ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ψυχάρης: Θα πληρώνουμε όποτε μπορούμε...

Συμφωνία μήνα προς μήνα της ΕΣΗΕΑ με το αφεντικό του ΔΟΛ

Τελικά ο Σταύρος Ψυχάρης αυτό που θα προτείνει στους εργαζομένους στον ΔΟΛ είναι να πληρώσει κατι τις παραπάνω τον Ιούλιο και μετά βλέπουμε. Η τελική πρόταση Ψυχάρη προς την ΕΣΗΕΑ σήμερα το πρωί ήταν γραπτή δέσμευση με ημερομηνίες για πληρωμή ενός μισθού και επιδόματος αδείας τον Ιούλιο και μετά εξόφληση των οφειλομένων μέχρι το τέλος του έτους, αλλά χωρις δεσμεύσεις στην καταβολή των πληρωμών στη λογική όποτε μπορούμε θα πληρώνουμε.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και η ΕΣΗΕΑ ζήτησαν να υπάρξει χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένες ημερομηνίες και για να διευκολύνουν την επιχείρηση είπαν στα στελέχη του ΔΟΛ ότι δέχονται η εξόφληση να μετατεθεί για το Φεβρουάριο του 2017, δηλαδή έδωσαν άλλους δύο μήνες περιθώριο για να γίνει πιο ομαλά η διαδικασία. Παρόλα αυτά ο Ψυχάρης μέσω του Αντώνη.. Καρακούση επέμεινε στην αρχική και πάγια θέση του ότι θέλει να εξοφλήσει, αλλά αδυνατεί να δεσμευτεί σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
Τελικά η γενική συνέλευση των εργαζομένων δέχτηκε την πρόταση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ η οποία ήταν να μη γίνει άμεσα απεργιακή κινητοποίηση αλλά οι κινήσεις να γίνουν βήμα βήμα ή καλύτερα μήνα με το μήνα. Δηλαδή να περιμένουν όλοι πρώτα να γινουν οι πληρωμές του Ιουλίου και αμέσως μετά η ΕΣΗΕΑ να πιέσει ώστε να βγει στο τέλος Ιουλίου ανακοίνωση με συγκεκριμένες ημερομηνίες για τον Αύγουστο κοκ και σε περίπτωση που υπάρξει νέα αθέτηση στα υποσχόμενα και γενικά αν υπάρξει η οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση πληρωμών να γίνει τότε συζήτηση για έναρξη κινητοποιήσεων.
Η ΕΣΗΕΑ επίσης ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι όποιος επιθυμεί νομική κάλυψη και συμβολή για να προχωρήσει σε καταγγελία, ασφαλιστικά μέτρα, επίσχεση κλπ θα μπορεί να το κάνει μέσω του νομικού τμήματος της ΕΣΗΕΑ.
- πηγή: enimerosi24