ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Οταν αποκαθηλώθηκε το λίφτινγκ της Τρέμη...

...και παραμορφώθηκε το πρόσωπο του Πρετεντέρη

γράφει ο Λάκης Λαζόπουλος

Σήμερα η Ιστορία
έβγαλε τα καινούργια της δόντια
Το Σύνταγμα να σείεται από τον κόσμο και στον ΣΚΑΙ ο Μπάμπης να εξηγεί στην Κοσιώνη,τι συμφορές μας περιμένουν.
Δύο φιγούρες έρημες μακρια από έναν λαό που πάλλεται, μακριά από την Ιστορία που αλλάζει, σε ένα στούντιο προσπαθούν να εξυπηρετήσουν το Ναι τους. Αυτή κάνει την ανήξερη κι αυτός τον αντικειμενικό.
Μάτια ερμητικά κλειστά.
Είδα την Τρέμη την ώρα που τελείωνε την αναμετάδοση απο το Σύνταγμα και παραλίγο να της..

Τώρα το κατάλαβες;..

«Σάκη Ρουβά είσαι ένας φελλός!»... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο συμπρωταγωνιστής του Σάκη Ρουβά στο Alter Ego, ο «Φίλιππος» της ταινίας σε ένα video που έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες, ξεσπά με αφορμή το... σποτάκι του τραγουδιστή υπέρ του «ΝΑΙ».
Ο Κωστής Καλλιβρετάκης μέσα σε τρία λεπτά επιχειρεί να αποδομήσει τον... πολιτικό(!) λόγο του Ρουβά, την ώρα που βρίσκεται στη Ρώμη σε μια συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.
Ο ηθοποιός κατηγορεί τον Ρουβά ότι έφτιαξε το σποτάκι για τα κανάλια και τα αφεντικά τους για να τους «ξεπληρώσει μια ολόκληρη καριέρα». «Δεν ξέρω, ποιους συγκίνησες και ποιους επηρέασες με το βίντεο σου αλλά μου άρεσε ιδιαιτέρως όταν χρησιμοποίησες το α’ πληθυντικό. “Εμείς τα περάσαμε μαζί αυτά», δηλαδή εγώ κι εσύ υποφέραμε το ίδιο”», λέει ειρωνικά ο ηθοποιός.
O Κωστής Καλλιβρετάκης κλείνει το βίντεο εκτοξεύοντας προσωπικούς χαρακτηρισμους.. 

Οι «περιθωριακοί» της πλατείας (Συντάγματος)

Σοκ στον κόσμο των ΜΜΕ: χιλιάδες κόσμου φώναζαν «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι»
(ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ)

Οταν χιλιάδες κόσμου φωνάζουν το σύνθημα «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Και δεν πάει καλά, όχι με αυτούς που το φωνάζουν... Γιατί το «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι», δεν είναι πλέον σύνθημα μιας... «περιθωριακής» ομάδας αντιεξουσιαστών, αναρχικών κλπ. Το φωνάζουν χιλιάδες οργισμένοι διαδηλωτές και είναι ενα από τα συνθήματα που ακούστηκαν σε μια πρωτοφανή σε μαζικότητα και αγωνιστικότητα συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος!..
Κάποιοι, υποτίθεται, έπεσαν απο τα σύννεφα: «μα είναι δυνατόν να μας βρίζουν με αυτό τον τρόπο» έλεγαν, βλέποντας και ακούγοντας χιλιάδες κόσμου να φωνάζει γεμάτος οργή «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι»...
Εύλογα η γενική κατακραυγή κατά των δημοσιογράφων που εκδηλώθηκε μαζικά το βράδυ της..

Το «παγωμένο Grexit»

Η Γερμανία θα χάσει πολλά αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, διακινδυνεύει όμως εξίσου πολλά αν προσφέρει τη στήριξη που ζητά η Αθήνα. Για αυτό και φαίνεται να επιλέγει τη μέση λύση, να στηρίξει δηλαδή τη χώρα μας αρκετά ώστε να μη χρεοκοπήσει αλλά ταυτόχρονα και ελάχιστα προκειμένου να καταρρεύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως χαρακτηριστικά τονίζει σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόσφατη ανάλυση ο Πολωνός οικονομολόγος Sebastian Płóciennik του Ινστιτούτου PISM, το Βερολίνο επιλέγει τελικά ως λύση στο ελληνικό πρόβλημα το «πάγωμα του Grexit».
Ο οικονομολόγος -που έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της ερευνητικής εργασίας του στο οικονομικό σύστημα της Γερμανίας και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση- υπογραμμίζει ότι, σε αντίθεση με την πλειοψηφία της γερμανικής κοινής γνώμης, τόσο η Ανγκελα Μέρκελ όσο και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην προοπτική ενός Grexit καθώς το θεωρούν πολύ επικίνδυνο.
Η βασική ανησυχία του Βερολίνου είναι το ύψους 320 δισ. ευρώ ελληνικό χρέος, από το οποίο..

Καταγγελίες για αυθαιρεσίες εργοδοτών στα ΜΜΕ

ΠΟΕΣΥ: Υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις  για τήρηση της εργατικής νομοθεσίας

Πολλές είναι οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες εργοδοτών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες, λόγω της επιβολής capital control στις τράπεζες, δεν καταβάλλουν τις αποδοχές στους εργαζόμενους. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καθιστά σαφές ότι ισχύει στο ακέραιο η υποχρέωση τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνονται αποδεκτά φαινόμενα παραβατικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τα οποία αποσταθεροποιούν περαιτέρω την αγορά εργασίας και την οικονομική δραστηριότητα στην χώρα.
Η επιβολή «αδειών» στους εργαζόμενους -με η χωρίς αποδοχές- καθώς και η «απεργία»..

«Θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες!»

Οι δημοσιογράφοι πρέπει να συναισθανθούν την κρισιμότητα των καιρών και να επιτελέσουν το λειτούργημά τους

Ανακοίνωση Μαχόμενων Δημοσιογράφων για τα ΜΜΕ και τη στάση τους στο δημοψήφισμα:

ΟΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ παρακολουθούν με αγωνία τις πολιτικές-οικονομικές εξελίξεις που αφορούν στο σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας, καθώς και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην προ του δημοψηφίσματος εβδομάδα.
ΟΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ αγωνιστήκαμε κατά των μνημονίων που κατάργησαν κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, δημιούργησαν άνεργους, ελαστικά εργαζόμενους και νεόπτωχους, που προκάλεσαν χιλιάδες  αυτοκτονίες, λουκέτα, πόνο και δυστυχία. Αντισταθήκαμε, δυστυχώς χωρίς επιτυχία, στη μετατροπή του συνδικαλιστικού μας ..

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Προκλητική συμπεριφορά από εγκάθετους δημοσιογράφους

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ κάνει έκκληση για αντικειμενική ενημέρωση

Σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα καλείται ο ελληνικός λαός να κάνει τις δημοκρατικές επιλογές του. Βασική προϋπόθεση είναι η αντικειμενική ενημέρωση με σεβασμό της κάθε άποψης, έργο που πρέπει να επιτελούν οι κατά περίπτωση εμπλεκόμενοι δημοσιογράφοι.
Δυστυχώς, ορισμένοι δημοσιογράφοι κυρίως σε τηλεοπτικά μέσα, αντί να ακολουθούν με την επιβαλλόμενη αυστηρότητα τους κανόνες δεοντολογίας, εκτρέπονται σε παραβατικές συμπεριφορές, υποκαθιστώντας το δημοσιογραφικό.. 

