ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Καταγγελία-βόμβα Χατζηνικολάου για τις εκλογές της ΝΔ

Αθλητικοί παράγοντες προσπαθούν να παρέμβουν προκειμένου να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα!

Υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι πρόεδροι αθλητικών σωματείων θα κινητοποιήσουν τους οπαδούς τους υπέρ κάποιου υποψηφίου, προκειμένου να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας.
Στην παραπάνω καταγγελία προχώρησε ο Νίκος Χατζηνικολάου από το μικρόφωνο του Real FM με πολλούς να ισχυρίζονται πως με την εν λόγω καταγγελία «φωτογραφίζεται» η φημολογούμενη στήριξη του Απόστολου Τζιτζικώστα από οικονομικούς παράγοντες και προέδρους ποδοσφαιρικών ομάδων της Βορείου Ελλάδας.
Η συγκεκριμένη καταγγελία Χατζηνικολάου ερμηνεύεται από κάποιους ως απόπειρα εμπλοκής..

Μείον ο Γαβριήλ

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Μείον άλλος ένας. Την έκανε και ο Γαβριήλ. Με αξιοπρέπεια και χωρίς κλαυθμούς και καταγγελίες, πήρε το καπελάκι της συνείδησής του και βγήκε στο ξέφωτο. Υποτίθεται, βέβαια, ότι με τον λιτό -και όχι λυτό, όπως άλλοι- τρόπο που παραιτήθηκε περιόρισε τη ζημιά. Δεν έχει καμιά σχέση η στάση του με κείνη του Νικολόπουλου, για παράδειγμα. Καθένας όμως καταλαβαίνει ότι η ζημιά έγινε. Μια βόλτα στο διαδίκτυο δείχνει τι θα γίνει απόψε στα κανάλια του έρωτα -αυτά γράφονται πριν από τα αισθαντικά δελτία- και αύριο στον Τύπο της αγάπης.
Ο Παναγιώτης έσπευσε στην Iskra να χαρακτηρίσει τη στάση του Τσίπρα -που ζήτησε από τον Γαβριήλ να παραιτηθεί- πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού. Έτσι είναι αν έτσι νομίζει. Αξίζει..

Φλαμπουράρης: Τρομοκρατική η επίθεση στο σπίτι μου

Επίθεση σε βουλευτές και δημοσιογράφους εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης, αμέσως μετά την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο σπίτι του στα Εξάρχεια, οταν άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν βάζοντας φωτιά με ένα μπιτόνι βενζίνη.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση Φλαμπουράρη:
«Η επίθεση λάσπης με ψέματα και συκοφαντίες, που ξεκίνησαν διαπλεκόμενα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, σε συνεργασία με αντιδραστικούς πολιτικούς κύκλους, είχε την πρώτη της «επιτυχία». Χθες το βράδυ έγινε τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι μου, το οποίο επιχείρησαν να κάψουν με ένα μπιτόνι βενζίνη και φωτιά. Η επιλογή μου να κρατήσω μετριοπαθή στάση απέναντι στην επίθεση που δέχομαι έφτασε στα όριά της. Οι βουλευτές που ασχολούνται μαζί μου χωρίς κανένα απολύτως έρεισμα, συντονισμένοι με δημοσιογράφους και άλλα σκοτεινά συμφέροντα, θα πρέπει να συγκρατηθούν και να..

Tα πίτουρα της διαπλοκής και οι κότες των συμφερόντων

Οι διαδικασίες ελέγχου των ΜΜΕ θα προχωρήσουν...

(...) Το παλιό αφήγημα κατέρρευσε. Καλύτερη συμφωνία δεν μπορούν να πουν ότι θα έφερναν. Τους μένει λοιπόν μια σκανδαλολογία. Συνιστώ απλώς προσοχή, γιατί όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα της διαπλοκής τον τρώνε οι κότες των συμφερόντων.
(...) Στην πολιτική πρέπει να περιμένεις, να αντέχεις και να αντιμετωπίζεις τις επιθέσεις με ψυχραιμία. Η προέλευση ορισμένων εκ των επιθέσεων είναι σαφές ότι συνδέεται με τις επιλογές της κυβέρνησης στον χώρο των μέσων ενημέρωσης.
H κριτική επί της ουσίας των πεπραγμένων μας είναι απαραίτητη, καλοδεχούμενη και πολλές φορές μας βοηθάει να βελτιωνόμαστε. Η λάσπη, η συκοφαντία και τα ψεύδη χαρακτηρίζουν όσους τα λένε αλλά κυρίως αφήνουν γυμνή τη σκοπιμότητα και την κατάστασή τους. Εμείς δηλώνουμε εκ..

Να τάξω δεν μπορώ. Να πράξω όμως ναι

Ο Γιώργος Μαρινόπουλος για τις εκλογές στην ΕΡΤ

"Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων που με τίμησαν με την ψήφο τους, δίνοντας μου έτσι το δικαίωμα να συμμετάσχω στον 2ο γύρο των εκλογών, δίνοντας μου έτσι το δικαίωμα να διεκδικήσω να είμαι η φωνή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Προσωπικά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το δίκιο των εργαζόμενων στην ΕΡΤ αλλά και για το δίκιο της κοινωνίας ολάκερης, αυτής που έμπρακτα στήριξε τον διετή αγώνα μας ενάντια στο "μαύρο" που επέβαλε το καθεστώς στις συχνότητες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.
Και αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί και γι' αυτούς που για διάφορους λόγους ο καθένας και η καθεμιά τους, δεν ένωσαν τη φωνή τους με τη δική μας αυτά τα 2 χρόνια. Αλλά που πλέον εκτιμούν και..

Έγκλημα στην παραλία της Βουλιαγμένης

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Φερενίκη το δεύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα «Έγκλημα στην παραλία της Βουλιαγμένης» του συγγραφέα Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
Η «μεγαλύτερη Ελληνίδα σταρ» βρίσκει τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συναυλίας της. Ατύχημα ή δολοφονία; Ο αστυνόμος Χριστόφορος Μάρκου καλείται να εξιχνιάσει ακόμα μια υπόθεση και να βρει ποιος κρύβεται πίσω από το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τον τραγικό θάνατο της Νένης Βαντά. Κι ενώ όλα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν, μια απρόσμενη ανακάλυψη περιπλέκει ακόμα περισσότερο την έρευνα. Τι συνέβη στην παραλία της Βουλιαγμένης και.. 

Στο Καρφί πήραν την προκαταβολή... Ιουνίου

Πληθαίνουν τa mail στα οποία καταγγέλλεται πως στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Στο Καρφί" (έχει περάσει στον έλεγχο του Ομίλου Κουρτάκη) οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι - αν κι έχουν καταφέρει να πάρουν την προκαταβολή... Ιουνίου!
Στο τελευταίο mail που λάβαμε από αγανακτισμένους εργαζόμενους αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Την προκαταβολή... Ιουνίου λάβαμε την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στο "Καρφί" χωρίς καμία δέσμευση για το εάν και πότε θα πάρουμε τα δεδουλευμένα των πέντε μηνών που είμαστε "μέσα". Απελπισία. Η εφημερίδα που έστησε ο Νίκος Κακαουνάκης με "δόγμα": "θα έχω την εφημερίδα, όσο έχω στην μπάντα τις αποζημίωσεις και τους τελευταίου εργαζόμενου", σήμερα κινείται μεταξύ φθοράς, αφθαρσίας και απαξίωσης των ανθρώπων που δίνουν την..

