ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Bαρουφάκης: Να, γιατί καταψήφισα

"H κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να αναλαμβάνει απέναντι στην επίσημη Ευρώπη δεσμεύσεις που γνωρίζει οτι δεν μπορεί να εκπληρώσει... Η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν δικαιούται, παράλληλα, να λεηλατήσει κι άλλο τα θύματα της πενταετούς κρίσης, χωρίς τουλάχιστον να μπορεί να απαντήσει θετικά στο ερώτημα «πετύχατε τουλάχιστον κάτι που να αντισταθμίζει τα υφεσιακά μέτρα;»".
Αυτό αναφέρει σε άρθρο του ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Εφημερίδα των Συντακτών. Το άρθρο (μιάμισης σελίδας) έχει τον τίτλο «Γιατί καταψήφισα» και σε αυτό ο τέως υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στις εμπειρίες των τελευταίων μηνών.
Διαβάστε τι γράφει:
Στην πολιτική αποφάσισα να εισέλθω για έναν λόγο: για να σταθώ δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα στον αγώνα εναντίον της χρεοδουλοπαροικίας. Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας με τίμησε επιστρατεύοντάς με για έναν λόγο: μια πολύ συγκεκριμένη θεώρηση περί της κρίσης που..

Ερχεται εφιαλτική Δευτέρα

Γράφει ο Λάκης Μπέλλος

♦ Ερχεται «Μαύρη Δευτέρα». Ετοιμάζεται πραξικόπημα, το οποίο προαναγγέλθηκε μάλιστα. Ανοίγουν τις τράπεζες.
♦ Ερχεται η πιο εφιαλτική Δευτέρα. Αυτό μόνο δεν είχαμε ζήσει. Αυτό που θα ζήσουμε είναι ακραία δραματικό. Ας τα πάρουμε ένα ένα.
♦ Από το πρωί της Δευτέρας λοιπόν θα αρχίσουν να χτυπάνε δαιμονισμένα τα τηλέφωνα από τις εισπρακτικές εταιρείες.
♦ Τι θα πάρουν πρωί, λέω. Από τα άγρια ξημερώματα θα βαράνε ασταμάτητα τα τηλέφωνα. Μερικές εισπρακτικές που βιάζονταν ξεκίνησαν από χθες. Επαιρναν ακόμη και τα μεσάνυχτα.
♦ Μετά πρέπει να πληρώσουμε εντός τριών ημερών τις οφειλές που έπρεπε να πληρώσουμε..

Στον αέρα οι επικουρικές συντάξεις του ΕΔΟΕΑΠ

Αμφίβολη είναι η καταβολή των επικουρικών συντάξεων σε συνταξιούχους δημοσιογράφους και προσωπικό εφημερίδων. Επιστολή προς τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών Αθήνας, Μακεδονίας - Θράκης και των αντίστοιχων Ενώσεων Προσωπικού εφημερίδων απέστειλε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΕΟΑΠ, ζητώντας ταμειακή διευκόλυνση (δάνειο) για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις τρέχουσες υποχρεώσεις.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι δαπάνες περίθαλψης και η καταβολή της επικούρησης του μηνός Αυγούστου ανέρχεται σε 1.300.000 ευρώ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται έκκληση για κάλυψη τρεχουσών αναγκών, καθώς το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ είχε αποστείλει σχετικά αιτήματα τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο.
Η επιστολή του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έχει ως εξής:..

Ανασχηματισμός χωρίς «πλατφόρμα»

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (17/7) ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.
Μοναδικός στόχος του ανασχηματισμού ήταν η απομάκρυνση από την κυβέρνηση των Λαφαζάνη, Στρατούλη, Ήσυχου και η αντικατάσταση της παραιτηθείσας, για τους γνωστούς πολτικούς λόγους, Βαλαβάνη.
Όσο κι αν η απομάκρυνση των "τριών" ήταν περίπου αναμενόμενη, μετά και την διαφοροποίησή τους στις ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο μνημόνιο, το οποίο και καταψήφισαν, δεν παύει η απομάκρυνσή τους να έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία με αυτονόητο πολιτικό πρόσημο. 
Συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη υπογράμμιζαν ότι για τον ίδιο η διατήρηση θέσεων και αξιωμάτων δεν μπορεί να έχει ως αντάλλαγμα εκπτώσεις σε όσα ο ίδιος θεωρεί ζητήματα αρχών για την Αριστερά και θεμελιώδη συμφέροντα για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας.
Οι ίδιοι συνεργάτες του τόνιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί του η κυβέρνηση, δεν πρέπει να..

Με Χαϊκάλη στη σύνθεσή της η κυβέρνηση Τσίπρα

Με τις αναμενόμενες αλλαγές ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η νέα σύνθεση της κυβέρνησης. Από τις εκπλήξεις η τοποθέτηση του Παύλου Χαϊκάλη των ΑΝΕΛ στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων 9θέση που κατείχε ο «αντάρτης» Δ. Στρατούλης. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών αναβάλλεται για τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου «εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές».
Τη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ως υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, αναλαμβάνει ο Πάνος Σκουρλέτης, μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας.
Υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με αναπληρωτές τους Τρύφωνα Αλεξιάδη (έσοδα) και Δημήτρη Μάρδα (Γενικό Λογιστήριο Κράτους).
Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων τοποθετείται ο Παύλος Χαϊκάλης από τους ΑΝΕΛ, θέση την οποία κατείχε έως τώρα ο «αντάρτης» του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης..

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

To κλουβί με τους Βουλευτές

Tις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ο Λάκης Λαζόπουλος με κείμενό του στο altsantiri που το συνοδεύει με την ανάλογη εικονογράφηση:

Λοιπόν, αν τα γεγονότα δεν ήταν τόσο δραματικά, καλύτερη περίοδος για σάτιρα δεν θα υπήρχε.
Μετά την ταινία “ Το κλουβί με τις Τρελές”, νομίζω το “Kλουβί με τους Bουλευτές” θα έσπαγε ταμεία.
Ο κόσμος ψήφισε πρώτη φορά Αριστερά και τρίτη φορά μνημονιακά. Η κυβέρνηση να αποφεύγει τη χρεοκοπίαμε ψήφους από τη Δεξιά, ενώ οι αριστερότερα της Αριστεράς, ήταν μεν κατά των μέτρων της κυβερνησης, αλλά όχι κατά της κυβέρνησης που έφερε τα μέτρα.
Τι νόημα βγάζεις εσύ;
Αλλάζει το τραγούδι του και ο Θάνος Μικρούτσικος “38 σε παίρνει αριστερά, μηηη το ζορίζεις“.
Ο Βαρουφάκης πάλι, που δική του είναι κατά βάση αυτή η συμφωνία, ψήφισε κατά της συμφωνίας.. 