Τρόμος και ντροπή

Όλο το τελευταίο διάστημα τα ΜΜΕ –εγχώρια και διεθνή– κατακλύζονταν από προειδοποιήσεις ότι οι ελληνικές τράπεζες στερεύουν. Πολιτικοί προειδοποιούσαν σε υψηλούς τόνους ότι θα επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων – προτού αποφασιστεί οτιδήποτε σχετικό. Την Κυριακή 28 Ιουνίου, «ανώνυμες πηγές» της ευρωζώνης διέρρευσαν στο BBC ότι η ΕΚΤ θα διακόψει τη ρευστότητα. Το BBC το ανακοίνωσε προτού η ΕΚΤ τελικά παγώσει τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες. Δίχως τη διαρροή, ίσως και να μη χρειαζόταν αύξηση του ορίου. Μετά τη διαρροή, το πάγωμα οδήγησε σε τραπεζική αργία.
Η πρόκληση bank run, εκτός από ανήθικη, είναι και παράνομη. Αλλά αυτή τακτική δεν είναι πρόσφατη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, η συστηματική τρομοκράτηση του πληθυσμού ήταν στρατηγική επιλογή. Πόσες και πόσες φορές δεν ανέλαβαν.. 

Kατάπτυστος...

Ο Αδωνις καλούσε τους Γερμανούς να επιβάλλουν έλεγχο κεφαλαίων!

Έκπληξη και ντροπή προκαλούν οι κατάπτυστες δηλώσεις του ανεκδιήγητου κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στο γερμανικό περιοδικό Focus Online που δημοσιεύθηκαν στις 23 Ιουνίου, οταν δηλαδή η διαπραγμάτευση ήταν ακόμη σε εξέλιξη.
Ο Αδωνις όχι μόνο καλούσε τους δανειστές να μην αποδεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά με μεγάλη... διορατικότητα τους έδινε μία «δραστική και συνεπή» συμβουλή: '"Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές''!
Αναφορικά με το ζήτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε: « Την ώρα..

Το ΔΝΤ δικαιώνει το «όχι» στις προτάσεις των δανειστών

Στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρθηκε εκτεταμένα με νέα δήλωσή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, το μεσημέρι της Παρασκευής. Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως η βιωσιμότητα του χρέους βασίζεται στο «κούρεμα» και κάλεσε την ελληνικό λαό να πει «όχι» στα τελεσίγραφα, τους εκβιασμούς, την εκστρατεία του φόβου και στο διχασμό.
Στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η ώρα της ευθύνης έφθασε» ενώ ζήτησε να σιγήσουν οι σειρήνες της καταστροφής.
Ο Αλ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ που προτείνει κούρεμα 30% και 20ετή περίοδο χάριτος για το ελληνικό χρέος: «Χθες είδαμε την έκθεση του ΔΝΤ που επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η θέση τους όμως δεν παρουσιάστηκε..

Οχι στο μη χείρον βέλτιστον

γράφει ο Γιώργος Ρούσης*

Είναι εντυπωσιακό ότι τόσο το «ναι» όσο και το «όχι» στο δημοψήφισμα στο οποίο αποφάσισε η κυβέρνηση να μας οδηγήσει, ερμηνεύεται από τον καθένα όπως ο ίδιος θέλει. Στην πραγματικότητα όμως η μοναδική πραγματική ερμηνεία είναι εκείνη της ίδιας της κυβέρνησης, η οποία και επέλεξε να θέσει το ερώτημα όπως το έθεσε.
Αυτή λοιπόν, αφού προηγουμένως θεοποίησε τη λογική τού αμοιβαία επωφελούς συμβιβασμού με τους δυνάστες μας -που καταγράφηκε αρχικά με την επαίσχυντη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου- και την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη και την Ε.Ε., έρχεται σήμερα να ζητήσει από τον λαό μας να αρνηθεί την πρόταση των δυναστών μας, η οποία ουσιαστικά λίγο απέχει από τη δική της πρόταση, για να συνεχίσει την εντός των τειχών.. 

Το «όχι» δεν οδηγεί στον παράδεισο, αλλά το «ναι» είναι η ίδια η κόλαση

Προσπαθούσε να με πείσει ο συνομιλητής μου, να προσχωρήσω στη «μεγάλη παράταξη της Ευρώπης», όπως μου έλεγε!
Με το «ναι», θα ανοίξουν οι κάνουλες της χρηματοδότησης, θα ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες, θα ομαλοποιηθεί η ρευστότητα στην αγορά, θα ανοίξουν νέες δουλειές, μειώνοντας την ανεργία, θα επιστρέψει η οικονομία σε ανοδικούς ρυθμούς, υποστήριζε με θέρμη… Και ύστερα θα βγουν τα… μπαλέτα!
Στον συνομιλητή μου δεν εξήγησε κανείς ότι η υποταγή στα σχέδια των δανειστών δεν θα φέρει μόνο νέα λιτότητα, αλλά θα αλυσοδέσει τη χώρα σε συνεχείς ελέγχους από τους θεσμούς και σε επανάληψη των όσων έχουμε ζήσει πολλές φορές τα τελευταία πέντε χρόνια, με ακόμη..

Κάπου θα έχουμε κρύψει λίγο θάρρος για τα δύσκολα...

Αναδημοσιεύουμε από το harddog-sport ένα εξαιρετικό κείμενο του Διονύση Βραϊμάκη που δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής με τίτλο «Με χολή δεν σβήνουν οι φωτιές». Διαβάστε το: 

Κάποιο κομπόδεμα γενναιότητας θα υπάρχει για να την βγάλουμε
Εκείνο το «Χαλάτε τις Κυριακές μας», στο ευρηματικό πανό σε αγώνα του Περιστερίου (σε κάποιους δεν άρεσε και κατέβηκε), είναι πολύ μικρό για να χωρέσει αυτά που μας έχουν χαλάσει τώρα. «Μας χάλασαν το καλοκαίρι», θα μπορούσαμε να γράφουμε σε αεροπανό στους δρόμους. Αλλά δεν φτάνει. Μας χαλάνε δουλειές, επιχειρήσεις, στόχους γαλήνη (όσοι και όση είχαμε). Μας παίρνουν και την ελευθερία τής σκέψης – το πιο ανέξοδο προϊόν που δεν θα το βρούμε όσο και αν στριμωχνόμαστε κανιβαλίζοντας και κανιβαλιζόμενοι στον συνωστισμό των σούπερ μάρκετ.
Οι μέρες είναι δύσκολες. Κοινότοπο να το λες. Αλλά θα τη βγάλουμε, πρέπει να τη βγάλουμε. Κάπου θα έχουμε κρύψει λίγο θάρρος για τα δύσκολα. Κάποιο κομπόδεμα γενναιότητας θα..