Χάσαμε (ξανά) τη Μάρα

Οι τηλεθεατές του Star έχασαν την ευκαιρία την Παρασκευή το βράδυ να ενημερωθούν από τη Μάρα Ζαχαρέα για τα τελευταία γεγονότα. Kι αυτό γιατί οι τεχνικοί (ΕΤΙΤΑ) στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, προχώρησαν σε μια ακόμη στάση εργασίας (από τις 6 το απόγευμα εως τις 10 το βράδυ).
Την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας ύστερα από προσφυγή της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) και καταγγελίες για απειλές και πρόθεση μονομερούς μείωσης των μισθών από τη διοίκηση του Star,  καλεί την εργοδοσία να τηρήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των εργαζομένων του με την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Σε σχέση με όσα συμβαίνουν στο τηλεοπτικό σταθμό STAR (απειλές για μειώσεις μισθών, παραβίαση ΣΣΕ από την πλευρά της εργοδοσίας κλπ) που έχουν οδηγήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις των τεχνικών του, το Υπουργείο Εργασίας δηλώνει τα παρακάτω:
1. Οι τεχνικοί που απεργούν και οι λοιποί εργαζόμενοι έχουν δίκιο γιατί η εταιρία για μια..

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Oταν ο κύριος Ψυχάρης έγινε κυρ Σταύρος

(...) Τα πάλαι ποτέ κραταιά media (εκδοτικές επιχειρήσεις και τηλεοπτικά κανάλια) δεν έχουν πολλές επιλογές. Τα περισσότερα θα αφεθούν να αποφασίσουν τα ίδια το μέλλον τους ή, καλύτερα, να αφεθούν να αποφασίσει για αυτά η αγορά. Οι διοικήσεις των τραπεζών δεν πρόκειται στο σκηνικό που έχει στηθεί να αναλάβουν πρωτοβουλίες – ούτε για ρυθμίσεις που θα έδιναν ανάσα στα «μαγαζιά», ούτε για συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις. Το μόνο που θα δεχτούν είναι έτοιμες λύσεις στο τραπέζι με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πάει χέρι-χέρι με τις νέες προτεραιότητες που θα θέσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στις διοικήσεις τους. Ένα από τα θέματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν από κοινού είναι οι συνδυασμένες ενέργειες για τη διευθέτηση των κόκκινων δανείων στις μεγάλες ή στις «ευαίσθητες» επιχειρήσεις. Στις τελευταίες ανήκουν οι ακτοπλοϊκές αλλά και οι ακτοπλοϊκές… της στεριάς, δηλαδή τα υπερχρεωμένα media..

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Γιώργης Ξυλούρης

Σε ηλικία 55 ετών έφυγε από τη ζωή ο μουσικός παραγωγός του «105,5 στο Κόκκινο» Γιώργης Ξυλούρης, γιος του Νίκου Ξυλούρη και της Ουρανίας με την οποία τα τελευταία χρόνια συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο "Νίκος Ξυλούρης".
Ο Γιώργης Ξυλούρης τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα, όταν το δίκυκλο που επέβαινε συγκρούστηκε με ταξί στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, στο ρεύμα εξόδου, λίγο πριν την κάτω Κηφισιά και ενώ κατευθυνόταν στο σπίτι του.
Το «105,5 στο Κόκκινο» (stokokkino.gr) έγραψε για τον θάνατο του Γιώργη Ξυλούρη:..

Γέμισε αριστερούς η Βουλή

Γράφει ο Τάσος Παππάς  (ΕφΣυν)

Άκουσα με τη δέουσα προσοχή τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. Το θέμα (κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμοί, έμμεσοι φόροι) προσφερόταν για επίδειξη λαικότητας.
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μειμαράκης είπε το εξής εκπληκτικό για εκπρόσωπο συντηρητικής παράταξης: «έρχεται ο βαρύς χειμώνας της νεοφιλελεύθερης Αριστεράς» .Τρίζουν τα κόκαλα του Φρίντριχ Χάγιεκ και του Μίλτον Φρίντμαν, των γκουρού δηλαδή του νεοφιλελευθερισμού. Αν ζούσαν θα έσκιζαν τα πτυχία τους και θα έριχναν στην πυρά τα συγγράμματα τους επειδή δεν στάθηκαν ικανοί να ανακαλύψουν, πριν από τον κ. Μειμαράκη, τη σχέση ανάμεσα στην Αριστερά και τον νεοφιλελευθερισμό.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον απόντα Α.Τσίπρα σημείωσε πως «είστε μια ανάλγητη κυβέρνηση, δεν είναι αυτό Αριστερά, αντί να εξαφανίσετε τον ΕΝΦΙΑ, εξαφανίζετε την ιδιοκτησία των πολιτών».
Απορία πρώτη: Οι κυβερνήσεις Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ που έφεραν και εφάρμοσαν δύο μνημόνια ήταν.. 

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πέντε εκπομπές που δεν θέλουμε να ακούμε

 Και πέντε εκπομπές (στους ίδιους σταθμούς)
 που θέλουμε να ακούμε

Το ραδιόφωνο δεν είναι απλό πράγμα. Ούτε σύνθετο, βέβαια. Θέλει όμως τον τρόπο του. Και θέλει μεράκι και πάθος. Και πρέπει να ακολουθούνται ορισμένοι κανόνες σεβασμού προς τους ακροατές. 
 ΔΕΝ θέλουμε:
Βασίλης Χιώτης / Νότης Παπαδόπουλος
Βήμα 99,5 κάθε πρωί 10-12
Αντιραδιοφωνικοί, κάνουν εκπομπή και μιλούν σαν να βρίσκονται με μια παρέα σε έναν καφενέ. Χασκογελούν, λένε χωρατά, δεν αποκλείεται να πίνουν ταυτόχρονα και λίγο κρασάκι τσιμπώντας μεζεδάκια.
Αρης Πορτοσάλτε / Μπάμπης Παπαδημητρίου
Σκάι 100,3 κάθε πρωί 8-10
Και όσο θυμάμαι τον Αρη να είναι εξαιρετικός στους ραδιοφωνικούς μαραθώνιους του σταθμού (φωτιές, σεισμοί κ.λπ.) τόσο περισσότερο απορώ. Τότε που έβγαζε πολύωρα προγράμματα με..

Τους νοιάζουν μόνο τα μαγαζάκια τους...

