ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ξεχασιάρης...

Αποκαλύψεις για την offshore του Ψυχάρη

Ιδιοκτήτης εταιρίας τύπου offshore μέσω της οποίας καταφέρνει επί χρόνια να καλύπτει περιουσιακά στοιχεία του, είναι ο Σταύρος Ψυχάρης, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc.
Ο Σταύρος Ψυχάρης, όπως αποδεικνύεται από τον έλεγχο που γίνεται για λογαριασμό της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, παρέλειπε επί έξι χρόνια να κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες. Πρόκειται για τα χρόνια κατά τα οποία ο γνωστός εκδότης αγοράζει το ΔΟΛ, το συγκρότημα στο οποίο δούλευε ως δημοσιογράφος, με τραπεζικό δάνειο 50 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια δίνει 10 εκατομμύρια από τις αποταμιεύσεις του για αποπληρωμή τμήματός του.
Γιατί όμως ένας μεγαλοεκδότης, με πλήθος δικηγόρων και λογιστών δίπλα του, εμφανίζει τέτοια παράλειψη; Αφήνουμε τις αθώες εκδοχές, για όποιον θέλει να τις εξετάσει, και πάμε στην... πραγματικότητα. Ένας δημοσιογράφος αγοράζει το «αφεντικό» του, δίνει μετρητά που διαθέτει σε λογαριασμούς του Λονδίνου, κινεί επιχειρηματικά νήματα εκτός από δημοσιογραφικοπολιτικά, αλλά είναι... αμελής στις κινήσεις που αποδεικνύουν πόσο νόμιμος είναι και από πού προέρχεται το χρήμα.
Το Hot Doc φέρνει στη δημοσιότητα μία ακόμη πλευρά της δραστηριότητας της οικογένειας Ψυχάρη που χρειάζεται έρευνα. Αφορά μια εταιρεία τύπου Ltd, η οποία ανήκε επί σειρά στον Παναγιώτη Ψυχάρη και στη συνέχεια στον ίδιο τον Σταύρο Ψυχάρη και η οποία καλύπτει περιουσιακά στοιχεία, που είναι άγνωστο αν μπορούσε να δικαιολογήσει ο Ψυχάρης ακόμη και όταν έπαψε να είναι δημοσιογράφος και πραγμάτωσε το american dream κάθε ταπεινού δημοσιογράφου αγοράζοντας την εφημερίδα στην οποία δουλεύει…