ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

«Τρύπα» 80 εκατ. στα φορολογικά Ψυχάρη

Η πολύκροτη υπόθεση της διαχείρισης των οικονομικών του Σταύρου Ψυχάρη μοιάζει με κουβάρι.
Το οποίο όμως, από τη στιγμή που η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής ανέλαβε τη διερεύνησή της, μοιάζει να ξετυλίγεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα δεδομένα, των οποίων έχουν λάβει γνώση μέλη της επιτροπής, είναι εξόχως αποκαλυπτικά, ενώ τα σκοτεινά σημεία φωτίζονται ένα-ένα όσο οι αρμόδιοι εμπειρογνώμονες φωτίζουν πτυχές της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Ψυχάρης δεν είχε υποβάλει «πόθεν έσχες» επί εννέα έτη και συγκεκριμένα την περίοδο από το 2000 μέχρι και το 2008, την εποχή δηλαδή.. που έλαβε δάνειο 50 εκατ. από την Alpha Bank.
Επιπρόσθετα από τον υπό εξέταση φάκελο, που έφτασε στη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, έλειπαν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ για πέντε έτη και συγκεκριμένα για τα έτη χρήσης του 2002, του 2003, του 2004, του 2005 και του 2006.

Σκοτεινά σημεία

Από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που παρέλαβαν τον σχετικό φάκελο του Σταύρου Ψυχάρη, φαίνεται να προκύπτει σοβαρό θέμα για τα έτη που ο ισχυρός επιχειρηματίας δεν είχε καταθέσει, ως όφειλε, δήλωση «πόθεν έσχες».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπειρογνώμονες στην έκθεσή τους επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία αναφορικά με τραπεζικές συναλλαγές που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Τα ευρήματα όμως δεν φαίνεται να περιορίζονται στον έλεγχο των (ούτως ή άλλως ελλιπών) «πόθεν έσχες» του Σταύρου Ψυχάρη.
Προβληματικά στοιχεία φαίνεται να προκύπτουν και από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα φορολογικά δεδομένα του επιχειρηματία.
Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν ένα εξίσου μεγάλο ποσό, της τάξης τουλάχιστον των 80 εκατ. ευρώ, να μην δικαιολογείται από τα υπό εξέταση δεδομένα.

- από ρεπορτάζ που υπογράφει ο Νίκος Σβέρκος στην Εφημερίδα των Συντακτών