ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Καθεστώς μυστικότητας για δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα

Επέκταση της έρευνας και σε εφημερίδες

Επτασφράγιστο… μυστικό τα πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με τα δάνεια των εταιριών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και των πολιτικών κομμάτων το οποίο έχει κατατεθεί στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που έχει συσταθεί με απόφαση της Ολομέλειας. Υπέρ της «αυστηρής τήρησης κανόνων εμπιστευτικότητας» τάσσονται κυβέρνηση αλλά και αντιπολίτευση ενώ θα υπάρξει τρίμηνη παράταση των εργασιών λόγω του τεράστιου όγκου και την επέκταση της έρευνας και σε εφημερίδες.
Τα -τεράστια σε όγκο- στοιχεία βρίσκονται μεν στην διάθεση των βουλευτών και των κομμάτων που μετέχουν στην επιτροπή, πλην όμως η ανάγνωσή του γίνεται με διαδικασίες που μοιάζουν με.. αυτές που ισχύουν για την… Διατλαντική Συμφωνία (TTIP).
‘Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μέλος της επιτροπής, μετά την συνεδρίαση της 9/6, «υπάρχει μόνον ένα αντίγραφο», που φυλάσσεται σε ειδικό γραφείο στο κτίριο του κοινοβουλίου, ενώ για να το διαβάσει κάποιος βουλευτής πρέπει «να συνοδεύεται από υπάλληλο της Βουλής», προκειμένου να ελέγχει ότι το μόνο που θα γίνει θα είναι η ανάγνωση του κειμένου. Μάλιστα στελέχη της αντιπολίτευσης, που στηρίζουν την συγκεκριμένη πρακτική σημείωναν ότι είναι σωστή η συγκεκριμένη πρακτική αφού υπάρχει κίνδυνος διαρροής των στοιχείων που «είναι απόρρητα» και ουδείς μπορεί να πάρει την ευθύνη για την διαρροή τους.
- από ρεπορτάζ του Γεράσιμου Λιβιτσάνου στο thepressproject