ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ενώνουμε δυνάμεις σε ένα Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων

Οι δημοσιογράφοι της Μακεδονίας και της Θράκης ψηφίζουμε την Πέμπτη 2 Ιουνίου. Πριν από δύο χρόνια δημιουργήσαμε το "Ασύνταχτο" Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων, "τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής". Τότε παραμέναμε στα κτίρια της ΕΡΤ3 γιατί δεν είμαστε ευκολόσφαχτοι, γιατί έπαιρναν δύναμη από εμάς κι όσες και όσοι αγωνίζονται, όπως κι εμείς παίρναμε και παίρνουμε δύναμη από αυτούς.
Σήμερα διαπιστώνω πόσο επίκαιρα είναι αυτά που έλεγα τότε στη ΓΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ:
"Στην ταινία «V for vendetta» υπάρχει μία ατάκα: «είσαι ό,τι σου κάνουν». Έχουμε υποστεί βαριά ήττα. Τώρα σηκωνόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε, κάνουμε μετωπική σύγκρουση με αυτούς που ασέλγησαν πάνω στη δημοκρατία και στις ζωές μας. Οι ανάγκες των καιρών επιβάλλουν Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων. Οι κυβερνώντες.. εκτελούν εντολές, υπογράφουν με την τρόικα ό,τι τους δώσουν. Τα θύματα δεν μπορεί να είναι διαιρεμένα. Ενωμένοι πρέπει να αγωνιστούμε κι όχι να μπούμε στην αρένα τους πειθαρχημένα και δήθεν ενωτικά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από την κυβέρνηση. Μπορούμε να περιμένουμε μόνο από τον αγώνα μας.
Ελευθερία του λόγου-εργασιακές σχέσεις: και τα δύο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αν δεν είμαστε όρθιοι και αξιοπρεπείς πώς θα υπηρετήσουμε την ενημέρωση;
Σε λίγο θα αποτελέσει παρελθόν και ο ΕΔΟΕΑΠ. Δεν πάει άλλο!
Και τώρα; Τώρα αποκρούουμε τον εργασιακό μεσαίωνα. Αντιστεκόμαστε στην ποδηγέτηση της ενημέρωσης. Νικάμε τον φόβο. Ενώνουμε δυνάμεις σε ένα Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων.
Αγωνιζόμαστε για να επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Για να βάλουμε στην Ένωση τους δημοσιογράφους του διαδικτύου. Στηρίζουμε με πράξεις τους ανέργους. Ενωνόμαστε, συσπειρωνόμαστε, προωθούμε τη διασωματειακή συνεργασία. Σε ένα Μέτωπο Αγώνα!
Συνάδελφοι,
Είμαστε εδώ για να μείνουμε ζωντανοί!
Είμαστε εδώ γιατί το οφείλουμε στα παιδιά μας!
Χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται!"

Στέλιος Νικητόπουλος