ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Πέθανε η δημοσιογράφος Μάγδα Χρυσοστομίδου

Σε ηλικία 60 ετών έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα της Κυριακής, η δημοσιογράφος Μάγδα Χρυσοστομίδου, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 9/5/2016, στις 12 το μεσημέρι, στην εκκλησία του Μαυρονερίου Κιλκίς.
Η Μάγδα Χρυσοστομίδου γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1955 στο Μαυρονέρι Κιλκίς. Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ήδη ως φοιτήτρια άρχισε να δημοσιογραφεί στην εφημερίδα «Μακεδονία». Στα πολλά χρόνια της δημοσιογραφικής της καριέρας στην εφημερίδα, κάλυπτε το ρεπορτάζ του υπουργείου Παιδείας, ενώ επίσης για μακρό διάστημα έγραφε σχόλια για τη στήλη «Βόρειος» και ήταν από τις βασικές τακτικές αρθρογράφους  της εβδομαδιαίας σελίδας για τη Γυναίκα, όπως και του περιοδικού «Επιλογές».
Η Μάγδα Χρυσοστομίδου ξεχώριζε για τη φιλομάθεια και τον συστηματικό, ερευνητικό τρόπο.. σκέψης της. Μεταξύ  άλλων, ασχολήθηκε με τη μελέτη της μέλισσας στη μυθολογία. Το 2010 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Μέλισσα και Μέλι στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και Λατρεία».
Ήταν παντρεμένη με το ζωγράφο Φώνη Ζογλοπίτη, με τον οποίο και απέκτησαν μία κόρη, τη Μυρτώ.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά την Μάγδα Χρυσοστομίδου και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στους οικείους της.