ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ντενίση VS Γιαν Φαμπρ

Στο δρόμο του αγώνα οι έλληνες καλλιτέχνες

H τοποθέτηση του Γιαν Φαμπρ στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών θα καταγραφεί στην ιστορία ως μία από τις κορυφαίες στιγμές του ελληνισμού. Ο προκλητικός καλλιτέχνης έγινε άθελα του η αιτία να ξυπνήσει ο κοιμισμένος γίγαντας που λέγεται ελληνικός καλλιτεχνικός χώρος. Ο αμετροεπής Βέλγος κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσαν έξι χρόνια βαθιάς κρίσης και κοινωνικής διάλυσης - να συσπειρώσει και να κινητοποιήσει τους Έλληνες καλλιτέχνες που σύσσωμοι εξεγέρθηκαν εναντίον του για να υπερασπίσουν τις εθνικές αξίες, την ελληνική τέχνη και τη λαϊκή δημιουργία από τις καταχθόνιες αποικιοκρατικές απόπειρες αφελληνισμού τους.
Από σήμερα, κορυφαίοι δημιουργοί και καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Κολλάτος, η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Μιμή Ντενίση, ο Αργύρης Παντζάρας και αμέτρητοι άλλοι, βαδίζουν ενωμένοι σαν μία γροθιά, το δρόμο του αγώνα. Σύνθημα τους είναι το επαναστατικό "Οι κρατικές χορηγίες είναι..
ελληνική εφεύρεση και πρέπει να δίνονται μόνο σε Έλληνες". Φήμες μάλιστα θέλουν ακόμα και αυτό το ιερό τέρας του ελληνικού πολιτισμού, τον Μάρκο τον Σεφερλή, να είναι εξοργισμένος και έτοιμος να κηρύξει ανένδοτο εναντίον του απαράδεκτου Βέλγου και της προδοτικής κυβέρνησης που τον επέβαλλε. Τα παλλόμενα πέη του Φαμπρ ξύπνησαν τους κοιμισμένους όρχεις των Ελλήνων ανθρώπων της τέχνης που πλέον δεν θα ξύνονται αλλά θα πολεμούν για μία καλύτερη Ελλάδα. Η 1η Απριλίου του 2016 θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες μας ως η μέρα που σε ένα ταπεινό θέατρο με το συμβολικό όνομα "Σφενδόνη", γεννήθηκε η σύγχρονη Φιλική Εταιρία, για να φέρει την εκ νέου απελευθέρωση του έθνους από τον ξένο, πολιτισμικό αυτή τη φορά, ζυγό. Ευχαριστούμε κύριε Φαμπρ!

Δημήτρης Τσίρκας (fb)

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται...