ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ποιοι ενοχλούνται;

Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου 
ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ 22 ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Κατανοούμε ότι τα παραπλανητικά και παραπειστικά δημοσιεύματα που αφορούν στην πρωτοβουλία μας να τιμήσουμε με εκδήλωση την μνήμη του εθνικού ηγέτη, οφείλονται στο γεγονός ότι ενοχλούνται σφόδρα όσοι τον φοβούνται, τον μισούν και θα ήθελαν να ξεχαστεί η έμπνευση των αντιστασιακών ιδεών που εμφύσησε στον δημοκρατικό ελληνικό λαό. Καμία σχέση δεν έχουμε με κομματικές σκοπιμότητες, δεν ιδρύουμε, ούτε συμμετέχουμε σε κομματικού τύπου διεργασίες. Αυτά απασχολούν άλλους και κανέναν από εμάς. Η σελίδα.. στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που μας παραχώρησε το e mail της ονομάζεται Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου, από την ομώνυμη φοιτητική παράταξη το Φθινόπωρο του 1974 προτού μετονομαστεί σε ΠΑΣΠ.
Επαναλαμβάνουμε ότι οι 22 πρώην βουλευτές που σήμερα είναι πλέον σχεδόν διπλάσιοι και μέχρι τις 13 Ιούνη πολλοί περισσότεροι, πώς όλοι μας έχουμε διάφανη, ξάστερη και ανυστερόβουλη πρόθεση να γίνει επιτέλους μια επιτυχημένη ενωτική εκδήλωση και μόνον.
Υπενθυμίζουμε το δελτίο τύπου μας το οποίο εσκεμμένα αποσιωπούν όσοι διαστρεβλώνουν την πρωτοβουλία:
20 χρόνια μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου, η πολιτική του παρακαταθήκη είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Οι θέσεις του για τα μεγάλα εθνικά θέματα (την Κύπρο Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, Ελληνοτουρκικές σχέσεις, το όνομα της FYROM, την Θράκη, το Αιγαίο, τις διεθνείς συμμαχίες και για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, την διαχείριση του δημοσίου χρέους κλπ), απαιτούν ένα μεγάλο ανοικτό δημόσιο διάλογο βασισμένο στις αρχές και τις αξίες που διατύπωσε και οριοθέτησε απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και τον οικονομικό και πολιτισμικό ιμπεριαλισμό.
Με αίσθημα χρέους απέναντι του πραγματοποιούμε στις 23 Ιούνη (ημέρα που έφυγε από κοντά μας) στις 5.30 μμ στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας μια ανοικτή εκδήλωση- ημερίδα. Πρόκειται για μια πρώτη προσπάθεια με μοναδικό σκοπό, να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σε ότι αφορά τον Ανδρέα Παπανδρέου και για να γνωρίσουν οι νεώτεροι το μέγεθος του πολιτικού άνδρα.
Επίσης την ίδια μέρα στις 12 το πρωί, θα συμμετέχουμε στο τρισάγιο μνημόσυνο στον τάφο του στο Ά νεκροταφείο Αθηνών.
Η εκδήλωση στο πολεμικό Μουσείο περιλαμβάνει ολοκληρωμένες εισηγήσεις και βίντεο, που καλύπτουν όλα τα θεματικά αντικείμενα.  
Η πρωτοβουλία ανήκει σε πρώην βουλευτές και είναι ανοικτή, σε οιονδήποτε επιθυμεί να συμμετέχει, δίχως κανένα απολύτως αποκλεισμό. Ο περιορισμένος χρόνος δεν μας επέτρεψε να επικοινωνήσουμε με πάρα πολλούς που θα το θέλαμε, γιαυτό η επίσημη ανακοίνωση της πρόσκλησης θα γίνει στις 13 Ιούνη και θα ολοκληρωθεί όταν μαζευτεί ηλεκτρονικά το σύνολο των υπογραφών από πρώην βουλευτές και στελέχη τα οποία καλούμε να στείλουν μήνυμα συμμετοχής με τα πλήρη στοιχεία τους και την πολιτική ή κομματική τους ιδιότητα στην ηλεκτρονική διεύθυνση andreaspapandreou1996@gmail.com .
Το κάλεσμα για συμμετοχή απευθύνεται επίσης στο σύνολο του ελληνικού λαού.
Αρχικός προσωρινός κατάλογος προσκαλούντων   
1 Αρσένη Μαρία                                                         
2 Ασλάνης Κώστας
3 Βουνάτσος Δημήτρης
4 Δαμιανίδης Αλέξανδρος
5 Δημητρακόπουλος Θανάσης
6 Δημοσθενόπουλος Δημοσθένης
7 Ζιάγκας Ιωάννης
8 Κατσικόπουλος Δημήτρης
9 Κωνσταντινίδης Λευτέρης
10 Κωνσταντίνου Φλώρος
11 Μπαντουβάς Κώστας
12 Μωραίτης Γιώργος
13 Παπαδημητρίου Δήμος
14 Παπαηλίας Ηλίας
15 Παπαστεφανάκης Μανώλης
16 Παπαστρατής Ορέστης
17 Πρασσιανάκης Γιώργος
18 Σκαμνάκης Δημήτρης
19 Χατζηνάκης Μανώλης
20 Χριστοφορίδου Λίλα
21 Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος
22 Χωρέμης Τάσος