ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΚΕΔ: H παρέα του Μουρούτη τολμάει να βγάζει γλώσσα

Από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων λάβαμε και δημοσιεύουμε σχετικά με την απάντηση του Γ. Γ. του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ενιαίας Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) Νίκου Καρούτζου:

Δεν φτάνει που έχουν βάλει μέσα τον  ΕΔΟΕΑΠ και την ΕΣΗΕΑ μέχρι τα μπούνια Καρούτζος Αντωνιάδου και Ελένη, τολμάνε και βγάζουν γλώσσα.
  Κάπου εξήντα εκατομμύρια ευρώ (από ΔΕΚΟ, διαφημιστικές, Τράπεζες γραφεία ισολογισμών, χρηματιστηριακές κα.) επισφαλείς απαιτήσεις έχουν χαθεί ως δια μαγείας, από τον ισολογισμό του οργανισμού.
 Τα έσοδα από τους ισολογισμούς 12 εκατομμύρια  το χρόνο η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ άφησε να γίνουν πλιάτσικο από τα επιμελητήρια, αφού οι ισολογισμοί  αντί για τις εφημερίδες δημοσιεύονται στο ΓΕΜΗ.
  Μέσα σε ένα εξάμηνο έγινε πάρτι με Τάτση - Καρούτζο-Παπαϊωάννου να σπάνε αμοιβαία,.. χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κάποιον από τους μετόχους και από πάνω να πετσοκόβουν παροχές και συντάξεις, αναδρομικά από την 1η του χρόνου.
  Τώρα που η κάβα του Μαξίμου πάει να πάρει τα ρέστα  και δίνει  το αγγελιόσημο  πεσκέσι στη διαπλοκή της, η τρόικα του ΕΔΟΕΑΠ ψάχνει τρόπο  να κάνει το κόλπο με το Επαγγελματικό Ταμείο, για να θάψει τα σκάνδαλα και τις οφειλές για το PSI .
Μόνο που αυτό σχεδιάζουν από καιρό Κατρούγκαλος-Πετρόπουλος και εργοδότες.
Aυτο σημαίνει ότι ακόμη και να ζήσει για κάποιους μήνες ο ΕΔΟΕΑΠ, πετάνε στο δρόμο άνεργους, απλήρωτους και συνταξιούχους.  
Πρώτη που οραματίστηκε τον ΕΔΟΕΑΠ επαγγελματικό ταμείο ήταν η Σπανοπούλου, στις μέρες του Λοβέρδου και καπάκι ο Καρούτζος.
Πριν δυο χρόνια ο Καλαματιανός οραματίστηκε να μπουν εισοδηματικά κριτήρια για τις επικουρήσεις (κάτι σαν το μοντέλο που πλασάρει στο πέρασμα του το ΔΝΤ).
Έτσι αποφασίσθηκε να φακελωθούν, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις τους οι συνταξιούχοι.
Δεκαπέντε συνάδελφοι όμως προσέφυγαν στην Αρχή  Προσωπικών Δεδομένων που με δύο διαδοχικές αποφάσεις (41/2014 και51/2015) όχι μόνο έκρινε  παράνομες τις αποφάσεις του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ (ανάμεσα σε αυτούς που τις είχαν ψηφίσει ήταν Σπανοπούλου και ο νυν γγ του ΕΔΟΕΑΠ) αλλά επέβαλε πρόστιμο 5.000  ευρώ στον οργανισμό, που δεν ενεργοποιήθηκε επειδή θα κόστιζε στον ΕΔΟΕΑΠ  ένα περίδρομο λεφτά και ουδείς ήθελε να «χτυπήσει» τον οργανισμό.
Το γεγονός όμως ότι ανάμεσα  στα μέλη της ΕΣΗΕΑ που «τιμωρήθηκαν» επειδή αντέδρασαν στο σχέδιο με παράνομη παρακράτηση των συντάξεων, ήταν ο Α’ αντιπρόεδρος Δ. Τσαλαπάτης, η γγ Νανά Νταουντάκη κά. Μόνο τυχαίο δεν είναι.
Αλλά η κατάργηση του αγγγελιόσημου έχει και παρελθόν. Το χαλί στρώθηκε από τις μέρες του Σαμαρά με τα τσιράκια του Μουρούτη και του Κεδίκογλου δηλαδή την γνωστή παρέα τους στον ΕΔΟΕΑΠ και την ΕΣΗΕΑ.
Ήταν τότε που έβρεχε… καρέκλες για να χαθεί το αγγελιόσημο.
Αντιγράφουμε από το www.styx.gr και το www.matrix24.gr  (10-11-2013):
«Στην προχθεσινή κρίσιμη φάση της συνεδρίασης για το αγγελιόσημο (που αν και «οιονεί εργοδοτική εισφορά»), θέλει να το κόψει η κυβέρνηση από τα δημοσιογραφικά ταμεία, στενός συνεργάτης της προέδρου και μέλος του προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ (σσ. Νίκος Καρούτζος) μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει απόφαση, που μάλλον δεν θα άρεσε στον κ. Μουρούτη, επίτηδες τα έκανε μπάχαλο.
  Σε μια θεατρική παράσταση υστερικής κρίσης άρχισε να βρίζει και να πετάει… καρέκλες σημαδεύοντας συγκεκριμένα πρόσωπα χωρίς ευτυχώς να πετύχει κάποιο από αυτά.
Συνέχισε όμως το παραλήρημά του ακόμη και όταν άλλα μέλη του συμβουλίου και ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ τον απομάκρυναν από την αίθουσα για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν να διαλυθεί το συμβούλιο και να μην ληφθούν αποφάσεις.
Κάτι ανάλογο συνέβη και στην προηγούμενη συνεδρίαση, για το θέμα της «ΔΤ», την παραμονή της εισβολής των ΜΑΤ, όταν η κυρία που έχει εκλεγεί Γ.Γ., σε μια φάση αποκαλύψεων που την αφορούσαν, πετάχτηκε όρθια και θέλησε να χειροδικήσει σε βάρος άλλου μέλους του ΔΣ, που είναι στη μειοψηφία και έκανε τις καταγγελίες.
Η σύρραξη αποφεύχθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
Και πού να αρχίσουν τα πολύ δύσκολα…
Αλλά να κλείσουμε με τα «ούλα» που γράφει στο παραλήρημά του ο ΓΓ του ΕΔΟΕΑΠ.
Πάνω στα ούλα υπάρχουν  δόντια ή εμφυτεύματα (για να μη ξεχνάμε και τον Βαρεμένο)
Και αυτά τα φροντίζουν οδοντίατροι.
Τώρα γιατί το οδοντιατρικό σύστημα στον  ΕΔΟΕΑΠ χορεύει τελευταία πολύ  Καλαματιανό  είναι ένα ακόμη ερώτημα.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