ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Δίωξη για κακούργημα στους υπευθύνους του ΚΕΕΛΠΝΟ

…της περιόδου 2011-2013, σχετικά με ποσά που δαπάνησαν σε διαφημιστικές εταιρείες

Ποινική δίωξη για απιστία ασκήθηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος των μελών της Διοίκησης και του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, της περιόδου 2011-2013, σχετικά με ποσά που δαπάνησε το Κέντρο σε διαφημιστικές εταιρείες για την προβολή μηνυμάτων τα οποία θα μπορούσαν να προβάλλονται δωρεάν.
Η δικογραφία για την εν λόγω υπόθεση σχηματίστηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς προκύπτει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δαπάνησε, το..
επίμαχο διάστημα, συνολικά ποσά που υπερβαίνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικές προβολές θεμάτων αρμοδιότητας του, όπως η εποχική γρίπη κλπ, ενώ θα μπορούσαν να προβάλλονται δωρεάν καθώς αφορούσαν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου.
Επιπλέον, κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι για κάποιες από τις επίμαχες συμβάσεις δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες διαγωνισμού, ενώ σε μία περίπτωση επιλέχθηκε εταιρεία η οποία θα έπρεπε να έχει αποκλειστεί λόγω προηγούμενης καταδίκης του υπευθύνου της για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
- avgi.gr