ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

«Ψυχάρης και "Νέα" επιλέγουν τον αυτοεξευτελισμό τους»

Tι λέει η κυβέρνηση για τα δημοσιεύματα σχετικά με το πόθεν έσχες Τσίπρα και τι απαντάει (ξανά) η εφημερίδα

Σκληρή επίθεση στον Σταύρο Ψυχάρη και στα «Νέα» που για δεύτερη ημέρα επιμένουν να στήνουν ανύπαρκτο θέμα με τον πόθεν έσχες του πρωθυπουργού εξαπολύει η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για αυτοεξευτελισμό.
«Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια «ιστορική» εφημερίδα είναι να αναδεικνύει αποκλειστικά πρωτοσέλιδα υποτιθέμενων σκανδάλων και, μάλιστα, για τον πρωθυπουργό της χώρας και να μην τα παίρνει κανένας στα σοβαρά. Να παρουσιάζει «σκάνδαλα» που διαψεύδονται από τις δικές της παλαιότερες δημοσιεύσεις. Να επανέρχεται επίμονα αναμασώντας τα ίδια, που άλλοι προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, πριν χρόνια», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές..
Σήμερα, λοιπόν, σημειώνουν, επανέρχεται «προσπαθώντας, συνειδητά, να δημιουργήσει..
σύγχυση με τις ημερομηνίες. Ισχυρίζεται ότι η δήλωση πόθεν έσχες που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και επιβεβαιώνει ότι η συμμετοχή στην εταιρεία και η αποχώρηση από αυτήν έχουν δηλωθεί, δεν είχε ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου. Ενώ η ημερομηνία και ο αριθμός πρωτοκόλλου είναι άμεσα προσβάσιμα, αφού οι δηλώσεις είναι δημόσιες».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ζητούν, επίσης, δηλώσεις ετών προ του 2009 ενώ και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός δεν ήταν τότε βουλευτής και δεν έκανε τότε δήλωση πόθεν έσχες. Η πρώτη δήλωση πόθεν έσχες για το έτος 2009 – κατά το οποίο εξελέγη βουλευτής – κατατέθηκε στις 14/1/2010 και δηλώνει ευκρινώς τη συμμετοχή του στην εταιρεία καθώς και την αποχώρηση του, που έγινε νωρίτερα.
«Με τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις, λοιπόν, δεν πρόκειται άλλο να ασχοληθούμε από εδώ και στο εξής. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού αποτελούν δημόσια έγγραφα, ελεγμένα από ορκωτούς λογιστές, και είναι διαυγείς, όπως άλλωστε και η κάθε του δραστηριότητα στο δημόσιο βίο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να ζητήσει να τις παραλάβει με την προβλεπόμενη διαδικασία» αναφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου.
«Χρειάζεται, όμως, να εξηγήσουμε γιατί ο κ. Ψυχάρης και τα «Νέα» επιλέγουν τον αυτοεξευτελισμό, με πρωτοσέλιδα που "αποκαλύπτουν" υποτιθέμενα σκάνδαλα του πρωθυπουργού.
Η εξήγηση είναι απλή: Δεν το κάνουν γιατί έχουν την κάποια, ελάχιστη ελπίδα ότι θα τους πιστέψει ο οποιοσδήποτε. Το κάνουν γιατί ελπίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να χαρακτηρίσουν τις ανοιχτές υποθέσεις του κ. Ψυχάρη με την Δικαιοσύνη, ως "πολιτική δίωξη", επειδή ο συγκεκριμένος εκδότης τα "έβαλε με τον Τσίπρα
", τονίζουν κυβερνητικές πηγές.
«Αντί, λοιπόν, οποιασδήποτε απάντησης σε γελοία δημοσιεύματα που αναπαράγουν το στερεότυπο "κόντρα Μαξίμου-ΔΟΛ", αρκούμαστε στην επισήμανση ότι η εποχή που τα "θαλασσοδάνεια", η φοροδιαφυγή μέσω off-shore και η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων διέθεταν απόλυτη πολιτική κάλυψη και η διαπλοκή παρέμενε ατιμώρητη, έχει περάσει για την Ελλάδα, οριστικά», καταλήγουν από το Μαξίμου.
πηγή: avgi.gr

Τι απαντάει η εφημερίδα στην διαδικτυακή της έκδοση:

