Ραδιοφωνικός σταθμός Metropolis FM: Ψήφισαν 7. Εκλέγεται η Δήμου Σουλτάνα (7 ψήφοι).
  • Άλλα Ιδιωτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Θεσσαλονίκης: Ψήφισαν 6. Εκλέγεται η Σπηλιώτη Αφροδίτη (6 ψήφοι).
  • Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Ψήφισαν 9. Εκλέγονται οι Αβραμίδου Αργυρή (8 ψήφοι) και Καραθάνου Αναστασία (5 ψήφοι).
- πηγή: syntaktologio
- Διαβάστε ακόμη: Άλλο ένα θαύμα διεθνούς… εμβέλειας από την ΕΣΗΕΜ-Θ και το εργοδοτικό κατεστημένο! Εξαφάνισαν τους 11 εργασιακούς εκπροσώπους από 8 Μέσα! Πλήρης η απαξίωση των διοικούντων συνδικαλιστικών φαντασμάτων!