Επίθεση της "Εφημερίδας των Συντακτών", από το (χθεσινό) κύριο άρθρο της, στους δημοσιογράφους Χατζηνικολάου, Χιώτη και Βαξεβάνη...
Οταν ο "ασύγγνωστος κ. Γ. Πανούσης", εκστόμισε μια "ανείπωτη συκοφαντία" ("συμβόλαια θανάτου" εναντίον του, από την "Εφημερίδα των Συντακτών") ο υπεύθυνος της εκπομπής και τρεις ακόμη δημοσιογράφοι, αντέδρασαν δια της "εκκωφαντικής σιωπής" τους.
Οπως συγκεκριμένα αναφέρεται στο -χθεσινό- κύριο άρθρο της εφημερίδας:
"Ο κ. Ν. Χατζηνικολάου λίγα λεπτά νωρίτερα είχε εξοργιστεί γιατί ο κ. Πανούσης του απέδωσε «συνωμοσιολογίες».
Οταν όμως ο πρώην υπουργός είπε για το «συμβόλαιο θανάτου» της «Εφ.Συν.» δεν ένιωσε καν..

Οργιάζει το παρασκήνιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες

- «Στέγνωσαν» από ρευστό τα κανάλια  
- Οι νέοι «παίχτες» και οι συμμαχίες

Έχουν «στεγνώσει» από ρευστό οι τηλεοπτικοί σταθμοί, για αυτό και οι επαναλήψεις προγραμμάτων κυριαρχούν, παρότι κοντεύουν Χριστούγεννα. Από τη μιά τα μεγάλα τραπεζικά δάνεια και από την άλλη η δραματική συρρίκνωση των διαφημιστικών εσόδων, έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας.
Πάλαι ποτέ πανίσχυροι σταθμοί αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες, παρά τις αθρόες απολύσεις και το «τσεκούρεμα» των μισθών, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 50%. Οι ιδιοκτήτες τους δεν επενδύουν κεφάλαια, αναμένοντας και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
 «Να βάλω λεφτά σε ένα κανάλι που αύριο μπορεί να το χτυπήσει κάποιος άλλος στη δημοπρασία και να μου το πάρει;» αναρωτιέται σημαντικός παράγοντας των τηλεοπτικών ΜΜΕ. Για να απαντήσει..

Η εργασιακή ζούγκλα των ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη...

...και οι αμέριμνοι συνδικαλιστές

Σκληραίνει το εργασιακό περιβάλλον στην Θεσσαλονίκη ιδίως μετά το κλείσιμο του “Αγγελιοφόρου”. Οι μόνοι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και γενικώς της ενημέρωσης που πληρώνονται στην ώρα τους και με κάποιο σχετικά ικανοποιητικό μισθό, είναι οι εργαζόμενοι στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην ραδιοτηλεόραση της ΕΡΤ3 και στα δημοτικά ΜΜΕ στο TV100 και στο FM100.
Σε όλα τα άλλα ΜΜΕ, δηλαδή στα ιδιωτικά, η κατάσταση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο:
οι 110, άνεργοι πλέον, εργαζόμενοι του “Αγγελιοφόρου” που έβαλε λουκέτο, διεκδικούν από το εργοδοτικό τρίο “Μπακατσέλο- Μπόμπολα- Ψυχάρη” δεδουλευμένα 8 μηνών και αποζημιώσεις.
οι 105 εργαζόμενοι, ακόμα, της “Μακεδονίας” πληρώνονται με το σταγονόμετρο. Διεκδικούν δεδουλευμένα 5 μηνών με την ψαλίδα να ανοίγει συνεχώς και την εργοδοσία να εκβιάζει για..

Ζήτω το παράδοξο

Τέτοιες μέρες, τέτοιες ώρες, τέτοιες ιστορίες καθημερινής τρέλας

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κάθομαι εγώ τώρα και διαβάζω την ειδησεογραφία των ημερών. Και πέφτω πάνω σε ένα σωρό παράδοξα πράγματα, απ’ αυτά που είναι και έτσι και γιουβέτσι και κοκορέτσι και στουπέτσι και αντί να εξάπτουν τη φαντασία μου με κάνουν να αισθάνομαι ακόμη περισσότερο μαλάκας. Ή έστω ούφο με λαμπάκια.
Κάθομαι και διαβάζω:
* Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (η πγδΜ, ντε) θα σηκώσει τοίχο ενάμιση χιλιόμετρο στα σύνορα με την Ελλάδα. Αυτοί δεν ήτανε ρε παιδιά που τη θέλανε.. 

Αρχηγοί και βουλευτές υπέρ της διατήρησης του αγγελιόσημου

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις και η επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα και την Τετάρτη ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτρης Κουμπιάς και Γιώργος Σαββίδης, με τους πολιτικούς αρχηγούς Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Πάνο Καμμένο και Βασίλη Λεβέντη
Όλοι –και με δημόσιες ανακοινώσεις τους–, τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του αγγελιόσημου ως «οιονεί εργοδοτικής εισφοράς», σύμφωνα με την απόφαση του Σ.τ.Ε. και υπέρ της διατήρησης και διασφάλισης του ασφαλιστικού Ταμείου στα ΜΜΕ. Συμφώνησαν ότι θα είναι δυσβάσταχτο βάρος για το Δημόσιο (1,7 δισ. ευρώ) το χρόνο τυχόν κατάργηση και μείωση..

Στην θέση Γαβριήλ, ο Χριστόφορος

Βράζει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού της Βουλής κι έδωσε την λιτή επιστολή παραίτησής του, που ανακοινώθηκε από τον Δημήτρη Κρεμαστινό στην ολομέλεια.
Την θέση Σακελλαρίδη παίρνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, που είναι αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πρώτος επιλαχών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας..
Διαβάστε την επιστολή παραίτησης του Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα:
«Αθήνα, 19/11/2015
Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την..

Τζίφος!..

Τι κρύβει ο τίτλος στο παράξενο πρώτο θέμα της SportDay

Την προηγούμενη φορά η SportDay αγνόησε τις προβολές θεμάτων της ημέρας και κυκλοφόρησε με ολόλευκη την πρώτη σελίδα και με μια μοναδική φράση στην ελεύθερη επιφάνειά της: «Η ουσία βρίσκεται στο περιεχόμενο».
Στο φύλλο της Τετάρτης η εφημερίδα είχε μια ακόμα πρωτοτυπία – ή όπως θέλετε πείτε την: στη θέση του πρώτου θέματος υπήρχε με μεγάλα γράμματα, ίσως τα μεγαλύτερα σε αυτό το σημείο από τότε που καθιερώθηκε το συγκεκριμένο πολυθεματικό (και πολυμορφικό!) κασέ, σε διαγώνια αράδα και σε κόκκινο φόντο, μια μόνο λέξη συνοδευόμενη από τρία θαυμαστικά: «ΤΖΙΦΟΣ!!!».
 Για την εξήγηση η εφημερίδα παρέπεμπε σε «αναλυτικό ρεπορτάζ» στη δεύτερη σελίδα. Εκεί διαβάσαμε:..

Aλληλεγγύη στους πέντε φοιτητές

"Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, μέρα γενικής απεργίας, αστυνομικοί, με συνοδεία εισαγγελέα, εισβάλουν στα σπίτια πέντε φοιτητών από την Αγία Παρασκευή και τους συλλαμβάνουν, μετά από απαίτηση του Ιταλικού κράτους, το οποίο έχει εκδώσει Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον τους. Την ίδια μέρα, στο Μιλάνο, η ιταλική αστυνομία συλλαμβάνει πέντε Ιταλούς, οι οποίοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση. Με μοναδική σαφή κατηγορία τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση No Expo στο Μιλάνο, την 1η Μάη 2015, ζητείται από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και εμμέσως πλην σαφώς από την κυβέρνηση να εκδώσουν τους πέντε νέους για να δικαστούν στην Ιταλία, χωρίς καν, προς το παρόν, να υπάρχει η πλήρης δικογραφία στα χέρια του συμβουλίου εφετών, το οποίο και θα αποφασίσει για την έκδοσή τους ή μη.
Το μόνο στοιχείο που “παραχωρείται” είναι μια γενικόλογη κατηγορία ότι εθεάθησαν να..

Κύριε Ψυχάρη, συγχαρητήρια! Εχετε 800 εξαιρετικά δυσαρεστημένους υπαλλήλους...

Oμάδα εργαζομένων στον ΔΟΛ μας έστειλε προς δημοσίευση ανακοίνωση - επιστολή προς τον Σταύρο Ψυχάρη. Το συγκεκριμένο κείμενο ήθελαν να το αναρτήσουν στον πίνακα ανακοινώσεων της Μιχαλακοπούλου αλλά τελικά δεν το έκαναν διότι, όπως λένε, η συγκεκριμένη ανακοίνωση θα παρέμενε εκεί μόνο για λίγα λεπτά καθώς «οι φίλοι του Ψυχάρη θα την κατέβαζαν αμέσως».
Ακολουθεί το κείμενο της ομάδας εργαζομένων στον ΔΟΛ:
"Κύριε Ψυχάρη,
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΙΣΘΟ, ΑΛΛΑ…
δεν είμαστε ΕΜΕΙΣ οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ όμηροι των δικών σας αποφάσεων.
Είστε ΕΣΕΙΣ όμηρος
· της δικής μας απροθυμίας να εκτελέσουμε τη δουλειά μας όπως οφείλουμε..

Ολη η αλήθεια για τα Ταμεία Τύπου και το Αγγελιόσημο

Ο πλέον αναπτυσσόμενος κλάδος Επικοινωνίας στην Ελλάδα είναι το Διαδίκτυο.
Πολλά παραδοσιακά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, επενδύουν, ήδη, στο νέο τρόπο ενημέρωσης, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει την εργασιακή στέγη για πολλούς εργαζόμενους του Τύπου, τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Η Πολιτεία έχει επιτρέψει να επικρατεί ένα -επιεικώς- άναρχο τοπίο στην Ενημέρωση προσφέροντας οφέλη μόνο στους επιχειρηματίες-εκδότες του Διαδικτύου και σχεδόν τίποτα στους εργαζόμενους, που αναγκάζονται να δουλεύουν με μισθούς πείνας, ανασφάλιστοι ή στην καλύτερη περίπτωση ως «ελεύθεροι επαγγελματίες», κατά παράβαση βασικών διατάξεων του Εργατικού Δικαίου.
Ολες οι συνδικαλιστικές Ενώσεις-Σωματεία και τα Ταμεία των ΜΜΕ, εργάζονται από χρόνια συστηματικά για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.
Μετά την υπονόμευση από τους εργοδότες της αρχικής προσπάθειας, την περίοδο 2007-2009, που η Πολιτεία είχε αποδεχθεί την επέκταση των ΣΣΕ και του Aγγελιοσήμου στο διαδίκτυο, υπήρξε και..

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ξεπέρασε τις 21.000 φύλλα το επετειακό της ΕφΣυν

Εκτοξεύτηκε η κυκλοφορία της Εφημερίδας των Συντάκτων του Σαββατοκύριακου με το επετειακό τεύχος για τα τρία χρόνια του φύλλου. Συγκεκριμένα το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 η κυκλοφορία της ΕφΣυν ήταν ανεβασμένη κατά 37,9% που μεταφράζεται σε 5.900 φύλλα περισσότερα από την κυκλοφορία της προηγούμενης εβδομάδας (στο σύνολο η ΕφΣυν πούλησε 21.470 φύλλα πανελλαδικά).
Το περασμένο Σάββατο η κυκλοφορία της εφημερίδας επανήλθε στα προηγούμενα επίπεδα - περί τις 16.000 φύλλα σε όλη την Ελλάδα.
Από τον πίνακα φαίνεται το πόσο έχουν πέσει οι κυκλοφορίες των εφημερίδων, πχ Τα Νέα πριν από τρία  χρόνια τον ίδιο μήνα και Σάββατο πουλούσαν περί τις 70.000 φύλλα και το Εθνος γύρω στις..

Σουβλάκι με πίτα

Να σας πω την αμαρτία μου, δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ τους συμπαθώ τους «διάφορους εξοργισμένους συριζαίους». Έτσι, όταν διάβασα ότι κατάγγειλαν στον "γαμώ και δέρνω" "Βηματοδότη" του Ψυχάρη τις πομπές δύο υπουργών, μου μπήκαν ψύλλοι στ' αφτιά. Που έγιναν ναααα με το συμπάθιο, όταν είδα να παίρνει το δημοσίευμα ο "γαμώ και δεν πληρώνω" -λόγω ασυλίας- Αυγενάκης της Ν.Δ. και να το κάνει ερώτηση στη Βουλή. Και έγιναν κοριοί όταν είδα να παίρνει την ερώτηση Αυγενάκη ο "γαμώ και δεν τα παίρνω" Παπαχρήστος των "Νέων" και να προσθέτει τα ονόματα των δύο δραστών.
Ο πρώτος δηλαδή διέπραξε δημοσίευμα ότι δύο υπουργοί, χωρίς ονόματα, έχουν κοινό γραφείο στη Συγγρού και χρηματίζονται για να κάνουν εξυπηρετήσεις. Με βάση μάλιστα τους λογαριασμούς των ανώνυμων εξοργισμένων, υπολόγισε ότι το μαγαζί κόβει πενήντα χιλιάρικα τη μέρα. Ο δεύτερος..

Γ. Χρ. Παπαχρήστος: Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ

- Αγωγές ετοιμάζουν Σπίρτζης και Παππάς 
- Τι απαντάει ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ

Aγωγές για «συκοφαντικό δημοσίευμα» προτίθενται να καταθέσουν κατά της εφημερίδας Τα Νέα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Αιτία τα όσα έγραψε στη στήλη του ο Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Αυγενάκη, σχετικά με  «μηχανισμό εξυπηρέτησης πάσης φύσεως “αιτημάτων” με ημερήσιο τζίρο 50.000 ευρώ».
Οι δύο υπουργοί εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν:..

Ποιός πήρε στο λαιμό του τον Τζιτζικώστα...