Οι «φίλοι» του Νίκου Φίλη

Κατατοπιστικά ΒΙΝΤΕΟ

Ξέσπασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην πρωινή εκπομπή των  Καμπουράκη - Οικονομέα. Στο στούντιο του Mega επικράτησε χαμός όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε τους δυο «φίλους» (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) δημοσιογράφους ότι το κανάλι όπου εργάζονται οπως και όλα τα άλλα, τρομοκρατούν και παραπληροφορούν τον κόσμο με τις ουρές στα ΑΤΜ ενώ (όπως επεσήμανε κι ο Τσίπρας στον ΑΝΤ1)  καλύπτουν επιλεκτικά τις εκδηλώσεις υπέρ του ΝΑΙ κι όχι αυτές υπέρ του ΟΧΙ (48 και 10 λεπτά αντίστοιχα).
«Κάνετε επιλεκτική ενημέρωση. Στήνετε "Μπεν Χουρ" με επιχειρηματίες, με κινδυνολόγους και καλείτε μόνο αυτούς που βολεύουν τα αφεντικά σας. Εχετε κατάλογο του συστήματος, του μνημονίου και της χρεοκοπίας.  Μήπως έχετε ακούσει για αλλαγές διευθύνσεων σε διάφορα κανάλια και για..

Αυτός είναι πλέον ο ήρωας μου, Πύρρο, όχι εσύ...

Ναι ρε συ Πύρρο κι εγώ αν ακούσω μια ιστορία ανάλογη της δικής σου θα δακρύσω. Εμπειρίες που δε φεύγουν ποτέ από το μυαλό. Ούτε κατά διάνοια δεν πέρασα τόσο σκληρά παιδικά χρόνια, δεν έζησα ποτέ τέτοιες ελλείψεις όταν ήμουν παιδί. Και όταν ήμουν παιδί, Πύρρο μου, δραχμές είχαμε, όχι ευρώ. Αυτό όμως δεν μας είχε βυθίσει στην ανέχεια. Γιατί, φίλε Πύρρο, τη φτώχεια δεν την παράγουν τα νομίσματα, την παράγουν οι πολιτικές.
Εδώ και χρόνια όμως, φίλε, είσαι από την άλλη πλευρά του ποταμού. Νομοθετείς. Η ψήφος σου επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Και δεν τις επηρεάζει θετικά, Πύρρο. Η χώρα έχει 1,5 εκατομμύριο άνεργους και το 80% απ' αυτούς δεν παίρνουν καν επίδομα ανεργίας. Θεωρείς ότι αυτά τα χρόνια που εσύ ψήφιζες τη συνέχιση της ανέχειας αυτοί είχαν το γάλα για το παιδί τους; Όχι, φίλε, δεν το είχαν. Μόνο αν κάποιος τους το..

Kι ακόμα παλεύουν...

Μια μέρα ο Αλλάχ βρέθηκε μπόσικος, έπιασε φωτιά και κοπριά κι έπλασε το Ρωμιό. Μα ευτύς, ως τον είδε, το μετάνιωσε.
Είχε ένα μάτι ο αφιλότιμος που τρυπούσε ατσάλι. «Τι να γίνει τώρα, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα.
Ας πιάσω να κάμω τώρα τον Τούρκο, να σφάξει το Ρωμιό, να βρει ο κόσμος την ησυχία του.»
Και ευτύς, χωρίς να χασομεράει, βάνει σ’ ένα ταψί τον Τούρκο και το Ρωμιό να παλέψουν.
Πάλευαν, πάλευαν ως το βράδυ, κανένας δεν έριχνε το κάτω τον άλλον Μα ευτύς, ως σκοτείνιασε, βάνει ο άτιμος Ρωμιός τρικλοποδιά, κάτω ο Τούρκος!
«Ο διάολος θα με πάρει, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα πάλι. Τούτοι οι Ρωμιοί θα φάνε τον κόσμο, πάνε οι κόποι μου χαμένοι… Τι να κάμω;»
Ολονύχτα δεν έκλεισε μάτι ο κακομοίρης, μα το πρωί, πετάχτηκε απάνω και χτύπησε τις..

Στραβελάκης τέλος από διευθυντής του Mega

Ξανά υποψήφια η Τρέμη - Nτόμινο αλλαγών στο κανάλι

Ούτε έξι μήνες δεν πρόλαβε να κλείσει στη θέση του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Μega ο Νίκος Στραβελάκης, και οι μέτοχοι του σταθμού αποφάσισαν να τον απομακρύνουν με συνοπτικές διαδικασίες.
Η απόφαση ελήφθη το Σαββατοκύριακο, μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα, και επισημοποιήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε για πρώτη φορά στα γραφεία της Μεσογείων. Εκεί εκλήθη ο Στραβελάκης και η ολιγόλεπτη παρουσία του χαρακτηρίστηκε από μεγάλη ένταση.
Στη διευθυντική θέση προσπαθεί να πλασαριστεί η Όλγα Τρέμη, ενώ προς το παρόν τον ειδησεογραφικό Τομέα «τρέχει» ο Μανόλης Καψής. Η παρουσιάστρια είχε επιχειρήσει να πετύχει το ίδιο και πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά το σχέδιο που είχε εκπονήσει με τον Φώτη Μπόμπολα,..

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Γιατί παραιτήθηκε η Σοφία Παπαϊωάννου από την Huffington Post;

Σοφία Παπαϊωάννου - Αριάννα Χάφινγκτον
Σαν «βόμβα» έπεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία η παραίτηση της διευθύντριας της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post, Σοφίας Παπαϊωάννου. Αυτό όμως που έκανε μεγαλύτερο θόρυβο ήταν ο λόγος αυτής της παραίτησης - αποπομπής της Παπαϊωάννου.
Δείτε τι γράφει ο Κώστας Εφήμερος στο ThePressProject:
Σύμφωνα με την πηγή μας που επιβεβαιώσαμε πολύ καλά η Διευθύντρια της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post, Σοφία Παπαϊωάννου, επισκέφτηκε τη σύνταξη και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι «είμαστε υπέρ της Ευρώπης». Τους ζήτησε «αυτή η λογική να διακατέχει όλα τα κείμενα» και τους προέτρεψε «να αναζητήσουν τους ανθρώπους που εκφράζουν αυτή την λογική». Επιπλέον συνέστησε στους συντάκτες της ροής να μην αναφέρονται στους δανειστές με αυτή τη λέξη αλλά να χρησιμοποιούν τη λέξη «η Ευρώπη».
Η παρέμβαση της Παπαϊωάννου -που σύμφωνα με παλαιότερη αποκάλυψη του..

