ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Οταν η Ντέλια συνάντησε τον Γιάνη

Ηταν άγρυπνη από το ξενύχτι των διαπραγματεύσεων στο Hilton και το έδειχνε. Ηπιε μια γρήγορη γουλιά καφέ στο VIP του αεροδρομίου και περίμενε την επιβίβαση. Η Ντέλια Βελκουλέσκου, μαζί με τους άλλους της τρόικας, ταξίδευε με την πτήση της Aegean στο Μόναχο και από εκεί στην Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Οι αεροσυνοδοί την καλωσόρισαν και της υπέδειξαν τη θέση Α1 στην business class. Της πρόσφεραν τους «Financial Times» και έναν καφέ. Περίμενε να ολοκληρωθεί η επιβίβαση, να κλείσουν οι πόρτες για την πτήση. Ξαφνικά λίγο πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του Airbus εμφανίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Τα βλέμματα του Γιάνη και της Ντέλια διασταυρώθηκαν, αλλά έκαναν ότι δεν γνώριζε ο ένας..
τον άλλον. Ενας μορφασμός απορίας και δυσανασχέτησης εμφανίστηκε στο πρόσωπο της Ρουμάνας του ΔΝΤ όταν διαπίστωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης θα καθόταν δίπλα της.
Οι επόμενες 2,5 ώρες πέρασαν με τον Γιάνη καθήμενο δίπλα στην Ντέλια και τους υπολοίπους εκπρόσωπους των δανειστών να τον κοιτάζουν αμήχανα. Εμαθα πως δεν αντάλλαξαν ούτε μια κουβέντα. O Γιάνης έκανε ότι κοιμόταν, η Ντέλια έβαλε ακουστικά και έπαιζε με το laptop της (ή μπορεί και το αντίθετο).
- από τον Βηματοδότη