ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ξεσηκωμός για το πειρατικό αγκυροβόλιο στον όρμο Βοιών

ΒΙΝΤΕΟ

Αντιδράσεων συνέχεια για το "πειρατικό" αγκυροβόλιο στον όρμο Βοιών, το οποίο αποκάλυψε η "Αυγή" κι ο Σταύρος Καπάκος, με την ανάρτηση βίντεο - ντοκουμέντου (δείτε πιο κάτω) που καταδεικνύει ότι συνεργείο πραγματοποιεί στα "κρυφά" βαριές επισκευαστικές εργασίες σε αγκυροβολημένο πλοίο. Οι αντιδράσεις προέρχονται από τους κατοίκος της περιοχής και τους Δήμους Μονεμβασίας, Κυθήρων και Ελαφονήσου ενώ και οι τρεις δήμοι της περιοχής, η οποία ζει σε μεγάλο ποσοστό από τον τουρισμό, πήραν αρνητικές αποφάσεις κατά της νομιμοποίησης του αγκυροβολίου. Κοινή συνισταμένη και των τριών δήμων αποτελεί η αντίθεση στη χωροθέτηση.. 

Χριστοδουλίδου και Ανδριανού για το Πειθαρχικό

Ο συνδυασμός Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (FinancialCrimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι) στηρίζει τις υποψηφιότητες της Πόπης Χριστοδουλίδου και της Ελένης Ανδριανού για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), στις εκλογές της 3ης και 4ης Ιουνίου.
Για να σταματήσουν να αγνοούνται και να παραγράφονται τα «εγκλήματα» σε βάρος των εργαζομένων και της ενημέρωσης, για να μη μένουν ατιμώρητα τα πάσης φύσης «πραξικοπήματα» εκδοτών-καναλαρχών και κυβερνήσεων και των ανθρώπων τους στα σωματεία και τα Ταμεία..

Πάρτι για τον Ημεροδρόμο στην πλατεία Καρύτση

Την Τρίτη κλείνει ένας χρόνος από τη μέρα που ο «Ημεροδρόμος» εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και οι συντελεστές του καλούν τους αναγνώστες να το γιορτάσουν όλοι μαζί (που αλλού;) στο μπαρ «Ημεροδρόμος» (Πραξιτέλους 6, πλατεία Καρύτση) την Τρίτη, 2 Ιουνίου, μετά τις 9 το βράδυ!
Οι συντελεστές της ιστοσελίδας για τα γενεθλια του σάιτ  γράφουν:
 Ένας χρόνος πέρασε και στον «Ημεροδρόμο» έγραψαν πολλοί. Τους ευχαριστούμε όλους, για τα κείμενα τους.
Ελπίζουμε πως βαδίζουμε στο δρόμο του κειμένου γνωριμίας που δημοσιεύσαμε. Το αναδημοσιεύουμε για να το θυμηθείτε κι εσείς και να το θυμόμαστε κι εμείς..:
«Ο «Ημεροδρόμος» είναι «εφημερίδα». Δημιουργήθηκε από δημοσιογράφους, με δεκαετίες διαδρομής, που αποφασισαν να συνενώσουν την εμπειρία τους.

Ρατσιστικό παραλήρημα υποψήφιας για το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ!

Απίστευτο επεισόδιο δημιουργήθηκε την Παρασκευή στο κτίριο της ΕΡΤ. Δημοσιογράφος, υποψήφια στις εκλογές για το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και πρώην εργαζόμενη στην ΕΡΤ, ξέσπασε μπροστά σε συναδέλφους της σε ένα αχαρακτήριστο σεξιστικό-ρατσιστικό παραλήρημα.
 Με δυνατή φωνή και με πολλούς αποδέκτες, οι οποίοι είχαν μείνει άναυδοι, άρχισε να εκστομίζει απαξιωτικές εκφράσεις εναντίον άλλων  εργαζόμενων στη βάση των σεξουαλικών τους προτιμήσεων αλλά και ιδιαίτερων προβλημάτων υγείας.
«Πληροφορήθηκα ότι οι συμβασιούχοι της Δημόσιας Τηλεόρασης που είναι αδερφές, gay και φορείς του AIDS θα τους κρατήσουν στο νέο σχήμα της ΕΡΤ» φώναζε μεταξύ των άλλων.
Όπως μας πληροφόρησαν συνάδελφοί της, δεν πρόκειται για… αγανακτισμένη εργαζόμενη της ΕΡΤ  που βρίσκεται σε αντιδικία με εργαζόμενους στην ΝΕΡΙΤ, αφού, όπως μας είπαν, η εν λόγω κυρία.. 

