ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Aς όψονται τα δοκάρια

Κοσμώντας το εξώφυλλό της με το εντυπωσιακό στιγμιότυπο, όπου οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης σηκώνουν στον αέρα τον Ζινεντίν Ζιντάν, και με τον τίτλο «Grandiose» («Μεγαλειώδης»), η γαλλική εφημερίδα Equipe σχολιάζει με διθυραμβικό τρόπο την κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης (ας όψονται τα δοκάρια).
Ο χθεσινός τελικός του Champions League ήταν ο 61ος, και η Ρεάλ ήταν παρούσα σε 14 από αυτούς. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ευρώπη με τέτοια αναλογία. Ακόμη πιο εντυπωσιακό -και στατιστικά απίθανο- είναι το ποσοστό επιτυχίας που εμφανίζει, όταν πλησιάζει τη Μεγάλη Κούπα: μόνο τρεις φορές -στις 14- έχασε το τρόπαιο. Η τελευταία ήταν 35 χρόνια πίσω, το 1981, όταν ηττήθηκε (1-0) από τη Λίβερπουλ στο Παρίσι. Ο Ζιντάν ήταν -ακόμη- μαθητής του Δημοτικού…
Η Ρεάλ είναι συνηθισμένη να φτάνει σε τελικούς και να τους κερδίζει, όμως υπάρχει κάτι που χθες έζησε για πρώτη φορά: τη διαδικασία των πέναλτι. (ας όψονται τα δοκάρια).
Η μοίρα αντιπαθεί -για κάποιο λόγο- την Ατλέτικο. Καμια άλλη ομάδα δεν έφτασε στην πηγή.. τρεις φορές, χωρίς να πιεί νερό. Στις δυο από αυτές, το 1974 και το 2014, έχασε το τρόπαιο για ένα λεπτό. Χθες, το έχασε για δύο δοκάρια. Ακόμη και μετά την ισοφάριση του Καράσκο (79′), η Ατλέτικο είχε την κατοχή της μπάλας. Ηταν η κυρίαρχη του παιχνιδιού. Εχασε και το πέναλτι, στο 48′, με τον Γκριζμάν. Και ίσως να μην έφτανε στα μοιραία -γι’ αυτήν- πέναλτι, αν ο άγγλος διαιτητής Κλάτενμπεργκ δεν χάριζε στη διασημότερη φιναλίστ της βραδιάς δυο κόκκινες κάρτες και το γκολ οφ-σάιντ του Ράμος. (μοντάζ από το protagon)