ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ψυχή τε και σώματι ΔΝΤ o Kυριάκος

Αποκάλυψαν τα wikileaks συνομιλίες του Πωλ Τόμσεν του ΔΝΤ με τη Ντάλια Βελκουλέσκου, οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί και δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας. Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, μιλούν μεταξύ τους χωρίς ίχνος τεχνοκρατικής ανάλυσης ή οικονομικής ανησυχίας.
Πολύ απλά και κυνικά, λένε πως πρέπει να σπρώξουν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και με την απειλή της να επιβάλουν τα μέτρα που θέλουν. Ούτε αναφορά σε κοινές συμφωνίες, σε αμοιβαίο συμφέρον, σε προσπάθεια σωτηρίας της χώρας. Πολύ απλά, όσο μόνο οι εκβιαστές συνηθίζουν, τα στελέχη του ΔΝΤ, λένε πώς πρέπει να εκβιάσουν και να σύρουν μια χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Οι διαρροές είναι ανατριχιαστικές για όποιον έχει δυο σταγόνες φιλότιμο και αξιοπρέπεια.
Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, ξένοι ηγέτες σε επικοινωνία τους με την κυβέρνηση.. δήλωσαν προβληματισμένοι, το ίδιο το ΔΝΤ έβγαλε μια αμήχανη ανακοίνωση πως δεν σχολιάζει διαρροές και είναι δεδομένο πως η λεγόμενη διαπραγμάτευση παίρνει άλλη διάσταση.
Απέναντι σε αυτό τον αρμαγεδώνα των εξελίξεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Καρακούσης του ΒΗΜΑΤΟΣ, οι Αδώνηδες και η Αδωνοβλεψίες της καταστροφής, θεώρησαν πως πρέπει όχι να συνταχθούν με την εθνική αγανάκτηση για το ρόλο του ΔΝΤ,τα σχέδιά του και τις προθέσεις του που μόλις αποκαλύφθηκαν, αλλά να θέσουν το ερώτημα «ποιός κατέγραψε τη συνομιλία». Το ίδιο ακριβώς έκαναν και με την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ. Δεν είπαν κουβέντα στο τι αποκαλύπτει, ποιοί είναι οι φοροκλέφτες και απατεώνες, αλλά είχαν μιλήσει με αγανάκτηση στο ποιός έδωσε τη λίστα για δημοσίευση.
Με την αποκάλυψη λοιπόν των συνομιλιών για τους διαλόγους ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:
«Η Κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών.Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά».
Δηλαδή ο Μητσοτάκης πρωτίστως ενοχοποίησε τη χώρα του για τις υποκλοπές χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια έδειξε αδιάφορος για την παγίδευση της χώρας και το ρόλο του ΔΝΤ. Γιατί το κάνει αυτό ο Μητσοτάκης και η παρέα του;
Γιατί όπως τα τελευταία τρία χρόνια, η παρέα της τρόικας εσωτερικού, είναι το μακρύ χέρι του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Επίσης, στις επιλογές του ξένου παράγοντα, στα σκληρά μέτρα που θα αναγκάσουν τη χώρα, έχει εναποθέσει την πολιτική της επικράτηση. Παρακαλάνε η κυβέρνηση να μην καταφέρει να τα βγάλει πέρα, να καταρρεύσει η χώρα δηλαδή, για να καταφέρουν να επιβιώσουν πολιτικά και να πάρουν την εξουσία. Ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό αμνηστεύουν όλα τα εγκλήματά τους, αφού έτσι εμφανίζουν πως δεν φταίνε οι ίδιοι για όσα έκαναν , αλλά η κυβέρνηση που δεν τα κατάφερε.
Η κυβέρνηση οφείλει πολύ σύντομα όχι μόνο να ξεκαθαρίσει τη θέση της σε σχέση με το ΔΝΤ και τη δράση του, αλλά να διευρύνει το εσωτερικό μέτωπο κατά της διαφθοράς. Όσο το ΔΝΤ εσωτερικού χτυπά τη χώρα, τόσο η κυβέρνηση οφείλει να χτυπά σκληρά τη διαφθορά της οποίας είναι φορείς. Άλλωστε ο βασικός λόγος που συντάσσονται με το ΔΝΤ, είναι πως με αυτό τον τρόπο θεωρούν πως θα κλείσει η αριστερή παρένθεση και δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν για τίποτα.
Αγαπητέ Κυριάκο Μητσοτάκη, το ερώτημα ποιός έκανε την υποκλοπή, έχει δικαίωμα να την κάνει το ΔΝΤ. Ο Έλληνας, ο κάθε Έλληνας πόσο μάλλον αυτός που θέλει να γίνει πρωθυπουργός, οφείλει να ρωτά "τι είναι αυτά που απεργάζεστε για τη χώρα μου";

Φέλιξ (koutipandoras)