ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ποιος προηγείται τελικά με 8 μονάδες; Η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ;

Οι δημοσκόποι σε νέες περιπέτειες

Αντε μετά να εμπιστευτείς τους δημοσκόπους και τις έρευνές τους... Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δύο γκάλοπ.
Το πρώτο, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, έδειχνε ότι η ΝΔ προηγειται του ΣΥΡΙΖΑ με 8 ποσοστιαίες μονάδες.
 Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της «έρευνας» του ΠΑΜΑΚ έδειξαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο με 24,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 16,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 6,5%, ενώ το 4% των ψηφοφόρων συγκεντρώνουν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και η Ένωση Κεντρώων. Εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν ΑΝΕΛ και Ποτάμι με 2,5% έκαστο.
Στο δεύτερο, της "Bridging Europe", ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά με 7, 5 μονάδες. Μάλιστα, όπως αναφέρεται από τους «ειδήμονες» στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να... σταθεροποιεί μια καθαρή εκλογική υπεροχή από τη ΝΔ, η οποία ωστόσο φαίνεται να έχει μικρή άνοδο από την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου... Βέβαια το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι αρκετά ψηλό γύρω στο 27%. Ειδικότερα σύμφωνα με την δημοσκόπηση της "Bridging Europe": 24,6 ΣΥΡΙΖΑ, 17,1 ΝΔ, 7,5 ΧΑ, 7,4 ΚΚΕ, 4,5 ΔΗΣΥ ( ΠΑΣΟΚ ), 3,3 ΑΝΕΛΛ, 2,8 ΛΑΕ, 2 ΕΚ, 1,4 Το Ποτάμι, 2 Άλλοι και ΔΞ/ΔΑ