ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Τρίμηνη παράταση για το αγγελιόσημο

Τρίμηνη παράταση στο αγγελιόσημο δίνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε στην Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι με τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου θα έπρεπε να καταργηθεί άμεσα το αγγελιόσημο. Τώρα ο υπουργός ορίζει την κατάργησή του την 1η Αυγούστου προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν άλλοι πόροι για την αντικατάστασή του.
Συγκεκριμένα ο Κατρούγκαλος, έκανε δεκτές δύο μεταβατικές διατάξεις για την αντικατάσταση του αγγελιόσημου ως πόρο του ΕΔΟΕΑΠ. Η ρύθμιση θα εφαρμοστεί από την 1η Αυγούστου του 2016, κάτι που αποτελεί... «παρέκκλιση από τη μνημονιακή δέσμευση», όπως.. σημείωσε ο Κατρούγκαλος.
Μεταβατική περίοδος προβλέπεται και για την ισχύ συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων στα Σώματα Ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις από την 1η Ιουλίου, αφού, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, μέχρι τότε θα έχει καταρτιστεί νέο ειδικό μισθολόγιο για εκείνους. Επίσης έγινε δεκτό το αίτημά τους η σύνταξη λόγω θανάτου να δίνεται με τους ίδιους όρους που δίνεται και η σύνταξη λόγω ανικανότητας.