Πώς γίναμε έτσι; Πώς μας έκαναν έτσι;

Η δύση μπαίνει από το μεγάλο τζάμι του γραφείου με τα πολυμορφικά παράθυρα και μου θυμίζει ότι ανήκομεν στη Δύση. Σε λίγο το φαιό τού ηλιοβασιλέματος θα γίνει ένα με την διάθεση μου, σαν ομοιόχρωμη ταπετσαρία. Κοιτάω άπραγος το πληκτρολόγιο, με μια αίσθηση ύπνωσης και έναν χαοτικό λαβύρινθο που ρουφάει σαν τουρμπίνα τις σκέψεις μου. Με αφήνει αδιάφορο η όποια αθλητική επικαιρότητα. Σκέφτομαι πως αύριο, ό,τι και να γίνει, δεν θα είμαστε όπως χθες. Τουλάχιστον όσοι γλιστρήσαμε και ξαφνικά βρεθήκαμε ο ένας απέναντι στον άλλον σαν καουμπόηδες σε σαλούν. Δεν θα λέμε με τη ίδια διάθεση την «καλημέρα» στον γείτονα, το «γεια χαρά» στον φίλο, την «καληνύχτα» στον συνάδελφο. +/- Δείτε τη συνέχεια
Πώς γίναμε έτσι; Πώς μας έκαναν έτσι; Αλλάξαμε σε μια βραδιά. Μέσα σε μια απίστευτη χρονική συμπύκνωση. Με τρομάζει αυτή η αλλαγή προς την τερατογονία. Αυτή η μοχθηρία και ο αλαλαγμός στην προβολή τής είδησης (ή της «είδησης») που θα πονέσει τον «απέναντι». Τα παραδείγματα περισσεύουν. Να δυο:..

Τα σκληρά διλήμματα της επόμενης μέρας

Βρυξέλλες και Βερολίνο επέβαλαν σιγή ασυρμάτου έως τη Δευτέρα, ο Ντράγκι κράτησε οριακά ανοιχτό τον «αναπνευστήρα» των τραπεζών έως το δημοψήφισμα, και μέσα στα επόμενα τέσσερα 24ωρα η κυβέρνηση καλείται να βρει τις διόδους απεγκλωβισμού από τις συμπληγάδες του εκβιασμού των πιστωτών και της επείγουσας ανάγκης ανάταξης της χώρας.
Η κατάσταση στο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο είναι οριακή και σκληρά διλήμματα μπαίνουν ήδη στο τραπέζι για την επόμενη μέρα. Οι δε απαντήσεις πρέπει να δοθούν σε χρόνους κινηματογραφικούς, απέναντι σε ένα μπλοκ δανειστών όπου κυριαρχούν, απόλυτα πλέον, οι σκληρές συνιστώσες και κόντρα σε ένα εσωτερικό μέτωπο που επενδύει σαρωτικά στην εκστρατεία φόβου.
Σ’ αυτόν τον διπλό, εσωτερικό και εξωτερικό κλοιό, το Μαξίμου απαντά κατ’ αρχάς επιχειρώντας.. 

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΑΤΜ με ερπύστριες

Σκίτσο: Τάσος Αναστασίου
Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Δεν είναι τανκς αυτά που κροταλίζουν εσχάτως στους δρόμους μας. ΑΤΜ είναι, αυτά τα γλυκούλικα κοντόχοντρα μηχανήματα, που μοιάζουν κάπως με τον πολυαγαπημένο C3PO του «Star Wars». Γλυκούλικα μηχανήματα, με κάτι ερπύστριες νά, μετά συγχωρήσεως. Τα ΑΤΜ είναι που κροταλίζουν εσχάτως στις πόλεις μας, δεν έχουν κανόνια, έχουν οπές εξόδου μετρητών, στόματα αδηφάγα που ροκανίζουν συνειδήσεις. Μέχρι να ανοιγοκλείσεις, αναγνώστη μου, τα μάτια σου, σου το έχουνε τραγανίσει το μυαλουδάκι, και δεν τρώνε ό,τι κι ό,τι, τρώνε τις περιοχές εκείνες που επηρεάζουν τις αποφάσεις σου. Απομειώνουν την κρίσιμη μάζα του εγκεφάλου και, ω του θαύματος, το Όχι γίνεται αιφνιδίως Ναι.
Ξεκίνησε ως δημοψήφισμα για την πρόταση των δανειστών και τείνει να εξελιχθεί σε δημοψήφισμα για το αν θα ανοίξουν, Ναι ή Όχι, οι τράπεζες. Πλήρης διαστρέβλωση της διαδικασίας, πλήρης..

Kαταγγέλλουν τρομοκράτηση εργαζομένων μεγάλου καναλιού

** Καταγγελίες ότι σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους δέχθηκε χθες η «Αυγή». Σύμφωνα με την καταγγελία οι εργαζόμενοι, σε μικρές ομάδες, καλούνται στο γραφείο στελέχους του σταθμού και «καθοδηγούνται» να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα. Επιπλέον τους δίνονται οδηγίες να δώσουν εικόνες καταστροφής, πανικού και φόβου στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, προκειμένου, φοβισμένοι οι ίδιοι, να τρομοκρατήσουν και το τηλεοπτικό κοινό.
** Λόγω μη επίτευξης της προβλεπόμενης από το Καταστατικό απαρτίας, η προγραμματισμένη χθες Γ' Τακτική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ ματαιώθηκε. Η Γενική Συνέλευση του επικουρικού και υγειονομικού Ταμείου των δημοσιογράφων και εργαζόμενων..

Πόσο κοστίζει η εκπομπή της Βίκυς Φλέσσα στην ΕΡΤ;

Το ενδιαφέρον πολλών στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έχει τραβήξει η αύξηση του κόστους της εκπομπής «Οι λέξεις φταίνε», την οποία παρουσιάζει η Βίκυ Φλέσσα.
Η αρχική σύμβαση με την παραγωγό εταιρεία, GV Productions - Γ. Βουρλούμης & ΣΙΑ Ο.Ε., είχε κόστος 9.984 ευρώ για 16 επεισόδια και είχε εγκριθεί από τη διοίκηση των Α. Μακρυδημήτρη - Ρ. Μορώνη. Στη συνέχεια, και αφού παραιτήθηκαν οι δύο άνδρες, ορίστηκε επί εποχής Πέτρου Μάη νέα επιτροπή κοστολογίου.
Το κόστος επεισοδίου αυξήθηκε στις 11.122 ευρώ, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός τους από 16 σε 24...

Δεν δικαιολογείται η μη καταβολή μισθοδοσίας

Τι λέει το υπουργείο Εργασίας σε δύο εγκυκλίους του

Με δύο εγκυκλίους του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθιστά σαφές ότι ισχύει στο ακέραιο η υποχρέωση τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για όλες τις επιχειρήσεις της Χώρας:
«Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν αποδεκτά φαινόμενα παραβατικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τα οποία με πρόσχημα τη διενέργεια του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, αποσταθεροποιούν την αγορά εργασίας και την οικονομική δραστηριότητα στην Χώρα.
Η επιβολή «αδειών» στους εργαζόμενους – με η χωρίς αποδοχές – καθώς και η «απεργία» επιχειρήσεων (lock out), είναι παράνομες ενέργειες.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόληψη και την πάταξη..

