ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Νέο ΔΣ στο Mega και κύκλος επαφών με τις τράπεζες

Την ύστατη προσπάθεια για τη διάσωση του ΜΕGA καταβάλλουν οι βασικοί μέτοχοι του.
Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τηλέτυπος», προκειμένου να διοριστεί νέος διευθύνων σύμβουλος.
Ταυτόχρονα συνεχείς είναι οι επαφές μεταξύ των τριών βασικών μετόχων (Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Μπόμπολας) οι οποίοι αναζητούν σημείο ισορροπίας ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία και το κλείσιμο της εταιρίας.
Ολοι οι μέτοχοι συμφωνούν ότι είναι λάθος να οδηγηθεί σε λουκέτο η «Τηλέτυπος» η οποία το 2015 είχε διαφημιστικά έσοδα 56 εκατ. ευρώ (50 εκατ. μετά το year-end bonus). Τα συγκεκριμένα.. διαφημιστικά έσοδα τοποθετούν το ΜΕGA κάτω από τον ΑΝΤΕΝΑ, στα ίδια επίπεδα με τον ΑLPHA και πάνω από το STAR. Επιπλέον στην «Τηλέτυπος» απασχολούνται 550 άτομα τα οποία κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.
Παράλληλα, σε περίπτωση που οι τράπεζες καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις της «Τηλέτυπος», ενδεχομένως θα προκληθούν ανεξέλεγκτα προβλήματα στην Πήγασος και στον ΔΟΛ, καθώς μετοχές της «Τηλέτυπος» έχουν αξιοποιηθεί ως εγγυήσεις για τη λήψη δανείων που αφορούν εκδοτικές δραστηριότητες των μετόχων. Ωστόσο, το χάσμα μεταξύ των μετόχων δεν έχει ακόμη γεφυρωθεί. Πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση ανέφεραν ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη θεωρεί παράλογο το αίτημα του τρίτου μετόχου, που ζητά να εισφέρει πέντε εκατομμύρια στην αύξηση για να εισπράξει έξι εκατομμύρια μέσω της εταιρίας παραγωγής που ελέγχει και στην οποία η «Τηλέτυπος» έχει οφειλές.
Το κλειδί των εξελίξεων που κρίνει το μέλλον του μεγάλου καναλιού, μέχρι τουλάχιστον να φανεί αν οι μέτοχοι μπορούν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, είναι η στάση που θα τηρήσουν οι τράπεζες. Να σημειωθεί ότι από σήμερα, ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος του MEGA, Νίκος Πεφάνης, πρόκειται να ξεκινήσει κύκλο επαφών με τις τράπεζες Πειραιώς, ΑLPHA και Eurobank που είναι οι βασικοί πιστωτές του μεγάλου καναλιού.

- πηγή: protothema