ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Με ποιον ακριβώς συντάσσονται οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ;

Η επιστολή διαμαρτυρίας για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που απέστειλαν στην ΕΣΗΕΑ οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην τηλεόραση και στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, θα μπορούσε να είναι και συγκινητική. Τουλάχιστον για κάποιον που είχε προσγειωθεί χθες στη χώρα, δεν είχε δει ποτέ τη δημοσιογραφική κάλυψη της κρίσης από τα κανάλια των μεγαλοεργολάβων της χώρας και έμενε να θαυμάζει εκστατικά την αλληλεγγύη που επιδείχθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κλαπ, κλαπ… Χειροκρότημα!
Στην επιστολή τους οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ κάνουν λόγο για θεσμικό bulling της Προέδρου της Βουλής προς τον δημοσιογράφο Γιάννη Καντέλη, παρότι η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν μιλούσε προς τον ίδιο, αλλά αναφερόταν στο σταθμό που εργάζεται και τα προβεβλημένα δημοσιογραφικά στελέχη του και πληροφορούν την ίδια (αλλά και όλους εμάς που τη διαβάσαμε) πως: «οι παρουσιαστές και οι συντάκτες του ΣΚΑΪ -γυναίκες και άντρες, νέοι και έμπειροι- είναι πλήρως ενημερωμένοι και καταρτισμένοι, κάνουν δε τη δουλειά τους με ζήλο, αυταπάρνηση και αίσθηση του καθήκοντος για ενημέρωση των πολιτών».
Μια στιγμή όμως! Με ποιον ακριβώς συντάσσονται οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ; Ποιον..

Me Freddo καλύπτει το κενό της Espresso ο Κουρτάκης

Διαψεύδει τις φήμες περί προβλημάτων στον  όμιλο των Παραπολιτικών

Ανοίγεται περαιτέρω στο χώρο της έντυπης ενημέρωσης ο (τάχιστα) ανερχόμενος μιντιάρχης Γιάννης Κουρτάκης προχωρώντας στην έκδοση μιας νέας εβδομαδιαίας εφημερίδας που θα κυκλοφορεί κάθε Κυριακή. Ο Κουρτάκης διαψεύδει έτσι την έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων για προβλήματα βιωσιμότητας του δημοσιογραφικού του συγκροτήματος (βλέπε στο υστερόγραφο τι έγραψε ο ίδιος σχετικά με το θέμα).
 Η νέα εφημερίδα του ομίλου των Παραπολιτικών με την επωνυμία FREDDO, υπόσχεται πλούσια ειδησεογραφία... ποικίλης ύλης και αποκαλυπτικά φωτορεπορτάζ φιλοδοξώνας να καλύψει το κενό της Esresso στα κυριακάτικα φύλλα.
Η FREDDO αναμένεται να κυκλοφορήσει στα περίπτερα την επόμενη Κυριακή.
Ο Γιάννης Κουρτάκης εδραιώνεται στο χώρο των media καθώς ήδη ο όμιλος των.. 

Και υποτροφίες από το ΔΝΤ σε έλληνες δημοσιογράφους!

Το παραδέχτηκε επίσημα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις -  Τι απάντησε στον Κουίκ

Στον Τέρενς Κουίκ απάντησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με όσα αποκάλυψε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο, Παν. Ρουμελιώτης περί σεμιναρίων και «εκπαίδευσης» ελλήνων δημοσιογράφων με σκοπό τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Στον υφυπουργό Επικρατείας που ζήτησε να πληροφορηθεί... ονόματα και διευθύνσεις, απάντησε πάραυτα ο υπεύθυνος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, αναφέροντας ότι το Ταμείο δεν έχει ποτέ διοργανώσει «εκπαιδευτικά σεμινάρια»  και πως μόνο δύο έλληνες δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, συμμετείχαν στα προγράμματα υποτροφιών του Ταμείου. Ο Τέρενς Κουίκ φαίνεται πως δεν πείστηκε από την απάντηση Ράις και σε σχετική δήλωσή του αναφέρει ότι περιμένει «από.. 

Συνάδελφε του ΣΚΑΙ, θες να μιλήσουμε για …bullying;

Το άρθρο αναφέρεται στον συγγραφέα της ανακοίνωσης που υπογράφεται από τους «δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ» όποιος κι αν είναι αυτός. Ένα κείμενο που στάλθηκε στην ΕΣΗΕΑ μετά από όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου
Παρατηρώ στο κείμενο την ανησυχία που επιδεικνύεται σχετικά με την «πραγματική Δημοκρατία», τον πλουραλισμό στην ενημέρωση και την «δυνάστευση των λαών». Ιδιαίτερα μάλιστα για το ενδεχόμενο όλα αυτά να καταπατηθούν από το «θεσμικό bullying». Οπότε σκέφθηκα να προβληματιστούμε λίγο γι αυτόν τον -όντως σοβαρό- κίνδυνο. Οπότε ρωτάω:
  • Αποτελεί bullying ή όχι για τον οποιοδήποτε δημοσιογράφο, το να μπορεί το αφεντικό του, να του μειώσει οποτεδήποτε θέλει και όσο θέλει τον μισθό, επειδή δεν υπάρχουν σε ισχύ υποχρεωτικές συλλογικές συμβάσεις;
  • Αποτελεί bullying ή όχι για τον οποιοδήποτε δημοσιογράφο το να μπορεί το αφεντικό του..

Μην αμφισβητείτε τους συντάκτες του ΣΚΑΪ!..

Κωνσταντοπούλου - Καντέλης
«Είμαστε πλήρως ενημερωμένοι και καταρτισμένοι» απαντούν στο... bullying   της Ζωής Κωνσταντοπούλου - (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλοί ήταν αυτοί που θύμωσαν που η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος,  απάντησε σε "στοχευμένη" ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, λέγοντας ότι κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για όσα αποκρύπτονται από τα κεντρικά δελτία «των ΜΜΕ της διαπλοκής που καταδυναστεύουν σαν νέες ερπύστριες τον ελληνικό λαό». Ακόμη περισσότεροι θύμωσαν
επειδή η Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε κάποιους παρουσιαστές του ΣΚΑΪ απληροφόρητους και ανιστόρητους:
Συγκεκριμένα πέρα απο κάποιους πολιτικούς μαϊντανούς, ανακοίνωση εξέδωσαν οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» (Αντωνιάδου και λοιποί) για την «ακατανόητη» συμπεριφορά της Προέδρου..

Καναλάρχης στον κάμπο ο Πέτρος Κωστόπουλος

Πέτρος Κωστόπουλος ή Μαξ Χέντρουμ
Ανέλαβε το ψυχαγωγικό πρόγραμμα σε δέκα περιφερειακά κανάλια

 Σε νέες περιπέτειες στο χώρο της show biz μπαίνει ο Πέτρος Κωστόπουλος. Μετά την ένταξη στον όμιλο του gazzeta, των σάιτ που διαχειριζόταν, ανοίγει τους ορίζοντές του και αναλαμβάνει σύμβουλος προγράμματος σε δέκα περιφερειακά κανάλια της χώρας (αφού «έφαγε πόρτα» από όλους τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς).
Τα συγκεκριμένα περιφερειακά κανάλια έχει αναλάβει νεοσύστατη εταιρία παραγωγής με πρόεδρο τον Αμερικανό Tζακ Χάναν, πρώην διευθυντή της Fox, με μακρά εμπειρία σε κανάλια των ΗΠΑ (τώρα πως ο Αμερικανός ειδήμων κατέληξε να κουμαντάρει περιφερειακά κανάλια στην Ελλάδα, είναι ένα άλλο θέμα).
 Ο Π. Κωστόπουλος ήδη έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει συμφωνία με το TRT Θεσσαλίας,..