Το γνήσιο της υπογραφής και οι εταιρείες του κ. Τσίπρα
 

Πιθανώς, ο κ.Τσίπρας _ ή, εν πάση περιπτώσει, αυτοί που χειρίζονται τα θέματα αυτά για λογαριασμό του _ να μην θυμάται πότε δήλωσε τις εταιρικές συμμετοχές του εξ ου και η σύγχυση ημερομηνιών.  Πιθανώς_ ή μάλλον σίγουρα _ να έχει μεγαλύτερη σημασία πως, ούτως ή άλλως, ο κ.Τσίπρας παρέμεινε εταίρος στην «Αγνάντι ΟΕ» δύο χρόνια μετά την εκλογή του στη θέση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ το 2008.Πιθανώς, τέλος, να εξηγούνται όλα αυτά διότι η υπογραφή του νυν Πρωθυπουργού στη σύσταση της «Αγνάντι ΟΕ» τον Ιούνιο του 2007 _ που είναι πανομοιότυπη με το γνωστό δείγμα υπογραφής του _ δεν ταυτίζεται με την υπογραφή στη μεταβίβαση του μεριδίου του στην αδερφή του τον Ιανουάριο του 2010.Όποιοι πιάνονται από το τι γράφουν οι άλλοι, καλό είναι ξέρουν και ποιοι υπογράφουν τα επίμαχα κείμενα _ ιδίως αν είναι σφραγισμένα, χρονολογημένα και πρωτοκολλημένα.Προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, ΤΑ ΝΕΑ αναρτούν τα πλήρη κείμενα της σύστασης, της τροποποίησης και της λύσης της «Αγνάντι ΟΕ» μαζί με το κύριο άρθρο της σημερινής έντυπης έκδοσης.

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ
Ενίοτε τα καμώματα της μέρας τα βλέπει η νύχτα και απορεί.Χθες το πρωί, αντιδρώντας στο δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», το Γραφείο Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στην «Αγνάντι ΟΕ» από το 2010. Ωστόσο, μέχρι το βράδυ, το Μέγαρο Μαξίμου είχε βρεθεί να διακινεί ατύπως δύο σελίδες από δήλωση πόθεν έσχες χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και χρονολογία.Αυτό έγινε διότι τις προηγούμενες ώρες το 2010 είχε γίνει 2009. Ωστόσο, η συμμετοχή στην «Αγνάντι ΟΕ» δεν αναφερόταν ούτε στη μία ούτε στην άλλη δήλωση του κ. Τσίπρα που - και πριν από την ανάρτηση στο tanea.gr - ήταν προσβάσιμες σε όλους. Οπότε φθάσαμε, με τη βοήθεια προ πενταετίας δημοσιευμάτων που αλιεύθηκαν εν απελπισία, στο 2008. Στα ρεπορτάζ ο νυν Πρωθυπουργός εμφανιζόταν να δηλώνει ότι «είχε αποχωρήσει πλέον» από ομόρρυθμη εταιρεία. Μόνο που η πραγματική έξοδός του έγινε τον Ιανουάριο του 2010, όπως φαίνεται από το - σφραγισμένο και χρονολογημένο - συμφωνητικό που παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Γιατί τόσο αργά;Απορίας άξια είναι και η πλήρης απουσία της εταιρείας «Γ. Τσίπρας & Α. Τσίπρας ΟΕ», η οποία διαλύθηκε τον Οκτώβριο του 2008, από τις δηλώσεις πόθεν έσχες τού μετέπειτα Πρωθυπουργού. Ακόμη και από το αχρονολόγητο δίφυλλο που διακινήθηκε ως «πειστήριο» χθες. Ολα αυτά ενώ δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις ούτε για το ακίνητο της Σερίφου ούτε για τις φορολογικές δηλώσεις και τη δραστηριότητα εν γένει της «Αγνάντι».Οι απαντήσεις του Γραφείου Πρωθυπουργού δίνουν αίσθηση αυτοσχεδιασμού. Η απουσία επίσημης τεκμηρίωσης εγείρει ερωτήματα για τη γνησιότητα των εγγράφων που διακινούνται ατύπως. Και η επιθετικότητα λειτουργεί ως προπέτασμα καπνού για αδιαφάνεια.Ποιος ξέρει; Ισως από χθες μέχρι σήμερα το πόθεν έσχες που διακινεί το Μαξίμου να έχει αποκτήσει χρονολογία και να έχει αβγατίσει κλείνοντας τις τρύπες. Ισως η νύχτα να έχει γεννήσει και πρωτόκολλο. Το ευτύχημα είναι ότι η πλευρά ΣΥΡΙΖΑ, στη χθεσινοβραδινή εσχατολογική ανακοίνωσή της κατά της ΝΔ, διαβεβαίωνε ότι δεν θα ασχοληθεί άλλο με τα πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού. Τουλάχιστον δεν θα επιχειρήσει να διορθώσει άλλο το παρελθόν, τραυματίζοντας περαιτέρω τις διαδικασίες.