Αλ. Τσίπρας: Εκτός πλειοψηφίας οι "32"

"Η επιλογή των '32' καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην Ιστορία του τόπου κυβέρνησης της Αριστεράς" αποσαφήνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο πλαίσιο χθεσινής σύσκεψης στελεχών κυβέρνησης και κόμματος στο Μαξίμου εν όψει και του σημερινού ανασχηματισμού.
"Πλέον είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των 300 αντιπροσώπων" διαμήνυσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν "να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών", αφ' ης στιγμής μάλιστα.. 

«Κόκκινο πανί» οι ισολογισµοί του ΣΚΑΪ

Εσπευσμένα στην Βουλή προωθείται το νομοσχέδιο για την επαναπροκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών. Ο πρωθυπουργός έχει ανάψει το πράσινο φως στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος θα φέρει αρχικά προς διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται να προκηρύξει τις υπάρχουσες άδειες από μηδενική βάση, θέτοντας μάλιστα αυστηρά κριτήρια προς του επίδοξους διεκδικητές.
Οσον αφορά τις προϋποθέσεις για συµµετοχή στη διαδικασία προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών, η πίεση για ορισµένους σταθµούς που έως σήµερα εκπέµπουν θα είναι τροµερή.
Κι αυτό γιατί πρώτιστα τα ίδια κεφάλαια των εταιρειών των υποψηφίων θα πρέπει να είναι θετικά, κάτι που, για παράδειγµα, δεν συµβαίνει µε την εταιρεία του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ. Επίσης, µε την..

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

24ωρη απεργία στoυ Μπόμπολα

Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο εκδοτικό συγκρότημα του Πήγασου όπου σχεδιάζονται νέες εκκαθαρίσεις εργαζομένων και προαναγγέλλεται εργασιακός μεσαίωνας (εκ περιτροπής εργασία, νέες μειώσεις μισθών κλπ) τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α, της Ε.Π.Η.Ε.Α και της Ε.Σ.Π.Η.Τ., σε έκτακτη συνεδρίασή τους αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας.
Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκινάει από τις 18.00 της Πέμπτης, 16 Ιουλίου 2015 έως τις 18.00 της Παρασκευής, 17 Ιουλίου 2015 και περιλαμβάνει όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», καθώς και στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr» και «sentragoal.gr». Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων διεκδικούν:..

Εισαγγελική έρευνα για τα περί μαύρου ταμείου του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Π. Καμμένος στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ (φωτο zougla)
Eισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι καταγγελίες του υπουργού Αμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, σχετικά με την ύπαρξη «μαύρου ταμείου του ΚΕΕΛΠΝΟ» που χρηματοδοτούσε δημοσιογράφους και  επιχειρήσεις ΜΜΕ.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρεται: «Μετά από τη διαβίβαση στην υπηρεσία μας έγγραφης αναφοράς περί "μαύρου ταμείου του ΚΕΕΛΠΝΟ" διατάξαμε από 8/7/2015 προκαταρκτική εξέταση».
Ο Π. Καμμένος έχει καταθέσει τα εν λόγω στοιχεία και σχετική λίστα με ονόματα και στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Αμυνας πρόκειται για λίστα με ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών και διάφορα media shop, στα..

«Ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος»

«Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας». Αυτό έγραψε στο facebook ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης, λίγο μετά το «ναι» κατά τη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή και λίγες ώρες αφότου ορκίστηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το έκανα με το σκληρό πολιτικό σκεπτικό ότι η πτώση της κυβέρνησης θα είναι νίκη του Σόιμπλε και των εδώ μνημονιακών και χαντάκωμα της αριστεράς εδώ και στην Ευρώπη ως αξιόπιστης εναλλακτικής(...) Νομίζω ότι είναι μια άσκοπη..

Οι κυρίες που απογοήτευσαν τον Τσίπρα

Ήταν κάποιες στιγμές κατά την ψηφοφορία τη νύχτα της Τετάρτης, που ο Αλέξης Τσίπρας έδειχνε απογοητευμένος από όσα συνέβαιναν στην Ολομέλεια της Βουλής. Δεν ήταν η επιλογή στελεχών από την Αριστερή Πλατφόρμα να καταψηφίσει τη συμφωνία με τους δανειστές, αφού γνώριζε εξ αρχής τις απόψεις και την διαφοροποίησή τους. Ήταν κυρίως η απόφαση να καταψηφίσουν τη συμφωνία κάποιοι βουλευτές, οι οποίοι ήταν προσωπικές του επιλογές και μάλιστα έδωσε μάχη για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος τον περασμένο Ιανουάριο.
Η απογοήτευση ήλθε κυρίως από δύο γυναίκες: Την Ραχήλ Μακρή και την Αγλαΐα Κυρίτση. Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνά ότι ο Τσίπρας είχε συγκρουστεί σχεδόν με όλους για να περάσει την Μακρή στα ψηφοδέλτια και η οποία τη νύχτα της Τετάρτης βροντοφώναξε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ και αποχώρησε.
Η δεύτερη απογοήτευση για τον Τσίπρα ήταν η Αγλαΐα Κυρίτση, καθώς η δημοσιογράφος..