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Πρακτορεία Τύπου: απόφαση για 48ωρη απεργία

Στις 23/6 θα αποφασιστεί η ημερομηνία

Μετά τις τετράωρες στάσεις εργασίας της Πέμπτης, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών σε μυστική ψηφοφορία υπερψήφισε πρόταση του Δ.Σ. (146 υπέρ και 40 κατά) να εξουσιοδοτηθεί με ανοιχτή ημερομηνία, για την κήρυξη 48ωρης απεργίας στα κυριακάτικα φύλλα, ή οποιασδήποτε άλλης μορφής κινητοποίηση.
Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι: να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να ανταποκριθούν άμεσα οι εταιρείες στις υποχρεώσεις..

Τα ΜΜΕ στο χακί!

Από σήμερα το πρωί με σημαία τη ναυαρχίδα του ΔΟΛ (Τα Νέα) που αποκαλύπτει το έκτακτο σχέδιο που εκπόνησαν τα ΕΛΠΕ για την περίπτωση που η χώρα θα ξεμείνει από πετρέλαιο μέχρι την κάθε γωνιά που φτάνουν όλα τα μέσα που διαθέτει το συγκρότημα το σύνθημα είναι ένα: Πανικός παντού! (Αλλά αν υπάρξει όμως συμφωνία τότε: η μεγάλη κωλοτούμπα!).
Τα ΕΛΠΕ αφού καθάρισαν με το πόρισμα για τους 4 νεκρούς που αποδίδει σε ανθρώπινο λάθος το δυστύχημα τώρα εκπονούν και σχέδιο διάσωσης της χώρας.
Ο κ. Στουρνάρας, αφού κατάφερε να μην μείνει ούτε ευρώ στις τράπεζες με την πολιτική του έκθεση, που ακόμα και τα ρεπορτάζ στον ξένο τύπο σημειώνουν το πόσο αρνητικό ρόλο έπαιξε στις διαπραγματεύσεις και στο κλίμα πανικού, διαψεύδει τώρα τα περί έκτακτης ενίσχυσης που ζήτησε από τον Ντράγκι.
Τέλος το ηρωικό μαζικό χθεσινό συλλαλητήριο της κατσαρόλας, με βασικό χορηγό το ΔΟΛ,..

Βαρύ κλίμα στο συγκρότημα του Μπόμπολα

Φόβοι για νέο κύμα απολύσεων στον Πήγασο μετά τις αλλαγές σε Ημερησία, Έθνος και Goal

Εντονη ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους στο εκδοτικό συγκρότημα του Πήγασου μετά την κατάργηση του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας «Εθνος» και τη μετακίνηση όσων εργάζονταν σε αυτό, στην εφημερίδα «Goal News». Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι επίκειται ενοποίηση του δυναμικού του «Εθνους» και της «Ημερησίας».
Tο κλίμα στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου είναι βαρύ καθώς μετά τις ενοποιήσεις και τις συγχωνεύσεις όλοι φοβούνται νέο κύμα απολύσεων.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ετοιμότητα και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, παρά το ότι «συνομιλητές» του Φώτη Μπόμπολα, σύμφωνα με το enimerosi24, φέρεται να είπαν σκωπτικά: τουλάχιστον θα προλάβετε να το κλείσετε εσείς το «μαγαζί» και όχι ο ίδιος!..
Γενικότερος στόχος του Μπόμπολα είναι, λέει, η «λειτουργική ενοποίηση των συντακτών» που..

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ποιοι δημοσιογράφοι απαντούν με αγωγές για το ΔΝΤ

Εικονογράφηση από το newpost
Η ΠΟΕΣΥ προσφεύγει στα αρμόδια όργανα του Ταμείου

Πολλές οι αντιδράσεις από τον δημοσιογραφικό κόσμο από τις αποκαλύψεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, που υποστήριξε σε επιτροπή της Βουλής, ότι έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν  από το 2010, σεμινάρια που οργάνωσε το ΔΝΤ και η Κομισιόν με σκοπό τη χειραγώγηση της ελληνικής κοινής γνώμης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)  αποφάσισε  να προσφύγει στα αρμόδια όργανα του ΔΝΤ αναφέροντας μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση: «Είναι θέμα συνταγματικής υποχρέωσης και ευθύνης να φωτιστούν όλες οι πλευρές αυτής της υπόθεσης με σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές. Καλούμε τα πρόσωπα που έχουν γνώση και επικαλούνται τα στοιχεία που διαθέτουν από το θεσμικό τους ρόλο να δώσουν στην ομοσπονδία όλα τα σχετικά δεδομένα που κατέχουν.»
Την ίδια ώρα γνωστοί δημοσιογράφοι, τους οποίους εμπλέκει δημοσίευμα λαθρόβιου εντύπου στην συγκεκριμένη υπόθεση, απαντούν με μηνύσεις και αγωγές εναντίον της εφημερίδας και κάνουν..

Επιτροπή Δεοντολογίας στην ΕΡΤ με Πασαλάρη, Βότση...

...και λοιπούς παλαίμαχους δημοσιογράφους
 - Ο Μυλόπουλος πρόεδρος στην ΕΡΤ-3

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. κατά την χθεσινή (Τετάρτη 17 Ιουνίου) συνεδρίασή του, ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:
1. Όρισε τα δύο από τα συνολικά τρία μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3. Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής τοποθετήθηκε ο κ. Ιωάννης Μυλόπουλος και Γενικός Διευθυντής ο κ. Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ. Η θητεία της Επιτροπής έχει διάρκεια ενός έτους και το τρίτο μέλος της θα αναδειχθεί μετά από καθολική ψηφοφορία των εργαζομένων της ΕΡΤ3, βάσει των προβλεπομένων εκ του νόμου.
2. Όρισε ως προσωρινούς συντονιστές της ΕΡΤ3 τον Χρήστο Γιαννούλη (Ειδήσεις), την Κυριακή Μάλαμα (Πρόγραμμα) και τον Γιάννη Τσολακίδη (ραδιόφωνο).
3. Σύστησε Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΡΤ, η οποία απαρτίζεται από τους καταξιωμένους..

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η λίστα ΔΝΤ και γιατί οι δημοσιογράφοι ανέβηκαν στα κάγκελα

Κάποιο λαθρόβιο έντυπο (με ιστορικό, δυστυχώς, όνομα) που στηρίζει παντοιοτρόπως την Χρυσή Αυγή, δημοσίευσε σε πρωτοσέλιδό του κάποια λίστα με (ηχηρά) ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών κλπ που υποτίθεται ότι μετείχαν στα σεμινάρια του ΔΝΤ και «εκπαιδεύτηκαν» για να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες.
Τα ονόματα όσων δημοσιογράφων παρακολουθούσαν (και παρακολουθούν) τα σεμινάρια των δανειστών και «εκπαιδεύονταν» για να προβάλλουν αποτελεσματικά τις απόψεις τους σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους και τα Μνημόνια, θα βγουν στη φόρα μόνον όταν οι ΔουΝουΤούδες και οι λοιποί κομισάριοι τα δώσουν επισήμως στη δημοσιότητα όπως ζήτησε αρμοδίως η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Και ναι έχουν σημασία τα ονόματα. Κι ας γράφει ο Πέτρος Κατσάκος στο left ότι «το "δάσος" της διαπλοκής δεν είναι είκοσι δημοσιογράφοι»...
Σχετικά με την αποκάλυψη Ρουμελιώτη στην  Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το Δημόσιο..

Το πανό...

