ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Εκδότες και καναλάρχες μας κήρυξαν τον πόλεμο

Εμείς τι θα κάνουμε;

Πρωτοπόροι στην εφαρμογή και του τρίτου Μνημονίου αποδεικνύονται οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε όμηρους για την προώθηση των σχεδίων τους. Παράλληλα, εκβιάζουν προκλητικά προκειμένου να συνεχίσουν να λυμαίνονται χωρίς κόστος τις κρατικές τηλεοπτικές συχνότητες, αλλά και να απομυζούν δάνεια και «ευκολίες» χωρίς καμία επίπτωση στις τεράστιες περιουσίες που έχουν σωρεύσει από το άνομο «γλέντι» που προηγήθηκε της κρίσης.
Οι μαζικές απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1 προαναγγέλλουν το «αιματοκύλισμα» που θα ακολουθήσει και σε άλλα Μέσα, ηλεκτρονικά και έντυπα – σε ορισμένα, άλλωστε, έχει ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα, φυσικά, με τις νέες μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων, την..

Αμεση ανάκληση όλων των απολύσεων στον ΑΝΤ1

Τις μαζικές απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1, οι οποίες ακολουθούν τις απολύσεις δημοσιογράφων που προηγήθηκαν, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ ενώ σημειώνει πως σύμφωνα με όλα τα δεδομένα θα ακολουθήσουν και άλλες εκκαθαρίσεις εργαζομένων στο χώρο των media.
Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ επισημαίνει πως κάθε απόλυση εργαζόμενου σε οποιοδήποτε χώρο, αλλά και σε ότι αφορά τον κλάδο του Τύπου, ανεξαρτήτως ειδικότητας (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί), εντάσσεται στην γενικότερη, ολομέτωπη και συντονισμένη επίθεση που έχει..

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ και τα παλαιά ΜΜΕ

Στη μάχη απέναντι στους ολιγάρχες των ΜΜΕ, η κυβέρνηση Τσίπρα προτίμησε, όπως φαίνεται, να μην πειράξει τους κανόνες του παιχνιδιού αλλά να αναδιανείμει ελαφρώς την πίτα ελπίζοντας πως οι νέες ισορροπίες θα της επιτρέψουν να διατηρηθεί στην εξουσία.
Τελικά:
Απολαμβάνει ή όχι ο Τσίπρας στήριξη από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης;
Πώς το σύνολο των καθεστωτικών ΜΜΕ στηρίζει την πολιτική λιτότητας του πρωθυπουργού;
Γιατί η επίθεση των βαρόνων της ενημέρωσης, που είναι υπαρκτή και λυσσαλέα, στρέφεται εναντίον των εσωκομματικών αντιπάλων του Αλέξη Τσίπρα;
Πώς κατάφεραν όσοι ψήφισαν τους πρώτους εφαρμοστικούς νόμους να διατηρήσουν το «στασίδι» τους στα κανάλια;
Τι γίνεται όταν τα επιχειρήματα των καλαναρχών ταυτίζονται με τη ρητορική κορυφαίων..

Ερχονται νέες απολύσεις σε «Δημοκρατία» και «Εspressο»

Νέο κύμα απολύσεων αναμένεται στο εκδοτικό συγκρότημα του Γιάννη Φιλιππάκη («Δημοκρατικός Tύπος») που εκδίδει -μεταξύ άλλων- τις εφημερίδες  «Δημοκρατία», «Εspresso» και «Εστία».
Ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης έχει ήδη ανακοινώσει στους στενούς συνεργάτες του και τις διευθυντικές ομάδες την πρόθεσή του για περαιτέρω μείωση του αριθμού των σελίδων των εντύπων της εταιρείας και την πλήρη ενοποίηση των μονάδων σύνταξης και των τεχνικών των τριών εφημερίδων. Βέβαια η ενοποίηση του προσωπικού των εφημερίδων του Γ. Φιλιππάκη έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό καθως όλοι δουλεύουν για όλα τα έντυπα της «Δημοκρατικός Τύπος».
Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να υπάρξουν πολλές απολύσεις ενώ στα σχέδια της εργοδοσίας..

Γιατί διεκόπη η εκπομπή σήματος της ΕΡΤ

Λόγω βλάβης σε ηλεκτρολογικό πίνακα στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, διεκόπη χθες (Παρασκευή 31 Ιουλίου) στις 22.15 η εκπομπή σήματος της ΕΡΤ σε περιοχές της Αθήνας.
Αυτο αναφέρει ανακοίνωση της ΕΡΤ που υπογραμμίζει πως οι τεχνικοί της κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης και το σήμα επανήλθε μία ώρα αργότερα.
Η ΕΡΤ ζητεί συγγνώμη από τους τηλεθεατές για..

Τι κρύβεται πίσω από το «μαύρο» στο κανάλι SBC

Δεν εκπέμπει απο τα ξημερώματα του Σαββάτου

Την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων σε όλα τα ΜΜΕ όπου ήταν ή είναι μέτοχοι καταζητούμενα πρόσωπα ζητά η  επιτροπή εργαζομένων του περιφερειακού οικονομικού καναλιού SBC.
Οι εργαζόμενοι με ψήφισμά τους -και με αφορμή το «μαύρο» της Digea στο SBC- ζητούν και τη διερεύνηση των συγκεκριμένων πράξεων εταιρειών, που μεταβιβάστηκαν σε άλλα πρόσωπα (αυξήσεις κεφαλαίων, «αναβιώσεις» εταιρειών), ενώ για το βασικό τους μέτοχο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την πλευρά της δικαιοσύνης.  Oι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τα ξημερώματα Σαββάτου της 1/8/2015 διεκόπη το σήμα του καναλιού SBC από τον πάροχο δικτύου DIGEA, παρά την αντίθετη θέση της προϊστάμενης αρχής για τη μη διακοπή του σήματος του σταθμού. Σε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στο SBC, δημοσιογράφοι και τεχνικοί,..

Εκβιάζουν με (νέες) απολύσεις οι καναλάρχες...

Αντιμέτωποι με τον νέο νόμο, που σηματοδοτεί το τέλος τής προνομιακής τους σχέσης με την εκτελεστική εξουσία, οι καναλάρχες επιχειρούν να δημιουργήσουν μια "ανθρώπινη ασπίδα" υπέρ των προνομίων τους, προχωρώντας σε δρομολογημένες απολύσεις και εξωφρενικές μειώσεις μισθών.
Η αρχή έγινε στον ANT1 του Κυριακού και τον ραδιοφωνικό Alpha του Κοντομηνά, ενώ η έγκαιρη παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και του υπουργείου Εργασίας αποσόβησε ανάλογες εξελίξεις σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, στέλνοντας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την τήρηση της νομιμότητας "ώστε οι εργαζόμενοι να μην είναι θύματα εκβιασμών και εκφοβισμών". Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών σωματείων και εργαζομένων.
Με κοινή τους δήλωση με αφορμή  τις απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τις καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για απειλές για ανάλογες κινήσεις από ιδιοκτήτες άλλων μέσων,..

ΜΜΕ: ποια δεν βλέπω, ποια δεν ακούω, ποια δεν κλικάρω, ποιες δεν διαβάζω

Το να μη βλέπεις τα κανάλια που βιάζουν τη νοημοσύνη σου είναι κοινωνική υποχρέωση. Το να μην ακούς τους ραδιοσταθμούς που σου συμπεριφέρονται σαν πειραματόζωο σε διαδικασία αλλαγής τής νοητικής τους λειτουργίας, είναι ανθρώπινη ανάγκη. Το να μη δίνεις «κλικ» σε σάιτ που παραβιάζουν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι αυτοπροστασία. Το να μη διαβάζεις εφημερίδες-χαμαιλέοντες, που γίνονται επιστημονικά δοκίμια προπαγανδισμού και κινδυνολογίας είναι το άλφα στη σωστή σου ενημέρωση.Ψάξε να βρεις το ωμέγα, το γράμμα με τα λιγότερα λήμματα στα λεξικά. Αλλά έχει λύσεις. Προσωπικά, και αν σας ενδιαφέρει:

- Δεν βλέπω ενημερωτικές εκπομπές στα γνωστά κανάλια που μόνο εξαρτύσεις πολέμου δεν φορούν όταν μας ενημερώνουν. Φυσικά, ακουμπάω την ενημέρωση μου, όποτε χρειάζομαι, στη ΕΡΤ. Και στην ελάχιστη τηλεόραση που έτσι κι αλλιώς βλέπω δεν ενοχλούμε όταν περνάω με γρήγορο..

Το σχέδιο - απάντηση της Αθήνας στο Βερολίνο

Αποκάλυψη για τα αντίμετρα της ελληνικής κυβέρνησης - Eθνικοποιήσεις και έλεγχος των γερμανικών εταιρείων
Ένα πρόγραμμα «επιθετικής άμυνας» στα συρτάρια του Μαξίμου, σε περίπτωση που οι δανειστές προκαλούσαν ασύντακτη χρεοκοπία. Η κυβέρνηση, στο ενδεχόμενο ρήξης στις διαπραγματεύσεις, είχε επεξεργαστεί συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε να αναδειχθούν οι ευθύνες της άτεγκτης γερμανικής πλευράς.
«Φυσικά, αυτονοήτως είχα δώσει εντολή προσωπικά στον Γιάνη Βαρουφάκη να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Θα ήμουν αφελής και ανεύθυνος αν δεν το έκανα. Αυτό είναι ένδειξη ότι επιδίωξα την έκτακτη ανάγκη;»  τόνισε χθες ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως «για πρώτη φορά είχε λεχθεί ότι..

Τσίπρας: Φυσικά είχα δώσει εντολή για σχέδιο εκτάκτης ανάγκης

«Θα ήμουν ανεύθυνος και αφελής αν δεν το έκανα» είπε ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή

«Φυσικά, αυτονοήτως είχα δώσει εντολή προσωπικά στον Γιάνη Βαρουφάκη» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός αναφορικά με το Plan B που επεξεργάστηκε η ομάδα του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Απαντώντας σε ερώτηση της Φώφης Γεννηματά ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «προσπάθεια περίεργη και πρωτοφανή να στοχοποιηθεί η διαπραγματευτική διαδικασία, η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση πέντε μήνες να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα».
«Είναι κατανοητό να στοχοποιούν την κυβέρνηση επειδή αισθάνονται ότι στα δικά τους τα χρόνια..

«Πόσο πιο χαμηλά ρε συ Πέτρο;»

Ενα βήμα πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha είναι ο πρώην εκδότης και τηλεπαρουσιαστής Πέτρος Κωστόπουλος.
Ο Κωστόπουλος βρίσκεται σε συζητήσεις με στελέχη του καναλιού της Κάντζας για να παρουσιάζει καθημερινή μεσημεριανή εκπομπή με την Κατερίνα Καινούργιου.
Tα παραπάνω γράφουν τα Παραπολιτικά κάνοντας, εύλογα, κάποιον ακόλουθό του να αναρωτηθεί, σχολιάζοντας στο facebook: «Πόσο πιο χαμηλά ρε συ Πέτρο;.. Εκπομπή με την Καινούργιου;.. Με την ψεύτικη τηλεγλάστρα; Χάθηκε να κάνεις μια εκπομπή με την πρώην να σαρώσεις και τις τηλεθεάσεις;»..

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Οι καναλάρχες θέλουν διάλογο... απειλώντας με προσφυγές σε δικαστήρια!

Τρέμουν τον ανταγωνισμό λέει η κυβέρνηση

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και καναλαρχών για το νομοσχέδιο σχετικά με τις τηλεοπτικές αδειοδοτήσεις.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Plaza» οι εκπρόσωποι των καναλιών έκαναν λόγο για προσφυγή στο ΣτΕ και στο Ευρωπαϊκό Συνταγματικό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Άμεση ήταν η απάντηση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, με την οποία κατηγορεί τους καναλάρχες για «ρεσιτάλ κινδυνολογίας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής». Συγκεκριμένα, πηγές από το υπουργείο Επικρατείας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης αναφέρουν:..

Ο Μαυρίδης φούρναρης!

Η δημοσιογραφία είναι το καταφύγιο των αποτυχημένων!

Αποχώρησε από το capital.gr ο μέχρι χθες επικεφαλής του σάιτ Θανάσης Μαυρίδης. Επειτα από εννέα συναπτά έτη στο capital, o Μαυρίδης σκέφτεται αν θα συνεχίσει τη δημοσιογραφία ή αν θα αλλάξει επάγγελμα νοικιάζοντας έναν φούρνο στο Μαρούσι!
Διαβάστε πως περιγράφει σε σχετικό σημείωμα το ξεκίνημά του στη δημοσιογραφία:
«(...) Ήταν το 1984, όταν ζήτησα δουλειά από την Γνώμη του Πόπωτα. Το έκανα στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα. Τόση τρέλα. Βρήκα λοιπόν εκεί τον Γκουίντο Τσιόφι, αρχισυντάκτη, ο οποίος σήμερα, δυστυχώς, δεν βρίσκεται στην ζωή. Με έδιωξε σαν να αντιμετώπιζε τον παλαβό του χωριού. Δεν είχε και άδικο ο άνθρωπος! Την άλλη μέρα ήταν και πάλι εκεί ο Θανασάκης. Πρωί – πρωί. Τον κατάφερα, με πήρε!  Έπειτα από κανένα  δίμηνο με φώναξε στο γραφείο του και δείχνοντας έξω προς την μεγάλη αίθουσα μου είπε: "Τους βλέπεις όλους αυτούς; Είναι πετυχημένοι στην δουλειά τους, αλλά..

Κατάργηση των κυριακάτικων φύλλων προτείνει ο Αλαφούζος

Νέα δεδομένα δημιουργούν στον χώρο του Τύπου οι δραματικές εξελίξεις του τελευταίου μήνα. Τα μεγάλα εκδοτικά μαγαζιά αναζητούν εναγωνίως τρόπους για να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη πραγματικότητα και στο πλαίσιο αυτό, έχουν ξεκινήσει έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις για  ανάληψη κοινών αποφάσεων και προώθηση πρωτοβουλιών. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις σχετικές διεργασίες έχει ο Θέμης Αλαφούζος, ο οποίος, ορμώμενος από τα έντονα οικονομικά προβλήματα της «Καθημερινής», έχει προτείνει την κατάργηση των κυριακάτικων φύλλων και την αντικατάστασή τους από σαββατιάτικες εκδόσεις.
Η πρόταση αυτή ισοδυναμεί με μείον ένα φύλλο εβδομαδιαίως για τις καθημερινές εφημερίδες και κατ’ επέκταση πλήρη απαλλαγή από τις αντίστοιχες δαπάνες. Ωστόσο, εντελώς αρνητικοί στο..

Tο «πιστοποιητικό» της Γιάννας, οι «κρίσεις πανικού» του Τσίπρα και ο Μιλόσεβιτς

O Χρήστος Ξανθάκης γράφει για ιστορίες από το παρελθόν και για θεωρίες συνωμοσίας του σήμερα 
 
Ακούω τον Τσίπρα να μιλάει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και πάει ο νους μου στη Γιάννα Αγγελόπούλου και στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς! Όχι, μην ανησυχείτε, δεν με ισοπέδωσε ο καύσων, δεν βλέπω παραισθήσεις και αντικατοπτρισμούς όπως οι ναυαγοί της ερήμου. Διατηρώ σώας τα φρένας και το ερκοντίσιο δουλεύει μια χαρά και στο σπίτι μου και στο μαγαζί του Χατζή. Αλλά μερικά πράγματα συνδέονται από μόνα τους, έστω και στον μυστικό κήπο των θεωριών συνωμοσίας!
Μισό λεπτό να τα βάλω σε μια σειρά. Είμαι λοιπόν πριν από καμιά δεκαριά χρόνια στη Βουκουρεστίου στο Jimmy’s με έναν καλό φίλο και συνάδελφο και ανταλλάσσουμε πληροφορίες. Πάνω εκεί στον καφέ τον πρωινό σκάει μύτη γνωστός από το παρελθόν και χαιρετάει. Ένας τύπος με μπίζνα προσοδοφόρο, με οικογένεια, με κούτελο στην κοινωνία. Κάθεται μαζί μας, παραγγέλνει..

Mίκης: Nα υπερασπιστούμε το ‘Όχι του ελληνικού λαού!

Να γίνει σεβαστή από όλους η βούληση του ελληνικού λαού, όπως εκδηλώθηκε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και να διακοπεί η μνημονιακή πορεία «καταστροφής και υποδούλωσης», το «πρόγραμμα δολοφονίας της Ελλάδας» και «εξανδραποδισμού του ελληνικού λαού».
Αυτό ζητούν, με δραματική έκκλησή τους προς τον ελληνικό λαό και τους λαούς όλου του κόσμου, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, οι συνταγματολόγοι Γιώργος Κασιμάτης και Δημήτρης Μπελαντής  και δεκάδες γνωστές προσωπικότητες της κοινωνικής δράσης, της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής στην Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.
Την έκκληση υπογράφουν εκτός του Μίκη, ο ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ, Βένιος..

Αντ' αυτού Νικόλας Πεφάνης

- Mυστήριο με τη μη υπογραφή Ψυχάρη 
- Γιατί παραιτήθηκε ο Νίκος Στραβελάκης έπειτα από 26 χρόνια στο Mega - Επιστολή με πολλά αποσιωπητικά

Μεγάλες στιγμές αναμένεται να ζήσει το Mega με τον Μανώλη Καψή στη διευθυνση των ειδήσεων μετά την αποχώρηση του Νίκου Στραβελάκη από το κανάλι της Μεσογείων.
Η διακοπή της συνεργασίας του Στραβελάκη με το Mega, γνωστοποιήθηκε με μια ανακοίνωση που υπογράφεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο του σταθμού Νικόλα Πεφάνη, (αντί του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του καναλιού Σταύρου Ψυχάρη γεγονός που προκάλεσε απορίες και ερωτηματικά. Μία εξήγηση που δοθηκε ήταν πως ο..

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Γερμανικό (κυβερνητικό) ίδρυμα «εκπαιδεύει» έλληνες δημοσιογράφους!

Τη στιγμή που τα περίφημα σεμινάρια εκπαίδευσης του ΔΝΤ των Ελλήνων δημοσιογράφων σχεδόν έχουν ξεχαστεί, έρχεται η ανακοίνωση του χορηγούμενου από τη γερμανική κυβέρνηση, Ιδρυματος Konrad Adenauer” να καλέσει σε “σεμινάριο” στην Αθήνα. Καλούνται δημοσιογράφοι να μετέχουν από τις 12 ως τις 19 Σεπτεμβρίου "σε διεθνικές ομάδες για δημοσιογραφικά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος".
Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα του Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) http://www.kas.de/griechenland/el/> το εν λόγω σεμινάριο γίνεται για 5η φορά μέσα σε 3 χρόνια! Το εν λόγω Ίδρυμα έχει βρεθεί εδώ και χρόνια στο επίκεντρο εξαιτίας της επιθετικής πολιτικής lobbying που ακολουθεί στις χώρες που ενδιαφέρουν άμεσα την γερμανική κυβέρνηση της Μέρκελ, ως κύριος προπαγανδιστικός μηχανισμός ακραίων..

Τι κρύβουν οι «διώξεις» κατά Βαρουφάκη

Παλιές, καλές εποχές...
Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έπρεπε να γράψω ένα κείμενο στήριξης στον Γιάνη Βαρουφάκη. Στα πάνελ που βρεθήκαμε να συζητάμε για το ευρώ και τη δραχμή ή στις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις μαζί του πίστευα πάντα ότι ήταν επικίνδυνος για τις επιδιώξεις και τα οράματα της Αριστεράς.
Δυσκολεύομαι να θυμηθώ κάποιον άλλο οικονομολόγο (του δικού του διαμετρήματος) που να επιχειρηματολογούσε με τόσο πάθος για την ανάγκη παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Ήταν μάλιστα ο πρώτος που έφερε στην Ελλάδα τη θεωρία του Hotel California σχετικά με τις δυνατότητες εξόδου (You can check-out any time you like, But you can never leave!). Γι’ αυτόν ήταν λάθος ότι μπήκαμε στη νομισματική ένωση αλλά θα ήταν καταστροφή να βγούμε.
Ήταν επίσης ο πρώτος που επιτέθηκε στην πρωτοβουλία για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου. Και μάλιστα το έκανε από τις σελίδες του Protagon με επιχειρήματα που θύμιζαν τα..

Οι εντιμότατοι φίλοι (και γνωστοί) των ΜΜΕ

«Δεν θα μπορούν κάποιοι να κρύβουν ζημίες και να διευκολύνονται από το τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να παρέχουν στήριξη στο πολιτικό σύστημα. Αυτό το τρίγωνο της διαπλοκής, της διαφθοράς, το τρίγωνο της αμαρτίας, να έχουμε επιχειρήσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, οι οποίες ήταν εμφανώς ζημιογόνες και εν τούτοις δανειοδοτούνταν σκανδαλωδώς από τις τράπεζες,  πρέπει να σταματήσει». Αυτό επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κώστα Αρβανίτη για το νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει θέματα ΜΜΕ. Ακολουθεί το συγκεκριμένο χαρακτηριστικο απόσπασμα από τη συνέντευξη Τσίπρα στο ρ/σ «Στο Κόκκινο:..

Να περνάει η ώρα...

Η γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Σοφία Βούλτεψη (έτσι αυτοσυστήνεται), κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία, τα στοιχεία «καταδεικνύουν ότι στο υπουργείο των Οικονομικών και μετά από εντολή του πρώην υπουργού των Οικονομικών είχε εκπονηθεί σχέδιο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, από μια μυστική ομάδα με επικεφαλής τον Αμερικανό καθηγητή κ. Τζέιμς Γκαλμπρέιθ».
Και διαμαρτύρεται -να υποθέσουμε στα σοβαρά;- η κυρία Βούλτεψη διότι «τόσο η ύπαρξη της εν λόγω ομάδας όσο και το εν λόγω Σχέδιο ουδέποτε ήλθαν..

Τι ψήφισε ο Κώστας Αρβανίτης στο δημοψήφισμα;

Τα μαθήματα στον διευθυντή του ραδιοσταθμού "Στο Κόκκινο" και γιατί θύμωσε ο Τσίπρας

 "Μόνο υπερήφανοι πρέπει να είμαστε που δώσαμε αυτή τη μάχη. Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν επιχειρούνται. Αρνητικοί, δυσμενείς συσχετισμοί διεθνώς, αλλά επιχειρήσαμε να αναδείξουμε το δίκιο ενός λαού και την δυνατότητα εναλλακτικού δρόμου". Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του εφ΄όλης της ύλης στο ρ/σ "Στο Κόκκινο" και στον διευθυντή Κώστα Αρβανίτη, σημειώνοντας ότι "πρέπει να γίνει νηφάλιος απολογισμός του 6μήνου της διαπραγμάτευσης".
Ακολουθούν επιλεγμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη που δείχνουν το κλίμα στο οποίο κινήθηκε η συνέντευξη:

Αρβανίτης: Θα επιμείνω στο Δημοψήφισμα, κύριε Πρόεδρε. Εγώ ψήφισα..

EΡΤ: Ερευνα για ευθύνες της παλαιάς διαχειρίστριας

Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση 320 πομπών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 6457/2015 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών για την αντικατάσταση της προσωρινής διαχειρίστριας και τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. επισημαίνει τα εξής: Η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά την ΕΡΤ Α.Ε. όπως αυτή λειτουργεί από τις 29 Απριλίου 2015, βάσει του ν. 4324/2015. Η έρευνα σχετίζεται με πιθανές ποινικές ευθύνες της παλαιάς διαχειρίστριας ή άλλων αρμοδίων προσώπων που ήταν..

Εκβιασμός με στάση πληρωμών από το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ

Σκληρά και ανήθικα παιχνίδια παίζει το προεδρείο του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Η στάση πληρωμών στις επικουρικές συντάξεις και τους μισθούς του προσωπικού συνιστά ένα ωμό εκβιασμό προς κάθε κατεύθυνση, τόσο απέναντι στους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους όσο και σε εκείνους που επιμένουν να διεκδικούν ένα διαφορετικό δρόμο για το Ταμείο μας. Με προφανή στόχο να εκμαιεύσουν τη συναίνεσή τους στον νέο γύρο περικοπών σε όλες τις παροχές, αλλά και στο ξεπούλημα όσων ασημικών έχουν απομείνει μετά τα καταστροφικά PSI και τα εγκλήματα των εργοδοτών και των κυβερνήσεων.
Δεν θα τους περάσει, όμως. Εάν θέλουν να συνεχίσουν στον δρόμο που οδηγεί στον γκρεμό, ας το πράξουν μόνοι τους. Συνένοχους στο κόλπο δεν θα μας έχουν. Η πλειοψηφία τους είναι δεδομένη. Τη χρησιμοποίησαν ξεδιάντροπα, άλλωστε, προκειμένου να αλλοιώσουν πραξικοπηματικά την ψήφο των εκατοντάδων συναδέλφων στις..

Η κατάσταση στον ΕΔΟΕΑΠ

Από το προεδρείο του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) και σχετικά με την μη έγκαιρη καταβολή των επικουρικών συντάξεων μηνός Αυγούστου, λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Η μη έγκαιρη καταβολή των επικουρικών συντάξεων μηνός Αυγούστου από τον ΕΔΟΕΑΠ δεν ήταν αναπόφευκτη. Οφείλεται στην αδυναμία του Δ.Σ. του Οργανισμού να λάβει αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος ταμειακής ρευστότητας και τη χρηματοδότηση του οικονομικού ελλείμματος με το οποίο λειτουργεί τα τελευταία χρόνια το Ταμείο.
Η δραματική μείωση των εσόδων, λόγω της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με τη δήμευση των αποθεματικών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης μέσω του περιβόητου PSI, δημιούργησαν ένα ασφυκτικό περιβάλλον (και) για τον ΕΔΟΕΑΠ. Όμως, η ανησυχία που προκλήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στους ασφαλισμένους μας θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Το πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας του ΕΔΟΕΑΠ δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία. Απασχόλησε και το προηγούμενο και το σημερινό Δ.Σ., χωρίς ωστόσο να γίνει δυνατή η λήψη..

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ατέλειωτη δημοσιογραφική αθλιότητα

Τίτλος που συνοδεύει είδηση σε τηλεοπτικό κανάλι - τα περισσότερα μια κοψιά έχουν, ούτε που θυμάσαι πού το βλέπεις, πού το ακούς: «Αγορά-Οικονομία: Χειρότερα και από εμπόλεμη ζώνη».
Ο τίτλος είναι κυριολεκτικός, όχι μεταφορικός.
Δεν λέει «σαν να είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη». Λέει «ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ» και από πόλεμο!
Αυτή η ντροπή της δημοσιογραφίας έμεινε 2-3 λεπτά στον αέρα, όσο διαρκούσε και το «ρεπορτάζ». Κατά τα άλλα, στην τηλεοπτική ειδησεογραφία έχουν εισαχθεί και τα ειρωνικά γελάκια. Προαναγγέλλεται το θέμα που ακολουθεί για τον Βαρουφάκη από τη παρουσιάστρια και ο ρεπόρτερ που έχει μοστραριστεί στο παράθυρο υπομειδιά. Τα χείλια του μια στραβή προς τα πάνω σχισμή. Όταν αρχίζει να μιλάει,..

Τι είπε ο Βαρουφάκης για το «χακάρισμα» των ΑΦΜ

Το ηχητικό του OMFIF και η ΕΔΕ της Σαββαϊδου

Μετά από την άδεια του τέως υπουργού Οικονομικών το Επίσημο Φόρουμ Νομισματικών και Οικονομικών Θεσμών (The Official Monetary and Financial Institutions Forum / OMFIF) έδωσε στη δημοσιότητα το ηχητικό ντοκουμέντο (EΔΩ) της συνομιλίας του Γιάννη Βαρουφάκη με τα μέλη του φόρουμ.
 Την ίδια ώρα η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου έχει διατάξει κατεπείγουσα ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν τυχόν αξιόποινες πράξεις από υπαλλήλους στα πληροφοριακά συστήματα μετά τα δημοσιεύματα για το Plan B του Γ. Βαρουφάκη. 
Το OMFIF με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι έχει ηχογραφήσει την ομιλία του Γ. Βαρουφάκη της 16ης Ιουλίου και την έδωσε στη δημοσιότητα, με την έγκριση και του ιδίου.
Όπως τονίζεται το σχέδιο του πρώην υπουργού αφορούσε ένα παράλληλο νόμισμα εντός ευρώ ενώ προστίθεται ότι δεν υπάρχει αναφορά στα ΑΦΜ των πολιτών.
Aρχικά, ο Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εντολή να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ, αλλά να διαπραγματευθεί με το Eurogroup και την ΕΚΤ για μια βιώσιμη λύση, με τη χώρα εντός ευρωζώνης.
Είναι δύσκολο ωστόσο, σύμφωνα με τον Βαρουφάκη, όταν βρίσκεται εντός της νομισματικής ένωσης, να προετοιμάσεις  ένα δημόσιο διάλογο για το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη,..

Ποιος έφερε την αστυνομία στον ΕΔΟΕΑΠ;

"Σήμερα Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015, στις 11 π.μ. αστυνομικοί βρέθηκαν ξαφνικά, έξω από το κτήριο του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ επρόκειτο να γίνει διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ (ΜΜΕ), με αφορμή την οικονομική κατάσταση του Ταμείου και την καθυστέρηση της καταβολής των επικουρικών συντάξεων.
Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας στον Οργανισμό (απάντησαν δε ότι ήρθαν από μόνοι τους, γιατί τους έστειλαν οι επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος)…
Παρά τις προσπάθειες μας, έγινε αδύνατο, μέχρι στιγμής, να εντοπίσουμε το όνομα του “αόρατου” ανθρώπου, που είχε το θράσος να καλέσει την αστυνομία απέναντι στους συναδέλφους, που οργάνωσαν την διαμαρτυρία ενάντια στα σχέδια μετατροπής του Οργανισμού από Ταμείο με ισχυρό χαρακτήρα “Αλληλεγγύης” σε ένα..

Τα σημιτόπαιδα και ο συμψηφισμός...

**Η Άννα Διαμαντοπούλου, (φωτο)τύπισσα τρανή, προτείνει μέτρα κατά της ανεργίας, ένα εκ των οποίων είναι οι fast track διαδικασίες για δημόσια έργα, όπως έγινε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τότε, που αν δεν μας βόλευε η νομοθεσία για να χτίσουμε, αλλάζαμε τη νομοθεσία. Τότε που έγιναν έργα πνοής όπως το Mall, τότε που χτίζαμε ωραιότατα μεγαθήρια, για να γίνουν μετά μόνιμη κατοικία εντόμων, τρωκτικών και ερπετών. Τέτοιος σεβασμός στην πανίδα.
Αυτά τα σημιτόπαιδα, τα ταγμένα στην ανάπτυξη, θα συνεχίσουν να κάνουν τέτοιες προτάσεις. Και θα συνεχίσουν να τις κάνουν γιατί στην εποχή της παντοδυναμίας τους πολιτική εξουσία και εργολάβοι καταπάτησαν, πήραν και έδωσαν μίζες, υπονόμευσαν το μέλλον της χώρας, χωρίς να κουνηθεί φυλλαράκι. Αντί να πληρώσουν αυτοί..

Όταν παράτησα τις διακοπές μου για το Rock in Athens

30 χρόνια μετά την πρώτη πραγματικά μεγάλη ροκ συναυλία στη χώρα μας, ένας προβοκάτορας (που ήταν εκεί) θυμάται...

Διαβάζω αυτές τις μέρες ένα σωρό κείμενα για το Rock in Athens, για τα τριάντα χρόνια από το Rock in Athens. Διαβάζω κείμενα από ανθρώπους που δεν ήταν εκεί και περιγράφουν καταστάσεις βασισμένοι σε δημοσιεύματα της εποχής, σε βιντεάκια ή φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Google. Σαν το σπασμένο τηλέφωνο ένα πράγμα, που παίζαμε μικροί. Πάλι καλά που υπάρχουν και μερικοί αυτόπτες μάρτυρες σαν την φίλη μου την Μαρία Μαρκουλή και καταθέτουν εντυπώσεις από μέσα, από την κερκίδα και την αρένα, και όχι από το γραφείο το κλιματιζόμενο…
Να μην μακρυγορώ όμως. Να γράψω εδώ και τώρα και επί τόπου μερικές εντυπώσεις από το Rock in Athens. Όσα θυμάμαι τέλος πάντων γιατί εκείνο το διήμερο ήταν λιγάκι σαν τα sixties τα αμερικάνικα. Άμα θυμάσαι πολλά, τότε δεν ήσουν εκεί! Όσα θυμάμαι λοιπόν, από το διήμερο της 25ης και 26ης Ιουλίου του 1985, που διέκοψα τις διακοπές μου στην Κρήτη και παράτησα μια γυναίκα..

Ο Ψυχάρης αλλάζει όλα τα πόστα στο MEGA

Υπό αξιολόγηση άπαντες στο Μεγάλο Κανάλι

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στο Μεγάλο Κανάλι από τη νέα σεζόν, υπό την επίβλεψη των μεγαλομετόχων και με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Νίκο Πεφάνη, να έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά και να αξιολογεί πρόσωπα και προτάσεις.
Οι ιδιοκτήτες του καναλιού στην τελευταία τους συνάντηση συμφώνησαν ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα στην ενημερωτική φυσιογνωμία του σταθμού και για τον λόγο αυτό σχεδόν όλοι θα τεθούν κάτω από μικροσκόπιο: από τους παρουσιαστές και τους σχολιαστές των δελτίων ειδήσεων  έως τα δίδυμα των ενημερωτικών εκπομπών, τόσο τις καθημερινές (Καμπουράκης-Οικονομέας) όσο και το Σαββατοκύριακο (Χασαπόπουλος-Αναγνωστάκης). Ειδικά γι’ αυτές τις δύο εκπομπές το πιθανότερο είναι να υπάρξει αντικατάσταση ενός ή δύο από τους τέσσερις συντελεστές. Κάτι..

Τέλος τα «χρυσά» συμβόλαια στην τηλεόραση

Μείωση αποδοχών κατά -τουλάχιστον- 50% σε δημοσιογράφους παρουσιαστές

Δραστικές είναι οι μειώσεις που γίνονται -ειδικά το τελευταίο διάστημα- στα λεγόμενα «χρυσά» συμβόλαια της τηλεόρασης.
Οι παλιές, καλές εποχές για παρουσιαστές και συνεργάτες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και φέτος η δραστική μείωση των διαφημιστικών εσόδων φέρνει ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στα συμβόλαια των... «σταρ» της TV. Οι μετακινήσεις- μεταγραφές είναι ελάχιστες και οι περισσότεροι προσπαθούν να εξασφαλίσουν κλειστό συμβόλαιο συνεργασίας, φοβούμενοι το αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν συμφωνήσει να «παγώσουν» όλα τα σχέδιά τους για..

Έφυγε από τη ζωή η Καλή Δεσποτοπούλου

Συντετριμμένοι από τον άδικο θάνατο της πολυαγαπημένης μας Καλής Δεσποτοπούλου, συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες την αποχαιρετούμε αύριο Τρίτη 28 Ιουλίου στις 4.30, στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου .
Όσοι και όσες είχαμε την τύχη σ' αυτή τη μάταια περιπλάνηση μας στη ζωή να συναντήσουμε το κορίτσι της σπουδάζουσας της Νεολαίας Συνασπισμού των αρχών της δεκαετίας του '90, την παθιασμένη συνδικαλίστρια του Παιδαγωγικού και αργότερα της Νομικής, το φωτεινό πρόσωπο με τα γεμάτα όνειρο και ζωή μάτια των αντιπαγκοσμιοποιητικών διαδηλώσεων, την αφοσιωμένη δικηγόρο των μεταναστών και των προσφύγων, την ιέρεια του κινήματος αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, την κόκκινη νιφάδα που ακόμα και..

Εκτός ατζέντας ο έλεγχος των ολιγαρχών στην Ελλάδα...

Επισημάνσεις Στίγκλιτς στους ΝΥΤ

Την άποψη ότι το νέο μνημόνιο δεν έχει λογική ούτε για την Ελλάδα, ούτε για τους πιστωτές της χώρας εκφράζει σε νέο άρθρο του στους New York Times ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.
Ο Στίγκλιτς που αναλύει την επανάληψη της «λάθος συνταγής» και τα συμφέροντα πίσω από την εφαρμογή της επισημαίνει:
"Μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα, τόσο στην οικονομία όσο και στην πολιτική της χώρας, είναι ο ρόλος μιας ομάδας εύπορων ανθρώπων που ελέγχουν τομείς-κλειδιά, περιλαμβανομένων των τραπεζών και των μέσων ενημέρωσης, τους επωνομαζόμενους Έλληνες ολιγάρχες. Είναι αυτοί που αντιστάθηκαν στις αλλαγές που ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε να εφαρμόσει για να αυξήσει τη διαφάνεια και να αναγκάσει για μεγαλύτερη συμμόρφωση μέσω μιας πιο προοδευτικής φορολογικής δομής. Οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα περιόριζαν τη δράση των Ελλήνων ολιγαρχών σε μεγάλο..

Σε ποιον ανήκει η Εφημερίδα των Συντακτών;

Νικολόπουλος, Κωσταρέλου, Βουλέλης
Μια επιστολή και η απάντηση για τον τίτλο της «Εφ.Συν.»

«Η «Εφημερίδα των Συντακτών» ανήκει στους εργαζομένους της» ανέφερε το ΔΣ του Συνεταιρισμού των εργαζομένων της Κολοκοτρώνη εξαπολύοντας ευθείες βολές κατά δύο πρώην μελών του, του Σταμάτη Νικολόπουλου και της Ελένης Κωσταρέλου (φωτο), οι οποίοι αποχώρησαν πριν από δύο χρόνια από την Κολοκοτρώνη.
Οι Νικολόπουλος, Κωσταρέλου και Μανιάτης (που παραμένει στο εγχείρημα) τον Απρίλιο του 2012 με τα γεγονότα στην "Ελευθεροτυπία", είχαν αναλάβει να καταθέσουν και να  κατοχυρώσουν εκ μέρους των υπόλοιπων εργαζομένων -και εξ ονόματός τους- στο υπουργείο Εμπορίου το σήμα του τίτλου «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ». Οι δύο πρώτοι αποχώρησαν από την εφημερίδα ο δε τρίτος (ο Σωτήρης Μανιάτης) μεταβίβασε στον συνεταιρισμό το μερίδιό του επί του τίτλου.
Το ΔΣ του Συνεταιρισμού των εργαζομένων στα μέσα του περασμένου Ιουνίου καλούσε τα δύο..

“Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα” στην Ικαρία

Από την βιβλιοπαρουσίαση στις Ράχες Ικαρίας
Νέος κύκλος των εκδηλώσεων βιβλιοπαρουσίασης του βιβλίου “Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα” (εκδόσεις Νότιος Άνεμος), με τελευταίο “σταθμό” τις Ράχες Ικαρίας, όπου η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ραχών.
Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής της Ικαριακής Ραδιοφωνίας Σωτήρης Πολίτης.  Ακολούθησε ο συγγραφέας Νάσος Μπράτσος, με μια συνοπτική περιγραφή του περιεχομένου του βιβλίου.
Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις και παρεμβάσεις, ενώ όπως δήλωσαν αρκετοί από τους παρευρισκόμενους, το θέμα ήταν πρωτότυπο και πρόκειται για μια σπάνια καταγραφή ιστορικών..

Οι... γκρίζες ζώνες της «μαύρης» εργασίας

Mπορεί να ψηφίστηκαν τα πρώτα υφεσιακά μέτρα του 3ου Μνημονίου, μπορεί ο νόμος για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων να παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες κατ’ απαίτηση της τρόικας –που μετονομάστηκε για λίγο σε θεσμούς, για να ξαναγίνει τρόικα– όμως υπάρχει περιθώριο ελιγμών στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, την πάταξη της φοροδιαφυγής, τη δικαιότερη ανακατανομή των βαρών. Αυτά περίπου υποστηρίζουν όσοι υπερασπίζονται –εκόντες άκοντες– τη συμφωνία με τους δανειστές ως το μικρότερο κακό, αποτέλεσμα εκβιασμού μεν, καλύτερο από το Grexit δε.
Στις θετικές μεταρρυθμίσεις που μπορούν να προχωρήσουν ανεξαρτήτως μνημονίων, καθώς θεωρητικά είναι ζητούμενο και από τους δανειστές, συνήθως περιλαμβάνεται και η δέσμευση για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.
Στα χρόνια των μνημονίων το φαινόμενο της ανασφάλιστης εργασίας κορυφώθηκε, φτάνοντας..

Η ελαφρότητα της lifestyle ειδησεογραφίας

@ Δεν αντέχεται η ελαφρότητα της lifestyle ειδησεογραφίας κάποιες φορές. Πέρα από το στημένο ρεπορτάζ (και το πληρωμένο), δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται με όλους αυτούς τους τζιτζιφιόγκους και τα τσόκαρα που κυκλοφορούν, μόνο και μόνο για να μπουν στην ειδησεογραφία επειδή άλλαξαν μαγιό ή κατούρησαν στραβά.
@ Το κακό είναι ότι μπαίνουν και στη ζωή ανυποψίαστων ανθρώπων, που τους έχουν αναγάγει υποσυνείδητα σε προσωπικότητες της καθημερινότητας των Ελλήνων.
@ Γιατί το να είσαι ο Σταλόνε ή η Αλαμουντίν με τον σύζυγό της και να γίνεται θόρυβος κάθε φορά που εμφανίζεσαι στην παραλία οικογενειακώς, εξάπτοντας τη φαντασία του φιλοθεάμονος κοινού το αντιλαμβάνομαι. Να είσαι όμως το ξανθό ή μελαχρινό τηλεοπτικό απόβρασμα, που πέρασες από..

Δικαστική έρευνα στην ΕΡΤ

Έρευνα για πιθανές ατασθαλίες στη διαχείριση της περιουσίας της ΕΡΤ επί ΔΤ και ΝΕΡΙΤ ζητά η Δικαιοσύνη. Πιο συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο θα μπουν τα πεπραγμένα της Αφροδίτης Γουγά, η οποία μετά το «μαύρο» αντικατέστησε τον Γκίκα Μάναλη και ορίστηκε στις 12-2-2014 ειδική διαχειρίστρια της παλαιάς ΕΡΤ.
Τα έργα και οι ημέρες της κυρίας Γουγά, που είχαν πυροδοτήσει σειρά δημοσιευμάτων για ύποπτες αναθέσεις και προμήθειες, θα εξεταστούν ως φαίνεται από την Εισαγγελία.
Έτσι, θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες της κυρίας Γουγά ή άλλων τρίτων προσώπων της παλαιάς διαχείρισης για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατ. ευρώ. Αυτές αφορούν πράξεις ή παραλείψεις τους σχετικά με την καταβολή αμοιβών, οι οποίες έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο τους οικονομικούς πόρους της δημόσιας τηλεόρασης.
Ο φάκελος αποφασίστηκε να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τα..

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Τρολάροντας με τη Λαμπίρη...

 Οι διάλογοι που ακολουθούν διημείφθησαν σε γνωστό δημοσιογραφικό στέκι του Κολωνακίου:

- Eσύ το ήξερες ότι η Χριστίνα Λαμπίρη είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ;
- Θα αστειεύεσαι βέβαια...
- Κι όμως είναι. Και μάλιστα το Πειθαρχικό την διέγραψε!..
- Αυτή δεν διαφημίζει αυτές τις ιστορίες με τα υαλουρονικά; Και μάλιστα έχει και τη φάτσα της στα μπουκάλια με αυτά τα σκευάσματα;
- Ακριβώς! Και γι αυτό ακριβώς την διέγραψε η ΕΣΗΕΑ από το μητρώο των μελών της...
- Ναι, αλλά το ερώτημα είναι πως εμείς οι δημοσιογράφοι είχαμε δεχτεί την «κουτσομπόλα» των καναλιών σε ένα πνευματικό σωματείο όπως είναι η ΕΣΗΕΑ...
- Τώρα τρολάρεις και χαλάς τη συζήτηση. Εδώ, ρε συ, έγινε πρόεδρος της Ενωσης η Μαρία του κυρ Σταύρου, η Λαμπίρη σε πείραξε;..

ΥΓ Για την ιστορία η Λαμπίρη στο απολογητικό της υπόμνημα προς το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ..

Πόσο κοστίζει στους φορολογούμενους ένας δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ;


Άφθονο γέλιο χάρισε την προηγούμενη εβδομάδα η συγκλονιστική δημοσιογραφική «αποκάλυψη» ότι ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο το γιγαντιαίο ποσό των 1.150 ευρώ προκειμένου να βρεθεί για ένα μήνα στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένων εξόδων παραμονής, διατροφής, μετακινήσεων κτλ).
Πολύ σωστά απάντησε ο Τάσος Παπάς από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι πρόκειται για «βλακώδη στοχοποίηση και αρλουμπολογία».
Προχθες, Παρασκευή, ο ΣΚΑΙ ξαναχτύπησε στις ιστορίες περί κόστους λειτουργίας του ελληνικού κοινοβουλίου υπονοώντας ότι είναι λάθος να πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με τον Μανώλη Γλέζο για τα 41 χρόνια από την πτώση της χούντας.
Κοιτάζοντας όμως κανείς το πάνελ δεν μπορούσε παρά να αναρωτηθεί ποιοί είναι αυτοί που ασχολούνται με το θέμα. Σε πάνω αριστερά παράθυρο κρεμόταν..