ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

«Κάποιοι στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ έχουν μπερδέψει την αποστολή τους»

-Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΕΣΗΕΑ και ΕΡΤ
ΚΕΔ: «Αριστερό» ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ.  Όταν ο Ταγματάρχης παίζει το βιολί του

Βέντέτα έχει ανοιξει η ΕΣΗΕΑ με την διοικηση της ΕΡΤ (ή το αντίθετο). Η ΕΡΤ απάντησε στην σκληρή ανακοίνωση της Ενωσης των δημοσιογράφων της Αθήνας που είχε τίτλο «Δεν πάλεψαν για αυτή την ΕΡΤ οι εργαζόμενοι και η κοινωνία» (και φωτογράφιζε τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη) και ανέφερε πως κάποιοι στο ραδιομέγαρο έχουν μπερδέψει την αποστολή τους...
Η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της απάντησε στο ίδιο ύφος αναφέροντας πως «κάποιοι στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ έχουν μπερδέψει την αποστολή τους». Στο κείμενο συγκεκριμένα αναφέρεται:
"Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, καλούμε τους συντάκτες της ανακοίνωσης (της ΕΣΗΕΑ να
απαντήσουν:
1. Σε ποιες συγκεκριμένα μονομερείς ενέργειες έχει προβεί η ΕΡΤ εις βάρος των δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων της;
2. Για ποιο λόγο η ΕΣΗΕΑ έχει μπλοκάρει τη διαδικασία διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση..
Σ.Σ.Ε. με το να μην απαντά στις θέσεις που η διοίκηση της ΕΡΤ της έχει στείλει εδώ και 50 μέρες, ήτοι από τις 22/04/2016;
3. Πώς μιλά η ΕΣΗΕΑ για δεοντολογία όταν γνωρίζει πως η ΕΡΤ ήταν ο μοναδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας που μετέδιδε απεργιακό δελτίο ειδήσεων με ρεπορτάζ για τις διεκδικήσεις του κλάδου;
4. Πώς μιλά για «προκλητικό εμπάργκο», όταν εκατοντάδες δημοσιογράφοι – και όχι μόνο εργαζόμενοι στην ΕΡΤ – συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ, έχουν καθημερινά τη δυνατότητα ελεύθερα και αβίαστα να προβάλουν τις απόψεις τους;
Τέλος, είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς γιατί η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να εκδώσει αυτή την ανακοίνωση, την ημέρα που η διοίκηση της ΕΡΤ ανακοίνωσε τα πεπραγμένα του ενός έτους από την επαναλειτουργία της."

ΚΕΔ: «Αριστερό» ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ. 
Όταν ο Ταγματάρχης παίζει το βιολί του
 "«Aριστερό» μαύρο στην ενημέρωση έχει εξασφαλίσει η τρόικα Ταγματάρχη-Τσακνή –Καπάκου. Με μπαμπούλα την τελευταία συνέντευξη του Μητσοτάκη, στο κεντρικό δελτίο, που άφησε υπονοούμενα για καινούργιο λουκέτο, αλωνίζουν στο ραδιομέγαρο και κάνουν τα δικά τους.
Έχουν δέσει χειροπόδαρα τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΕΡΤ , που συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς ΣΣΕ, με όρους αγοράς, μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας, με ωράριο λάστιχο και χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει.
Κάπως έτσι οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι οι εργαζόμενοι μετά τις χειροπέδες στην εξώπορτα, τις μέρες του Κεδίκογλου και του Καψή ,βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με τον «βούρδουλα» του διευθύνοντος, που με τον γυαλιστερό βοηθό του, κάνει έφοδο σε γραφεία και στούντιο.
Άσε τον τοποτηρητή , που παραδίδει, από την πρώτη μέρα μαθήματα, για να γράφονται ,όπως …πρέπει οι ειδήσεις.
Το Σάββατο κλείνει ένας χρόνος που άλλαξαν δυο γράμματα στη μαρκίζα του ραδιομέγαρου και βγήκε το «Ε» και το «Ι» από την ταμπέλα της ΝΕΡΙΤ.
Η ΕΡΤ 3 όμως που σήκωσε το βάρος της αυτοδιαχείρισης , μετά την εισβολή των ΜΑΤ, στο ραδιομέγαρο, άνοιξε με 18 μέρες καθυστέρηση. Ακόμη και σήμερα δεν υπάρχουν εγγυήσεις και για τους 19 περιφερειακούς σταθμούς.
Διοίκηση και κάμποσα τσιράκια της, επιδιώκουν να μηδενίσουν τους αγώνες δύο ετών, των εργαζομένων και των αλληλέγγυων, απέναντι στο Μαύρο, τα ΜΑΤ και την παράγκα του Καψή.
Δεν θα τους περάσει.
Η ..δήθεν ΕΡΤ, απλώς μένει κλειστή στην κοινωνία, που πληρώνει όμως το ανταποδοτικό τέλος , έστω κι αν τα μισά λεφτά πάνε, από τις μέρες του Παπακωνσταντίνου στις τσέπες της ΛΑΓΗΕ (για τις ανεμογεννήτριες) ή στους ξένους νταβαντζήδες.
Ένα χρόνο τώρα όμως με τούτα και με τα άλλα, η παρέα του Παπά , βάζει πλάτη στην κυβέρνηση, με στρογγυλά τραπέζια στα μέτρα του Μαξίμου, για να περνάνε στον κόσμο, δήθεν ως έσχατη λύση μνημόνια, ξεπούλημα ,κόφτη ,το Ελληνικό κοψοχρονιά στο Λάτση και τα αεροδρόμια μποναμά στους Γερμανούς.
Γράφουν όμως και την δεοντολογία στα παλιά τους παπούτσια και μήνες τώρα έχουν αναλάβει εργολαβικά να κάνουν αβάντα σε Κατρούγκαλο και Πετρόπουλο, χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος αντίλογος, ώστε ό κόσμος να είναι κα υπερήφανος που ούτε δουλειά έχει, ούτε σύνταξη θα πάρει.
Από χθες ανέλαβαν την βρώμικη δουλειά για μπει λουκέτο και στα δημοσιογραφικά ταμεία ,ώστε το αγγελιόσημο να πάει πεσκέσι όπως και οι συχνότητες στη Digea.
Από νωρίς το πρωί έβγαλαν στο γυαλί εκείνο το γνωστό Τρίμη , με κουμανταδόρο κάποιον Δαράκη ,που στην εκπομπή του έκανε πλακίτσα-ρεκλάμα μήπως και δούν την συνέντευξη που πήρε ο διευθύνων σύμβουλος από τον Καβάκο.
Έτσι εξηγείται κάπως γιατί ο Ταγματάρχης επιμένει με το βιολί του.
9-6-2016
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"