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Γαύρου

Την παραίτησή του από τον Γαύρο και το gavros.gr ανακοίνωσε το μεσημέρι από το μικρόφωνο του Sport24 Radio ο Διονύσης Βερβελές.
Ο επί σειρά ετών ρεπόρτερ σε θέματα Ολυμπιακού και τα τελευταία χρόνια διευθυντής της εφημερίδας και του σάιτ απέδωσε το διαζύγιό του με τον Γαύρο σε λειτουργικά προβλήματα αλλά, κυρίως, στο οικονομικό που ταλαιπωρεί την εφημερίδα και συνακόλουθα τον ίδιο και τον υπόλοιπο προσωπικό.
Είπε ότι ελπίζει η υπόθεση της αποχώρησής του – που τυπικά δεν έχει τελειώσει – να λήξει ομαλά, αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις της μισθοδοσίας (και ότι έχει ξεχάσει πλέον πώς γίνεται!) και στη δύσκολη προσωπικά θέση του για τις οφειλές στους εργαζόμενους. Υπογράμμισε, μάλιστα, το πόσο..

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Απολύσεις, περικοπές και εκ περιτροπής εργασία στη γαλέρα του Φώτη Μπόμπολα

Απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους

Ο Φώτης Μπόμπολας οραματίζεται να μετατρέψει τον Πήγασο σε... σύγχρονη γαλέρα! Κάλεσε λοιπόν τους εκπροσώπους των εργαζομένων όλων των μέσων και όλων των ειδικοτήτων και τους ενημέρωσε για το σχέδιο… εξόντωσής τους.
Τους είπε ότι την Παρασκευή, άντε την προσεχή  Δευτέρα, θα καλέσει τους διευθυντές για να τους ενημερώσει για το πρόγραμμα εξυγίανσης του άλλοτε ισχυρού συγκροτήματος. Το οποίο θα περιλαμβάνει:
· Εκ περιτροπής εργασία- σα να λέμε δηλαδή ότι οι δημοσιογράφοι θα δίνουν ρεπορτάζ Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο θα… ξύνονται.
· Μειώσεις μισθών κατά 20%
· Νέες απολύσεις
Τους είπε επίσης ότι η έκδοση της εφημερίδας Εθνος θα συνεχιστεί με 32 σελίδες και πως είναι..

Στ’ αστεία παίζαμε!

Δε χάσαμε μόνο τον τιποτένιο μισθό μας
Μέσα στη μέθη του παιχνιδιού σάς δώσαμε και τις γυναίκες μας
Τα πιο ακριβά ενθύμια που μέσα στην κάσα κρύβαμε
Στο τέλος το ίδιο το σπίτι μας με όλα τα υπάρχοντα.
Νύχτες ατέλειωτες παίζαμε, μακριά απ’ το φως της ημέρας
Μήπως πέρασαν χρόνια; σαπίσαν τα φύλλα του ημεροδείχτη
Δε βγάλαμε ποτέ καλό χαρτί, χάναμε χάναμε ολοένα
Πώς θα φύγουμε τώρα; πού θα πάμε; ποιός θα μας δεχτεί;
Δώστε μας πίσω τα χρόνια μας δώστε μας πίσω τα χαρτιά μας
Κλέφτες!
Στα ψέματα παίζαμε!

Μανώλης Αναγνωστάκης



«Σαν τις ρώσικες μπάμπουσκες»...

Πανούσης κατά Λαφαζάνη και λοιπών αντιδρώντων

Σκληρή κριτική κατά όσων δεν ψηφίζουν αλλά στηρίζουν (εννοεί την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κι όχι μόνο), ασκεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Πανούσης, με άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα anoixtoparathyro.gr του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου. Το άρθρο που τιτλοφορείται  «Grexit από τον κακό εαυτό μας»  κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «λουδίτες, που σχεδιάζουν "επανάσταση" επί άλλου πλανήτη» και που «σαν τις ρώσικες μπάμπουσκες, είναι (απο)κλεισμένοι μέσα στα μαρξικά τσιτάτα».
Το άρθρο Πανούση με υστερόγραφό του καταλήγει: «Πότε θα πάψουν οι αριστεροί να δολοφονούν..

Ο Λιού εσπευσμένα σε Βερολίνο, Παρίσι και ΕΚΤ για την Ελλάδα

Τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη...

Νέα, επί τόπου, παρέμβαση αυτή τη φορά θα επιχειρήσει η αμερικανική κυβέρνηση για να αλλάξει τη γνώμη των Γερμανώνσε ότι αφορά την αντιμετώπιση της Ελλάδας.
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, που βρίσκεται στην Αιθιοπία, θα σταματήσει στο ταξίδι της επιστροφής προς την Ουάσιγκτον, στη Φραγκφούρτη, στο Βερολόινο και στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τους ομολόγους του, και τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Ο κ. Λιού θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη στη Φραγκφούρτη όπου θα συναντηθεί με τον κ. Ντράγκι. Την επομένη θα πάει στο Βερολίνο, όπου θα συζητήσει το «ελληνικό πρόβλημα» με τον Γερμανό ομόλογό του, Σόιμπλε και στη συνέχεια στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο υπουργό..

Κουρτάκης: Με τον Καμμένο θα τα πούμε στα δικαστήρια

Αγωγές  για τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Αγωγή του Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη και δημοσιογράφου,(...) κατά του Παναγιώτη Καμμένου, υπουργού Εθνικής Αμυνας και Προέδρου του κόμματος Ανεξαρτήτων Ελλήνων(...).
Ο επικεφαλής του ομίλου Παραπολιτικά απάντησε με αγωγές στη «λίστα Καμμένου» στην οποία περιλαμβάνεται και το όνομά του καθώς και εκείνο του στελέχους του ομίλου, Παναγιώτη Τζένου.
O Γιάννης Κουρτάκης ανέβασε στο Facebook την εικόνα μιας από τις αγωγές κατά του Καμμένου συνοδεύοντάς την από το εξής σχόλιο:
«Με τον εσχάτως μνημονιακό Πάνο Καμμένο θα τα πούμε στα δικαστήρια. Εκεί που οι πολίτες διεκδικούν το δίκιο τους, απέναντι σε συκοφάντες και διαχρονικούς ψεύτες».
Η «λίστα Καμμένου» αναφέρεται σε εκδότες, δημοσιογράφους και media shop που φέρονται να έχουν λάβει χρήματα στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ και την οποία μελετά το..

H Nεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί στη διαδήλωση

«Τώρα, στην πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια», Αυτό τονίζει με ανακοίνωση της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τις νέες και τους νέους, σήμερα στις 19:00 να διαδηλώσουν κόντρα «στο πραξικόπημα της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωζώνης ενάντια στο λαό». Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρέπει να μην επιτρέψουμε να ψηφιστεί μια τέτοια συμφωνία και να επαναφέρουμε το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου στο προσκήνιο, ως το καθοριστικό στοιχείο της επόμενης μέρας»...
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ:..

Αλέξη, μείνε!

«Αλέξη,  φύγε τώρα!». Αυτό φώναζαν τα εκατοντάδες μηνύματα που φτάνανε στον 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ  τα ξημερώματα της Δευτέρας, τις ώρες που κορυφωνόταν το δράμα της Συνόδου Κορυφής.
«Αλέξη, φύγε τώρα!», έλεγε και η καρδούλα μας, όσο κατάφταναν από τις Βρυξέλλες τα μαντάτα  για τις πραξικοπηματικές  απαιτήσεις των δανειστών. Και  όντως, ο Τσίπρας σηκώθηκε να φύγει στις  εφτά  το πρωί, όταν η Μέρκελ επέμενε ακόμη ότι το Ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων έπρεπε να έχει έδρα το Λουξεμβούργο και τα 50 δισ. των εισπράξεων να πάνε εξ ολοκλήρου στο χρέος. Τελικά, μετά από παρέμβαση του Τουσκ , ο Τσίπρας παρέμεινε,  η συζήτηση συνεχίστηκε και η Μέρκελ δέχθηκε η έδρα και η διοίκηση του Ταμείου να μεταφερθούν στην Ελλάδα και στο χρέος να πάνε μόνο τα 12,5 από τα 50 δισ.
Τελικά ο Τσίπρας δεν έφυγε, παρέμεινε και υπέγραψε την επαχθή συμφωνία. Την υπέγραψε εκβιαζόμενος από τους δανειστές με αντίποινα ακραία, ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε ότι οι..

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ

Σχεδόν 1 εκατ. τηλεθεατές είδαν την συνέντευξη Τσίπρα

Πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης πέτυχε το βράδυ της Τρίτης 14.7 (22:00-23:00) η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Πάνο Χαρίτο και Αντώνη Αλαφογιώργο, οδηγώντας την ΕΡΤ στην κορυφή της τηλεθέασης, την συγκεκριμένη ώρα.
Σχεδόν 1 εκατομμύριο τηλεθεατές, κατά μέσον όρο (957.346), παρακολούθησαν τη συνέντευξη, με μέσο μερίδιο τηλεθέασης 27%, ενώ ο αριθμός των ατόμων που παρακολούθησε για τουλάχιστον ένα λεπτό τη συνέντευξη, έφτασε τους 1.649.487.
Τα δυναμικά κοινά έδωσαν το «παρών» με τους άνδρες ηλικιακού γκρουπ 25-34 ετών να..

Οξύτατο επεισόδιο με Στραβελάκη στο ΔΣ του Mega

Ο Νίκος Στραβελάκης επαύθη και τυπικά από διευθυντής  Ειδήσεων του Mega, πριν ακόμη συμπληρώσει 6 μήνες στη θέση αυτή. Το ΔΣ του σταθμού έλαβε και τυπικά την απόφαση χθες (Τρίτη), απορρίπτοντας και το αίτημά του να παραμείνει ως παρουσιαστής στα δελτία του Σαββατοκύριακου τα οποία παρουσιάζει η Μαρία Σαράφογλου.
Επικεφαλής του ειδησεογραφικού Τομέα τίθεται ο Μανόλης Καψής, που έτσι κι αλλιώς  τον «τρέχει» μετά το τέλος Ιουνίου.
Η απόφαση αποπομπής του Στραβελάκη είχε ληφθεί το Σαββατοκύριακο, μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα, και είχε οριστικοποιηθεί  στο Διοικητικό Συμβούλιο, που..

Κατά της συμφωνίας 109 μέλη της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε ποιοι (από τους 201) υπογράφουν την δήλωση

Περισσότερα από τα μισά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν καταψήφιση της συμφωνίας και σύγκληση του οργάνου.
«Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων». Αυτό αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους 109 από τα 201 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά η δήλωση και ποιοι την υπογράφουν:..

Kατατίθεται και το νομοσχέδιο για τις άδειες των καναλιών

Έως το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου που αφορά την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών και τη χρήση συχνοτήτων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας πως πρόκειται "για δέσμευση της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό για να σταματήσουν οι ιδιότυπες σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων και των καναλαρχών".Μιλώντας χθες στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο αναπληρωτής σημείωσε πως το σχέδιο νόμου αποτελείται από δυο μέρη, το πρώτο έχει να κάνει με τον μέγιστο αριθμό των αδειοδοτούμενων καναλιών και το δεύτερο με τις συχνότητες και την λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Σύμφωνα με τον κ Σπίρτζη, οι άδειες θα δοθούν στα κανάλια (πανελλαδικά και περιφερειακά) που θα καταθέσουν την μεγαλύτερη οικονομική προσφορά με βάση την τιμή εκκίνησης - και αναγνώρισε..

Σκοπεύσατε… Πυρ!

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Τον σταύρωσαν έξω, τον σταυρώνουν και μέσα…
Τον επαινούν οι ίδιοι που τον λιντσάρουν επί έξι μήνες, τον λιντσάρουν όσοι έπιναν νερό στο όνομά του και όλοι θέλουν το κεφάλι του.
Οι έξω για τιμωρία και παραδειγματισμό, η τρόικα εσωτερικού επειδή είναι εντεταλμένη να υλοποιήσει το επόμενο στάδιο του πραξικοπήματος που εξελίσσεται ακόμη και τώρα και οι σύντροφοι για διαφορετικούς λόγους. Άλλοι-οι πιο έντιμοι- για καθαρά συνειδησιακούς, άλλοι επειδή δεν έχουν κατανοήσει το επίδικο και το διακύβευμα, κάποιοι άλλοι για λόγους που παραπέμπουν στα χρόνια υπαρξιακά προβλήματα της Αριστεράς και μερικοί για λόγους προσωπικής στρατηγικής…
Η Αριστερά είχε και θα έχει πάντα, από τη φύση της,  το ηθικό πλεονέκτημα στην αναμέτρηση της Ιστορίας με τον εαυτό της. Αυτή η παραδοχή δεν συνεπάγεται όμως αναγκαστικά και την ηθική.. 

