ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ο μεγάλος εμπαιγμός

Ποιοι γελοιοποιούν τη δίκη της Χ.Α.

«Oλοι οι κατηγορούμενοι είναι έξω. Βαδίζουν στους δρόμους όπου άφησε το αίμα του ο Παύλος». Αυτό καταγγέλλει η μητέρα του δολοφονημένου, από τη Χρυσή Αυγή, Παύλου Φύσσα  και ζητά ην παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού για το κατάντημα της σημαντικότερης δίκης των τελευταίων δεκαετιών.
Η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα, εξέφρασε την πικρία της για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στη διεξαγωγή της δίκης, ζητώντας ταυτόχρονα απαντήσεις από την ανώτατη πολιτειακή εξουσία.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, με τη συμμετοχή του Παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch, η μητέρα του Παυλου Φύσσα είπε συγκεκριμένα:
«Είμαι εδώ ως πολίτης, ως μητέρα του Παύλου και θέλω να εκφράσω τον μεγάλο μου πόνο και  την αδικία που νιώθουμε και ζούμε. Ζητάω ως μητέρα και ως πολίτης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό της χώρας να μου δώσουν μια απάντηση σε όλο αυτό που γίνεται. Για ποιο λόγο; Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι μια πολιτική δολοφονία. Οι κατηγορούμενοι είναι όλοι έξω. Κυκλοφορούν στον ίδιο δρόμο, στον δρόμο που δολοφόνησαν τον Παύλο. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους βλέπουμε, να ακούμε τις κοροϊδίες τους, να βλέπουμε τις προκλήσεις τους και τα γέλια τους. Φτάσαμε στο σημείο, ο πατέρας του Παύλου να μην είναι στη δίκη γιατί δεν μπορεί να αντέξει. Απλά αν θέλουν ας μου δώσουν μια απάντηση. Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από μια εγκληματική οργάνωση που είναι και ένα κόμμα που βρίσκεται στη Βουλή. Μου οφείλουν μια απάντηση και θα ήθελα μια απάντηση. Αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι ας μου απαντήσουν ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε διαρροές στον Τύπο, είχε σημειώσει πως «οι απόπειρες μετακύλισης της ευθύνης για την καθυστέρηση στον υπουργό είναι άστοχες και επί της ουσίας καλούν σε ανεπίτρεπτη ανάμειξη του Υπουργείου στο έργο της Δικαιοσύνης». 
Από την πλευρά της, η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου, έκανε λόγο για το αδιέξοδο που συναντούν, προσπαθώντας να βρουν κάποια άκρη: «Έπειτα από 4,5 μήνες αποχής συνεχίζεται η δίκη, αλλά το εμπόδιο είναι πως έχουν οριστεί μόλις πέντε συνεδριάσεις μέσα στον Ιούνιο, ενώ παλαιότερα ήταν 12 ανά μήνα. Νιώθουμε ότι έχουμε γίνει μπαλάκι μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και της διοίκησης της Εφετείου»

Διαβάστε το ρεπορτάζ στην ΕφΣυν που κυκλοφορεί σήμερα