ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Ψάχνουν και δημοσιογράφους για κόλπο με ομόλογα

Εντείνονται και εκτείνονται οι εισαγγελικές έρευνες για τα «Panama Papers» και τη «λίστα Μπόργιανς» καθώς στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών μπαίνουν κρατικοί λειτουργοί, νομικά γραφεία και εταιρίες για μεταφορά κεφαλαίων εκτός Ελλάδας, ακόμα και μετά τα capital controls.
Oπως γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «δημοκρατία» οι έρευνες επεκτείνονται και σε δημοσιογράφους που εμπλέκονται σε κόλπο με ομόλογα.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν δώσει εντολές στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου να ανοίξουν 1.700 φάκελοι φυσικών προσώπων, που εμπλέκονται σε αγορές ξένων ομολόγων, επι capital controls, στα Panama Papers και στην λίστα Μπογιαρνς.
Ειναι συναλλαγές άνω των €500.000 που χρησιμοποιήθηκαν για αγορές ξένων ομολόγων το..
2014-2015 ωστε να συγκαλύψουν την διαρροή κεφαλαίων από την Ελλαδα προς το εξωτερικό.
Ομοίως κατά την περίοδο των capital control κάποιοι είχαν βρει παράθυρο να βγάζουν τα χρήματα τους με το σπάσιμο ομολογων.
Επίσης γίνονται έλεγχοι στα Panama Papers που επικεντρώνονται σε 800 πρόσωπα εκ των οποίων και 350 «ορφανές» επιχειρήσεις «αγνωστου ιδιοκτησίας» ενώ στην λίστα Μπογιαρνς οι έρευνες ξεκίνησαν σε τουλάχιστον 100 ατομα που έχουν κινήσεις πάνω απο 3.000.000 ευρώ.