Χατζηνικολάου: Προσωπικά δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ

Τι λένε η Μάγδα Τσέγκου και άλλοι δημοσιογράφοι της «λίστας Καμμένου»

Την ύπαρξη του ονόματος του στη λίστα των δημοσιογράφων που φέρονται να έχουν λάβει χρήματα στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ και την οποία μελετά το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μετά την παράδοσή της από τον Πάνο Καμμένο, εξηγεί ο εκδότης-δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου με ανάρτησή του στο twitter.
Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά (398.000 ευρώ) αντιστοιχούν σε διαφήμιση 2 ετών που έλαβαν ΜΜΕ στα οποία είναι μέτοχος και πως ο ίδιος ως ιδιώτης δε σχετίζεται με το ποσό αυτό.
"Προσωπικά δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Όσα αναφέρονται είναι διαφήμιση 2 ετών σε εταιρίες ΜΜΕ στα οποία είμαι μέτοχος" έγραψε στο twitter ο δημοσιογράφος και μέτοχος του Real Group.
Μετά τις καταγγελίες ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε και... διάλογο με τον Πάνο Καμμένο στο Twitter:..

Τσίπρας: Δεν θα βοηθήσω να υλοποιηθεί το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης

Η συνέντευξη στην ΕΡΤ

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση της δανειακής σύμβασης φάνηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «αυτό που προέχει τώρα είναι να φτάσουμε μέχρι την εξασφάλιση του προγράμματος και της σταθερότητας του οικονομικού συστήματος», συμπληρώνοντας ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, καθώς «το πρόγραμμα-γέφυρα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει γιατί κάποιοι το εμποδίζουν».
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν μπορεί να πει τίποτα με βεβαιότητα (ούτε ότι η χώρα έχει ξεφύγει το Grexit), εάν πρώτα δεν υπογραφεί η δανειακή σύμβαση.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν έχει κανένα λόγο να θέλει εκλογές ούτε προτίθεται να δραπετεύσει από τις ευθύνες του. Ούτε από «την ευθύνη της υπογραφής μου σε ένα κείμενο που δεν πιστεύω», είπε, προσθέτοντας ότι «προέχει να διασφαλίσω ότι η χώρα δεν θα διακινδυνεύσει μία καταστροφή»...

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ολα έγιναν νόμιμα...

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζεται με όλα τα μέσα και τους δημοσιογράφους μέσω της νομίμου οδού και ποτέ μέσω παράνομων διαδικασιών»

«Κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη». Αυτό αναφέρει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, πρώην βουλευτής και καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, σχετικά με κατάλογο διαφημιστικών εταιρειών, εκδοτών, δημοσιογράφων που διακινείται από ηλεκτρονικά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επισημαίνει επίσης ότι «το ΚΕΕΛΠΝΟ καθ' όλα τα έτη λειτουργίας του ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποζημίωσε ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (φυσικό πρόσωπο)» και καταλήγει ότι «προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων από ελλιπή στοιχεία που κατατέθηκαν, οι υπηρεσίες μας είναι υποχρεωμένες να δώσουν όποια συμπληρωματικά στοιχεία ζητηθούν εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ».
Η ανακοίνωση Γιαννόπουλου έχει ως εξής:..

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Υπό διερεύνηση τα περί χρηματισμού δημοσιογράφων

Ανακοίνωση του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ σχετικά με την υπόθεση χρηματισμού δημοσιογράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, θεωρεί αναγκαίο να διευκρινίσει ότι η υπόθεση για την οποία προσήλθε σήμερα, ενώπιον του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εθνικής Άμύνας Πάνος Καμμένος και αφορά σε καταγγελία του στη Βουλή για χρηματισμό δημοσιογράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τελεί υπό διερεύνηση.
Κατά την κατάθεσή του ο Υπουργός παρέδωσε έγγραφο με λίστα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στελεχών του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού), διευκρινίζοντας ότι διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων τα αντίστοιχα κονδύλια, αφορούν διαφημιστική δαπάνη.
Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων και άστοχου διασυρμού προσώπων, το ΠΠΣ..

Γιατί χασμουριούνται με τις χαριτωμενιές της Κάτιας Μακρή;

Την Κάτια Μακρή δεν την κατατάσσεις στους δημοσιογράφους της ωμής κινδυνολογίας και της παραπληροφόρησης. Τη βάζεις, πάντως, κοντά σε εκείνους που ήταν και είναι σφοδροί πολέμιοι της κυβέρνησης, έστω και αν αυτήν τη σφοδρότητα την κρύβει συχνά στις χαριτωμενιές μιας ενζενί ραδιοφωνικής παρουσιάστριας (γιατί μόνο στα ραδιόφωνο χρειάζεται - και επιτρέπεται - στον παρουσιαστή να είναι χαριτωμένος για να κάνει τις εκπομπές ανάλαφρες). Τώρα η Μακρή βάλλει ΚΑΙ κατά Βαρουφάκη, Καμιά πρωτοτυπία! Το ίδιο κάνει άκοπα και αβασάνιστα ο δημοσιογραφικός όχλος, ο ημέτερος και ο εξ Εσπερίας.
Όπως ακριβώς κάνει και ο ανώνυμος όχλος εκπομπών δημόσιου βήματος. Όπου χθες βράδυ άκουσα έναν κύριο να μιλάει για την τιμημένη δεξιά, που σώζει πάντα την Ελλάδα, και να λέει ότι τοποθέτησαν υπουργό Οικονομικών τον «πλέι μπόι Βαρουφάκη» που δεν ήξερε τίποτα και μπήκε..