...με την αντιγραφή του τηλεοπτικού σποτ Σαμαρά;

Το ναυάγιο στο οποίο οδηγήθηκε η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, στον οποίο είχαν επενδύσει δυνάμεις εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας, είτε για να συνεχίσουν να ελέγχουν τον κομματικό μηχανισμό (οι πρώτες), είτε για να οδηγήσουν την ιστορική παράταξη σε διάσπαση (οι δεύτερες), έχει προκαλέσει έκδηλο εκνευρισμό στο επιτελείο του. Κι αν το πρώτο από τα δυο τηλεοπτικά σποτ προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος κάλεσε τον Τζιτζικώστα να αναγνωρίσει το λάθος του και το αποσύρει, το δεύτερο αποτέλεσε αφορμή για… πανηγύρι στο Facebook και το Twitter, ως αντιγραφή αντίστοιχου σποτ που είχε γυρίσει ο Αντώνης Σαμαράς στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Φυσικά, δίπλα στον Τζιτζικώστα βρίσκονται συνεργάτες Σαμαρά και Ανδρέα Παπαμιμίκου, που είχαν την ευθύνη για την προεκλογική καμπάνια του Ιανουαρίου, που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε…

Πάει ο καιρός που ο ΔΟΛ ανεβoκατέβαζε κυβερνήσεις

Πάει ο καιρός που ο ΔΟΛ ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις. Που φταρνιζόταν ο Σταύρος Ψυχάρης και ένοιωθε άρρωστη σύμπασα η κυβέρνηση. Πάει ακόμη και η εποχή που ο Ψυχάρης έκανε την υποχώρηση και έμπαινε από την πίσω πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου για να μην ενοχοποιηθούν αυτοί που συναντούσε. Αν το δεις σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο, πρέπει να είναι σκληρό για τον Σταύρο Ψυχάρη να χάνει τα πάντα. Να παίρνει τηλέφωνο υπουργούς και να μην απαντούν, να ζητά δάνεια και να μιλά με τους γραμματείς αυτών που κάποτε διόριζε και (το χειρότερο) να απολογείται σε Εισαγγελείς που κανονικά θα έπρεπε να τρέμουν μπροστά στο όνομα και την εικόνα του.
Κανένας δεν δίνει πια σημασία στο Σταύρο Ψυχάρη. Οι εφημερίδες του καταρρέουν και πουλάνε προσφορές αντί για ισχύ της παλιάς ΔΟΛιας ενημέρωσης. Αν επιμείνεις να το βλέπεις ανθρώπινα,..

Οι διαφορές «ΕφΣυν» και «Αυγής»

Και οι δύο κινούνται στον ίδιο πολιτικό χώρο και οι δύο υποστηρίζουν την ίδια κυβέρνηση και οι δύο είναι από τις ελάχιστες εφημερίδες που στα χρόνια του ορυμαγδού της δημοσιογραφικής προπαγάνδας κράτησαν τη σημαία τής αυθεντικότητας στην αληθινή Ενημέρωση.
Σήμερα, στο θέμα των κόκκινων δανείων η Δημοσιογραφία κερδίζει μόνο από την «Εφ.Συν» που
λέει τα πράγματα με το όνομά τους: «Χαμηλός δείκτης προστασίας», είναι ο τίτλος της «Εφημερίδας των Συντακτών» που δεν κρύβει ότι μένουν «ακάλυπτοι χιλιάδες δανειολήπτες μετά τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών». Αντίθετα η «Αυγή» προβάλλει την..

Eνταση και δακρυγόνα στη συγκέντρωση των αγροτών

Με χρήση δακρυγόνων απώθησαν οι αστυνομικοί τους αγρότες στο Σύνταγμα όταν προσπάθησαν να φτάσουν στην πλαϊνή πύλη της Βουλής ανεβαίνοντας στον προαύλιο χώρο. Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του παναγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν στους αστυνομικούς πορτοκάλια, νεράντζια και άλλα αντικείμενα, και η αστυνομία απάντησε με ρίψη χημικών.
Νωρίτερα αποδοκιμάστηκαν ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Οι αγρότες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα αντιδρώντας στα μέτρα της..

Από το άσυλο στην κοινωνία

Στο προσκήνιο ήρθε ξανά η αποθήκη ψυχών του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας μετά την κατάληψη που έκαναν σε αυτό τα μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ- Μηδενική Ανοχή.
Το φωτογραφικό υλικό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι συμμετέχοντες στην κατάληψη του ιδρύματος συγκλονίζει για άλλη μια φορά καθώς διακρίνονται παιδιά φυλακισμένα μέσα σε κλουβιά και καθηλωμένα με ιμάντες στα κρεβάτια τους.
Η κατάληψη έγινε ενάντια στις πρακτικές που χρησιμοποιούνται οι οποίες περιλαμβάνουν κλείδωμα σε κλουβιά και και δέσιμο στα κρεβάτια τους με ιμάντες για ώρες μπορεί και ημέρες.
Αύριο Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 9:00 μ.μ στο ελεύθερο και αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ "θα προβληθεί το 17λεπτο ντοκουμέντο από την 4ημερη παραμονή / κατάληψή του παραρτήματος ΑμεΑ Λεχαινών Ηλείας με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Διαχρονικοί φράκτες και η ένοχη σιωπή του..

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Γκρεμίζουν το ασφαλιστικό! Τι τους κοιτάτε μωρέ;

Άξιοι υπηρέτες της κυβέρνησης και των εργοδοτών αποδεικνύονται οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ. Κουμπιάς, Σαββίδης και σία «γείωσαν» κάθε πρόταση και προσπάθεια απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου, επικαλούμενοι τις διαβεβαιώσεις που τους έδωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή τους για το ασφαλιστικό και το αγγελιόσημο.
Διαβεβαιώσεις, μάλιστα, που όχι απλώς δεν διαψεύδουν τα σχέδια για «εκτέλεση» των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και ταμείων, αλλά τα επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και απλώς τα μεταθέτουν για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.
Άλλωστε, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια σαφή μνημονιακή υποχρέωση και τμήμα των «προαπαιτούμενων» που έχουν επιβάλει οι δανειστές και προωθεί η κυβέρνηση την οποία στηρίζουν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές. Μαζί, φυσικά, με τον Γκανά της ΕΠΗΕΑ και τους κολαούζους τους σε διάφορα σωματεία του κλάδου των ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ, που προχωρούν ακάθεκτοι στη διάλυσή του, ολοκληρώνοντας το έργο που έχει ξεκινήσει με το PSI, τις μαζικές απολύσεις, αλλά και με τη μη απόδοση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στα Ταμεία τα τελευταία χρόνια.
Όλοι τους είναι αυτουργοί στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων του..