Αυτό το πανό κρέμεται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια στο μπαλκόνι του φίλου Δημήτρη στη Θεσσαλονίκη... Με ήλιο, με βροχή, με μνημόνιο, με γέφυρες, με ασάφειες, με δεξιά, με αριστερά, με μηνύσεις, με απειλές, με υποσχέσεις, με την βοήθεια φίλων και συντρόφων, με άδειες τσέπες και αστείρευτη δύναμη το πανό είναι εκεί και θα παραμείνει σε τούτο το μπαλκόνι όσο το κόκκινο ψυγείο στο περίπτερο ανοιγοκλείνει ασυναίσθητα και όσο το χέρι..

Εντοπίστηκε μεγαλοδημοσιογράφος του ΔΟΛ με 2 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό;

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προβαίνει το μπλογκ «Βαθύ Κόκκινο» σχετικά με έρευνα που διέταξε  υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Διαφάνειας, Παναγιώτης Νικολούδης με αφορμή τον εντοπισμό μεγαλοδημοσιογράφο του ΔΟΛ ο οποίος έχει βγάλει στο εξωτερικό περισσότερα από δυο εκατομμύρια ευρώ που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη τους.
Το μπλογκ καταγγέλλει παρασκηνιακή παρέμβαση του άλλου υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου και για θέματα ΜΜΕ, Νίκου Παππά, ώστε να μπει φρένο στην εξέλιξη αυτής της δικαστικής έρευνας. Διαβάστε τι γράφει ο "μπλοκάκιας" στο «Βαθύ Κόκκινο»:
Περιμένοντας μια διάψευση από τον υπουργό Νίκο Παππά
Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε αλλά οι πηγές μας από έγκυρους κυβερνητικούς κύκλους περιορίζουν ασφυκτικά τα περιθώρια αμφισβήτησης.
Αναφερόμαστε στην είδηση ότι ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τη διαφάνεια,..

Πτώχευση χωρίς καν αποζημιώσεις στους εργαζόμενους!

Σουλοπούλου - Ρήγας
Τι αποφάσισε η εργοδοσία για την εφημερίδα ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ - Πέρυσι το συγκρότημα της Μακεδονίας πήρε κρατική χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ!

Μετά από δυο βδομάδες αναμονή των προθέσεων του μεγαλομετόχου του σγκροτήματος της Μακεδονίας, Γιάννη Ρήγα, η εκπρόσωπός του δικηγόρος Βίκυ Σουλοπούλου γνωστοποίησε την κήρυξη πτώχευσης της αθλητικής ημερήσιας εφημερίδας της Θεσσαλονίκης Σπορ του Βορρά. Ενώ την ίδια στιγμή, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι και οι προσφάτως απομακρυνθέντες (εξαναγκασθέντες σε εθελούσια και ένας απολυμένος) μένουν ξεκρέμαστοι… χωρίς καν αποζημιώσεις!
Αυτοί ακριβώς που δέχθηκαν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς να «παγώσουν» τρίμηνες οφειλές (πέραν εκείνων προ τριετίας) και να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών.. 

Πολλοί αρχισυντάκτες μαζεύτηκαν στην ΕΡΤ

Εληξε στις 16/6/2015 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων επιστροφής των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Κι όπως λέγεται έφτασαν κάπου τις δύο χιλιάδες. Και μαζί με παραμένοντες  «νερίτες» ξεπερνούν  τους 2.300.
Αλλά όπως λέγεται ανάμεσα σ αυτούς είναι εκείνοι που θα παραιτηθούν αφού δεν τους συμφέρει  να επιστρέψουν την αποζημίωση που έχουν λάβει και θα οδηγηθούν στη σύνταξη.
Κάποιοι άλλοι θα έχουν άλλα κωλύματα (εργασία σε άλλο φορέα κλπ.)
Σε ότι αφορά τους δημοσιογράφους πιο πολλοί είναι οι συντονιστές αρχισυντάκτες από τους απλούς… στρατιώτες. Κι αυτό για να εξασφαλιστούν επιδόματα αμοιβής. Για την οποία όμως δεν φαίνεται τίποτα στο ορίζοντα. Είχε  ειπωθεί ότι  θα εκδιδόταν μια ΚΥΑ  που θα ρύθμιζε το θέμα  της πληρωμής. Όμως ούτε οι πρώην ΔΤ ή «νερίτες» πήραν χρήματα στις 15-16 του μήνα όπως γινόταν παλιότερα.
Θα πείτε που καιρός αυτές μέρες για τέτοια! Προέχουν οι διαπραγματεύσεις. Αφού μπήκαν επίσημα  στην ΕΡΤ τι άλλο θέλουν;
Ωστόσο  ακούγεται ότι θα δοθούν κάποια χρήματα έναντι, ότι το Σεπτέμβρη θα εκδοθούν..

Εξέγερση (απλήρωτων) εργαζομένων στα γραφεία της ΝΔ!

Το «έλα να δεις» έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στον τρίτο όροφο των γραφείων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας επί της λεωφόρου Συγγρού.
Απλήρωτοι εργαζόμενοι του κόμματος, έκαναν «ντου» στο γραφείο του γενικού διευθυντή του κόμματος της ΝΔ, Κώστα Τσιμάρα (φωτογραφία), ζητώντας δεδουλευμένα 5 μηνών.
Το κλίμα ήταν για αρκετή ώρα έκρυθμο και οι εκφράσεις που ακούστηκαν ήταν πολύ βαριές. Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τσιμάρας και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής και υπεύθυνος προσωπικού του κόμματος, Αρης Τσορώνης, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον απίστευτο θυμό των υπαλλήλων της Συγγρού. Οι..

Δημοσιογράφοι για όλες τις «δουλειές»...

...και η λίστα ονομάτων στο συρτάρι

Αναρωτιέμαι συχνά αν στις σχολές δημοσιογραφίας υπάρχουν μυστικά μάθημα για βαστάζους, αβανταδόρους, κωλοτούμπες, προπαγανδιστές, κλακαδόρους, υπονομευτές. Ασφαλώς όχι. Το αντικείμενο μαθαίνεται στην πράξη και χρειάζονται κάποια χρόνια. Εκτός και αν τα παίρνεις γρήγορα. Τα γράμματα εννοώ βασικά, αλλά όχι μόνο. Το ερώτημα πέρασε πάλι σφαίρα από το μυαλό μου μετά από την αποκάλυψη του Παναγιώτη Ρουμελιώτη ότι το ΔΝΤ έχει εκπαιδεύσει – με σεμινάρια! – Έλληνες δημοσιογράφους για το πώς θα χειρίζονται θέματα σχετικά με την ελληνική Κρίση. Δηλαδή μιλάμε για (κάτι σαν) εκπαιδευμένους σκύλους εναντίον της αληθινής Ενημέρωσης του κόσμου...

Η απόλυτη δημοσιογραφική ξεφτίλα

Τέρενς Κουίκ προς ΔΝΤ: Αποκαλύψτε τα ονόματα όλων όσοι εκπαιδεύτηκαν για να κάνουν τις άθλιες πλύσεις εγκεφάλου στον ελληνικό λαό

Την πρόθεσή του να ζητήσει προσωπικά από Λαγκάρντ, Τόμσεν και Ράις του ΔΝΤ, να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων των δημοσιογράφων που «εκπαίδευσαν» για να κάνουν «άθλιες πλύσεις εγκεφάλου στον ελληνικό λαό» καθώς και το πόσο κόστισε αυτή η «εκπαίδευση», εξέφρασε ο Τέρενς Κουίκ.
 Ο υφυπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου,  απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη, σχετικά με την «εκπαίδευση» δημοσιογράφων και οικονομολόγων από το ΔΝΤ, έκανε την κάτωθι δήλωση:
«Γνωρίζω ότι σκοπεύει να κάνει παρέμβαση η σχετική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, που ασχολείται με το πώς φτάσαμε στα μνημόνια.
Παρόλα αυτά, ως μέλος αυτής της συγκεκριμένης ελληνικής κυβέρνησης και χωρίς να ξεχνώ..