Μια ολόκληρη εποχή τελειώνει με κρότο και λυγμούς

Μοιάζει με σεισμό, τόσο δυνατό σαν να μετακινήθηκαν όλες οι πλάκες της Γης. Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση υπογράφει Μνημόνιο μία μόλις εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα και το «όχι» του λαού, όταν η χώρα βρισκόταν αντιμέτωπη με το δίλημμα υποταγή ή χάος.
Μετά από ατελείωτα μερόνυχτα αγρύπνιας, μετά την αγωνία, μετά τους πολλαπλούς εκ-βιασμούς, μετά την αναμέτρηση του καθενός με τον εαυτό του, ο επίλογος που γράφτηκε στις Βρυξέλλες πυροδοτεί ένα νέο δράμα.
Μια ολόκληρη εποχή τελειώνει με κρότο και μέσα σε πολλούς λυγμούς: η Ευρώπη όπως την ξέραμε, η Αριστερά όπως την ξέραμε, η Ελλάδα όπως την ξέραμε τελείωσαν.
Τι απέγινε η οργή εκείνων που ψήφισαν «όχι»;
Τι απέγινε ο τρόμος εκείνων που ψήφισαν «ναι»;
Το μόνο σίγουρο είναι πως πια όλοι με όλους πρέπει να συστηθούμε ξανά...

H προφητεία ενός ναζί...

Το έγραφε η Ελευθεροτυπία στις 9 Μαίου 1995. Eπίκαιρο όσο ποτέ. Το διαβάζεις και ανατριχιάζεις:





Στη φόρα η λίστα με τους 37 των ΜΜΕ που φέρεται ότι τα έπαιρναν από την ΕΕ και το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Π. Καμμένος στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ (φωτο zougla)
Καμμένος: Δόθηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ σε 37 δημοσιογράφους, εκδότες και εταιρείες media (BINTEO)
ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ (UPD)

Το σύνολο της έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά χρηματικά ποσά, τα οποία διατέθηκαν σε εκδότες, δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς διαύλους και εταιρείες ΜΜΕ, κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατόπιν πρόσκλησης του οργάνου της Ενωσης Συντακτών μετά τις δημόσιες δηλώσεις του. Σύμφωνα με τον Καμμένο, δόθηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία πενταετία -μόνο από τον κρατικό προυπολογισμό (υπάρχουν και ευρωπαικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ)- σε 37 δημοσιογράφους ενώ υπάρχουν και δεκάδες (περισσότερα από 150) μισθολόγια στο KEΕΛΠΝΟ.
«Έπαιρναν πάρα πολύ μεγάλα κονδύλια για την προώθηση της καμπάνιας ιατρικών θεμάτων, αλλά, την ίδια στιγμή, κατά τύχη, οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ίδια Μέσα έκαναν επιθέσεις ή..

Grece, la defaite nationale

- Ελλάδα, μια εθνική ήττα. Η κατάσταση στην   Ελλάδα θυμίζει οικονομικό πραξικόπημα
- Τι γράφει ο ξένος Τύπος

Η πολύωρη Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής που τελικά κατέληξε σε εθνική ήττα σύμφωνα και με την γαλλική Liberation, απασχολεί και σήμερα τον ξένο Τύπο, που στα πρωτοσέλιδά του γράφει για την Ελλάδα και αναλύει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Η γαλλική Liberation στο κλασσικό της πρωτοσέλιδο, με την ολοσέλιδη φωτογραφία που έχει φόντο την ελληνική Βουλή και μία ελληνική σημαία να κυματίζει, γράφει με κεφαλαία γράμματα και την γνωστή γραμματοσειρά της: «GRECE, LA DEFAITE NATIONALE (Ελλάδα: Mια εθνική ήττα). Η  Liberation αναφέρει πως ναι μεν με τη χθεσινή συμφωνία αποφεύχθηκε το Grexit ωστόσο μοιάζει σαν η Ελλάδα «να έβαλε ένα κηδεμόνα πάνω..

Βόμβα Ρωμανιά: Μας έφεραν έτοιμο ένα άθλιο νομοσχέδιο!

Εγώ παραιτούμαι. Θα πάρουν τον πρωθυπουργό στο λαιμό τους!

Βόμβα από τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά σχετικά με το προσχέδιο νόμου για τις συντάξεις. Βγαίνοντας στην ΕΡΤ στις 11.30 το πρωί της Τρίτης, κατήγγειλε ότι κάποιοι τους πήγαν ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο -το χαρακτήρισε τερατούργημα- και αρνήθηκε κατηγορηματικά να υπηρετήσει την εφαρμογή του! Μαλιστα ανέφερε ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν ενεπλάκη στη σύνταξη του νομοσχεδίου και επίσης ότι έλαβε το προσχέδιο χωρίς οι αρμόδιοι του υπουργείου να έχουν γνώση!
«Θα πάρουν τον πρωθυπουργό στο λαιμό τους!» είπε οργισμένος ο Γ. Ρωμανιάς καταγγέλλοντας:  «Κάποιοι που δεν ξέρουν τι τους γίνεται μας έφεραν ανεπισήμως αυτό το νομοσχέδιο. Αρνούμαι να εφαρμόσω τις ρυθμίσεις που περιέχονται σε αυτό το άθλιο κείμενο για τις συντάξεις όπου προβλέπεται σταδιακή μείωση μέχρι 80 %. Αυτοί που το φτιάξανε δεν ξέρουν τίποτε. Το πήραμε..

Ακυρώνεται η λαϊκή εντολή και το περήφανο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού

Λαφαζάνης προς Τσίπρα: Πάρε πίσω έστω και στο πέντε την απαράδεκτη συμφωνία

«Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έστω και στο και πέντε, έχουν την ευχέρεια και τη δυνατότητα να επανατοποθετηθούν και να πάρουν πίσω τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή». Αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, που εξαπολύει και σκληρή επίθεση κατά των λεγόμενων εταίρων και του γερμανικού κατεστημένου:
«Η συμφωνία που συνομολογήθηκε με τους "Θεσμούς" είναι απαράδεκτη και δεν αξίζει να τη χρεωθούν ένα ριζοσπαστικό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και μία μαχόμενη κυβέρνηση, που..

