ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Με ονομαστική ψηφοφορία αλλάζει η διάταξη για τις offshore

Mε τροπολογία που φέρνει την Τετάρτη στη Βουλή η κυβέρνηση θα αλλάξει τη διάταξη για τις offshore μετά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και από το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Η τροπολογία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, δηλαδή  μελών της Κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών των Πολιτικών κομμάτων, των Ευρωβουλευτών, Γενικών Γραμματέων, Περιφερειαρχών και Δημάρχων,  στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο  εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας.
Την σχετική ανακοίνωση έκανε η Όλγα Γεροβασίλη που ξεκαθάρισε πως η απαγόρευση πλέον θα είναι γενική και καθολική ενώ η κυβέρνηση θα επιδιώξει ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη διάταξη.
«Προκαλούμε τώρα τους τιμητές της ηθικής και της διαφάνειας να υπερψηφίσουν την διάταξη και να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Όποιος λοιπόν αρχηγός κόμματος έχει μετοχές ή άλλη σχέση δική του ή συγγενικού του προσώπου  με αλλοδαπή εταιρεία, τον προκαλούμε να το δηλώσει.. πρώτος και να μην παριστάνει στη κυβέρνησή μας τον τιμητή ενάντια στη διαφθορά. Σε αυτό τον τόπο, δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεχτό να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Γεροβασίλη