ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Δεν χωράνε πάνω από 2,5 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας!

Δηλωσεις Σπηλιωτόπουλου που τρελαίνουν τον Μητσοτάκη

«Δεν μπορούν να υπάρχουν πάνω από 2,5 πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί. Από εκεί και πάνω αρχίζει και κλυδωνίζεται -ως και χάνεται- η οικονομική βιωσιμότητα και μιλάμε για ζημιογόνες τηλεοπτικές επιχειρήσεις». Αυτό υποστήριξε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο, 105,5», επικαλούμενος μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μπορεί η μελέτη του πανεπιστημίου με το 2,5 να είναι λίγο αυστηρή ανέφερε ο πρώην υπουργός - στελεχος της ΝΔ προσθέτοντας: «Να δεχτούμε να είναι τρία τα κανάλια; Να δεχτούμε να είναι τέσσερα; Παραπάνω δεν θα μπορούσαν να είναι».
«Δεν ξέρω πολλούς επιχειρηματίες που να θέλουν να βάλουν τα χρήματά τους για να έχουν μία ζημιογόνο επιχείρηση, εκτός εάν υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, προκειμένου να.. πιέσουν την πολιτική εξουσία και να πάρουν άλλες δουλειές και να βγάλουν περισσότερα χρήματα και άλλους τρόπους», υπογράμμισε ο Σπηλιωτόπουλος προκαλώντας νευρική κρίση στην ηγεσία της ΝΔ.
Σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι θα υπάρξουν απολύσεις ο Αρης Σπηλιωτόπουλος αντέτεινε:
«Σε μία περίοδο κρίσης πολλοί μπορούν να μιλήσουν για τις θέσεις των ανέργων, αν κλείσουν τηλεοπτικοί σταθμοί, αλλά δεν είναι απαραίτητο να κλείσουν ... μπορεί να υπάρξουν συνεργασίες, συγχωνεύσεις. Θα πρέπει να επιδιωχθεί να διατηρηθούν ούτως ή άλλως οι θέσεις των εργαζόμενων, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην μπει και μία τάξη σε ένα άναρχο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, το οποίο λειτουργούσε με καθεστώς ημιπαρανομίας ... από το 1989 και κανένας δεν έβαζε τάξη ... είτε από φόβο πολιτικού κόστους είτε γιατί πίστευαν τότε οι πολιτικοί ότι μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα ΜΜΕ».