ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Οι εργαζόμενοι του Ντινάν ζητούν παρέμβαση του υπ. Υγείας

Από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ NΤΥΝΑΝ (ΣΕΝΕΝ) λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για την χρηματολογιστική χρεωκοπία του Κοινοφελούς Ιδρύματος και του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, το Σ.Ε.Ν.Ε.Ν ως εκπροσώπος των εργαζομένων επιμένει στην αναντίρρητη αλήθεια των ανακοινώσεων του, των δελτίων τύπου και κυρίως της Ανοιχτής επιστολής - Υπόμνημα -Διαμαρτυρίας πρός την νύν και πρώην κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας, τα πολιτικά κόμματα ,τη Βουλή των Ελλήνων και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Δια μέσω αυτών το Σ.Ε.Ν.Ε.Ν είχε έγκαιρα υποδείξει ως υπεύθυνους της κακοδιαχείρισης.. το Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν και τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες επι σειρά ετών είχαν καίρια εκπροσώπηση σε αυτό.
Με στόχο να οδηγήσουν το νοσοκομείο στον χώρο της ιδιωτικής υγείας και την διαγραφή χρεών με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με διορισμένες διοικήσεις και διαχειριστικές ομάδες μεθόδευσαν τον αναγκαστικό πλειστηριασμό με μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, Κ.Ι.Ε.Ν και Τράπεζας Πειραιώς με χαμένους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.
Το Σ.Ε.Ν.Ε.Ν με υπόμνημα που κατάθεσε ενώπιον του αρμόδιου Ειρηνοδίκη την ημέρα διεξαγωγής του πλειστηριασμού είχε καταγγείλει και εναντιωθεί στόν τρόπο διεξαγωγής του.
Μέσα απο τον πλειστηριασμό κατακρεουγήθηκαν κατα 20% οι αναγγελθέντες καθαροί μισθοί μας, δεν αποδόθηκαν οφειλές απο μισθούς του 12 και αναδρομικές οφειλές Διαιτητικών Αποφάσεων παρά την δέσμευση μέσα απο το μνημόνιο συνεργασίας για την πλήρη εξόφληση όλων των οφειλομένων χρημάτων πρός τους εργαζόμενους.
Απαιτούμε την παρέμβαση του Υπ.Υγείας (ως εταίρο στο μνημόνιο συνεργασίας) πρός την Τράπεζα Πειραιώς για την πλήρη εξόφληση όλων των οφειλομένων χρημάτων. Άλλωστε οι οφειλές αυτές βαραίνουν την ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ θυγατρική εταιρεία της τράπεζας ως δίαδοχο εργοδότη του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.

ΤΟ ΔΣ του Σ.Ε.Ν.Ε.Ν