ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Από ποιον κινδυνεύει το δημοσιογραφικό «λειτούργημα»;

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΣΗΕΑ, ξέσπασε με αφορμή το βίντεο με δημοσιογράφους (φωτό) που προβλήθηκε την Κυριακή στην επέτειο ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την γιγαντοοθόνη στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο.
Η Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας έκανε λόγο για στοχοποίηση και εκφοβισμό των δημοσιογράφων με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει πως « η ΕΣΗΕΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι αν από κάποιον απειλείται το δημοσιογραφικό λειτούργημα και η δεοντολογία, αυτός δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής»...
Ακολουθεί η («ξύλινη») ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ  -που υπερασπίζεται τηλεπαρουσιαστές που πριν λίγο καιρό τους κατήγγειλε ως πρωτοστάτες προπαγάνδας και χειραγώγησης της κοινής γνώμης- καθώς και το κείμενο της (ουσιαστικής) ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ..
Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ
 «Στο ίδιο μήκος κύματος με προηγούμενες καταστάσεις και η σημερινή κυβέρνηση, προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με το λαό στους δρόμους. Στην επέτειο ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την γιγαντοοθόνη στο TAE KWON DO η επιλογή να στοχοποιηθούν συνολικά οι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι της διαπλοκής με την προβολή συγκεκριμένων σχολίων από δελτία ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών ιδιωτικών καναλιών, πέφτει στο κενό. Η παραγωγή του VIDEO, η προβολή και τέλος η αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ χωρίς, όμως, αντίλογο συνέχισε, δυστυχώς, μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση. Η στοχοποίηση συναδέλφων και κυρίως η προσπάθεια εκφοβισμού τους στην κοινωνία δεν θα περάσουν. Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, που θέλουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό».
Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
«Τα περί στοχοποίησης και προσπάθειας εκφοβισμού δημοσιογράφων στην χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκουν στην σφαίρα του γελοίου. Το βίντεο που προβλήθηκε, συνόψιζε αυτό που ο λαός διατηρεί ολοζώντανο στην μνήμη του από τις κρίσιμες στιγμές του τελευταίου χρόνου: την πρωτοφανή προσπάθεια των ΜΜΕ της διαπλοκής να επηρεάσουν τις εξελίξεις, σπέρνοντας τον φόβο και την τρομοκρατία, καλώντας τον κόσμο να πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες, μιλώντας για αναπόφευκτη αποβολή της χώρας μας από το ευρώ και προειδοποιώντας για βιβλικές καταστροφές σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Αριστεράς. Ας μην παραβιάζει λοιπόν η ΕΣΗΕΑ ανοιχτές θύρες. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αν από κάποιον απειλείται το δημοσιογραφικό λειτούργημα και η δεοντολογία, αυτός δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις παρεμβάσεις της».
Στο βίντεο αναφέρθηκε και χθες στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας τονίζοντας: «Πριν την ομιλία Τσίπρα υπήρχαν στιγμές που προβλήθηκαν σε γιγαντοοθόνες της χρονιάς που πέρασε από κινητοποιήσεις, συμπεριφορά πολιτικών προσώπων και συμπεριφορά του Τύπου. Τι ενοχλεί; Είναι καταγεγραμμένη η συμπεριφορά τους και συγκεκριμένων δημοσιογράφων και παραπλανητικών δημοσκοπήσεων. Στο πλαίσιο αυτό εκτέθηκαν εν είδει ρεπορτάζ τα σημαντικότερα γεγονότα. Ποιον ενοχλεί και γιατί είναι φασίζουσα πρακτική; Δεν γίνεται να είναι η δημοσιογραφία κατευθυνόμενη» είπε ο Θ. Δρίτσας.