ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ο διευθυντής που αρνήθηκε να προσυπογράψει απολύσεις...

..και αναγκάστηκε να παραιτηθεί 

Ποιος πρώην διευθυντής μεγάλης Αθηναϊκής εφημερίδας αναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν από εξι χρόνια αρνούμενος να προσυπογράψει (όπως ο ίδιος ανέφερε σε δημόσια επιστολή του προς τους εργαζόμενους) μαζικές και οριζόντιες απολύσεις;
Το θυμήθηκε ο ίδιος σε άρθρο του αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στο Mega και στην κατάρρευση του επαγγελματικού κλάδου των ΜΜΕ. 
Για το γεγονός της παραίτησής του γράφει στο άρθρο του:
"Πριν από έξι χρόνια, τέτοιο καιρό, σαν σήμερα, αναγκάστηκα να παραιτηθώ από το τιμόνι μιας μεγάλης αθηναϊκής εφημερίδας, αρνούμενος να προσυπογράψω μαζικές και οριζόντιες απολύσεις. Με δημόσια δήλωσή μου κατήγγειλα τον κοντόφθαλμο..
χαρακτήρα αυτών των τυφλών δράσεων και προέβλεψα τις αρνητικές συνέπειές τους.
Φυσικά, οι απολύσεις έγιναν. Και αυτές και οι επόμενες, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη εφημερίδα να πουλάει σήμερα, όπως και οι περισσότερες που ακολούθησαν την ίδια οδό, το 30% των φύλλων που πουλούσε το 2010. Εκοψαν τα έξοδα πετώντας κόσμο στον δρόμο, έχασαν όμως και τους αναγνώστες. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή..."
TIP O συγκεκριμένος πρώην διευθυντής, ήταν συμμαθητής (από του Μωραίτη) και φίλος με τον εκδότη με τον οποίο τελικά τα έσπασαν για το θέμα των περικοπών και απολύσεων.