ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Τροπολογία για το «υπεράριθμο προσωπικό» της ΕΡΤ

Η δυνατότητα απόσπασης τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. σε δημόσιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα του δημοσίου δικαίου, με σκοπό την κάλυψη επιτακτικών αναγκών, προβλέπεται με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς.
 Όπως είπε ο υπουργός, «με την παρούσα τροπολογία δίνουμε τη δυνατότητα όλο το προσωπικό να μπορεί να αξιοποιηθεί», ενώ διευκρίνισε ότι «οι μετατάξεις θα γίνονται κατόπιν αιτήσεως του προσωπικού -δεν θα γίνονται με τη βία- και σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Επικρατείας».
Αντιδράσδεις υπήρξαν από τη ΝΔ καθώς ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου (γνωστός από το..
«μαύρο» στην ΕΡΤ) μίλησε για «πρότυπο φωτογραφικής διάταξης», ενώ και από το ΠαΣοΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος διερωτήθηκε αν «αυτή η διαδικασία αφορά το υφιστάμενο προσωπικό της ΕΡΤ ή και το μελλοντικό προσωπικό της ΕΡΤ».
O N. Παππάς ερωτηθείς από την βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου αν υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό στην ΕΡΤ, απάντησε: «Ναι, υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις. Δεν θα υπήρχε η ανάγκη αυτής της διάταξης αλλιώς».