ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

«Ηγέτες» για babysitting

 Γράφει ο Δημήτρης Σούλτας

Η τελευταία φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κουζίνα του σπιτιού του, όπου ο επικοινωνιολόγος θεωρεί ότι η επιτήδευση είναι «φυσικότητα»,είναι μία ακόμα προσπάθεια να πεισθούμε ότι ένας γόνος πολιτικής οικογένειας είναι «ένας από μας». Ο ελληνικός λαός καλείται, εδώ και πολλά χρόνια, σε ένα ιδιότυπο babysitting των γόνων, ώστε αυτοί να πιστέψουν – και μαζί τους κι εμείς- ότι είναι προικισμένοι και σοφοί ηγέτες, έτοιμοι «να δώσουν λύσεις»
Μετά το επικοινωνιακό ρεσιτάλ του Μπάρακ Ομπάμα, επί οκτώ συναπτά έτη, είναι γνωστό ότι πολλοί ηγέτες, Έλληνες και ξένοι, έχουν πάθει «Ομπάμα». Ας θυμηθούμε τις πρόσφατες φωτογραφίες που διένειμε το Μαξίμου με τις «φυσικές», «άνετες» και «γεμάτες αυτοπεποίθηση» φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα σε στρατιωτικά και πολιτικά αεροπλάνα, κατά τη διάρκεια κρίσιμων ταξιδιών του. Ήταν αναμενόμενο ότι σειρά σ’ αυτό το ομπαμικό επικοινωνιακό παιχνίδι θα πάρει και ο.. Κυριάκος Μητσοτάκης, που θεωρεί τον εαυτό του πιο κοντά στο αμερικάνικο πρότυπο άσκησης πολιτικής.
Εκτός όμως από μια απλή επικοινωνιακή τακτική η εικόνα του «οικείου» Μητσοτάκη έρχεται να προστεθεί στην κατασκευή πολλών προηγούμενων εικόνων γόνων πολιτικών οικογενειών, που ενώ στην πρώτη τους νεότητα τίποτα δεν έδειχνε ότι μπορούν να πάρουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, χτίστηκε το προφίλ του «ηγέτη» και μάλιστα, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, έδωσε και νίκες.
- διαβάστε την συνέχεια του κειμένου στο thepressproject (ΕΔΩ)