Οι εφημερίδες μειώνουν τις σελίδες τους

Τελειώνει(;) το δημοσιογραφικό χαρτί

Μειώνουν τις σελίδες τους οι εφημερίδες καθώς -πέρα από την εξοικονόμηση πόρων- αναμένεται να υπάρξει έλλειψη χαρτιού για την εκτύπωσή τους.
Ηδη οι εφημερίδες των συγκροτημάτων Ψυχάρη και Μπόμπολα, Τα Νέα και το Εθνος, κυκλοφόρησαν σήμερα (Τετάρτη) με 32 σελίδες ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι («πλούσιες») εκδόσεις τους είχαν 48 σελίδες.
Ο Ελευθερος Τύπος βγήκε με 40 σελίδες ενώ και οι κυριακάτικες έχουν προαναγγείλει ότι θα κυκλοφορήσουν κι αυτές με λιγότερες σελίδες λόγω των ελλείψεων σε χαρτί (είναι ένα από πανάκριβα είδη που εισάγεται).
Τα αποθέματα δημοσιογραφικιού χαρτιού επαρκούν για λίγες ημέρες και δεν υπάρχει δυνατότητα εκτελωνισμού νέων ποσοτήτων λόγω της αναγκαστικής αργίας των τραπεζών.
Σε σχετικό τους σημείωμα Τα Νέα αναφέρουν ότι οφείλουν να διασφαλίσουν την κυκλοφορία..

Ο δημοσιογραφικός όρκος της Σίας

Τη λυπήθηκαν, τη συνέτρεξαν, την υπερασπίστηκαν, τη συμπόνεσαν. Όλα αυτά για τη Σία Κοσιώνη και τα πάθη της από την Άπονη Ζωή, σε μια συνέντευξη-μνημείο. Όπου η Σία υπεραμύνθηκε της δημοσιογραφικής αντικειμενικότητας και της επαγγελματικής της ανεξαρτησίας, όταν η Άπονη Ζωή επιτέθηκε στον Σκάι και την ταύτισε μαζί του.
Στο μεγάλο «κατηγορώ», δήλωσε κάτι που μοιάζει με όρκο: «Δεν είμαι κανενός! Καθοδηγούμαι από τη συνείδησή μου και..

«Τρίτο πακέτο» ή τελική ρήξη

Σε διλήμματα ιστορικής ευθύνης καλείται να απαντήσει μέσα στο 24ωρο που διανύουμε η Ευρώπη, με την Αθήνα να μετρά πλέον τα τελευταία όρια των πιστωτικών της αντοχών. Με κλειστές τράπεζες, με την Ελλάδα επισήμως «ληξιπρόθεσμη» στο ΔΝΤ και χωρίς πρόγραμμα οικονομικής στήριξης από χθες τα μεσάνυχτα, μοναδική διέξοδος λύσης δείχνει η πρωτοβουλία Τσίπρα με το αίτημα για νέα, διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
Το αίτημα, το οποίο κατατέθηκε χθες και συνοδεύθηκε το βράδυ από επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης με συγκεκριμένες προτάσεις μέτρων και μεταρρυθμίσεων, συζητείται το μεσημέρι στην, δεύτερη κατά σειρά, τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. Οι πληροφορίες λένε ότι, για δεύτερη..

Γκάλοπ: οι κλειστές τράπεζες μείωσαν τα ποοστά του «ΟΧΙ»

Σωστή θεωρεί ο ένας στους δύο (50%) την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε δημοψήφισμα, ενώ περίπου το ίδιο ποσοστό (51%) στο σύνολο του πληθυσμού δηλώνει ότι θα υποστηρίξει την κυβερνητική εισήγηση, ψηφίζοντας «όχι» στην πρόταση των θεσμών. Το ποσοστό αυτό μειώθηκε θεαματικά μετά την ανακοίνωση για κλείσιμο των τραπεζών (από το 57% στο 46%). (Κάντε κλικ στον πίνακα για να τον δείτε σε μεγέθυνση).
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86%) προτίθεται να προσέλθει στις κάλπες, πρόθεση που καταδεικνύει το υψηλό ενδιαφέρον των πολιτών για το διακύβευμα των διαπραγματεύσεων.
Το 38% των πολιτών χαρακτηρίζει λανθασμένη την επιλογή για προσφυγή σε δημοψήφισμα, το 7% «ούτε σωστή, ούτε λανθασμένη», ενώ το 5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Στο σύνολο του..

Κ. Τσουκαλάς: Πρωτοβουλίες τώρα

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω άρθρου του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:

Αυτή την ύστατη στιγμή κάνω έκκληση στην κυβέρνηση για την αναγκαιότητα συνέχισης των διαπραγματεύσεων. Ακόμα και αν η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι εκείνη στην οποία όλοι ελπίζαμε και προσβλέπαμε, οι ιστορικές τύχες της Ελλάδας και της Ευρώπης εξακολουθούν να είναι αλληλένδετες.
Πιστεύω λοιπόν ότι η νόμιμη κυβέρνηση της Αριστεράς που εκπροσωπεί τη χώρα μας δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάρει πρωτοβουλίες τώρα, εδώ και αμέσως. Και οι πρωτοβουλίες αυτές δεν μπορεί να είναι άλλες από τη συνέχιση της διαβούλευσης εις πείσμα των εκβιαστικών όρων που μας επιβάλλονται.
Δεν μας επιτρέπεται να παράσχουμε πρόσθετα επιχειρήματα και άλλοθι σε εκείνους που δεν..

Κάψε το σενάριο

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης (citi-zen)


Όταν τελείωσε ο πέμπτος κύκλος του LOST, οι σεναριογράφοι μας ανακοίνωσαν ότι τα πάντα θα εξηγηθούν στην έκτη και τελευταία περίοδο. «Όλα όσα έχετε δει, τα πάντα, θα εξηγηθούν με ένα εντυπωσιακό και σοκαριστικό φινάλε». Ησυχάσαμε. Βλέπετε, πολλοί από μας ήδη ένιωθαν ηλίθιοι. Τελείωνε το επεισόδιο και έλεγες «δεν μπορεί, οι τύποι μας κάνουν πλάκα, δεν υπάρχει τίποτα». Πήγαινες, όμως, στο φόρουμ και διάβαζες μακροσκελείς αναλύσεις που σε έκαναν να αισθάνεσαι διπλά βλάκας. Ο άλλος όχι μόνο είχε καταλάβει τι έκανε πολική αρκούδα στο τροπικό νησί, αλλά το πήγαινε πολύ πιο πέρα. Τον έπνιγα άνετα μετά το τελευταίο επεισόδιο. Το LOST δεν έκρυβε κανένα απολύτως μυστικό. Ήταν γρίφοι πεταμένοι χύμα πάνω σε μία γενική σεναριακή γραμμή. Τίποτα..

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Θέλουν να μας μετατρέψουν σε λαό ραγιάδων

Aρθρο του Μίκη Θεοδωράκη

 Εδώ και πολλά χρόνια, περισσότερο όμως την τελευταία πενταετία, ζούμε την πλήρη αποτυχία του συνόλου του πολιτικού μας κόσμου, που έχει οδηγήσει την χώρα στα πρόθυρα μιας εθνικής δοκιμασίας, ένα μόνο βήμα πριν από μια καταστροφή ιστορικών διαστάσεων.

Ζήσαμε πρόσφατα την προσπάθεια κάποιων ξένων δυνάμεων (ανεξάρτητα από τις όποιες δικές μας ευθύνες) να σχεδιάσουν μεθοδικά την καταστροφή της πατρίδας μας από κάθε άποψη, εθνική, ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική και τη μετατροπή του λαού μας σε λαό ραγιάδων, που θα επαιτεί για ένα κομμάτι ψωμί.
Τους είδαμε να προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως το Σύστημα Εξουσίας της χώρας και να το καταστήσουν όργανο για την εφαρμογή του σχεδίου τους σε όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο όπλο της οικονομίας, για να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία σε..

