ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Δεν πάλεψαν για αυτή την ΕΡΤ οι εργαζόμενοι και η κοινωνία

Κάποιοι στη διοίκηση της ΕΡΤ έχουν μπερδέψει την αποστολή τους!
Με μονομερείς ενέργειες σε βάρος των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων, προσπαθούν να ακυρώσουν στην πράξη το νόμο με τον οποίο «άνοιξε» η ΕΡΤ.
Με τον τρόπο αυτό καλλιεργούν ένα κλίμα ανασφάλειας μέσα στο οποίο, όχι τυχαία, η δεοντολογία μοιάζει περιττή πολυτέλεια.
Το Σάββατο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ μετά το πλήγμα, που επέφερε η πολιτική του Μαύρου το 2013, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Στο διάστημα αυτό, όμως, υπήρξε ένα προκλητικό «εμπάργκο» από την ΕΡΤ για τις θέσεις της ΕΣΗΕΑ και του δημοσιογραφικού κλάδου.
Αποκορύφωμα της στάσης της αυτής, αποτελεί η σημερινή απόπειρα παραπλάνησης της.. κοινής γνώμης για τα δημοσιογραφικά Ταμεία, χωρίς, μάλιστα, τον παραμικρό αντίλογο, ώστε η κοινή γνώμη να μάθει την αλήθεια.
Είναι μια άλλη μονομερής εκδήλωση βλαπτικής μεταβολής σε βάρος των δημοσιογράφων και του δικαιώματος των πολιτών για υπεύθυνη ενημέρωση.
Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει στη διοίκηση της ΕΡΤ, ότι μόνο την πλουραλιστική ενημέρωση δεν υπηρετούν αυτές οι πρακτικές της και να υπογραμμίσει ότι η σημερινή ΕΡΤ, δυστυχώς, δεν είναι αυτή για την οποία παλεύουν οι εργαζόμενοι, η κοινωνία και οι χιλιάδες αλληλέγγυοι.
Δ.Σ ΕΣΗΕΑ