ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Το μεγάλο στοίχημα

Γράφει ο Δημήτρης Σούλτας

Δεν νοιώσαμε προφανώς καμία έκπληξη από το γεγονός ότι το ΔΝΤ λειτουργεί σαν μία συμμορία, που το βασικό της μενού είναι οι εκβιασμοί, οι απειλές και η απόλυτη αδιαφορία για τις ζωές των ανθρώπων. Το "μέτωπο της λογικής" τα αποκαλούσε όλα αυτά "σενάρια συνομωσίας" κάνοντας ότι δεν είδε και δεν ξέρει την ιστορία αυτής της συμμορίας, ανά τον κόσμο. Κι αυτό ουσιαστικά συνεχίζει να κάνει και μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας.
Αυτή η συνομιλία δεν μας κάνει σοφότερους. Απλώς σε χρόνο dt φρόντισαν οι απολογητές της συμμορίας να ξεβρακωθούν, με αστείες παρατηρήσεις και θέσεις συνεπείς στην στάση του "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε". Νομίζω ότι ο Τσίπρας θα πρέπει να στείλει ευχαριστήριο τηλεγράφημα στη Ν.Δ. γι αυτό το μπαράζ αδυσώπητης (και αποκαλυπτικής) ανοησίας.
Η ανοησία αυτή όμως δεν αποτελεί άλλοθι για τις επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης. Αν.. η αυριανή συμφωνία περιλαμβάνει συνέχιση της υπερφορολόγησης, κόψιμο συντάξεων και συνέχιση της εξαθλίωσης, η καταγγελία των "κακών" δεν έχει κανένα νόημα και είναι βαθιά νυχτωμένοι οι κυβερνητικοί αν πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα τους δικαιώσει στη συνείδηση ενός κόσμου, που δυσκολεύεται να επιβιώσει. Όλα δείχνουν ότι η συνταγή είναι η ίδια. Η ίδια αποτυχημένη συνταγή με ή χωρίς ΔΝΤ.
Η νεοφιλελεύθερη αλητεία έχει ως βασικό της πυλώνα το ΔΝΤ, αλλά όχι μόνο αυτό. Η κυρίαρχη πολιτική της Ε.Ε. παραμένει στο ίδιο πλαίσιο. Γι αυτό και η αντίθεση σε μία πολιτική δεν είναι απλώς να αντιστρατεύεσαι πρόσωπα. Ναι, ο Τόμσεν είναι άθλιος, αλλά είναι ένας καλοπληρωμένος υπάλληλος της συμμορίας. Αν αύριο απαλλαγούμε από τον Τόμσεν, δεν σημαίνει ότι έχουμε απαλλαγεί από την πολιτική που εκφράζει.
Το μεγάλο στοίχημα δεν είναι να απαλλαγούμε από τους Τόμσεν, είναι να απαλλαγούμε από την πολιτική τους. Και γι αυτό χρειάζονται και αποφασισμένες κυβερνήσεις και αποφασισμένοι πολίτες. Και σήμερα δυστυχώς δεν έχουμε τίποτα από τα δύο.

πηγή: facebook