Τα Νέα κι ο «δραχμοπομπός- γελωτοποιός» Λαζόπουλος...

Tσιντσίνης - Λαζόπουλος
Kάθε άλλο παρά αγιογραφία για τον Λάκη Λαζόπουλο είναι αυτή που έχει η εφημερίδα «Τα Νέα» σήμερα (Τρίτη) στην τελευταία της σελίδα.
Ο Μιχάλης Τσιντσίνης στην στήλη «Αγιογραφίες» (την οποία «κρατούσε» ο νυν διευθυντής Δημήτρης Μητροπουλος) με αφορμή άρθρο του Λαζόπουλου στο AΠE- MΠΕ (ΕΔΩ) επιτίθεται εναντίον του καλλιτέχνη αναφέροντας ότι ο Λάκης αναθεματίζει τα «δουλάκια του Σόιμπλε» και αποθεώνει τον τον Τσίπρα, τον ηγέτη που «ηρθε η ώρα να χτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι».
Ο Τσιντσίνης... χαλάστηκε επειδή ο καλλιτέχνης «βοήθησε όσο λίγοι να εμπεδωθεί η απέχθεια προς το “σύστημα”» και αναφέρει για τον Λαζόπουλο: «Οταν έρθει η στιγμή, κάποιο αεροπλάνο θα βρεθεί, κάποια θαλαμηγός γεμάτη χλιδιάρηδες, για να σαλπάρεις και να ξεχαστείς»....
Ο αρθρογράφος των Νέων που χαρακτηρίζει τον καλλιτέχνη ως... «δραχμοπομπό και γελωτοποιό», αναφέρει χαρακτηριστικά:..

Εκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup

 Θα συζητηθεί η ελληνική πρόταση για διετή συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ

 Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση που κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι η Αθήνα για διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που επί της ουσίας, ζητά την απομάκρυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους τρεις θεσμούς που δανείζουν την Ελλάδα και διαχειρίζονται το λεγόμενο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.
Η ελληνική κυβέρνηση ζητά ειδική στήριξη από τον ESM, γιατί από τα πιεστικά οικονομικά προβλήματα:..

Ο Τσίπρας ζητά διετή συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ

«Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)  για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού σχετικά με την πρόταση της Αθήνας που ζητεί διετή συμφωνία με την Ευρώπη, χωρίς το ΔΝΤ.
Πρόκειται για την πρωτοβουλία Τσίπρα για απεμπλοκή από την κρίση, που ήρθε μετά από ολονύχτιες διαβουλεύσεις και μετά το μήνυμα που είχε στείλει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος επαναπροσέγγισης. Η πρόταση της Ελλάδας σημαίνει πως δεν δίνεται παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, αλλά ζητείται ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού προστίθεται ότι «από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η..

Ο τελευταίος στεναγμός

του Λάκη Λαζόπουλου

Οι Έλληνες έχουν πάρει το μολύβι και γράφουν την καινούργια τους ιστορία. Κάποιοι όμως επιμένουν να ξαναδιαβάσουμε την ιστορία προς τα πίσω. Μήπως και τους συναντήσουμε καθισμένους στις παλιές καρέκλες τους. Μήπως και ξαναπαίξουν τους παλιούς τους ρόλους. Έχουν στυλώσει τα πόδια τους τα κακομαθημένα της ιστορίας και υφαίνουν τον ιστό της χρεοκοπίας, προκειμένου να ξαναγίνουν τα δουλάκια του Σόιμπλε.
Σαν να μην υπάρχει χώρα. Σαν να μην υπάρχει λαός.
Θέλουν να επαναφέρουν, χωρίς καν εκλογές, το προηγούμενο καθεστώς. Με αποσταθεροποίηση και με εκβιασμούς, στους οποίους συμμετέχουν τουλάχιστον δια της εμφανούς χαράς στα πρόσωπά τους κάθε φορά που βλέπουν τους δανειστές να μας πιέζουν αφόρητα.
Μοιράζονται χρόνια τώρα με τον εχθρό, τον πλούτο της χώρας. Πάρε οχτώ, δως μου δύο.
Θέλουν να κλείσουν τις τράπεζες. Κάνουν δηλώσεις από την ώρα που ανέβηκε η νέα κυβέρνηση,..

Ελεγχοι σε δύο μεγάλα συγκροτήματα Τύπου

Ελεγχοι σε δύο μεγάλα συγκροτήματα Τύπου βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες, καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να βάλει μπροστά το σχέδιό της για εξυγίανση του χώρου.
Πρόσωπο που ασχολείται ενεργά με τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τα Μέσα Ενημέρωσης δηλώνει στο Secret των Παραπολιτικών: «Εχουμε αποφασίσει να θέσουμε όρους κάτω από τους οποίους..

Η «Δημοκρατία» του Φιλιππάκη μείωσε την τιμή της

Kαι από 500 ευρώ (έναντι) σε όλους στον ΔΟΛ

Μετά τον large Δημήτρη Κοντομηνά που εγγυήθηκε ότι η καταβολή της μισθοδοσίας στον ALPHA θα γίνει κανονικά, ήρθε η σειρά του Σταύρου Ψυχάρη που σε μια κίνηση μεγαλοψυχίας αποφάσισε να δώσει στους εργαζόμενους του ΔΟΛ από 500 ευρώ. Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι της Μιχαλακοπούλου είναι ήδη ενάμισι μήνα «μέσα» και έχουν πληρωθεί μόνο για το πρώτο 15νθημερο του Μαΐου.
Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο Θοδωρής Κυριακού του ομίλου ΑΝΤ1 που ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως «παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, ο όμιλος ,..

Ας μη σκοτωθούμε μόνοι μας, αυτοί ξέρουν καλύτερα να το κάνουν

Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης

Σε αυτό το μεγάλο μακροβούτι που μας έχουν ρίξει, ήρθε η ώρα να ανεβούμε στην παγωμένη επιφάνεια ψάχνοντας ρωγμή στον πάγο για να ανασάνουμε. Πιστεύω βαθιά ότι θα τα καταφέρουμε. Όπως τα καταφέραμε πέντε χρόνια με τη μούρη να μας την τρίβουν στο χώμα. Πιστεύω ότι αυτός ο λαός έχει, εν τέλει, στην κοιλιά άντερα από χαλκό και στο όσχεο, στο σακούλι ανάμεσα στα πόδια του, μπάλες από ατσάλι.
Το τι θα ψηφίσει ο καθένας την Κυριακή είναι δικό του θέμα, απολύτως προσωπικό. Η απόφασή του θα είναι συνάρτηση με το πόσο στην άκρη των αντοχών του έχει φτάσει ο ίδιος, πόσο εμπιστεύεται αυτούς που τον κυβέρνησαν ή τον κυβερνούν, πόσο μπορεί να κάνει περίττωμα και να αφοδεύσει, κρατώντας την ψυχραιμία του, το διαβολικό υπομειδίαμα του Σόιμπλε, που αναδίδει μια αίσθηση βαθιάς μοχθηρίας, ή τις λιγδιασμένες..