«Λαδωμένοι παπαγάλοι»

Ποιους ακριβώς διάσημους ντόπιους και ξένους «παπαγάλους» των ΜΜΕ και με πόσα... λάδωναν και λαδώνουν οι «θεσμοί» των δανειστών και των διεθνών αγορών εσωτερικού και εξωτερικού;

του Δημήτρη Τρίμη

Ο μεγαλύτερος εχθρός της δημοσιογραφίας, πέρα από τους πολέμους, τον φασισμό και τις κάθε είδους δικτατορίες, είναι η εξάρτηση από τις «πηγές της». Η οποιαδήποτε εξάρτηση που αρχίζει από την αθώα φιλική σχέση με ένα πολιτικό κόμμα, έναν υπουργό ή δήμαρχο ή με έναν επιχειρηματία και φτάνει έως τα όρια της διαφθοράς και της συνειδητής παραπληροφόρησης, όταν δηλαδή μεσολαβούν οποιαδήποτε ανταλλάγματα, δωράκια, ταξιδάκια, έμμεσα ή άμεσα «λαδώματα», χαριστικά δάνεια και άλλες δοσοληψίες των ίδιων των δημοσιογράφων ή του Μέσου στο οποίο εργάζονται.
Γι' αυτό εδώ και χρόνια σε όλο τον κόσμο δεν έχει πάψει ποτέ η δημόσια συζήτηση..

Tέλος στην ασυλία των τραμπούκων αστυνομικών

Καταδίκη  ΜΑΤατζή για άσκηση βίας κατά της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας διαπιστώνει ότι Για πρώτη φορά απονέμεται οριστικά δικαιοσύνη για άσκηση αστυνομικής βίας σε βάρος φωτορεπόρτερ. Οπως αναφέρει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, στις 15 Ιουνίου 2015, το Τριμελές Εφετείο Αθηνών επιβεβαίωσε την ενοχή του άνδρα των ΜΑΤ που είχε χτυπήσει βίαια στο πρόσωπο τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη κατά τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει τον Οκτώβριο του 2011 στο Σύνταγμα.
Παρόλο που η ποινή είναι ελαφρότερη της ποινής που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως, η πρώτη..

Διά χειρός δανειστών γραμμένη η έκθεση Στουρνάρα!

Πιστό αντίγραφο των λόγων του Σαμαρά οι θέσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που μιλάει για πτώχευση και κατακλυσμό...

Μάλλον πρέπει να μπέρδεψε τα… κουστούμια ο κ. Γιάννης Στουρνάρας και κάθισε να γράψει την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος φορώντας εναλλάξ πότε το κουστούμι του υπουργού Οικονομικών του Σαμαρά, πότε του διευθυντή του ΔΝΤ κ. Τόμσεν και όταν έπρεπε να χρησιμοποιήσει δραματικούς τόνους πήρε την πένα του Σόιμπλε.
Αυτονόητο το μπέρδεμα, από τη στιγμή που ο κ. Στουρνάρας απλώς άλλαξε γραφείο. Από την πλατεία Συντάγματος, όπου είναι το υπουργείο Οικονομικών, πήγε δυο βήματα παρακάτω, απέναντι από το Πανεπιστήμιο, όπου βρίσκεται η καρέκλα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, την..

Ο «τρομαγμένος» Σταύρος και οι διαρροές της δραχμής

Τι κάνει ένας πολιτικός αρχηγός της αντιπολίτευσης όταν μαθαίνει ότι η χώρα του πηγαίνει στη δραχμή; Μα φυσικά το συζητά με τους συνεργάτες του και μετά το διοχετεύει στον Τύπο. Τι πιο υπεύθυνο από αυτό!
Τραγελαφικές διαστάσεις προσλαμβάνουν οι πληροφορίες που διακινούνται από το Ποτάμι κατά τις οποίες ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Στ. Θεοδωράκη «ωραιοποίησε την επιστροφή στη δραχμή» αφού άλλωστε «ελάχιστοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσεις στις τράπεζες».
Σε σημερινό (Tετάρτη17/6) ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Κ. Ζούλας παρουσιάζει τις συζητήσεις που έκανε ο Στ. Θεοδωράκης με συνεργάτες του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Και φέρεται να τους αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε έτοιμος για όλα, ακόμη και για τη δραχμή. Το ρεπορτάζ δεν έχει διαψευστεί από..

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Σπεύδουν να προστατεύσουν την υπόληψη των δημοσιογράφων...

Mαρία Αντωνιάδου
Και ξαφνικά μετά τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη στη Βουλή αφυπνίσθηκαν όλοι κι ας είχαν υπάρξει καταγγελίες και αποκαλύψεις από το 2010. Μα είναι δυνατον να υπάρχουν «παπαγαλάκια»  δημοσιογράφοι που παρακολουθούσαν (και παρακολουθούν)... σεμινάρια του ΔΝΤ και της Κομισιόν και «εκπαιδεύονταν» για να προβάλλουν αποτελεσματικά τις απόψεις των ξένων σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους και τα Μνημόνια;
Ελα όμως που υπάρχουν και μπορείς να τους αναζητήσεις ανάμεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη εφημερίδων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και ειδικά ανάμεσα σε οικονομικούς και πολιτικούς συντάκτες που είναι και οι πλέον «αρμόδιοι» να... διαμορφώσουν την κοινή γνώμη περί αναγκαιότας των επώδυνων μέτρων, περί δραματικών συνεπειών αν δεν ακολουθήσουμε τα όσα μας επιβάλουν οι δανειστές μας κλπ κλπ
Πρώτοι από όλους έσπευσαν να βγάλουν ανακοίνωση οι εκπρόσωποι των Ενωμένων..

Αριστερά, Κυβέρνηση και Κράτος

Μπορούν οι κάλπες να ανοίξουν δρόμους για ριζοσπαστικές αλλαγές;
Σε τι μπορεί να ελπίζει μια Αριστερά που αναλαμβάνει την κυβέρνηση, ενώ η πραγματική εξουσία παραμένει στα χέρια των εχθρών της;
Τι περιθώρια άσκησης εναλλακτικής πολιτικής αφήνoυν στο μικρό μας έθνος-κράτος η αδυσώπητη παγκοσμιοποίηση και η γερμανική Ευρώπη; Υπάρχει ζωή μετά το ευρώ;
Τα πιεστικά ερωτήματα που ανέδειξαν η οικονομική κρίση, η μνημονιακή θύελλα και οι περιπέτειες της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν το ερέθισμα για το νέο βιβλίο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου «Αριστερά, Κυβέρνηση και Κράτος / Κλασικές Αναλύσεις, Σύγχρονες Εμπειρίες» (Εκδόσεις Λιβάνη).
Η παρουσίαση του νέου βιβλίου θα γίνει την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, στις 18.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
- Παναγιώτης Λαφαζάνης, Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος - Ενέργειας..

Παραίτηση Αγγέλη από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ έστειλε ο Γιάννης Αγγέλης με την οποία δηλώνει την παραίτησή του από μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης, αναφέροντας ότι στη θέση αυτή θα τον αντικαταστήσει εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος του συνδικαλιστικού σχήματος «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή». Ταυτόχρονα προβαίνει και σε καταγγελίες για τις μνημονιακής έμπνευσης πολιτικές που το πραξικοπηματικό προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ έχει δρομολογήσει εις βάρος των ασφαλισμένων μελών του Οργανισμού.
Ο Γιάννης Αγγέλης προειδοποιεί το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ότι η συνέχιση της αδιαφορίας απέναντι στα όσα προωθούνται μέσω της πλειοψηφίας στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, με τη συμμετοχή των δύο εκλεγμένων μελών της, των Ν. Καρούτζου και Αντζυς Σταθάτου, οδηγεί σε καταστροφικές αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς και στα κεκτημένα του κλάδου.
Αναλυτικά η επιστολή του Γιάννη Αγγέλη προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ:..