Τοποθέτηση στελεχών στην ΕΡΤ

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. σε συνεδρίασή του ασχολήθηκε -μεταξύ άλλων- και με τα παρακάτω θέματα:
1. Αποφάσισε την τοποθέτηση της κυρίας Θεοφανούς Παπαζήση ως Προέδρου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3.
2. Αποφάσισε την τοποθέτηση του κ. Ευάγγελου Λουριδά ως Γενικού Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, του κ. Νίκου Μιχαλίτση ως Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας και του κ. τον κ. Ιωάννη Βουγιουκλάκη ως Γενικού Διευθυντή Νέων Μέσων. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε προσωρινώς την άσκηση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή Προγράμματος στον Διευθύνοντα Σύμβουλο.
3. Ενέκρινε το τελικό κείμενο του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΕΡΤ με τις παρατηρήσεις που έγιναν. Η Διοίκηση της ΕΡΤ θα προσκαλέσει άμεσα τα συνδικαλιστικά σωματεία των..

Ενιαίο ταμείο ΜΜΕ ζητούν οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση

Τη δημιουργία Ενιαίου και Αυτοτελούς Ταμείου των εργαζομένων και ιδιοκτητών ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλιση όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης και διασφάλιση του αγγελιοσήμου ως πόρου χρηματοδότησης του Ταμείου μας, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), εκφράζοντας ομόφωνη θέση των ενώσεων-μελών της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ) και των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών και Ενώσεων του χώρου της Ενημέρωσης.
Στην επιστολή που παρέδωσε η διοίκηση της ΠΟΕΣΥ στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων και βουλευτές, τονίζεται ότι το ΕΤΑΠ ΜΜΕ είναι το μοναδικό Ταμείο που παρέμεινε όρθιο κατά την περίοδο της κρίσης χωρίς κρατική χρηματοδότηση και υπήρξε απολύτως..

Κ. Εφήμερος: Γιατί προσπαθούν να πληγώσουν το TPP;

 Νέα απάντηση για το ThePressProject και τους 1101

 «Δεν μπορώ να μένω άλλο σιωπηλός μετά από όλα αυτά που γράφονται από τον Κύριο Εφήμερο για τον εργασιακό παράδεισο, την 6ωρη εργασία και την οικονομική διαχείριση που κάνει στις πλάτες των εργαζομένων για προσωπική του προβολή αλλά και του Μέσου του, με δικαιολογία τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μέσου από τους αναγνώστες του». Αυτό έγραφε ο Κομνηνός Δουλγκέρης σε επιστολή του (μετά από αυτή των 11 πρώην συντελεστών του ThePressProject που έγραψαν την δική τους αλήθεια για το TPP και την καμπάνια των 1101).
Ο Κομνηνός Δουλγκέρης ως προγραμματιστής ανέπτυξε τεχνικά κατά το μεγαλύτερο μέρος το ThePressProject από την πρώτη μέρα ίδρυσής του μέχρι και το φθινόπωρο του 2013 όταν αποχώρησε για λόγους που εξηγεί ο ίδιος ΕΔΩ.
Ο Κώστας Εφήμερος, ιδιοκτήτης του TPP, απαντά (αυτή τη φορά μέσω fb)  «προς αυτούς που με εμμονικό τρόπο εμφανίστηκαν ξαφνικά λέγοντας ότι "τώρα πια δεν μπορούμε να κρατήσουμε.. 

Oι γάτες τρέμουν τα αγγούρια - Aπίστευτο βίντεο

Πρόσφατα διαπιστώθηκε πως για κάποιον (περίεργο κι ανεξήγητο) λόγο, οι συνήθως άνετες και ατρόμητες γάτες διακατέχονται από μια υπερβολική φοβία απέναντι στα αγγούρια. Μάλιστα όταν τα βλέπουν ξαφνικά μπροστά τους τινάζονται σαν να τις χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα.
Για του λόγου το αληθές πολλοί άνθρωποι κατέγραψαν τις αντιδράσεις των κατοικίδιων τους, όταν αυτά βλέπουν ξαφνικά μπροστά τους ένα αγγούρι. Κάνουν σαν δαιμονισμένες που τους ρίχνει ο παππάς αγιασμό!..
Δείτε τις αντιδράσεις τους στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί:..

Το Σωτή-ριον μίσος

Γράφει ο Δημήτρης Σούλτας

Οι τζιχαντιστές είναι οι κήρυκες του μίσους, είναι αυτοί που δεν αποδίδουν καμία αξία στην ανθρώπινη ζωή, που «διαφημίζουν» ακρότητες μέσω καλά σκηνοθετημένων βίντεο, που σπέρνουν τον θάνατο. Σ’ αυτές τις διαπιστώσεις σπάνια θα βρεις άνθρωπο στη Δύση να διαφωνήσει.
Υπάρχουν όμως και αυτοί που θεωρούν ότι η απάντηση στο μίσος είναι ένα, ανάλογης έντασης, μίσος που θα στοχεύει στο σύνολο των μουσουλμάνων, που θα κάνει πράξη τη συλλογική ευθύνη όλων τους, με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο τη θρησκεία τους. Αυτή η φασίζουσα λογική εκφράζεται πλέον ανοιχτά και όχι μόνο από το ακροδεξιό άκρο του πολιτικού χάρτη.
Η ιέρεια αυτής της αντι- ισλαμικής υστερίας είναι η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, η οποία επιστράτευσε τελευταίως ακόμα και τον Μάρκο Πόλο (?) για να μας πείσει ότι..

«Τρικολόρ» Παρθενώνας και τρικολόρε ενημέρωση

Γράφει ο Πέτρος Κατσάκος

Θα ήταν τουλάχιστον άδικο η κριτική στον τρόπο που ένας μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης κατέγραψε την σφαγή στο Παρίσι να επικεντρωθεί στο ελληνικό τοπίο. Θα ήταν τουλάχιστον ένα φτηνό δείγμα ομφαλοσκόπησης το να καυτηριάζεις τα εγχώρια φάουλ και τις γκάφες της ημεδαπής δημοσιογραφίας, όταν το φαινόμενο της άκριτης και ανεπιβεβαίωτης αναπαραγωγής «ειδήσεων» και φωτογραφικών ντοκουμέντων έδινε παγκόσμιο ρεσιτάλ από τα ξημερώματα του Σαββάτου ώς και τις ώρες αυτές.
  • Χωρίς κανείς να θέλει να δώσει συγχωροχάρτι στα ντόπια ΜΜΕ που έφτασαν σε σημείο να «βάφουν την Ακρόπολη στα χρώματα της σημαίας της Γαλλίας» χωρίς κανείς να κάνει τον κόπο να ρίξει έστω και μια ματιά από το παράθυρο του γραφείου του, δεν είναι δυνατόν να περάσει απαρατήρητη και η ευκολία με την οποία ενημερωτικοί κολοσσοί όπως το Sky News και  η "New York Post" «έσβησαν τον..

Tους εκνεύρισε όλους ο Πανούσης...

Το φιάσκο του Γ. Πανούση και το «συμβόλαιο θανάτου»

Γράφει ο Νίκος Σβέρκος (efsyn)

Θα περίμενε κανείς σε μια πολυαναμενόμενη τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Γιάννης Πανούσης να προβεί σε κάποιου είδους «αποκαλύψεις», ανάλογες με εκείνες που έκανε προ περίπου δέκα ημερών στο πλαίσιο (όπως πλέον είναι αντιληπτό) της προώθησης του νέου του λογοτεχνικού πονήματος. Ωστόσο στην συνέντευξή του στον «Ενικό» παρακολουθήσαμε ουκ ολίγες ανατροπές της μέχρι τώρα «Πανουσιάδας».
Ισχυρίστηκε ότι δεν έδωσε τελικά ονόματα σε δικαστικές αρχές και κανάλια, παρά τις οχλήσεις των δημοσιογράφων του πάνελ. Είπε μάλιστα σε άλλο σημείο ότι έχει και άλλα γραπτά κείμενα,..

Σε αναμονή οι σεισμολόγοι μετά τα 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα

Δύο νεκροί, τέσσερις τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 09:10 το πρωί στ' ανοιχτά της Λευκάδας. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5 χλμ., ενώ ο εστιακός χώρος 25 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας σε υποθαλάσσιο χώρο. Τη σεισμική δόνηση, η οποία έγινε αισθητή σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ακολούθησαν σε διάστημα μισής ώρας δονήσεις 3,6 και 4,1 βαθμών της ίδιας κλίμακας Ρίχτερ.
Λίγο αργότερα σημειώθηκε νέα ισχυρή δόνηση, 5,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο μόλις 23 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας και εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα.
Ο καθηγητής Κώστας Παπαζάχος είπε ότι ένας σεισμός 6,1 -6,3 Ρίχτερ, όπως αυτός, είναι ένας.. 

Γιατί κρύβεται ο Στρατής Λιαρέλης;

 - Κινητοποιήσεις των τεχνικών τηλεόρασης σε ΑΝΤ1 και Star
- Δεν τήρησε τον λόγο του ο Μίνως Κυριακού;

Xωρίς ενημερωτικές εκπομπές (Πόπη Τσαπανίδου) σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό STAR εξ αιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας της Ενωσης Τεχνικων Ιδιωτικής τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) από τις 8 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Οι τεχνικοί που προχώρησαν και σε νέα στάση από τις 6 το απόγευμα εως τις 10 το βράδι, απαιτούν την τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα θεσμικά ζητήματα αντιδρώντας στι επερχόμενες μονομερείς μειώσεις μισθών  και στην «λύση» των μονομελών συνεργείων.
Οι τεχνικοί ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 καθώς, παρά τη δέσμευση του ίδιου του Μίνωα Κυριακού, για την σταδιακή  επαναπρόσληψη  ΟΛΩΝ των..

Καμαρίλα και βυζαντινισμοί στο Ραδιομέγαρο

Αγγελίδης - Χαϊνά
Στη "νέα" ΕΡΤ η αύξηση της θεαματικότητας μιας εκπομπής τιμωρείται με "αποβολή"

Όπως φαίνεται σε μερικούς  δεν δίδαξε  τίποτα η πικρή εμπειρία του πραξικοπήματος του μαύρου των μαύρων του προηγούμενου μνημονιακού καθεστώτος, ούτε όλα όσα αναδείχθηκαν ως ζητούμενα στον δίχρονο  αγώνα των παράνομα απολυμένων της ΕΡΤ.
Η καμαρίλα, οι δολιχοδρομίες και οι βυζαντινισμοί είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους πριν ακόμα ψηφισθεί το νομοσχέδιο που κατά λάθος βαφτίστηκε  ως νομοσχέδιο "επανίδρυσης της ΕΡΤ".
Το έδαφος το οποίο τελικά διαμορφώθηκε  στη "νέα" ΕΡΤ, ήταν όπως φάνηκε εύφορο για τα "ζιζάνια" των παλιών και των νέων μνημονιακών καθεστώτων.
Οι ταχύτητες των μεταβολών στις απόψεις, στις θέσεις, στις δράσεις και τις ενέργειες εκείνων που βγήκαν στο προσκήνιο των "θέσεων ευθύνης", αλλά και εκείνων που προτίμησαν την σκιά του..

Ελληνική τηλεόραση τύπου Γιάννη Πρετεντέρη

Ένα μεγάλο θέμα αναδεικνύει στην Ανατροπή αυτή την εβδομάδα ο Γιάννης Πρετεντέρης. Το ISIS; Τους βομβαρδισμούς στη Συρία; Τους σκοτωμούς στο Παρίσι; Όχι, όχι. Τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.
Τεράστιο ζήτημα, σκέφτηκε λοιπόν να το αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα.
Και κάλεσε δύο από τους υποψήφιους αρχηγούς (αυτούς που μάλλον θα είναι οι ουραγοί), τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη που δεν χάνουν ευκαιρία να βγουν στην τηλεόραση.
Κάλεσε επίσης δύο ακόμα άτομα, ειδικά επί παντός του επιστητού, να συμπληρωθεί το καρέ.
Τον τηλεοπτικό «μαϊντανό» Πέτρο Τατσόπουλο και τον Πέτρο Κωστόπουλο, τον γνωστό, της Μυκόνου και του βλαχομπαρόκ life style.
Σοβαρή ελληνική τηλεόραση εν έτει 2015...

O κουρασμένος Μπόμπολας...

...έκλεισε εφημερίδα του σε διάστημα μικρότερο του μήνα!

Δεν ξανάγινε εκδοτικός οργανισμός επιπέδου Πήγασου να κλείσει μια πολυδιαφημισμένη, και θεωρητικά φιλόδοξη έκδοση, μετά από έξι φύλλα! Και όμως συνέβη. Ούτε μήνα κράτησε η προσπάθεια για να επιβιώσει στην στοιχηματική εκδοτική αγορά το «Κουπόνι» που κυκλοφόρησε στις 23 Οκτωβρίου υποσχόμενο «καινοτόμο σχεδιασμό», παράθεση όλων των ειδικών στοιχημάτων και παρουσίαση των αγώνων του στοιχήματος και κατά αριθμητική σειρά του κουπονιού, αλλά και ανά πρωτάθλημα, για να δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να επιλέξει.
Η απόφαση του Φώτη Μπόμπολα να διακόψει την έκδοση του «Κουπονιού» ήταν αιφνιδιαστική και ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ετοίμαζαν την έκδοση της..

«To ThePressProject μεγάλωσε στις πλάτες των απλήρωτων εργαζομένων του»

Παρέμβαση από τον άνθρωπο που συνέβαλε τεχνολογικά στο στήσιμο του ThePressProject από το μηδέν 

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή ενός ακόμα πρώην εργαζόμενου στο ThePressProject -μετά από αυτή των 11 πρώην συντελεστών του ThePressProject που έγραψαν την δική τους αλήθεια για το TPP και την καμπάνια των 1101.  Μόνο που δεν πρόκειται για τον οποιονδήποτε εργαζόμενο. Ο Κομνηνός Δουλγκέρης ήταν αυτός που ως προγραμματιστής ανέπτυξε τεχνικά κατά το μεγαλύτερο μέρος το ThePressProject από την πρώτη μέρα ίδρυσής του μέχρι και το φθινόπωρο του 2013 όταν αποχώρησε για λόγους που εξηγεί ο ίδιος στο κείμενο που ακολουθεί:
"Όταν με πλησίασαν κάποιοι από τους πρώην συνάδελφους του TPP και msfree για να προσθέσω και εγώ το όνομα μου στη γνωστή λίστα αρνήθηκα. Βλέπετε ήμουν σίγουρος πριν από τη δημοσίευση για το πόσο διαφορετικά θα τα εμφάνιζε ο Κύριος Εφήμερος και σχεδόν 2 χρόνια μετά από την αποχώρησή μου από την εταιρία πληροφορικής Bits n Bytes δεν ήθελα να κάνω βήματα προς τα πίσω.
Θα συμφωνήσω ότι τα συνολικά ποσά που θα “έπρεπε” να είχαν δοθεί σε μισθούς μπορεί και να.. 

