ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Οι εργαζόμενοι στο «Εθνος» ζητούν απεργία αλλά...

...η ΕΣΗΕΑ καλεί διευθυντές
 
Δεύτερη γενική συνέλευση για τους εργαζόμενους στο “Έθνος” τους οποίους όπως όλα δείχνουν, δεν εμπαίζει μόνο ο εργοδότης τους, ο Φώτης Μπόμπολας. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν, όπως γράψαμε, απεργιακές κινητοποιήσεις με απόφαση της συνέλευσής τους, με αίτημα την πληρωμή 2 15νθήμερων ως την Παρασκευή. Ζήτησαν από την ΕΣΗΕΑ να κηρύξει τις απεργίες. Και αντί για αυτό η Ένωση κάλεσε τους διευθυντές για να… ενημερωθεί. Να σημειωθεί πως στις απεργίες διαφωνούν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων!
Μετά από αυτά εστάλη το παρακάτω ψήφισμα προς την Ένωση Συντακτών η οποία θα πρέπει επιτέλους να λάβει θέση. Οι εργαζόμενοι θυμίζουν πως είναι απλήρωτοι επί 4 μήνες. Και αυτό..
που δεν λένε είναι πως ο Φ. Μπόμπολας επειδή δεν διαπιστώνει και καμιά σοβαρή αντίδραση πέρα από ανακοινώσεις, τόσο στο Mega  όσο και για το Έθνος, συνεχίζει το big game με τους Βαρδινογιάννη-Ψυχάρη-Φιλιππόπουλο και Τράπεζες. Δεν έχει να ανηησυχεί ούτε για την ΕΣΗΕΑ, ούτε για κάποιους θεσμικούς φορείς που υποτίθεται προστατεύουν την εργασία.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ΈΘΝΟΣ και την ΗΜΕΡΗΣΙΑ εκφράζει (κατά πλειοψηφία) την έντονη δυσαρέσκειά της για την αδιαφορία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απέναντι στα επανειλημμένα αιτήματά μας για ουσιαστική και αποφασιστική αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος το οποίο προκαλεί η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων μας, η οποία πλησιάζει πλέον τους τέσσερις μήνες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η απάντηση που δόθηκε στην ομόφωνη και ρητή πρότασή μας για κήρυξη επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στην περίπτωση που δεν καταβληθούν τουλάχιστον δύο 15νθήμερα ως την Παρασκευή, 17 Ιουνίου, ήταν να καλέσει σε συνάντηση τους διευθυντές των τριών Μέσων. Μια συνάντηση από την οποία, στην καλύτερη περίπτωση, θα λάβει κάποιες αόριστες υποσχέσεις, οι οποίες στο τέλος δεν θα τηρηθούν – όπως άλλωστε και οι προηγούμενες που έχουν δοθεί, ακόμη και εγγράφως, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση να διευρύνεται.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εάν τα μέλη του ΔΣ δεν ενοχλούνται από την κατά πρόσωπο και κατά συρροή κοροϊδία και αθέτηση των δεσμεύσεων, εάν θεωρούν ότι δεν τρέχει τίποτα με την “επιλεκτική” αποδοχή των αιτημάτων που δέχονται για κινητοποιήσεις, εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να υφιστάμεθα τον εμπαιγμό.
Κανονικά, σε τέτοιες περιόδους κρίσης, όταν αμφισβητούνται από την εργοδοσία ακόμη και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά μας – όπως η πληρωμή της δουλειάς μας – θα έπρεπε να έχουμε την έμπρακτη και ολόπλευρη στήριξη του σωματείου μας. Φαίνεται, όμως, ότι αντί αυτού, κάποιοι επέλεξαν τη σιωπή. Ή, ακόμη χειρότερα, να βρίσκονται απέναντί μας.
Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ακόμη και τώρα, να πάψει να κωφεύει και να υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματά μας, υπερασπίζοντας εμπράκτως το αυτονόητο δικαίωμά μας να αμειβόμαστε για την εργασία μας.
- πηγή: mediatvnews.gr