ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ετοιμάζουν κυριακάτικο φύλλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι προκρίνουν τη λύση του Κώστα Βαξεβάνη

Μια νέα κυριακάτικη εφημερίδα, που θα είναι πιο «λαϊκή» από την «Αυγή», αλλά θα στηρίζει δυναμικά τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς «αστερίσκους» και «υποσημειώσεις», σκέπτονται πολύ σοβαρά να ξεκινήσουν τόσο στο Μαξίμου όσο και στην Κουμουνδούρου.
«Τις Κυριακές, αν εξαιρέσεις την “Αυγή”, δεν υπάρχει ούτε μία φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδα», υποστηρίζει υψηλό κομματικό στέλεχος και δεν έχει άδικο. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι φιλικά προσκείμενη στην κυβέρνηση, αλλά εκδίδεται μέχρι και το Σάββατο. Μάλιστα, στην Κουμουνδούρου εκφράζουν παράπονα ότι σε πολλές περιπτώσεις και αυτή ασκεί κριτική σε κυβερνητικές επιλογές, ενώ εκείνοι θα ήθελαν ένα φύλλο που η «γραμμή» του να είναι απολύτως... «νομοταγής» προς την κυβέρνηση.
Ηδη βολιδοσκοπούνται τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αναλάβουν το στήσιμο του.. συγκεκριμένου φύλλου και ανάμεσα σε αυτά που ακούγονται είναι ο Κώστας Βαξεβάνης (που, κατά κοινή παραδοχή, καταγράφει επιτυχημένη παρουσία στον περιοδικό Τύπο), αλλά και ο Θανάσης Καρτερός, που σήμερα αρθρογραφεί στην «Αυγή». Αν πάντως οι άνθρωποι που σχεδιάζουν την έκδοση της νέας εφημερίδας επιθυμούν πράγματι να είναι ανταγωνιστική προς τα υπόλοιπα κυριακάτικα φύλλα και πιο «λαϊκής» κατανάλωσης, τότε το πρόσωπο του Κώστα Βαξεβάνη ενδεχομένως να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Βεβαίως, δεν αποκλείεται και κάποια άλλη μεταγραφή από τη σημερινή διευθυντική ομάδα της «Αυγής».
Χρηματοδότηση για την εφημερίδα, που είναι ένα βασικό θέμα, αναζητείται, αν και για ένα μέρος της έχουν γίνει οι σχετικές προβλέψεις, ενώ η στελέχωσή της θα γίνει με δημοσιογράφους που είτε αποτελούν μέλη της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ είτε κινούνται στον συγκεκριμένο χώρο, χωρίς να έχουν κάποια κομματική ιδιότητα. Μάλιστα, επειδή στη δεύτερη περίπτωση εντάσσονται και αρκετοί επώνυμοι δημοσιογράφοι, που βρίσκονται στην ελεύθερη αγορά, μόλις οριστικοποιηθούν η απόφαση για την έκδοση και η «ηγετική» ομάδα, θα ξεκινήσει η διερεύνηση για τα πρόσωπα, που εκτιμάται ότι θα βρεθούν σχετικά εύκολα (αφού έτσι κι αλλιώς στον κλάδο υπάρχει μεγάλη ανεργία).

πηγή: Secret/ Παραπολιτικά