Το δεύτερο φύλλο του «Σπίρτου»

Εν μέσω καταιγιστικών πολιτικών γεγονότων κυκλοφόρησε τη Δευτέρα το «Σπίρτο». Η πρώτη εκτίμηση θετική, αν και αναμένονται βελτιώσεις.
Πλούσια σε ύλη για το κοινό που αντιπροσωπεύει, με πολύ προσιτή τιμή: 0,90. «καθαρό» κασέ, έγχρωμη και στις 48 σελίδες.
Πιο ενδιαφέρον θεματολογικά το πρωτοσέλιδο στο δεύτερο φύλλο που κυκλοφορεί το πρωί της Τρίτης.
Δείτε εδώ στο προ ημερών δημοσίευμα των zoornalistas για τους συντελεστές του «Σπίρτου».
Ορισμένοι από τους οποίους ήταν επικεφαλής στο στήσιμο και στο ξεκίνημα του (νυν ανταγωνιστικού) φύλλου, της «Espressο» (Γιάννης.. http://harddog-sport.blogspot.gr/Λάβδας, Σταύρος Πασχάκης), πριν από την αλλαγή ιδιοκτησίας.
- από το harddog

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ο εφιάλτης του Γιάννη Πρετεντέρη...

Δεν τον θέλουν πλέον οι εκδότες στο Mega - Τον «τελειώνουν» με την ανοχή Ψυχάρη

«Είναι σαν να ζω εφιάλτη κάθε φορά που έρχομαι στο δελτίο» είπε εχθές το βράδυ σχολιάζοντας την επικαιρότητα ο Γιάννης Πρετεντέρης απευθυνόμενος στη Μαρία Σαράφογλου, συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «Ποιος να το έλεγε πριν μερικούς μήνες ότι ξαφνικά θα ξημέρωνε μια μέρα που θα ήταν κλειστές οι τράπεζες και θα υπήρχαν περιορισμοί στις αναλήψεις».
Οι πολλοί όμως, και κυρίως εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Μεσογείων, κράτησαν το πρώτο σκέλος, δηλαδή τον «εφιάλτη που ζει ο δημοσιογράφος όταν πάει στο κανάλι», αποδίδοντας στην ουσία, άλλο νόημα στην έννοια του εφιάλτη που ζει ή πιο σωστά, ιεραρχώντας τους εφιάλτες του δημοσιογράφου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι κλειστές τράπεζες για την οικονομική επιφάνεια του Γιάννη, είναι δευτερευούσης σημασίας εφιάλτης… Το πρώτο, είναι ο ψυχολογικός εφιάλτης που ζει εδώ έναν χρόνο, κάθε απόγευμα που..

Κανονικά οι πληρωμές μισθών από τον (large) Κοντομηνά

Tην ώρα που σε πολλές επιχειρήσεις ΜΜΕ (που ακόμη πληρώνουν τους εργαζομένους τους), υπάρχει μια σχετική αγωνία  για το αν οι καταβολές μισθού και επιδομάτων θα γίνουν κανονικά, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha βγαίνει μπροστά.
 Η καταβολή της μισθοδοσίας στον ALPHA, θα γίνει κανονικά καθώς, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της διοίκησης, η αργία των τραπεζών δεν πρόκειται να επιφέρει καμία ανατροπή στον μέχρι τώρα προγραμματισμό. Οι πληρωμές λέει θα γίνουν κανονικά καθώς η εταιρία, σύμφωνα με όσα γράφει το enimerosi24,ούτε δανεισμό ούτε άλλες υποχρεώσεις προς τις τράπεζες εχει, σε αντίθεση με ο,τι συμβαίνει στα περισσότερα «μαγαζιά»… Γεγονός που της δίνει την ευκαιρία να ικανοποιεί στην ώρα τους τις πληρωμές της… Το πιο..

Ευτυχώς που δεν υπήρχαν ΜΜΕ στην Κατοχή...

...θα ήμασταν όλοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών

Με δήλωση που απέστειλε στο LIFO.gr o συγγραφέας Διονύσης Χαριτόπουλος τοποθετείται απέναντι στον τηλετρόμο και την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού που επιχειρείται από τα συστημικά ΜΜΕ. Η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Ευτυχώς που δεν υπήρχαν ΜΜΕ στην Κατοχή, θα ήμασταν όλοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών. Η τρομοκράτηση του ελληνικού λαού που επιχειρούν, είναι τερατώδης, πρόστυχη και διχαστική. Δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές σας και τον τρόμο που σπέρνετε για να αποφασίσουμε..

Αν αυτή είναι η Ευρώπη των ονείρων σας...

...για μένα -και όχι μόνο για μένα- είναι ένας εφιάλτης...


Ωραία, για την οικονομία της συζήτησης ας θεωρήσω ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη, προβληματική στη λειτουργία της, χωρίς πρόγραμμα κλπ, κλπ.
Οι ευρωπαίοι "σοβαροί" εταίροι με τους οποίους θα χτίσουμε το μέλλον μας, μέσα σε μια ένωση ίσων μελών είναι αυτοί που:
- Πρότειναν αύξηση των έμμεσων φόρων στον τουρισμό, σε τουριστική χώρα, τον Ιούλιο.
- Πρότειναν να υπάρχει άλλο ΦΠΑ στην ύδρευση, άλλο στην αποχέτευση (πιο υψηλό). Προφανώς διότι διέβλεψαν ότι θα πέσει το χέσιμο σύννεφο μετά τις προτάσεις τους και είπαν να το εντάξουν στα είδη πολυτελείας.
- Ανέχθηκαν ένας υπουργός Οικονομικών, προεδρεύων ενός άτυπου οργάνου (κατά δήλωση του ίδιου) να μπορεί να σουτάρει όποιον εκπρόσωπο κράτους δεν γουστάρει και να βγάζει αποφάσεις ερήμην του για τη χώρα του (αυτό φαντάζομαι ότι είναι το νέο ευρωπαϊκό κεκτημένο)
- Απαίτησαν την περικοπή του ΕΚΑΣ στους φτωχότερους συνταξιούχους (και ας αφήσουν κάποιοι.. 

Ο προδομένος...

 «Αισθάνομαι προδομένος γιατί δεν αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειές μου. Προσπάθησα... Ακούμε αναφορές για τελεσίγραφα, για εκβιασμούς, ποιος όμως είναι μπλεγμένος σε αυτό, από πού έρχονται οι εκβιασμοί; Aπό την ελληνική κυβέρνηση. Εμεις δεν εκβιάσαμε κανέναν! Οι Ελληνες μας εκβίασαν!.. Η συμπεριφορά της Αθήνας είναι ανάξια του μεγάλου ελληνικού έθνους». Αυτά και άλλα πολλά προκλητικά είπε σε «διαγγελμά» του με περίσσιο θράσος ο (απόλυτα νηφάλιος) πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Γιούνκερ αυξάνοντας τα (πεσμένα από τον τηλετρόμο) ποσοστά του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής...
Ο Γιούνκερ μας έκανε λέει και νέα προσφορά το Σάββατο την οποία ο ελληνικός λαός δεν την..

«Δείτε τι κάναμε εμείς (ναι εμείς) στην Ελλάδα...»

