ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Επαγγελματικό ταμείο για τον Κατρούγκαλο ο ΕΔΟΕΑΠ

Δυο ημέρες μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου ο υπουργός Εργασίας χωρίς φόβο πλέον άνοιξε τα χαρτιά του. Τα όσα είπε σε συνέντευξη του στον “Αθήνα 9,84” είναι η τελευταία μαχαιριά στον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό της ΠΟΕΣΥ και στην τακτική του “διαλόγου με τον υπουργό”, την ανταλλαγή non paper με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, τις ψεύτικες υποσχέσεις…
Ο Γ. Κατρούγκαλος χαρακτηρίζει χωρίς αντίλογο στη συνέντευξη πως ο ΕΔΟΕΑΠ είναι επαγγελματικό ταμείο, που δεν είναι. Είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ελεγχόμενο από το υπ. Οικονομικών. Ανερυθρίαστα το ονομάζει επαγγελματικό ταμείο και δηλώνει πως προσπαθεί να φέρει σε επαφή του εργοδότες με τους εργαζόμενους(!) για να βρεθεί λύση “πόρου” για τον ΕΔΟΕΑΠ. Δηλαδή να συμφωνήσουν εργοδότες media-άρχες και συνδικαλιστικές ενώσεις να πληρώσει..
κάποιος άλλος (πάλι) για να την υγεία των ιδιοκτητών, συντακτών και υπαλλήλων στα ΜΜΕ. Αλλά αυτό να μην γίνει νόμος αλλά συλλογική σύμβαση μεταξύ τους!
Είναι γνωστό πως τον ΕΔΟΕΑΠ (τα γράφαμε εδώ και χρόνια) τον θέλουν και οι εργοδότες. Για πολλούς λόγους. Δεν είναι τυχαίο ότι στο γενικόλογο κείμενο των “400” που ζητάνε άλλο συνδικαλισμό, το δια ταύτα είναι μόνο ο ΕΔΟΕΑΠ.
Πρώην υπουργοί, νυν συνταξιούχοι σύμβουλοι και μεγαλοδημοσιογράφοι απεργοσπάστες με συζύγους στο δημόσιο τομέα, προφανώς και ενδιαφέρονται να συνεχίσει να υπάρχει ο ΕΔΟΕΑΠ. Αλλά να μην πληρώσουν οι εργοδότες αλλά οι διαφημιστές!
 - διαβάστε τη συνέχεια στο mediatvnews.gr