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ημέρα ατίμωσης της Ελλάδας και προδοσίας του λαού

Σκληρή κριτική από τον Αλέκο Αλαβάνο

Μετωπική επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, εξαπολύει ο πρώην μέντοράς του και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Αλαβάνος επισημαίνει ότι η σημερινή μέρα καταγράφεται ως μια «ημέρα όνειδους και ατίμωσης της Ελλάδας» και «προδοσίας του λαού». Παράλληλα, ο ίδιος χαρακτηρίζει το νέο μνημόνιο «πολύ χειρότερο από τα μνημόνια Παπανδρέου και Σαμαρά».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Αλέκου Αλαβάνου:
«Η 13η Ιουλίου 2015 καταγράφεται ως μια ημέρα όνειδους και ατίμωσης της Ελλάδας.
Είναι μια ημέρα προδοσίας του λαού, που μόλις πριν λίγες μέρες είπε ένα άφοβο και περήφανο "Όχι", για να δει σήμερα να υπογράφεται το Μνημόνιο Τσίπρα με βάση ένα κείμενο ακραία χειρότερο..

Τον σταύρωσαν τον Τσίπρα εκεί μέσα!

Ολο το παρασκήνιο από όσα έγιναν στις Βρυξέλλες τις τελευταίες 24 ώρες σύμφωνα με τους Financial Times

Κι όμως. Σήμερα στις 6 τα ξημερώματα η Ελλάδα ήταν πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ από ποτέ! Οι Financial Times αποκαλύπτουν λίγες ώρες μετά τη συμφωνία όλο το παρασκήνιο που οδήγησε τελικά σε αυτή... Την ώρα που στις Βρυξέλλες ξημέρωνε, ο Αλέξης Τσίπρας και η Ανγκελα Μέρκελ, έπειτα από 14 ώρες εξαντλητικών συζητήσεων αποφάσισαν ότι έφτασαν σε αδιέξοδο, με κανένα περιθώριο συμβιβασμού, ούτε κανένα λόγο να συνεχίσουν. Εκείνη τη στιγμή, το Grexit ήταν η μόνη ρεαλιστική επιλογή! Γράφουν συγκεκριμένα οι Financial Times (μετάφραση από το protothema.gr):
Καθώς οι δυο τους κατευθύνθηκαν προς την πόρτα, ήταν ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος κινήθηκε ώστε να μην αφήσει την κόπωση και την απογοήτευση να προκαλέσουν μια ιστορική ρήξη για την ευρωζώνη.
«Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να βγείτε από αυτό το δωμάτιο», τους είπε ο πρώην..

Ο Βαρουφάκης φταίει!..

Είναι κι αυτοί που πιστεύουν ότι όλο αυτό που ζούμε συμβαίνει επειδή ο Βαρουφάκης δεν φορούσε γραβάτα ή στραβοκοίταξε τον Γερούν και πως παρασκήνιο και βρώμικα παιχνίδια δεν υπάρχουν στην Ευρώπη, αλλά μόνο στο House of Cards.
Ναι, γλυκά μου, αν δεν ήταν ο Βαρουφάκης τώρα θα είμασταν αγκαλιασμένοι Έλληνες, Φινλανδοί, Γερμανοί και Σλοβάκοι και θα κυλιόμασταν..

Αλέξη, χάσαμε γιατί οι δικοί μας ήταν με τους άλλους! Καληνύχτα...

Ένα πεισματάρικο κρατημένο δάκρυ από το πρωί, με το άγουρο ξύπνημα ύστερα από ένα ώριμο ξενύχτι, έχει φράξει τον δακρυγόνο αδένα. Εμποδίζει τα δάκρυα που σπρώχνουν από πίσω προσπαθώντας να γίνουν καταρράκτης από κλάμα.
Για την Ελλάδα τού «ρε γαμώτο» που μας γ@μ@νε.
Για το χαμένο όνειρο της πραγματικής εθνικής Ελευθερίας.
Για τους εχθρούς που ξαναμπήκαν σε μια πόλη ήδη αλωμένη από μέσα – δεκαετίες τώρα.
Για τους πατριδοκάπηλους βοηθούς δημίων.
Για τους πεμπτοφαλαγγίτες που βομβάρδιζαν με ανατριχίλες ώς την τελευταία ώρα πριν από την τελική πτώση.
Αλέξη έχασες, Αλέξη χάσαμε!
Δεν ξέρω αν η Ελλάδα είναι ο κόκορας που θυσιάστηκε στα θεμέλια της Ευρώπης για να τα..

ΔΕΗ: Είμαστε αντίθετοι στην πώληση του ΑΔΜΗΕ

Την αντίθεσή τους στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) εξέφρασαν σήμερα τόσο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης όσο και η ΓΕΝΟΠ στη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.
"Είμαστε αντίθετοι στην πώληση του ΑΔΜΗΕ. Είναι ασύμφορο να αποστερηθεί η ΔΕΗ ενός τόσο πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου για εντελώς πρόσκαιρο και ευκαιριακό τίμημα. Μπορούν να διαμορφωθούν μοντέλα που να προσιδιάζουν στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές χωρίς η ΔΕΗ να απωλέσει ένα τόσο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο", ανέφερε συγκεκριμένα ο Μ. Παναγιωτάκης.
"Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΑΔΜΗΕ δεν προκύπτει από καμία Κοινοτική Οδηγία. Η ΔΕΗ είναι περιουσία του Έλληνα πολίτη και δεν εκποιείται. Θα αγωνιστούμε για να ακυρώσουμε την προσπάθεια των δανειστών να διαλύσουν τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας", ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης.
Κατά την ομιλία του στη συνέλευση ο Μ. Παναγιωτάκης επανέλαβε ότι η ΔΕΗ εγγυάται τον..

Aναδιάρθρωση χρέους ζητάει κι ο Αλαφούζος

Για τα δάνεια, ύψους 40 εκατ., του ΣΚΑΪ

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, υπό την Λούκα Κατσέλη, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης των δανείων, ύψους  40εκατ. ευρώ, που έχει λάβει ο Γιάννης Αλαφούζος του ΣΚΑΙ...
Λίγες μέρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Σκάι μπήκε στις 100 δόσεις, ο Νίκος Νικολόπουλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε στη Βουλή ότι ο Γιάννης Αλαφούζος "κατέθεσε αίτημα στην Εθνική Τράπεζα. Σήμερα που είναι κλειστές οι τράπεζες, που στα ATM μας δείχνει το κανάλι του ότι από το πρωί μέχρι το βράδυ πάνε κάποιοι ανήμποροι και ζητάνε 20 ευρώ, αυτός ζητάει από τη Λούκα Κατσέλη επαναδιαπράγματευση του χρέους των 40 εκατομμυρίων".
«Τόσες ενημερωτικές εκπομπές κάνουν στο Φάληρο. Θα απαντήσουν κάτι γι' αυτά;» διερωτάται..