Ο Άγιος Πορτοκάλογλου...

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω όλους αυτούς που εξανίστανται με την κριτική που γίνεται στον γνωστό τραγουδοποιό για το νέο του τραγούδι «Θα περάσει κι αυτό».
Μα είναι ο ίδιος ο καλλιτέχνης που το τοποθετεί σε πολιτική βάση το κομμάτι. Ο ίδιος γράφει στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube πως «σχολιάζει με ένα τραγούδι την επικαιρότητα». Και πως αυτό «δημιουργήθηκε παρορμητικά, σε μια εμπύρετη δημιουργική διαδικασία που δεν του επιτρέπει να περιμένει να ειπωθεί αργότερα αλλά ΤΩΡΑ. Αυτή τη στιγμή, την ιστορική στιγμή των αποφάσεων, των διλημμάτων, των αδιεξόδων και της αυτοκριτικής». Είναι ένα τραγούδι-πολιτική δήλωση. Και μπράβο του. Άλλοι θα συμφωνήσουν και άλλοι θα διαφωνήσουν.
Επομένως γιατί ενοχλεί κάποιους η πολιτική κριτική απέναντι στο Νίκο Πορτοκάλογλου. Τι θα έπρεπε να λέμε δηλαδή; Αν είναι ωραίο ή άσχημο το τραγουδάκι;
Ή, μήπως, είναι η πρώτη φορά που τα πολιτικά τραγούδια δημιουργούν αντιδράσεις; Χιλιάδες τα.. 

Δηλώνω «χωρίς αμορτισέρ» και αμετανόητα «ύποπτος»

Γράφει ο Σωτήρης Μανιάτης

Το άκουσα λοιπόν το νέο τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου «Θα περάσει κι αυτό» σε στίχους και μουσική του ίδιου. Δε συνηθίζω να γράφω... επί παντός του επιστητού. Διάβασα όμως φίλους, συναδέλφους, γνωστούς κι αγνώστους, σχόλια και κομμάτια στα λεγόμενα σόσιαλ μίντια και… ανατρίχιασα.
Καλύτερη βέβαια … διαφήμιση δεν θα μπορούσε να έχει η νέα σου δουλειά Νίκο μου. Όχι, δεν έχουμε καμιά προσωπική γνωριμία. Δεν γνωριζόμαστε με τον Πορτοκάλογλου αν εξαιρέσει κανείς μια συνέντευξη που του έκανα πριν από περίπου δυο δεκαετίες. Τότε  που έγραφε το «Χωρίς αμορτισέρ» για το «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα (βασισμένο στο βιβλίο του Σάκη Τότλη «Ο Συνδυασμός Έδεσσα - Ζυρίχη») και δεν ενοχλούσε κανέναν… Αριστερό. Τον ακούω όμως και τον ακολουθώ μουσικά από τότε που ήταν ένας από τους «Φατμέ» οπότε μπορώ και να τον αποκαλώ στον ενικό…
Έμεινα λοιπόν… άφωνος (κι εγώ μένω … Κάνιγγος) όταν διάβασα ιδιαίτερα κάποιους κοντινούς μου ανθρώπους να εξαπολύουν μια απίθανη (αν μη τι άλλο) επίθεση εναντίον του για το νέο του τραγούδι.
Πρόκειται για απίστευτες αηδίες είπα αρχικά. Καλά, μας κάνουν πλάκα ορισμένες και ορισμένοι, σκέφτηκα. Προφανώς τρολάρουν, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Τελικά άρχισα να..

Kοίτα ποιοι μας κουνούσαν το δάχτυλο

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική παράγκα κλονίστηκε - Το τσουνάμι της κάθαρσης ίσως περάσει και από τα ελληνικά παράλια

Η πρώτη κίνηση που έκαναν οι Ευρωπαίοι της FIFA ήταν να σηκώσουν το δάχτυλο και να δείξουν τους Λατίνους συναδέλφους τους για τις μαζικές συλλήψεις στη Ζυρίχη:
– Όχι εμείς, αυτοί!
Αυτοί έπαιρναν μίζες για να ρίξουν το Μουντιάλ τού 2022 στο καμίνι τού Κατάρ, αυτοί μοίραζαν τηλεοπτικά δικαιώματα στους πλειοδότες τής δωροδοκίας, αυτοί ξέπλεναν μαύρο χρήμα, αυτοί έκαναν λαμογιές. Αυτοί όλα.
Όπως και να έχει, είτε Ευρωπαίοι είτε Νοτιαμερικάνοι ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο επίκεντρο της επιχείρησης-σκούπα, η παγκόσμια ποδοσφαιρική παράγκα κλονίστηκε αλλά ο ισόβιος αυτοκράτωρ τής FIFA, ο Σεπ Μπλάτερ, δεν γίνεται ισοβίτης. Προς το παρόν του απαγορεύτηκε η έξοδος από την Ελβετία και κατά τα άλλα ετοιμάζεται για την επανενθρόνιση εν μέσω οσμών της χαβούζας. Για την οποία ο έτερος των υπερασπιστών της ΕΠΟ, ο Μισέλ Πλατινί, δήλωσε αγανακτισμένος και αηδιασμένος (Εμείς να δεις!)...