Θα ανοίξουν τους λογαριασμούς ελλήνων δημοσιογράφων;

Το μήνυμα της κυβέρνησης και το «κρείττον σιγάν» του Σταύρου Ψυχάρη

Μορφή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της Μαφίας έχει αρχίσει να προσλαμβάνει η κόντρα Ελλάδας και πιστωτών, καθώς δεν εξελίσσεται μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή με τους υπουργούς Οικονομικών, τις διαπραγματευτικές ομάδες και τους ηγέτες αλλά και στα παρασκήνια όπου πρωταγωνιστούν οι εκπρόσωποι των Media.
«Παπαγαλάκια», «κλακαδόροι» και προβοκάτορες αποδεικνύεται, ότι έχουν συγκεκριμένο ρόλο, εκπαιδεύονται γι’ αυτόν και εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Την κουρτίνα σε αυτά τα παρασκήνια τράβηξε στη Βουλή ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ,  ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ενημερώνοντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου χρέους, ότι ΔΝΤ και Κομισιόν εκπαίδευαν –και προφανώς συνεχίζουν- δημοσιογράφους ώστε να περάσουν την άποψή στην ελληνική κοινή γνώμη, ποδηγετώντας την εκάστοτε κυβέρνηση.
Όπως υποστήριξε μάλιστα ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης υπάρχουν και τα ονόματα αυτών που..

Πρόβλημα με τον Βασίλη Πελέκη στον ΑΝΤ1

Πληρώνει την αμετροέπεια της συζύγου του;

Σοβαρό πρόβλημα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 έχει δημιουργηθεί μετά την πρωτοφανή αντίδραση της συνήθως χαμογελαστής  Κατερίνας Αντωνοπούλου, που παρουσιάζει την εκπομπή «Πρώτο πλάνο».
Η παρουσιάστρια εν εξάλλω εξέθεσε  ανεπανόρθωτα το κανάλι  καθώς, μέσω του προφίλ της εκπομπής στο Facebook, επιτέθηκε στον ΑΝΤ1 και σε εκείνους που θεωρεί ότι έχουν ευθύνη για την ώρα προβολής της εκπομπής της, η οποία καθυστέρησε να προβληθεί, λόγω του ζωντανού προγράμματος του «The Voice», με συνέπεια να φτάσει στους δέκτες μετά τις δύο τα μεσάνυχτα.
Το όλο θέμα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς η Κατερίνα Αντωνοπούλου, είναι η σύζυγος του Διευθυντή Ειδήσεων του ΑΝΤ1, Βασίλη Πελέκη και η αμετροέπεια της έχει άμεσο αντίκτυπο και σε αυτόν.
Συγκεκριμένα η Αντωνοπούλου προφανώς σε έξαλλη κατάσταση (κι έχοντας τα δίκια της) έγραψε στο facebook της εκπομπής:
«Ίσως τελικά θα ήταν καλύτερο να μην έπαιζε απόψε εκπομπή, και να χρειαστεί να...ξενυχτήσετε όσοι αντέξετε! Πραγματικά είναι κακός ο προγραμματισμός του σταθμού, και σας ζητώ προσωπικά συγνώμη! Σε λίγα λεπτά η εκπομπή ξεκινά πάντως, και όπως πάντα θα περιμένω από όσους... αντέξετε τα σχόλια και τη κριτική σας! Σας ευχαριστώ πολύ για την ανοχή και την αντοχή σας!!!»,
Η Αντωνοπούλου όμως δεν σταμάτησε εκεί και απάντησε εξίσου ανάρμοστα σε «ακόλουθο»..

Τσίπρας: Σχέδιο των δανειστών η ταπείνωση του ελληνικού λαού

Τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση 

Σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου αλλά και ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους-δανειστές έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στην ευρωπαϊκή ηγεσία.
«Σε λίγες ημέρες από σήμερα συμπληρώνονται πέντε μήνες της νέας διακυβέρνησης. Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε να αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη ασφυκτική κατάσταση για την οποία δεν φέρουμε ευθύνη» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας την ομιλία του.
«Αυτή την κατάσταση βρεθήκαμε να διαχειριζόμαστε αλλά δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Κάναμε γενναία επιλογή να διεκδικήσουμε στην πιο δύσκολη στιγμή να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης καθώς όλο και περισσότερο η χώρα βούλιαζε στο μνημονιακό καθεστώς», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει τη χώρα να σταθεί στα πόδια της.
Και πρόσθεσε ότι κάθε απόφαση ήταν και μια μεγάλη μάχη κόντρα στο καθεστώς του μνημονίου..

Η απύθμενη χυδαιότητα των καναλαρχών

Ντυθείτε καταλλήλως γιατί οσονούπω θα βροντήξει ο Όλυμπος και θα αστράψει η Γκιώνα, ο Ψυχάρης θα κάνει πόλεμο με αντάρτες παλικάρια. Και ο Ψυχάρης, και ο Μπόμπολας, και ο Κυριακού, και ο Βαρδινογιάννης, και ο Κοντομηνάς. Δεν θα συμμετάσχουν, λέει, οι καναλάρχες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Θα γυρίσουν την πλάτη στην κυβέρνηση και θα συνεχίσουν να εκπέμπουν σαν να μην τρέχει τίποτα. Η διαδικασία, λένε, είναι παράτυπη, θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κι «ας έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κλείσει, να ρίξει μαύρο τύπου ΕΡΤ και να αφήσει άνεργους τους δημοσιογράφους».
Χυδαιότητα απύθμενη, προκλητική νοοτροπία μεσαιωνικού φεουδάρχη που κάνει κουμάντο στη γη του κι όποιος διαβεί τα σύνορα θα του κοπούν τα πόδια... σύριζα. Προαναγγελία παραβίασης ενός νόμου που δεν έχει έρθει καν στη Βουλή, από εκείνους που κόπτονται για τη νομιμότητα. Από..

«Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται - Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές»

Συγκέντρωση την Τετάρτη στο Σύνταγμα: Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας!

Με σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται - Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές», καλείται μέσω διαδικτύου μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη, στις 7:30 μ.μ.
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του», σημειώνεται στο κάλεσμα.
«Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση», υπογραμμίζεται στο κείμενο της εκδήλωσης που δημιουργήθηκε από το «Eurochange Express- Το τρένο της αξιοπρέπειας», το οποίο καλεί σε αντίστοιχες διαδηλώσεις στις πλατείας σε όλη την Ελλάδα.
«Κάθε βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, σημαίνει πολλά βήματα πίσω στη δημοκρατία. [...] Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί», υπογραμμίζεται.
Μπορείτε να δείτε την πρωτοβουλία στο facebook εδώ
Ολόκληρο το κείμενο:..

Στη φόρα όλα τα ονόματα των δημοσιογράφων που «εκπαιδεύονταν» από ΔΝΤ και Κομισιόν

Από το 2010 οι zoornalistas έγραφαν για τα «ιδιαίτερα μαθήματα» και τα... σεμινάρια του ΔΝΤ (και της Civitas) προς έλληνες δημοσιογράφους - «διαμορφωτές της κοινής γνώμης»...
Τώρα ήρθε και η επίσημη αποκάλυψη από τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το Δημόσιο χρέος.
Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αποκάλυψε ότι έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ και "εκπαιδεύονταν" για να προβάλλουν αποτελεσματικά(!) τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της και τα Μνημόνια. Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποκάλυψε ότι ανάλογα σεμινάρια διενεργεί και η Κομισιόν, ενώ
μετά από σχετικές ερωτήσεις για τις διαδικασίες ή και τα κριτήρια με τα οποία γινόταν η επιλογή των δημοσιογράφων για να παρακολουθήσουν τα σχετικά σεμινάρια ανέφερε ότι δημοσιογράφοι.. 