Υπήρχε άλλος δρόμος;

 Καλά τη φέραμε τη ζωή μας ως εδώ / Μικροζημίες και μικροκέρδη συμψηφίζοντας / Το θέμα είναι τώρα τι λες!  
(Μανώλης Αναγνωστάκης)

Μπροστά σε μια συμφωνία άκρως ταξική, που οδηγεί στην καπιταλιστική ανασύνταξη με περαιτέρω εξαθλίωση της εργασίας, υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας και καταστροφή όσων αδύναμων κεφαλαίων απέμειναν (η δημιουργική καταστροφή που δημιουργεί ο καπιταλισμός για να υπερβαίνει τις κρίσεις του, σύμφωνα με τον Ηλία Ιωακείμογλου),  άρχισαν οι εύκολες  αποδεσμεύσεις από το μερίδιο της ευθύνης που ο καθένας φέρει, στο μέτρο φυσικά της συμμετοχής του στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ξεκίνησε από το 2004.
Είναι η σημερινή εξέλιξη «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»; Υπήρχε άλλος δρόμος ;
Απαντώ ναι, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα είχε επώδυνες συγκρούσεις και μεγάλα ρίσκα...

A quoi joue l' Allemagne?

Η Μέρκελ θα μετατρέψει τον Τσίπρα σε μάρτυρα της Ευρώπης

A quoi joue l'Allemagne? (Πού το πάει η Γερμανία​;) αναρωτιέται η γαλλική εφημερίδα Liberation στο πρωτοσέλιδο της Δευτέρας, εξαπολύοντας ευθείες βολές προς το Βερολίνο για το ελληνικό ζήτημα, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η δραματική Σύνοδος Κορυφής. Η Liberation επικρίνει τη στάση της Γερμανίας στο θέμα της Ελλάδας και στηλιτεύει τα παρασκηνιακά παιχνίδια και τις μεθοδεύσεις του Βερολίνου σε βάρος της χώρας μας.
«Η αδιαλλαξία του Βερολίνου και των συμμάχων του υπονομεύει τη διέξοδο από την ελληνική κρίση που φαινόταν πιθανή το Σάββατο. Και φέρνει πίσω την προοπτική ενός Grexit» γράφει χαρακτηριστικά έχοντας μία διόλου κολακευτική..

Guardian: Η Ευρώπη εκδικείται τον Τσίπρα

Με πρωτοσέλιδο τίτλο "Η Ευρώπη εκδικείται τον Τσίπρα" κυκλοφορεί το φύλλο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2015. "Πακέτο δρακόντειας λιτότητας είναι το τίμημα της διάσωσης", είναι ένας από τους υπότιτλους του πρωτοσέλιδου άρθρου της εφημερίδας.
Στο άρθρο του ο Guardian γράφει ότι στην διακοπή της Συνόδου Κορυφής, και κατά τη διάρκεια της τετραμερούς με Τουσκ, Μέρκελ και Ολάντ, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε ωμό τελεσίγραφο: Είτε άμεση αποδοχή και ψήφιση σκληρών προαπαιτούμενων μέτρων έως την Τετάρτη, είτε Grexit και κατάρρευση των τραπεζών.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επικαλείται η εφημερίδα, η σκληρή στάση των Ευρωπαίων - η σκληρότερη που έχει επιδειχθεί στα 5 χρόνια της κρίσης, όπως τονίζεται στο..

Ταπείνωση κι όχι μόνο...

«Η συμφωνία η οποία έχει προταθεί στην Ελλάδα είναι πολύ κακή», διαμήνυσαν κυβερνητικές πηγές που συνομίλησαν με ξένους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρουν οι ξένοι ανταποκριτές οι Έλληνες αξιωματούχοι χαρακτήρισαν μάλιστα ταπεινωτική και καταστροφική την προτεινόμενη συμφωνία. «Η ελληνική κυβέρνηση αναζητεί λύσεις», σημείωσαν οι Έλληνες αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι αυτή που κρατάει την πιο σκληρή στάση, σε αντίθεση με τον διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τηρεί μία στάση υποστηρικτική προς την Ελλάδα.
Με την κατάσταση της ρευστότητας να επιδεινώνεται τις επόμενες ημέρες, οι Έλληνες αξιωματούχοι τονίζουν ότι θα χρειαστεί ένα πολιτικό μήνυμα που να δείχνει συμφωνία, προκειμένου να μην σταματήσει η βοήθεια στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τον Έκτακτο Μηχανισμό Στήριξης (ELA).
Αναφορικά με το σχέδιο Σόιμπλε για μεταφορά ελληνικής δημόσιας περιουσίας 50 δις ευρώ σε..

Ο Σόιμπλε θέλει να ελέγχει τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία

«Επιπλέον, πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας (σχεδόν 50 δισ. ευρώ) θα μεταφερθούν σε έναν υπάρχον εξωτερικό και ανεξάρτητο ταμείο, όπως το Institution for Growth στο Λουξεμβούργο, για να ιδιωτικοποιηθούν σε βάθος χρόνου και να μειωθεί το χρέος».
Αυτή η φράση προτάθηκε από τη γερμανική πλευρά για να περιληφθεί στο τελικό κείμενο του Eurogroup μετ' επιτάσεως και αποτελεί μια από τις βασικές απαιτήσεις της γερμανικής ηγεσίας. Τι είναι όμως το περίφημο «Institution for Growth» το οποίο αναφέρεται παραπάνω;
Με μια απλή αναζήτηση φτάσαμε στην εξής ενδεικτική πληροφορία: Το «Institution for Growth», όπως και το παράρτημά του για την Ελλάδα, ιδρύθηκε από την KfW, την κρατική αναπτυξιακή..