ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Συζητείται στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την αδειοδότηση των καναλιών. Με την τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, θα καθοριστεί με διάταξη νόμου ο αριθμός των αδειών τηλεοπτικών σταθμών. Επί της διάταξης νόμου που θα ορίζει τον αριθμό των αδειών θα αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής.
Με δεδομένη την αδυναμία συγκρότησης νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), μετά τη λήξη της θητείας των μελών του, η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι απαραίτητη σύμφωνα.. με την κυβέρνηση, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, η συγκεκριμένη ρύθμιση επιβάλλεται προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο διαγωνισμός «για την αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, και να δημοπρατηθούν το συντομότερο δυνατό, οι σχετικές άδειες».