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Πιέσεις για να μην εκλεγεί εκπρόσωπος στον ρ/σ ΣΚΑΪ

Η καταγγελία είναι σοβαρή και αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται, σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει δραστική παρέμβαση (μάλλον όταν συγκροτηθεί σε σώμα το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ).
Δείτε τι γράφει το σάιτ enimerosi24:
"Αληθεύουν οι φήμες ότι οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ δέχθηκαν πιέσεις για να μην συμμετέχουν στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ;
Αληθεύει ότι οι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου δεν έχουν εκλέξει εκπρόσωπο στο μεικτό της Ενωσης Συντακτών - επίσης, μετά από πιέσεις, και με το φόβο ότι ο υποψήφιος… θα έχει την τύχη των προκατόχων του που, είτε έπεφταν..

Το δεκαήμερο της «Ελευθεροτυπίας»

Τις επόμενες ημέρες θα κριθούν η τύχη του τίτλου και η πορεία της πτώχευσης

του Χρήστου Ξανθάκη

Το επόμενο δεκαήμερο ανήκει στην «Ελευθεροτυπία»! Στην πάλαι ποτέ ένδοξη και νυν εκτός κυκλοφορίας εφημερίδα, που εξακολουθεί ωστόσο να εξάπτει τα πάθη. Την προσεχή Τετάρτη συζητείται η αίτηση του Χάρη Οικονομόπουλου για αλλαγή συνδίκου της Χ.Κ. Τεγόπουλος και στις είκοσι τρεις του μηνός η διαμάχη της εταιρείας με τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο για την ιδιοκτησία του τίτλου της εφημερίδας. Και εν μέσω όλων αυτών, λαμβάνουν χώρα ενδιαφέρουσες συναντήσεις με ακόμη πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα...
Να τα δούμε τα πράγματα από την αρχή. Η «Ελευθεροτυπία», ως γνωστόν, έκλεισε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2011. Ξαναβγήκε στην αρχή του2013 από την εταιρεία Τρίτη Οψη, με εκδότη τον Χάρη Οικονομόπουλο και ξανάκλεισε τον Δεκέμβριο του 2014. Τον τίτλο της εφημερίδας διεκδίκησε ενδιαμέσως ο μεγαλομέτοχος των Αττικών εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος,..

Ο N. Στραβελάκης άρχισε πάλι καβγάδες με το προσωπικό...

Γκρίνιες στο Mega - Χωρίς συμμάχους ο διευθυντής ειδήσεων

Πολύ βαρύ ήταν το κλίμα στο Mega αυτή την εβδομάδα, καθώς ο διευθυντής ειδήσεων, Νίκος Στραβελάκης, μετά από μια «ανακωχή» μερικών εβδομάδων με τους αρχισυντάκτες και τους ρεπόρτερ, για άγνωστους λόγους ξεκίνησε την παλαιά του τακτική, με έντονες αντιπαραθέσεις και καβγάδες. Τη Δευτέρα κάλεσε αρκετούς από τους επικεφαλής τμημάτων, αλλά και μερικούς από τους πιο γνωστούς ρεπόρτερ και τους απευθύνθηκε με αυστηρό ύφος γιατί τα θέματα που φέρνουν, κατά τον ίδιο, είναι «βαρετά». Η γκρίνια για τους ρεπόρτερ ήταν αρκετή και το κλίμα πολλές φορές ηλεκτρίστηκε.
Ο Νίκος Στραβελάκης έχει μείνει, ουσιαστικά, χωρίς συμμάχους, καθώς οι παρουσιαστές του δελτίου δεν θέλουν να εμπλακούν σε αυτές τις αντιπαραθέσεις. Βεβαίως, υπάρχουν και λιγοστοί.. 

Achtung - Achtung!

Η αγάπη σου η άχαρη, μια καφές, μια ζάχαρη...

Του Θανάση Καρτερού

Πω, πω! Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, αν και στους κάμπους σκάει ο τζίτζικας. Ο βομβαρδισμός με κακές ειδήσεις και κάκιστους οιωνούς έχει πλέον λάβει τον χαρακτήρα χημικού, βιολογικού, και πυρηνικού πολέμου. Όλα μαζί. Το φάντασμα του Grexit πλανάται πάνω από το Κολωνάκι -για την Καισαριανή δεν υπάρχουν μαρτυρίες. Και κάθε θεσμός, κάθε σοφός, κάθε παράγοντας, κάθε ΜΜΕ, που σέβεται τον οικονομικά ορθό εαυτό του, προειδοποιεί την Ελλάδα με υψωμένο δάχτυλο: Achtung - Achtung! Ή, Attention - Attention! Ή, άντε, Προσοχή - Προσοχή!
Το Bloomberg αποκαλύπτει ότι οι θεσμοί μάς στέλνουν -έστειλαν, θα στείλουν;- αυστηρό τελεσίγραφο που εκπνέει σε 24 ώρες. Ο Γιούνκερ βλέπει την μπάλα στο ελληνικό γήπεδο και ζητάει προτάσεις επί των προτάσεων των θεσμών. Κι επειδή το Λουξεμβούργο δεν φημίζεται για το..

Το κουίζ του Κουρτάκη, ο Κυριάκος Θωμαΐδης και η εξαγορά του καναλιού "Ε"

Φημολογείται εντόνως ότι πρόεδρος βορειοελλαδίτικης ΠΑΕ, συνοδευόμενος από τον «δικαστή» της Δευτέρας, βρέθηκαν στα γραφεία αθηναϊκού καναλιού και υπέβαλαν πρόταση εξαγοράς προς τον ιδιοκτήτη του σταθμού. Προφανώς ο ενδιαφερόμενος μπέρδεψε τ΄ αγγούρια, τα καρότα και τις ντομάτες με τις συχνότητες.
Τα παραπάνω έγραφε το Σάββατο ο Γιάννης Κουρτάκης στη στήλη του Πολιτικός Καφές και μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Το μυστήριο λύθηκε με ανάρτηση στο (πλήρως ανανεωμένο) σάιτ των Παραπολιτικών, το μεσημέρι της Κυριακής, όπου αναφερόταν:
Ο Κυριάκος Θωμαΐδης αγοράζει το "Ε";
Στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού "Εψιλον" εθεάθη στις αρχές της βδομάδας ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Κυριάκος Θωμαΐδης, παρέα με τον τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βέροια, Θόδωρο Καρυπίδη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρώτος, φρόντισε να φέρει σε επαφή τον δεύτερο, με την.. 

Αλ. Τσίπρας: Κουβαλάμε την αξιοπρέπεια ενός λαού, αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης

Βασικός όρος για την επίτευξη συμφωνίας είναι η διατήρηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού. Αυτό επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, μετά την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας από τις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών. Ο Αλέξης Τσίπρας καθιστά απολύτως σαφές αυτό που νωρίτερα είχε διοχετευθεί στα ΜΜΕ ως αποστροφή του προς μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Οτι η κυβέρνησή του είναι μεν διατεθειμένη να κάνει τις αναγκαίες υποχωρήσεις, δεν είναι όμως διατεθειμένη να «ρίξει» ακόμη πιο χαμηλά τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, με την περικοπή συντάξεων, οι οποίες ούτως ή άλλως έχουν συρρικνωθεί δραματικά την τελευταία πενταετία. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης του πρωθυπουργού στην ΕφΣυν:..