Έλεος κύριε Πορτοκάλογλου

 Ένα άσμα του δημοφιλούς τραγουδοποιού, που μοιάζει σαν να βγήκε από τα υγρά όνειρα του Θόδωρου Πάγκαλου 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Νιώσατε ποτέ ότι σας δουλεύουν; Ότι σας κοροϊδεύουν, ότι σας κάνουν πλάκα στα μούτρα σας μέσα; Ότι σας τρολάρουν για να το πω πιο μοντέρνα, αν και το τρολάρισμα ντελαπάρει και λίγο στην επικράτεια του μεταμοντέρνου. Ενώ εδώ μιλάμε για δούλεμα χοντρό, άνευ φερετζέ. Μιλάμε για κοροϊδία τύπου Πάγκαλου, απ’ αυτές που σε πιάνουν απ’ το λαιμό και σε σφίγγουν και δεν σ’ αφήνουν ως την ώρα που θα γίνεις μπλε. Ή μπορντό, εξαρτάται από τον άνθρωπο. Μιλάμε για το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου που φέρει τον τίτλο «Θα περάσει κι αυτό». Και είναι το χειρότερο δούλεμα που έχουμε υποστεί τα τελευταία έτη.
"Χειρότερο κι από εκείνα του Γιακουμάτου;", θα με ρωτήσετε. Χειρότερο κι από εκείνα του Σίμου.. 

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Γρηγόρης Ψαριανός, ο πτυχιούχος...

Ποτέ δεν είναι αργά για έναν αιώνιο φοιτητή να τελειώσει τη σχολή του. Όπως έκανε και ο Γρηγόρης Ψαριανός.
Το διαβάσαμε στην Athens Voice η οποία τάσσεται αναφανδόν εναντίον των αιώνιων φοιτητών. Αλλά το θέμα του Γρηγόρη το είδε από την άλλη σκοπιά, εκείνη που είναι υπέρ του φοιτητή. Με συμπάθεια δηλαδή. «Χρωστούσε δύο μαθήματα για το πτυχίο. Διάβασε και τελικά ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός παρέστη στην τελετή αποφοίτησης του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά» γράφει η καλή εφημερίδα.
Ο ίδιος ο Ψαριανός, μέλος ενός κόμματος που στέλνει στην πυρά τους αιώνιους φοιτητές (το Ποτάμι) βρήκε την ευκαιρία να αντιστρέψει την κατάσταση, κάνοντας χιούμορ: «Η αλήθεια είναι ότι..

Oι αφερέγγυοι μέτοχοι

«Αγγελιοφόρος»: Και τρίτο «χαστούκι» σε  Μπακατσέλο, Μπόμπολα, Ψυχάρη

Νέα, συντριπτική δικαστική ήττα υπέστησαν την Πέμπτη, η οικογένεια του επιχειρηματία Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου και οι εξ Αθηνών εκδότες Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας, οι οποίο ελέγχουν το εκδοτικό συγκρότημα του «Αγγελιοφόρου».
Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης απέρριψε αργά το μεσημέρι το αίτημα των τριών αφερέγγυων συνεταίρων να τους χορηγηθεί προσωρινή δικαστική προστασία, έναντι των εκατοντάδων πιστωτών τους, προς τους οποίους εκκρεμούν συνολικές οφειλές 24,1 εκατ. ευρώ.
Το ζήτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής επανέφερε στο προσκήνιο η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» καταθέτοντας έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία απορρίφθηκε..

