ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Πέθανε στα 56 του χρόνια ο καθηγητής Γιάννης Τσαμουργκέλης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών ο καθηγητής πανεπιστημίου και στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Τσαμουργκέλης,
Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη τον Αύγουστο του 1960. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και τέλειωσε το Η’ γυμνάσιο στα Πατήσια. Αποφοίτησε από το Οικονομικό της Νομικής το 1986. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1987, ενώ το 1990 αναγορεύτηκε διδάκτωρ (D.Phil) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι: “Unions and investment in UK manufacturing sector 1950-1987″.
Την διετία 1990-1992 απασχολήθηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στον Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την περίοδο 1992-1998 δίδαξε.. στο American College of Greece, DEREE, ενώ εργάστηκε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από το 2010 μέχρι το 2012.
Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας σε θέματα αποκρατικοποιήσεων, αγοράς εργασίας και εργασιακών σχέσεων την τριετία 1993-1996 ενώ αμέσως μετά (1996-1997) ανέλαβε Πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας. Την περίοδο 1996-1999 εργάσθηκε ως Σύμβουλος Διοίκησης στον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρο Καρατζά.
Την τριετία 1999-2002 βρέθηκε στη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Εθνικής Χρηματιστηριακής, κατόπιν του Γενικού Διευθυντή στη Γενική Τράπεζα (2002-2004) και Διευθυντή Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας (2004-2005). Την διετία 2006-2008 εργάσθηκε ως οικονομικός σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, της Ένωσης Ελληνικών Συνεταιριστικών Τραπεζών και της ναυτιλιακής εταιρίας Naftotrade Shipping and Commercial SA. Από το 2010 εκτελεί χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης έχει εργασθεί ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Τραπεζών.

Υποψήφιος με την Δημοκρατική Συμπαράταξη

Toν περασμένο Σεπτέμβριο ο Ιώαννης Τσαμουργκέλης κατέβηκε ως υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στο νομό της Λέσβου, ενώ ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές του 2014. Παράλληλα, υπήρξε σύμβουλος σε πολλά ζητήματα διεθνούς οικονομικής για τη Δημοκρατική Αριστερά.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Δημοκρατική Αριστερά αποχαιρετά με οδύνη τον φίλο και σύντροφο  Γιάννη Τσαμουργκέλη. Πάλεψε έως την τελευταία στιγμή  με γενναιότητα, κουράγιο και αξιοπρέπεια την περιπέτεια της υγείας του. Μέχρι πριν λίγες ημέρες έδινε διαλέξεις, έγραφε κείμενα και με ρηξικέλευθες, προοδευτικές ιδέες συνεισέφερε στον κοινό μας στόχο:  την ανασυγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Δεν δίσταζε να πάει κόντρα στο ρεύμα, δεν έμενε σε βεβαιότητες του παρελθόντος. Ο Γιάννης Τσαμουργκέλης  ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε σταθερή και πολύτιμη συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη στον προοδευτικό κόσμο με τις ιδέες, τις ανησυχίες και τα κείμενα του. Μέλος της επιτροπής διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις πάλευε για έναν ισχυρό προοδευτικό φορέα. Γιάννη θα σε θυμόμαστε πάντα και θα παλέψουμε να μετουσιώσουμε τις ιδέες σου σε πράξεις».