ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Τα απλήρωτα δάνεια του... «κόκκινου» Μπόμπολα

«Πόσο καλυμμένα είναι τα δάνεια της «Πήγασος» συνολικού ύψους 160 εκ. ευρώ, την ώρα που ο κύκλος εργασιών της εταιρείας δεν φτάνει πλέον ούτε τα 50 εκ. ευρώ  και γιατί η ΤτΕ κλείνει προκλητικά τα μάτια της». Αυτό δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σε ερωτήματα κοινοβουλευτικών συντακτών με αφορμή την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή με θέμα «Τα απλήρωτα δάνεια του Μπόμπολα», σχετικά με τις δανειοδοτήσεις  της εκδοτικής εταιρείας «Πήγασος» .
Ο Νίκος Νικολόπουλος είπε ότι με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση ζητά να πληροφορηθεί η Βουλή των Ελλήνων, εάν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στον «Πήγασο» του Φώτη Μπόμπολα, στο πλαίσιο της εισαγγελικής  παραγγελίας για τα δάνεια των ΜΜΕ.
Πρόκειται για την ίδια έρευνα από την οποία προέκυψε ποινική δίωξη για το προσωπικό δάνειο του Σταύρου Ψυχάρη. Όλοι περιμένουν, είπε ο Νικολόπουλος, το πόρισμα του ελεγκτή για μια.. επιχείρηση που λειτουργεί με μείον 112 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τον Νικολόπουλο «αξίζει να προβληματιστούμε για τους όρους και το σκεπτικό των δανειοδοτήσεων μια εταιρείας ΜΜΕ όπως ο "ΠΗΓΑΣΟΣ" που έχει κάθε χρόνο ζημίες από 30 έως 40 εκατ. ευρώ ενώ, από το 2010 και με βάση πιο πρόσφατα στοιχεία, τα βραχυπρόθεσμα δάνεια της φτάνουν τα 146,1 εκ. ευρώ , ενώ τα μακροπρόθεσμα στα 14,8 εκ. ευρώ, την ώρα που ο κύκλος εργασιών της στο 9μηνο του 2015 ήταν μόλις 33,2 εκ. ευρώ».
«Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι  ότι ο «Πήγασος» δεν έχει πληρώσει ούτε τόκους και χρεολύσια σε σημαντικό μέρος των δανείων αυτών. Με άλλα λόγια είναι … "κόκκινος"», είπε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος και κατέληξε ότι η επίκαιρη ερώτηση πρόκειται να κοινοποιηθεί στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, στον Συνήγορο του Τραπεζικού καταναλωτή και τους Οικονομικούς Επιθεωρητές.