ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Τελικά οι δημοσιογράφοι απεργούν μόνοι τους;

Με όλα αυτά που γίνονται και κυρίως, όπως γίνονται, δεν καταλαβαίνει κανείς εργαζόμενος στα ΜΜΕ πότε και ποιος ακριβώς απεργεί. Mετά την ΠΟΕΣΥ, (ΕΔΩ) η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της καλεί τους δημοσιογράφους σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου για το ασφαλιστικό. Όχι ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης αλλά για να διατηρηθεί το ΕΤΑΠ ΜΜΕ εκτός ενοποίησης. Τη στάση της ΕΣΗΕΑ καταγγέλουν ξαφνικά τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών καθώς το ΠΑΜΕ Τύπου δίνει έμφαση στην πανεργατική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, αλλά με κήρυξη απεργίας στις 3 Φεβρουαρίου!
Μέχρι στιγμής απόφαση για απεργία δεν βγήκε από τους τεχνικούς Τύπου, ούτε από τους.. τεχνικούς τηλεόρασης. Η δε ΕΠΗΕΑ καλούσε στο συλλαλητήριο σήμερα (της Τρίτης) για το ασφαλιστικό.
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των άλλων κλάδων, ανεξαρτήτως που πρόσκεινται πολιτικά, δηλώνουν μη εμπιστοσύνη στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ και ενδεικτικό είναι το μπάχαλο που έγινε στη συνεδρίαση του Διασωματειακού την περασμένη Δευτέρα.
Το αποτελέσμα είναι πως στην πιο κρίσιμη μάχη, αυτή του ασφαλιστικού ο κλάδος των ΜΜΕ εμφανίζεται διασπασμένος και αλληλοκαταγγελόμενος. Κι αυτό μπορεί να μην ήταν κακό, αν δεν σύρονταν οι δημοσιογράφοι σε έναν προσχηματικό παρασκηνιακό διάλογο με τους κυβερνώντες, θεωρώντας πως τελικά θα γλυτώσουν ορισμένα από τα “τιμαλφή” της ασφάλισης των δημοσιογράφν-υπαλλήλων στα ΜΜΕ. Προφανώς δεν διάβασαν τα ρεπορτάζ για τη βέβαιη κατάργηση του αγγελιόσημου!
- mediatvnews