ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Υπάρχει! Και λέγεται Δεοντολογία...

Σχετικά με την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για τους 9 δημοσιογράφους:

Ολα τα μέλη της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών αποδέχονται, υπογράφουν, υπερασπίζονται, τηρούν έναν συγκεκριμένο κανονισμό Δεοντολογίας. Αυτός ο κανονισμός υποτιθεται οτι πρέπει να τηρείται στοιχειωδώς από όλα τα μέλη και εφαρμόζεται τυπικά από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Σε αυτόν τον κανονισμό στο άρθρο 3 περί ισηγορίας και αντικειμενικής ενημέρωσης υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγραφοι που απαντάνε όχι μόνο στο χρόνο μετάδοσης της άλλης άποψης αλλά ακόμα και στην επίφαση της αντικειμενικότητας κ.λπ.
Οι δημοσιογράφοι που τιμωρήθηκαν, εντελώς συμβολικά, κρίθηκαν για πολύ συγκεκριμένα..
παραπτώματα μη τήρησης του κώδικα δεοντολογίας τον οποίο έχουν αποδεχτεί ως ρυθμιστικό. Ας πούμε ενώ ο κώδικας προβλέπει ότι ο δημοσιογράφος μεταδίδει και δεν κατασκευάζει το θέμα έχουμε βίντεο του δημοσιογράφου να σπρώχνει τον γέρο που δεν λέει αυτά που θέλει να του πει και να αλλάζει γέρο. Αυτός ο δημοσιογράφος καταπατάει συγκεκριμένη διάταξη του κώδικα δεοντολογίας. Η ΕΣΗΕΑ δεν κάλεσε τους 9 σε μια φιλική συζήτηση. Το πειθαρχικό έχει νομική δομή και διαδικασία.

ΥΓ Με τούτα και με εκείνα το πανελλήνιο έμαθε και τι είναι το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ...