ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ο καινούργιος θαυμαστός κόσμος του Αυριανισμού

Γράφει ο Αλέξανδρος Ζέρβας
Ομολογώ πως αντιλαμβάνομαι πλέον ότι υπάρχουν δεδομένα στη νέα πραγματικότητα που ζούμε, τα οποία διαμορφώνουν συνθήκες  πολύ χειρότερες ακόμη κι απ’ αυτή την επιβολή στον ελληνικό λαό από τους δανειστές ενός νέου πολύ σκληρού μνημόνιο, το οποίο μάλιστα  εισηγείται αυτή τη φορά μια κυβέρνηση με βασικό κορμό ένα κόμμα της Αριστεράς. Κι αυτό γιατί διαμορφώνουν μια κουλτούρα, η οποία από τη μια είναι πολύ ξένη προς τις αξίες της Αριστεράς, ενώ από την άλλη για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή, μοιάζει εντελώς απεχθής.

Οι εκπρόσωποι του Αυριανισμού πάντως δεν εμφανίστηκαν χθες στον αντιμνημονιακό αγώνα και στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ κι 4-5 χρόνια είχαν διαβλέψει πως οι μνημονιακές πολιτικές..

Απεργία μέχρι και τη Δευτέρα στον Ελ. Τύπο!

Σε συνεχή απεργιακή κινητοποίηση βρίσκονται όλοι οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί Τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». Η απεργία που κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ ξεκίνησε στις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Ιουλίου 2015  και θα διαρκεσει (ανανεώνεται κάθε 24 ώρες) μέχρι τις 16.00 της Δευτέρας, 27 Ιουλίου 2015. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών, καθώς και τη δέσμευση της εργοδοσίας για την εφεξής εμπρόθεσμη καταβολή των μισθών των εργαζόμενων.
Σχετικά με τους εκβιασμούς των εκδοτών το mediatvnews γράφει:
"Να λέτε και ευχαριστώ που έχετε δουλειά. Όλοι σε όλα τα ΜΜΕ, έτσι θα δουλεύουν από δω και πέρα, απλήρωτοι!" Αυτή η ατάκα του εκδότη Δημήτρη Μπενέκου στην αίθουσα του “Ελεύθερου Τύπου” προκάλεσε την έκρηξη των εργαζομένων που έφυγαν από την εφημερίδα αφήνοντας τους δυο κυνικούς εκδότες (Μπενέκο - Σκαναβή) μόνους στο γραφείο τους να αναρωτιούνται..

Ο Τσίπρας κι ο μπερντές

Μια ανάμνηση από τη δεκαετία του ’70 για τα λεφτά και τα κουμμούνια (BINTEO)

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Αυτή την ιστοριούλα μου την είπε ο φίλος μου ο Άγγελος κι έχει πολλή πλάκα. Στα τέλη λοιπόν της δεκαετίας του ’70, συναντήθηκε με τα σινεμά η ταινία «Happy Day» του Παντελή Βούλγαρη. Ένα από τα χειρότερα φιλμ που έχω δει ποτέ, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας. Το θέμα μας είναι ότι η ταινία συνοδευόταν από ένα συναρπαστικό σάουντρακ που έφερε την υπογραφή του Διονύση Σαββόπουλου. Όταν ο Σαββόπουλος έγραφε ακόμη μουσική και όχι σχολικά εγχειρίδια, αλλά ούτε εκεί είναι το θέμα μας. Το θέμα μας είναι ο Μιχάλης Μενιδιάτης!
Ο οποίος Μιχάλης Μενιδιάτης τραγουδούσε το άσμα «Η θητεία», ένα τραγούδι σε δρόμους..

Τα Kαυδιανά Δίκρανα

Του Γιάννη Βαρούχα

Κατά τη διάρκεια
του Δεύτερου Σαμνιτικού πολέμου, περί το 321 π.Χ., το ρωμαϊκό στράτευμα υπέστη ολοκληρωτική ήττα από τους Σαμνίτες. Η τοποθεσία της εν λόγω μάχης ήταν κοντά στην πόλη Καύδιον απ' όπου περνούσε η Αππία Οδός. Ο νικητής στρατηγός, Πόντιος Ερέννιος, διέταξε να κατασκευαστεί ένας «διάδρομος» απ' τα δόρατα των νικημένων με συνεχόμενα ζυγώματα τύπου «Π». Μέσα απ' αυτόν τον ιδιότυπο «διάδρομο» αναγκάστηκαν να περάσουν οι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι, και έκτοτε έμεινε στην ιστορία η φράση «περνάει κάτω απ' τα καυδιανά δίκρανα» που σημαίνει για κάποιον ότι βιώνει την ταπείνωση. Ποιος όμως περνάει σήμερα κάτω απ' τα καυδιανά δίκρανα της μάχης που έδωσε η χώρα μας με τους εταίρους της; Η ελληνική κυβέρνηση ή.. 

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Επικίνδυνο παιχνίδι σε βάρος των ασφαλισμένων

Σοβαρότατες καταγγελίες εκπροσώπων της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή” σε ΕΣΗΕΑ - ΕΔΟΕΑΠ

Με μία “λιτή” και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, ανακοίνωση, το προεδρείο του Ταμείου ανακοίνωσε την αναβολή μέχρι νεωτέρας της καταβολής των επικουρικών συντάξεων λόγω ταμειακής ανεπάρκειας. Το γεγονός αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη ανησυχία των ασφαλισμένων, καθώς, το περιορισμένο της ανακοίνωσης έχει δώσει το έδαφος για να “δράσουν” – ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, διασπείροντας σύγχυση και παραπληροφόρηση, οι καλοθελητές, εντός και εκτός ΕΔΟΕΑΠ, που ευαγγελίζονται την διάλυση των υποδομών του και την μετάλλαξή του στην καλύτερη περίπτωση σε ένα ταμείο παροχής..

ANT1 group με έδρα Αμστερνταμ και Λονδίνο!

Η αποχώρηση του Γιάννη Λάτσιου από τον ΑΝΤ1 , κοινή συναινέσει βεβαίως όπως με όλα τα στελέχη, επιβεβαιώνει το σχέδιο του ομίλου Κυριακού για τη συρρίκνωση των επιχειρήσεων του στην Ελλάδα.
Η είδηση έχει γραφτεί και στο παρελθόν αλλά ελάχιστοι έδωσαν την πρέπουσα σημασία. Οι απομακρύνσεις στελεχών, τα ψαλιδισμένα συμβόλαια με τους παρουσιαστές, οι μεγάλες μειώσεις μισθών θα συμπληρωθούν τον Σεπτέμβριο με μαζικό κύμα απολύσεων.
Βασικές λειτουργίες του καναλιού έχουν δοθεί ήδη outsourcing σε εξωτερικούς “συνεργάτες” με λιγότερα χρήματα και χωρίς εργασιακές υποχρεώσεις για το όποιο προσωπικό τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δημόσιες σχέσεις.
Ουσιαστικά ο όμιλος Κυριακού υπό την επωνυμία Ant1 group συστήνεται στα επιχειρηματικά site του εξωτερικού ως εταιρεία ποικίλων δραστηριοτήτων, από ΜΜΕ, μουσική, εκπαίδευση, δορυφορική... 

Δραματικές εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ

Επείγον
Προς πρόεδρο ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ, κ. Ευ.Τάτση
Κοινοποίηση: μέλη ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ
μέλη ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Κύριε πρόεδρε,
Αρνηθήκατε (στις 22 Ιουλίου 2015), ως μη οφείλατε, κατά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ να θέσετε σε ψηφοφορία την πρότασή μας για την επείγουσα σύγκληση σύσκεψης με τους συναδέλφους - μέλη όλων των ΔΣ των 4 Ενώσεων, που απαρτίζουν τον ΕΔΟΕΑΠ , δηλαδή, την ΕΣΗΕΑ, την ΕΠΗΕΑ, την ΕΣΗΕΜ-Θ και την ΕΠΗΕΘ, προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα του Οργανισμού.
Επαναφέρουμε την πρόταση μας και ζητάμε να συγκαλέσετε επειγόντως έκτακτη σύσκεψη, (αυτό οφείλετε να το πράξετε με απόφαση του ΔΣ δια περιφοράς) με τα ΔΣ των Ενώσεων.
Η σύσκεψη πρέπει, κατά την γνώμη μας, να γίνει το αργότερο την Δευτέρα 27 του μήνα.
Επίσης ζητάμε, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει, με επιμονή και πολύ σοβαρά επιχειρήματα, σε..

Ένας ολόκληρος κλάδος ματώνει…

Ένας ολόκληρος κλάδος πληρώνει το τίμημα και ματώνει από ολέθριες επιλογές προσώπων που εξυπηρέτησαν και εξακολουθούν να εξυπηρετούν τις ιδιοτέλειες τους.
Κανείς σήμερα δε δικαιούται να επικαλείται άγνοια. Σύμφωνα με τις τελευταίες ραγδαίες αλλά και αναμενόμενες εξελίξεις όσον αφορά τη μη καταβολή των επικουρικών συντάξεων του μηνός Αυγούστου από τον ΕΔΟΕΑΠ (βλέπε τελευταίο SMS: ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ. ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΑΡΩΓΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ. ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ), το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει για την κάλυψη της ταμειακής ρευστότητας και αδυναμίας καταβολής των επικουρικών συντάξεων να καλύψουν εσπευσμένως οι συνδικαλιστικές ενώσεις που απαρτίζουν των ΕΔΟΕΑΠ ως διευκόλυνση του Οργανισμού, ώστε εγκαίρως να καταβληθούν..

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Το κλείνει το «μαγαζί» ο Κυριακού

Μετά και τις δεκάδες απολύσεις στο ειδησεογραφικό - ενημερωτικό τμήμα του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, είναι σίγουρο πως ο Θοδωρής Κυριακού αλλάζει ρότα επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο του ομίλου για τη συρρίκνωση των επιχειρήσεων του στην Ελλάδα.
Ηδη ο ΑΝΤ1 έχει δείξει πως δεν θελει πλεον το ενημερωτικό κομμάτι του καναλιού -όταν όλα τα κανάλια ασχολιόντουσαν με τις δραματικές εξελίξεις στη Βουλή το κανάλι του Αμαρουσιου έδειχε μπαγιάτικες ελληνικές σειρές.
Ο Κυριακού ειναι αποφασισμένος να αλλάξει και το κομμάτι που αφορά στο προγραμμα του σταθμού και προς τουτο και η απόλυση του γενικου διεθυντή προγράμματος του καναλιού Γιάννη Λάτσιου. Σχετικά με την (προαναγγελθείσα από καιρό) αποχωρηση Λάτσιου, ο ΑΝΤ1 αναφέρει - οπως όλες οι τυπικές ανακοινώσεις- ότι η ληξη της συνεργασίας τους αποφασίστηκε από κοινού...
Aκολουθεί η ανακοίνωση του καναλιού:
«Μετά από 15 χρόνια δημιουργικής και επιτυχημένης συνεργασίας ο ΑΝΤΕΝΝΑ και ο Γιάννης..

Αριστερός του χαβιαριού και της αστακομακαρονάδας

Έλεος κύριε Θηβαίε
  
του Χρήστου Ξανθάκη
Είναι μια απ’ αυτές τις στιγμές τις δύσκολες. Είναι μια απ’ αυτές τις ώρες τις μαύρες. Είναι εκεί που ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι έσφαλες και πρέπει να πάρεις τα λόγια σου πίσω. Αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Αν θέλεις να τα έχεις καλά με τη συνείδησή σου, είναι ανάγκη να γίνεις Μπογδάνος και να τα μασουλήσεις τα χαρτιά. Και να παραδεχθείς ότι μπροστά στον Θηβαίο, ο Πορτοκάλογλου ήταν παναγιά παρθένα!
Ε ναι ρε παιδιά, τι είπε στο κάτω της γραφής ο άνθρωπος; Κάτι μπουρδίτσες εκκλησιαστικές του τύπου «έχει ο Θεός», συν ολίγη παγκαλιάδα ότι όλοι μαζί την κάτσαμε τη βάρκα κι ο εφοπλιστής κι ο καμαρότος. Σιγά τα λάχανα. Ενώ ο Θηβαίος, ως ένα εξωφρενικό κράμα Μαρίας Αντουανέτας και Κιμ Γιονγκ Ουν, από τη μία αναρωτιέται γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε με δέκα ευρώ την ημέρα..

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Τι προβλέπει για τους μετόχους, τον αριθμό των εργαζομένων και το πρόγραμμα

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για ένα μήνα τέθηκε από την κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών (η διάρκεια ισχύος της άδειας, ορίζεται στα δέκα χρόνια.
Το νομοσχέδιο που υπογράφουν οι Νίκος Παππάς, Γιώργος Σταθάκης και Χρήστος Σπίρτζης, αναφέρεται στον ελάχιστο αριθμό των εργαζομένων που θα πρεπει να απασχολούνται στα κανάλια ενω δίνονται και κατευθυντήριες οδηγίες και για το περιεχόμενο του προγράμματος που θα εκπέμπουν. Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι εκτός των άλλων ρυθμίζονται κωλύματα και ασυμβίβαστες ιδιότητες των μετόχων και των διοικητικών στελεχών των υποψηφίων εταιριών καθώς και ο έλεγχος προέλευσης των οικονομικών μέσων που διέθεσαν οι μέτοχοι για τη συμμετοχή της στην κάθε εταιρία.
Οι συναρμόδιοι υπουργοί που υπογράφουν το νομοσχέδιο ζητούν από όσους θέλουν να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια:..

Μπενέκος: «Να λέτε και ευχαριστώ που έχετε δουλειά»!..

UPD Απεργία μέχρι και τη Δευτέρα στον Ελ. Τύπο!

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν όλοι οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί Τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». Η απεργία που κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ ξεκίνησε στις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Ιουλίου 2015  και θα διαρκεσει (ανανεώθηκε) μέχρι τις 16.00 της Δευτέρας, 27 Ιουλίου 2015. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών, καθώς και τη δέσμευση της εργοδοσίας για την εφεξής εμπρόθεσμη καταβολή των μισθών των εργαζόμενων.
Σχετικά το mediatvnews γράφει:
"Να λέτε και ευχαριστώ που έχετε δουλειά. Όλοι σε όλα τα ΜΜΕ, έτσι θα δουλεύουν από δω και πέρα, απλήρωτοι!" Αυτή η ατάκα του εκδότη Δημήτρη Μπενέκου στην αίθουσα του “Ελεύθερου Τύπου” προκάλεσε την έκρηξη των εργαζομένων που έφυγαν από την εφημερίδα αφήνοντας τους δυο κυνικούς εκδότες (Μπενέκο - Σκαναβή) μόνους στο γραφείο τους να αναρωτιούνται..

Το πόρισμα για Ρέστη και η απάντηση του συνηγόρου

Με βολές για τη «νομική κατάρτιση» της εισαγγελέως που επόπτευσε την έρευνα σε βάρος του εντολέα του, Βίκτωρα Ρέστη, αλλά και κατά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη «διαρροή» στον Τύπο στοιχείων της υπόθεσης, απαντά, με ανακοίνωση του, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος στη δικογραφία, για εγκληματική οργάνωση, που σχηματίστηκε σε βάρος του εφοπλιστή.
Ο Μ. Δημητρακόπουλος υποστηρίζει πως θα ζητήσει από τα ΜΜΕ αντίγραφο του πορίσματος της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, βάσει του οποίου ασκήθηκε σε βάρος του Ρέστη ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, μιας και οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν το έλαβαν από την Εισαγγελία. Ζητά, επίσης, να διενεργηθεί έρευνα στην Εισαγγελία για τη διαρροή του απόρρητου υπηρεσιακού εγγράφου στον Τύπο.
Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο συνήγορος του εφοπλιστή τονίζει πως ο εντολέας του..

Νικολούδης: Η ΑΤΕ ήταν το σημείο συνάντησης επιχειρηματικότητας και εγκληματικότητας

Το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες για τις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε διάφορα πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012 διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία της Αθήνας και ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα με εγκληματική δραστηριότητα που ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ.
Η ανακοίνωση του κ. Νικολούδη αναφέρει:
Από την Αρχή διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία της Αθήνας «Πόρισμα» σχετικά με τις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε διάφορα πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012.
Με το πόρισμα αυτό και τη σχετική Έκθεση Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος τεκμηριώνεται..

Στάση πληρωμών στον ΕΔΟΕΑΠ - Πρώτο «θύμα» οι επικουρικές

Άγνωστο πότε θα πάρουν τη σύνταξη του Αυγούστου οι ασφαλισμένοι - Δείτε την ανακοίνωση Τάτση και Καρούτζου

Τεράστιο πρόβλημα με τα φάρμακα, την περίθαλψη και τις επικουρικές συντάξεις του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης) αντιμετωπίζουν πλέον χιλιάδες δημοσιογράφοι και διοικητικούς υπάλληλοι (εν ενεργεία και συνταξιούχοι).
Τη στάση πληρωμών ανακοίνωσαν με έγγραφο που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης)  Ευ. Τάτσης και Ν. Καρούτζος (φωτο), χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί δημόσια ανακοίνωση ή έγγραφη προειδοποίηση στους μετόχους μέλη.
Ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ είναι οι συντάκτες μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ καθώς και των ενώσεων της Θεσσαλονίκης ΕΣΗΕΜΘ και ΕΠΗΕΘ, που εργάζονται σε ημερήσιες..

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Γιατί απολύθηκε ο Πανούτσος (και) από τη Nova

Τι έγινε και έφυγε, ξαφνικά, ο Αντώνης Πανούτσος και από τη NOVA; Το «και» πάει στη διακοπή της συνεργασίας του με την SportDay πριν από έναν μήνα (και λιγότερο) για την οποία σας είχε ενημέρωσε λίγες ώρες μετά ο harddog. Τότε ο λόγος του διαζυγίου ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η άρνηση του Πανούτσου για μείωση των αποδοχών του, όπως έγινε με το σύνολο των συντακτών της εφημερίδας.
Τώρα, λίγες ώρες μετά από τη διακοπή της συνεργασίας του με τη NOVA, το μόνο βέβαιο που βγαίνει είναι ότι το διαζύγιο επήλθε με πρωτοβουλία του καναλιού - άρα πρόκειται για απόλυση. Ενδεχομένως ο Πανούτσος κάτι, κάπου, να έγραψε, κάτι να είπε, κάποιους να ενόχλησε - εντός ή εκτός καναλιού. Πλέον, είναι συχνά αυτά τα κρούσματα στον.. 

Τέλος το αλισβερίσι για τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ

Χρ. Σπίρτζης: Θα σπάσουμε το μονοπώλιο

Σε διαβούλευση θα τεθεί το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο ρ/σ Κόκκινο.
Ο Xρ. Σπίρτζης τόνισε ότι από την έως τώρα επεξεργασία των στοιχείων «μπορεί να βγει το συμπέρασμα ότι η ΕΡΤ έκλεισε τον Ιούνιο του 2013 για να μη μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις συχνότητες». Υπογράμμισε, δε, πως «υπάρχει πολιτική ευθύνη και για το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και για τον τρόπο που έγινε ο διαγωνισμός στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων».
Όπως είπε, στη διαβούλευση για τον διαγωνισμό μετείχαν 26 εταιρίες, αλλά τελικά, υπήρξε μόνο μία προσφορά, αυτή της Digea, στην οποία είναι μέτοχοι τα 6 ιδιωτικά κανάλια που εκπέμπουν πανελλαδικά. «Στόχος είναι να σπάσουμε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο που έχει στηθεί στη χώρα ώστε..

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Η... «έφοδος στον Χολαργό» και τα δύο Plan B: Αλήθειες και «δράκοι»

Γράφει η Νικόλ Λειβαδάρη

Ο Λαφαζάνης… εφορμά στο Νομισματοκοπείο, ο Λεουτσάκος κόβει δραχμές κι ο Βαρουφάκης συνωμοτεί με τον Σόιμπλε υπέρ του Grexit: Ποια είναι τελικά – και υπάρχει; - η αλήθεια ανάμεσα στις «βρώμικες λασπολογίες» που κατήγγειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και στις, πραγματικές, εναλλακτικές που συζητήθηκαν έως ότου φθάσουμε στο 17ωρο θρίλερ των Βρυξελλών; Και, κυρίως, πόσο ουσιαστικά και συμπαγή είναι τα πολιτικά διλήμματα που καλείται να απαντήσει η κοινωνία και η χώρα σ’ αυτό το τραυματικό καλοκαίρι;
Το βέβαιο είναι ότι από τον περασμένο Μάρτιο κι έως τις δραματικές μέρες και νύχτες πριν από το δημοψήφισμα, στο Μέγαρο Μαξίμου κατατέθηκαν όντως δύο διαφορετικές εναλλακτικές, εν είδει προτάσεων εκτάκτου ανάγκης» για την περίπτωση ρήξης με τους πιστωτές. Αμφότερες ήταν μάλλον..

Αλλάζουν όλα στην γαλέρα του Mega

- Tι συζήτησε ο Παππάς με τον Ψυχάρη
- Το «τρικ της 4ήμερης εργασίας και ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών

Του Νίκου Νικητέα
Το περιεχόμενο των συζητήσεων του Σταύρου Ψυχάρη με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά πριν λίγες εβδομάδες δεν χρειάζεται να το αποκαλύψουμε εμείς, θα φανεί σύντομα… Ήδη τα πρώτα σημάδια είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού!
Αποφεύγουμε τεχνηέντως λοιπόν, να σταθούμε στα «πώς» και τα «γιατί» που κρύβονται πίσω από το διοικητικό έλεγχο του MEGA- που λανθασμένα πιστεύουν ορισμένοι ότι έγινε ξαφνικά, (άλλωστε τίποτα δεν γίνεται ξαφνικά) – από το αφεντικό του ΔΟΛ… Και περιοριζόμαστε στην αυτονόητη ερμηνεία, ότι η κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, προφανώς σημαίνει ότι οι εκδότες – τουλάχιστον, αποφάσισαν..