Στο φουλ οι μηχανισμοί παραπληροφόρησης

Τα θέλουν όλα εδώ και τώρα

Για να καταλάβω: Οι δανειστές ζητούν περικοπές στις συντάξεις στο 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. το χρόνο και ταυτοχρόνως απαιτούν 1,8 δισ. ευρώ από την αύξηση του Φ.Π.Α σε διάφορα προιόντα και υπηρεσίες. Μ' άλλα λόγια σου παίρνουν από την τσέπη 1,8 δισ. ευρώ και σε υποχρεώνουν να βγάλεις άλλο 1,8 δισ. ευρώ για να καλύψεις τις ανάγκες σου.
Να το πω κλοπή; Να το πω ληστεία μετά φόνου; Να το πω γκανγκστερισμό; Όχι προς Θεού. Οι άνθρωποι για το καλό μας δουλεύουν, δεν μας δουλεύουν.
Μερικές φορές εκπλήσσομαι με τον εαυτό μου που εκπλήσσεται (ακόμη) μ' αυτά που λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με εκτόπισμα στη διεθνή σκηνή και αναλυτές μεγάλων μέσων.. 

Ο Μπόμπολας ενοποιεί τμήματα στον Πήγασο

Αποτελεί κοινό μυστικό οτι ο Φώτης Μπόμπολας, έχει αποφασίσει εδώ και αρκετό καιρό να εξορθολογίσει την υφιστάμενη κατάσταση στην εκδοτική επιχείρηση του Πηγάσου. Στο πλαίσιο αυτό έχει προχωρησει σε διάφορες ενέργειες, όπως για παράδειγμα στην μεταβίβαση του Sentra fm, στον επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη.
Εσχάτως, ομως, ο ισχυρός άνδρας του Εθνους, αποφάσισε να πάει ενα βήμα παρακάτω. Έτσι, και σύμφωνα με καλα ενημερωμένες πηγές, θα ενοποιούν τα ατελιέ των εφημερίδων, ενώ ήδη έχει συγχωνευτεί το αθλητικό του Εθνους με αυτό της αθλητικής εφημερίδας Goal. Την ίδια στιγμή υπήρξε αλλαγή στην διεύθυνση της εφημερίδας Ημερησία..

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά

Νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε την Κυριακή η Φώφη Γεννηματά καθώς κατάφερε νίκη από την πρώτη Κυριακή. Η Γεννηματά μέχρια αργά το βράδυ της Κυριακής προηγείτο καθαρά έναντι των άλλων υποψηφίων. Συγκεκριμένα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, συγκέντρωνε 17.035 στις 34.145 έγκυρους ψήφους. Δεύτερος ήταν ο Α. Λοβέρδος με 8.579 ψήφους και τρίτος ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος με 8498.
Η Γεννηματά, που γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από τον απερχόμενο πρόεδρο Βαγγέλη Βενιζέλο και τους συνυποψηφίους της Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Η νέα πρόεδρος του ΠαΣοΚ δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της παράταξης «με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών», συμπληρώνοντας πως θα παρθούν πρωτοβουλίες «για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη». Στη δήλωση της αναφέρθηκε και στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές λέγοντας: «Αναλαμβάνω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, σε μια ώρα που απαιτείται ευθύνη από όλους. Είναι όμως πρωτίστως  η ώρα της ιστορικής ευθύνης του πρωθυπουργού..

«Εμετικό τσογλάνι»...

Ο ανεκδιήγητος Θάνος Τζήμερος ξαναχτύπησε στα social media και σε ένα νέο παραλήρημα στρέφεται ξανά κατά του πρωθυπουργού με απίστευτες ύβρεις.
Θυμίζουμε ότι ο αποκαλούμενος και γερμανοτσολιάς, Θάνος Τζήμερος:
 - Θεωρεί ότι «η αξιοπρέπεια της χώρας προσβάλλεται επειδή η κυβέρνηση υβρίζει και λοιδορεί τον μεγαλύτερο ευεργέτη -χρηματοδότη της χώρας μας, που είναι η Γερμανία»!
- Εχει στειλει επιστολή  στην «εξοχότατη Μέρκελ», αφήνοντας άφωνο το Πανελλήνιο, καθώς τής έγραφε ότι αν ήταν στη θέση της «θα είχε στείλει στο διάολο τους Έλληνες»,
- Εχει επιχειρήσει να δώσει  μαθήματα... πολιτικής στον πρωθυπουργό αποκαλώντας τον βλακάκο και ηλίθιο! «Μας έχεις ξεφτιλίσει στο σύμπαν, ηλίθιε. Άντε να μαζεύεις το μπουλούκι των κρετίνων και να μας αδειάζεις τη γωνιά, ηλίθιε» είχε γράψει χαρακτηριστικά στο fb.
 Τώρα με νέα  ανάρτησή του ο Τζήμερος μέσω των λογαριασμών του σε facebook και Twitter αποκαλεί τον Τσίπρα - ποιος; ο Τζήμερος- «εμετικό τσογλάνι» και «αλητάμπουρα»!
Ο αποτυχημένος εθνοσωτήρας του «Δημιουργία ξανά», πόσταρε ένα βίντεο με τον πρωθυπουργό.. 

Πόπη Χριστοδουλίδου: Δεν θα προδώσω ποτέ την εμπιστοσύνη σας

H δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου με ανοιχτή επιστολή της ευχαριστεί όλους όσοι την στήριξαν στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ακολουθεί oλόκληρο το κείμενο της επιστολής της:

«Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη και την στήριξη σας, που με έφερε, στην δεύτερη θέση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Δεσμεύομαι, πως δεν θα προδώσω ποτέ την εμπιστοσύνη σας και θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ την δεοντολογία και την αληθινή και ουσιαστική δημοσιογραφία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ψύχραιμα, λογικά και με άποψη σταθερή και θέση εποικοδομητική για την λειτουργία των Πειθαρχικών Συμβουλίων ως τους πιο σημαντικούς θεματοφύλακες της δεοντολογίας, της τήρησης του Καταστατικού και της υπεράσπισης της περήφανης και αξιοπρεπούς δημοσιογραφίας, που πλήττεται από παντού. Θα συνεργαστώ με σεβασμό με τους συναδέλφους μου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Εποπτικό για το καλύτερο, το δίκαιο, την δεοντολογία.
Αλλά, πιστεύω επίσης, ότι επιθυμούμε όλοι και όλες να προστατεύσουμε την δημοσιογραφία..

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Αλλάζουν ομάδα οι Λυριτζής- Οικονόμου

Λυριτζής, Κιμπουρόπουλος, Οικονόμου
Που θα βρεις χειρότερα; Και ποιος θα σε πάρει τώρα μεσα στην κρίση; Και με τι λεφτά; Και κάτω από ποιες συνθήκες;
Μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε; Κι ας αλλάξουμε και ομάδα... Στο κάτω κάτω οι «βάζελοι» δεν είναι κακά παιδιά...
Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν ο Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου και κατόπιν εξαντλητικών συζητήσεων με τον Κώστα Κιμπουρόπουλο σχετικά με το οικονομικό σκέλος του συμβολαίου τους, συμφώνησαν στην ανανέωση της συνεργασίας τους με το κανάλι του Αλαφούζου, όπως γράφει το ενημερωμένο σάιτ enimerosi24.
 Οι Λυριτζής – Οικονόμου, το δυνατό πρωινό δίδυμο της ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, είχαν συμβόλαιο για δυο συν ένα χρόνο… Η διετία που ολοκληρώθηκε έδωσε τη δυνατότητα στη διοίκηση..