Το αποκαλυπτικό γράφημα Ιταλού καθηγητή Διεθνών οικονομικών για την χώρα μας...
«Δείτε τι κάναμε (ναι εμείς) στην Ελλάδα. Θα ήθελα πολύ αν μπορούσε κάποιος να δώσει μια εξήγηση».
Αυτό έγραψε στο twitter o καθηγητής Διεθνών Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Μιλάνο Fabio Sdogati, συνοδεύοντας την ανάρτησή του και από το σχετικό γράφημα για την ανάπτυξη της χωρών της ευρωζώνης την τελευταία πενταετία. Μεταξύ αυτών και η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, τα «θαύματα των προγραμμάτων λιτότητας», όπως..

Πως δημιουργήθηκε ο Πανεπιστημιακός Δάσκαλος Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Και γιατί η σύζυγος Μάρα Ζαχαρέα βρέθηκε εκτός δελτίου του Star

Εκτός του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STARη Μάρα Ζαχαρέα! Η τηλεπαρουσιάστρια βρίσκεται στο Εδιμβούργο από την Κυριακή με τον συζυγό της Θόδωρο Ρουσόπουλο και τα δύο παιδιά τους καθώς εδώ και τέσσερις μήνες έχει προγραμματισθεί εκδήλωση (γι αύριο το βράδυ) στη διάρκεια της οποίας ο πρωην υπουργός, δημοσιογράφος,  και νυν μυστικοσύμβουλος του Σαμαρά, θα αναγορευθεί διδάκτορας στο Τμήμα Ιστορία του Πανεπιστημίου της. Έτσι αυτές τις κρίσιμες ώρες για την ενημέρωση του ελληνικού λαού, η Μάρα δεν θα βρίσκεται στο δελτίο του Star μέχρι και.. ..

Ανάρπαστα τα (μαύρα) «Νέα» για το άρθρο του Βενιζέλου

Ο ΔΟΛ και σήμερα ένα βήμα μπροστά
(στον πανικό)!


Το «Συγκρότημα» είναι ο πρωταθλητής της κινδυνολογίας. Ποτέ, καμιά έκδοση δεν ξεπέρασε τον ΔΟΛ σε μηνύματα, άρθρα, ειδήσεις και πρωτοσέλιδα εσχατολογίας. Πάντα ήταν ένα βήμα μπροστά από τους άλλους – κάποτε και ολόκληρα χιλιόμετρα. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά σήμερα. Οι πάντες – οι πάντες, όμως – αναγγέλλουν το κλείσιμο των τραπεζών για μία εβδομάδα, αλλά τα «Νέα» το προχωρούν βάζοντας το ερώτημα «Πότε θα ανοίξουν οι Τράπεζες» και από κάτω έχουν σε ενέσιμη ενδοφλέβια μορφή τον νέο πανικό στην πιο βελτιωμένη έκδοση της ημέρας: «Φόβοι για λουκέτο και μετά την επόμενη Δευτέρα». Δεύτερο (και τελευταίο!) θέμα, σε κυρίαρχο «μπαλκόνι», το άρθρο του Ανύπαρκτου πολιτικά. Ο αμοραλισμός του Τύπου στο απόγειό του.
Υστερόγραφο 1: Στο Βήμα και στα Νέα – θυμόσαστε φυσικά – εναλλάσσονται εδώ και πέντε..

«Βουνό» το έλλειμμα που πνίγει τον ΣΚΑΪ

Τέσσερις χρονιές με αρνητικά ίδια κεφάλαια και τρεις ανέλεγκτες χρήσεις από την Εφορία. Κι όλα αυτά μέχρι το 2013. Ο ισολογισμός της εταιρείας «Ειδήσεις Ντοτ Κομ», που ελέγχει τον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, δεν σταματάει να προκαλεί εκπλήξεις, ενώ έως το τέλος του μήνα αναμένεται η δημοσίευση της χρήσης του 2014, σύμφωνα με τον νόμο.
Το θέμα των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων της τηλεοπτικής επιχείρησης σημειώνεται τόσο από τον ορκωτό ελεγκτή όσο και από το ΕΣΡ, ενώ η νομοθεσία προβλέπει πλέον πως ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας για θέματα ραδιοτηλεόρασης, Νίκος Παππάς, έχει το έννομο δικαίωμα να ζητήσει τη λύση της. Υπάρχει, όμως, και το ζήτημα των ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων, που αναγκάζει για ακόμα μία φορά τον ελεγκτή να καταθέσει τις επιφυλάξεις του. «Λόγω υψηλών σωρευμένων φορολογικών ζημιών, δεν έχει σχηματίσει πρόβλεψη για πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις σε σχέση με τις ανέλεγκτες φορολογικά χρήσεις». Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως,..

Παιχνίδια πανικού

Ερώτηση 1η: Μόλις πριν από 5 μήνες δόθηκε μια καθαρή λαϊκή εντολή: Να μπει τέλος στη λιτότητα, να καταργηθούν τα Μνημόνια. Γιατί λοιπόν χρειάζεται δημοψήφισμα η Κυβέρνηση για να εφαρμόσει μια λαϊκή εντολή η οποία της έχει δοθεί ήδη με τις εκλογές και μάλιστα ξεκάθαρα; Εκτός εάν το δημοψήφισμα γίνεται για άλλο λόγο. Αλλά για ποιόν;

 Ερώτηση 2η: Ο κ. Τσίπρας λέει ότι είναι άλλο πράγμα να έχεις την κυβέρνηση και είναι άλλο πράγμα να έχεις την εξουσία. Σωστά. Η κυβέρνηση επίσης καταγγέλλει ότι στο εσωτερικό της χώρας πολιτικοί της αντίπαλοι, μιντιακά συγκροτήματα κ.λπ. δρουν με όρους «πέμπτης φάλαγγας» και σαν «εσωτερική τρόικα». Γιατί λοιπόν η Κυβέρνηση δίνει περιθώριο κινήσεων σε αυτή την «πέμπτη φάλαγγα»; Γιατί, αντί να εφαρμόσει την πολιτική της κατάργησης..

Στα 60 ευρώ το ημερήσιο όριο αναλήψεων - Εξαιρούνται οι συντάξεις

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, το κλείσιμο των τραπεζών θα ισχύει από σήμερα, Δευτέρα, έως και τις 6 Ιουλίου και αφορά εκτός από τις τράπεζες, ελληνικές και ξένες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όλα τα Ιδρύματα πληρωμών ηλεκτρονικού χρήματος.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ, το ημερήσιο όριο για αναλήψεις από τα ΑΤΜ προσδιορίζεται στα 60 ευρώ ανά κάρτα και τα ΑΤΜ θα τεθούν σε λειτουργία εντός 12 ωρών από την πρώτη ημέρα που θα ισχύσει η ΠΝΠ, ενώ με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το κλείσιμο των πιστωτικών ιδρυμάτων θα μπορεί να παραταθεί και πέραν αυτής της ημερομηνίας.
Παράλληλα, θα επιτρέπεται η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών για πληρωμές αποκλειστικά και μόνο στο εσωτερικό της χώρας. Επίσης, οι συναλλαγές μέσω web banking θα επιτρέπονται για πληρωμές μόνο στο εσωτερικό της χώρας.
Η  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τίθεται σε ισχύ και αφορά στα capital controls αναφέρει αναλυτικά:..