ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Στον Καρακούση και η υψηλή εποπτεία των Νέων»

Ο Ψυχάρης τον βάζει «καπέλο» στον Μητρόπουλο - Τι κρύβει η «αναβάθμισή» του
Εντονες αναταράξεις στα υψηλά κλιμάκια του ΔΟΛ μετά και την μαζική αποχώρηση στελεχών (κυρίως από «Τα Νέα») "λόγω διαφωνιών" με τον διευθυντή Δημήτρη Μητρόπουλο.
Η αρχή έγινε με την αποχώρηση του αναπληρωτή διευθυντή των «Νέων» Στέφανου Τζανάκη πριν από περίπου δύο μήνες. Ο Τζανάκης υποχρεώθηκε, μετά από 28 χρόνια στον ΔΟΛ, να αποχωρήσει από την Μιχαλακοπούλου έπειτα από άγριο καβγά που είχε με τον Δ. Μητρόπουλο.
Μετά την αποχώρηση Τζανάκη, ήρθε η σειρά της αρχισυντάκτριας του ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», Ματίνας Ηρειώτου (την έβγαλαν από την «ταυτότητα») καθώς και της αρθρογράφου και διπλωματικής συντάκτριας, Αριστοτελίας Πελώνη, να αποχαιρετήσουν. Οπως έγινε γνωστό η Πελώνη παραιτήθηκε (κι αυτή) λόγω διαφωνιών με τον διευθυντή της εφημερίδας Δημήτρη Μητρόπουλο.
Το κλίμα για τον διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» έχει βαρύνει και δεδομένης της δυσαρέσκειας απέναντι στο πρόσωπο του ο Σταύρος Ψυχάρης προχωράει σε δεύτερες σκέψεις. Προς την.. κατεύθυνση αυτή στο εσωτερικό του ΔΟΛ υπάρχει φημολογία σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει περαιτέρω αναβάθμιση του διευθυντή του «Βήματος», Αντώνη Καρακούση.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες των Παραπολιτικών αναφέρουν ότι ο Σταύρος Ψυχάρης σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αναθέσει στον έμπειρο δημοσιογράφο και την υψηλή εποπτεία των «Νέων», βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον Δ. Μητρόπουλο.
Κάποιοι εντάσσουν τον σχεδιασμό αυτό στο γενικότερο πλαίσιο ενοποίησης του δημοσιογραφικού δυναμικού του ΔΟΛ. Κάποιοι άλλοι υπενθυμίζουν ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει και με τον πρωην διευθυντή των «Νέων», Χρήστο Μεμή, που παροπλίστηκε... αναβαθμιζόμενος σε γενικό διευθυντή ενημέρωσης του ΔΟΛ και αποχώρησε μετά από ευδόκιμη υπηρεσία 25 ετών για να αναλάβει το protagon.