Οι θέσεις της Βασιλικής Κρεμμύδα για τις εκλογές στην ΕΡΤ

Λάβαμε και δημοσιευουμε email με τις θεσεις της Βασιλικής Κρεμμύδα (Ηλεκτρονικός ΕΡΤ Πάτρας - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. της ΕΡΤ) σχετικά με τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων:

Συναδέλφισες, συνάδελφοι
Στην δύσκολη αυτή εποχή που διανύει η χώρα μας, η οποία συμπίπτει  με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το προσωπικό της καλείται, μέσα από καθολική ψηφοφορία, να εκλέξει τους αντιπροσώπους του στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
O θεσμός της εκπροσώπησης  των εργαζομένων στο Δ.Σ. στη σημερινή συγκυρία, αποκτά μεγαλύτερη σημασία μιας και η ΕΡΤ  βρίσκεται σε ανασυγκρότηση,  με μοναδικό δεδομένο την κυβερνητική απόφαση για την επαναλειτουργία της, μετά το ΜΑΥΡΟ της 11ης ΙΟΥΝΙΟΥ από την τότε
συγκυβέρνηση. Η δέσμευση της Κυβέρνησης για μια ΕΡΤ που θα  ακολουθήσει διαφορετική πορεία μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος, δεν έχει επιτευχθεί ώστε να περάσει σε τροχιά..

Aφιέρωμα της ΕΡΤ στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Η ΕΡΤ τιμά την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με επετειακές εκπομπές-αφιερώματα, καθώς και με την προβολή ιστορικών ντοκιμαντέρ από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Συγκεκριμένα, στην ΕΡΤ1, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στις 16.00, η εκπομπή «ΟΝ ΕΡΤ» με την Ελένη Χρονά και τον Ανδρέα Ροδίτη είναι αφιερωμένη στο Πολυτεχνείο.
Στη συνέχεια, στις 19.15, θα μεταδοθεί η έκτακτη ενημερωτική εκπομπή «ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με το Γιάννη Δάρρα και το Γιώργο Δαράκη, αφιερωμένη στο Πολυτεχνείο.
Στις 22.00, η εκπομπή «ΕΡΤ FOCUS» με τον Αντώνη Αλαφογιώργο, ασχολείται με θέματα επικαιρότητας, αλλά και θέματα σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Στη 01.30 θα προβληθεί η επετειακή εκπομπή για το Πολυτεχνείο «ΘΥΜΑΜΑΙ», σε σενάριο και σκηνοθεσία Σταύρου Στρατηγάκου. Το ρεπορτάζ είναι του Ηλία Γκρη. Δύο τραγικοί γονείς, ο Γιάννης Κομνηνός και η Ανθή Μυρογιάννη, ξεδιπλώνουν μπροστά στο φακό το οδυνηρό δίχτυ της..

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Διαβεβαιώσεις Τσίπρα για το ασφαλιστικό των MME

 UPD
Δεν υπάρχει (ΤΩΡΑ) θέμα κατάργησης του αγγελιοσήμου από την κυβέρνηση

Τις προσωπικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι δεν τίθεται τώρα από την κυβέρνηση θέμα κατάργησης του αγγελιοσήμου, έλαβαν σήμερα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτρης Κουμπιάς και Γιώργος Σαββίδης.  Κατόπιν τούτου η ΠΟΕΣΥ αποχαιρετά την απεργία και... χαιρετίζει τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση για την άμεση κινητοποίησή τους στο αγωνιστικό κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας και τους καλεί να βρίσκονται συνεχώς σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα... 
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το θέμα της ασφάλισης των εργαζομένων στην Ενημέρωση στο σύνολό της θα συζητηθεί αργότερα, μαζί με το ασφαλιστικό, αφού δεσμεύτηκε ότι πριν από την..

Κουτσούμπας: Οχι στην κατάργηση του αγγελιόσημου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΥ (Σαββίδης - Κουμπιάς), η οποία τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο και ιδιαίτερα για το σχεδιασμό της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση του αγγελιόσημου, το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί αντί της εργοδοτικής εισφοράς.
Αυτή η εξέλιξη θα δημιουργήσει αρνητικές συνέπειες τόσο στους ίδιους τους εργαζόμενους του κλάδου, όσο και στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΥ ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη θέση της, που αφορά στην ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου της ενημέρωσης.
Από τη μεριά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεση του Κόμματος στην..

Ο Σταύρος συμπαρίσταται στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Δημήτρη Κουμπιά και Γιώργο Σαββίδη είχε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, παρουσία του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Δημήτρη Τσιόδρα .
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ ανέλυσαν στον Στ. Θεοδωράκη τα προβλήματα που προκύπτουν για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στον χώρο του Τυπου από ενδεχόμενη κατάργηση του αγγελιόσημου. Επίσης αναφέρθηκαν στην πρόταση δημιουργίας ενιαίου ταμείου εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την συμπαράστασή του στους αγώνες των εργαζομένων στο χώρο των ΜΜΕ και τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη για αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της..

ΠΟΕΣΥ (αλλά κι εσύ ΕΣΗΕΑ) άργησες!

Οι δημοσιογράφοι αφήνουν τα ταμπούρια τους στις κορυφογραμμές του εφησυχασμού, για να βγουν στο διάσελο της μάχης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κάλεσε τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας για να διασωθεί το αγγελιόσημο που χρόνια ορέγονται εκδότες, διαφημιστές, διαφημιζόμενοι και – τώρα πια – οι Βρυξέλλες. Πλέον, είναι έτοιμοι να το καταβροχθίσουν, και οι συνδικαλιστικοί μας φορείς αποφάσισαν να αντιδράσουν (διαβάστε εδώ κι εδώ τα περί των κινητοποιήσεων). Αλλά άργησε πολύ να πάρει φωτιά η ΠΟΕΣΥ, το ίδιο και η ΕΣΗΕΑ. Όταν τον Νοέμβριο του 2012 ο «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» Στουρνάρας κόλλησε σε έναν νόμο μαμούθ 700 σελίδων, εκείνον για την υπαγωγή όλων των κλάδων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ πλην της Α΄ Διεύθυνσης (ημερήσιος Τύπος) στον άρρωστο ΕΟΠΥΥ, έπεσαν κάποιες..