Σε ποιον ανήκει η Εφημερίδα των Συντακτών;

«Η «Εφημερίδα των Συντακτών» ανήκει στους εργαζομένους της» λέει το ΔΣ του Συνεταιρισμού των εργαζομένων που αφήνει ευθείες βολές κατά δύο πρώην μελών του, του Σταμάτη Νικολόπουλου και της Ελένης Κωσταρέλου (φωτο), οι οποίοι αποχώρησαν πριν από δύο χρόνια από την Κολοκοτρώνη.
Οι Νικολόπουλος, Κωσταρέλου και Μανιάτης (που παραμένει στο εγχείρημα) τον Απρίλιο του 2012 με τα γεγονότα στην "Ελευθεροτυπία", είχαν αναλάβει να καταθέσουν και να  κατοχυρώσουν εκ μέρους των υπόλοιπων εργαζομένων -και εξ ονόματός τους- στο υπουργείο Εμπορίου το σήμα του τίτλου «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ». Οι δύο πρώτοι αποχώρησαν από την εφημερίδα ο δε τρίτος (ο Σωτήρης Μανιάτης) μεταβίβασε στον συνεταιρισμό το μερίδιό του επί του τίτλου.
Το ΔΣ του Συνεταιρισμού των εργαζομένων καλεί τώρα τα δύο πρώην μέλη του, «τα οποία..

Οι βίλες της Μυκόνου και το κόλπο Λυμπέρη με τον κουμπάρο

Η παρέμβαση του ΣΔΟΕ και η εκδίκαση της αγωγής κατά της Alpha Editions

Μετά από πολλές αναβολές εκδικάστηκε τελικά η αγωγή των πρώην εργαζομένων των Εκδόσεων Λυμπέρη κατά της "Alpha Editions", των Θεοχάρη Φιλιππόπουλου και Δημήτρη Κοντομηνά, ως διάδοχης εταιρείας της "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε." του Αντώνη Λυμπέρη, που κηρύχθηκε σε πτώχευση.
Η εταιρεία Alpha Editions είναι η εταιρεία στην οποία μεταβιβάστηκαν κατά τον πλέον αδιαφανή τρόπο και με διαδικασίες για τις οποίες πρόκειται να αποφανθεί η δικαιοσύνη, οι τέσσερις πιο εμπορικοί τίτλοι των Εκδόσεων Λυμπέρη (Hello, Εγώ Weekly, 7ΜΕΡΕΣ TV & Tηλεκοντρόλ).
Οι Εκδόσεις Λυμπέρη διέκοψαν τις εργασίες τους τον Νοέμβριο του 2012 με απόφαση του μεγαλομετόχου τους Αντώνη Λυμπέρη και στη συνέχεια κηρύχθηκαν σε πτώχευση, αφήνοντας..

Γιατί αποχώρησε η Εύη Φραγκάκη από τον ΑΝΤ1

Πήραν την αποζημίωσή τους και οι αθλητικοί συντάκτες  Μιχ. Τσώχος και Ν. Δελαγραμμάτικας

Αρχισε το νέο κύμα απολύσεων στον όμιλο Κυριακού και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Μετά τους τηλεφωνητές και τους δύο αθλητικούς συντάκτες Μιχάλη Τσώχο και Νίκο Δελαγραμμάτικα (βλέπε παρακάτω) ήταν η σειρά της παρουσιάστριας του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων, Εύης Φραγκάκη, να αποχαιρετήσει τους συναδέλφους της στο κανάλι. Μετά από εννέα χρόνια συνεργασίας με τον σταθμό η Εύη Φραγκάκη αποχώρησε την περασμένη εβδομάδα από τον ΑΝΤ1. Μάλιστα είχε ενημερωθεί ότι το όνομά της βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα με τους υπό απόλυση δημοσιογράφους και όπως είπε η λήξη της συνεργασίας της με το κανάλι έγινε σε πολιτισμένο και ήρεμο κλίμα!
«Έπειτα από εννέα χρόνια και κοινή συναινέσει, έκλεισε ένας όμορφος κύκλος. Πάμε γι’ άλλα, εξίσου όμορφα», δήλωσε η Φραγκάκη μιλώντας για την απόλυσή της στο star, όπου ξεκαθάρισε: «Η λήξη της συνεργασίας ήταν κάτι που το συζητούσαμε με τους ιθύνοντες του ΑΝΤ1. Ολη η ιστορία έληξε πολύ ήρεμα, είδα όλους τους ανθρώπους που έπρεπε να δω και τους αποχαιρέτησα. Φεύγω πολιτισμένα και με μια ανάμνηση πολύ γλυκιά».
Oσο για τους λόγους της αποχώρησής της; Μπορεί κάποιος να τους εντάξει στο γενικότερο..

Η ταλαιπωρία για χάρη της Μενεγάκη και τα παράπονα

Το πλοίο έφυγε σε ώρα Μενεγάκη... για να μην το χάσει η εθνική μας παρουσιάστρια, έγραφαν οι zoornalistas την περασμένη εβδομάδα και προκάλεσαν παράπονα.
Ηταν τότε που εκατοντάδες συμπολίτες μας, ταλαιπωρήθηκαν την Κυριακή το πρωί στο λιμάνι της Ραφήνας, με αδιευκρίνιστη καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου ακτοπλοϊκής εταιρείας.
Η προγραμματισμένη αναχώρηση ήταν για τις 7.50πμ, αλλά το πλοίο “έλυσε”, τουλάχιστον 40 λεπτά μετά.
Στις 8.30πμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα μαύρο jeep με φιμέ τζάμια, μπήκε με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα στο πλοίο και αμέσως το καράβι, ανέβασε την μπουκαπόρτα και αναχώρησε.
Στο jeep επέβαινε η Ελένη Μενεγάκη, η οποία φέρεται πως τηλεφώνησε και έδωσε “εντολή” να.. 

Ελληνικό Καφενείο στη Σύρο

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την αρχόντισσα των Κυκλάδων ένα «αρχοντικό» καφενείο το οποίο στεγάζεται στη βάση ενός πρόσφατα ανακαινισμένου νεοκλασικού κτηρίου, στην πλατεία Μιαούλη.Ένας χώρος μοναδικός συνδυάζει την πέτρα το ξύλο και το μέταλλο με τον ποιο αρμονικό τρόπο.
Κύριο χαρακτηριστικό του είναι τα αγνά ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για να θυμηθούμε τις πραγματικές γεύσεις που μας προσφέρει η φύση από τον ελληνικό καφέ και τις υπέροχες σαλάτες μέχρι τις λαχταριστές ποικιλίες, τους ολόφρεσκους χυμούς και την μεγάλη γκάμα από Ελληνικές μπύρες.’Οσο και αν ψάξετε τασάκια δεν θα βρείτε και αυτό γιατί ο..

Αριστερά, κυβερνηση και κράτος

Πέτρος Παπακωνσταντίνου
Κλασικές αναλύσεις, σύγχρονες εμπειρίες

Μπορούν οι κάλπες να ανοίξουν δρόμους για ριζοσπαστικές αλλαγές;
Σε τι μπορεί να ελπίζει μια Αριστερά που αναλαμβάνει την κυβέρνηση, ενώ η πραγματική εξουσία παραμένει στα χέρια των εχθρών της;
Τι περιθώρια άσκησης εναλλακτικής πολιτικής αφήνoυν στο μικρό μας έθνος-κράτος η αδυσώπητη παγκοσμιοποίηση και η γερμανική Ευρώπη; Υπάρχει ζωή μετά το ευρώ;
Τα πιεστικά ερωτήματα που ανέδειξαν η οικονομική κρίση, η μνημονιακή θύελλα και οι περιπέτειες της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν το ερέθισμα για το νέο βιβλίο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου «Αριστερά, Κυβέρνηση και Κράτος» (Εκδόσεις Λιβάνη).
Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η δυσκολία όλων των ρευμάτων της Αριστεράς να δώσουν συνεκτικές απαντήσεις οφείλεται εν μέρει στην ανεπαρκή προγραμματική προετοιμασία τους για τα καίρια προβλήματα του κράτους και της πολιτικής εξουσίας.
Μέσα από τη διασταύρωση πολιτικής θεωρίας και ιστορικών εμπειριών παρουσιάζονται..