Αυτούς δεν θα τους δεις σε σαλόνια και σε γραφεία εκδοτών και καναλαρχών…

«Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μα αυτό μου φέρνει τρόμο»
Νίκος Καββαδίας, Μαραμπού, 1933

Στην πιο σκληρή οικονομική και επαγγελματική πραγματικότητα για τον κλάδο των ΜΜΕ…
Την ώρα που εκατοντάδες συνάδελφοι σφίγγουν τις γροθιές τους για να αντέξουν… και νιώθουν πως το δάκρυ τους κύλησε χωρίς να το καταλάβουν και στάθηκε παγωμένο στο χλωμό τους πρόσωπο για να θυμίζει τα πραγματικά βάσανα:
-των σκληρά εργαζόμενων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο,
-των ξεχασμένων από τα σωματεία, ακούραστων και ανασφάλιστων εργαζομένων, με μισθούς άθλιους και με μπλοκάκι στα σάιτ,
-των χαμηλοσυνταξιούχων, που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα,
-των απλήρωτων μισθωτών, με εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις πείνας,..

ΚΕΔ: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι - Ψήφος ευθύνης τώρα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση με βασικές θέσεις της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ στις 3 και 4 Ιουνίου:

Τρεις πλειοψηφίες  προθύμων στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε τρείς θητείες από το 2009 μας έστειλαν στον Μεσαίωνα, εσκεμμένα έπαιξαν το παιχνίδι των εργοδοτών και έκαναν την βρώμικη δουλειά. Ταπείνωσαν τους δημοσιογράφους. 
Ο στόχος των βαρόνων των ΜΜΕ και της πολιτικής ελίτ, ήταν και παραμένει:
- Εφημερίδες χωρίς δημοσιογράφους
- Δελτία ειδήσεων με πρόσωπα- επιλογές της κοινοβουλευτικής διαπλοκής
- Διαδίκτυο γαλέρα για τη νέα γενιά.
Σε μια περίοδο που η επικοινωνία και η προπαγάνδα καταπίνουν την ενημέρωση, για να σκοτώνουν ελεύθερα τα μνημόνια, οι δημοσιογράφοι έχουν μείνει στη τύχη τους, απλήρωτοι, χωρίς ΣΣΕ με.. 

Ο τυχερός Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Ανθρωπος τυχερός ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Διορίστηκε πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Προσόντα έχει πολλά. Οικονομολόγος, πανεπιστημιακός, τραπεζίτης, επανειλημμένα υφυπουργός και υπουργός, παρά το γεγονός ότι ουδέποτε είχε εκλεγεί βουλευτής. Είχε «διοριστεί» όμως ευρωβουλευτής.
Ενα μήνα μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτή (στις 18 Ιουλίου 1989), η ελληνική Βουλή τον παρέπεμψε, με 175 ψήφους, να δικαστεί στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ευθύνης υπουργών (αν και υπουργός Εθνικής..

Πως χάθηκαν τα 90 εκατ. ευρώ του ΕΔΟΕΑΠ

Η αγωγή του Οργανισμού και η δημιουργική λογιστική του κ. Προβόπουλου

Την Τετάρτη, 27 Mαΐου 2015, εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή την οποία κατέθεσε το 2012 κατά της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) ο ΕΔΟΕΑΠ, διεκδικώντας τα 90 από τα 115 εκατομμύρια ευρώ μετρητά του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης, που στις 9 Μαρτίου 2012 παραδόθηκαν στο εγκληματικό «κούρεμα» (με το περίφημο PSI) του συνόλου της ασφαλιστικής περιουσίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων οργανισμών του Δημοσίου.
Σήμερα, τρία χρόνια μετά το PSI, ο ΕΔΟΕΑΠ (και λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης) είναι σε κακή οικονομική κατάσταση και λειτουργεί ακόμα κανονικά μόνο χάρη στις προκαταβολές.. 

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Στην Ελλάδα της δημοσιογραφίας των παπαγάλων

 Όταν ο Βαλυράκης έδειχνε το σκάνδαλο, τα MME έβλεπαν το δάχτυλο…

Μέχρι πριν από λίγες μέρες, τα ρεπορτάζ αναφέρονταν στην επιστολή που έστειλε ο Σήφης Βαλυράκης στον Αλέξη Τσίπρα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτοντας εαυτόν στη διάθεσή τους, με την ιδιότητα του προέδρου της προηγούμενης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens. Και μετά; Τι έγινε στη συνέχεια; Τι μάθατε από τα MME;
Ο Σήφης Βαλυράκης κλήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η συνεδρίαση ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα από την ώρα έναρξης όλων των κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Το τι ακριβώς ειπώθηκε εκεί δεν το είδαμε πουθενά γραμμένο, δεν το ακούσαμε στα ραδιόφωνα και φυσικά δεν το παρακολουθήσαμε στα κανάλια. Φαίνεται πως κανένας δημοσιογράφος δεν το πήρε..

Τρομολαγνεία αγάπη μου

 Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καταναλώνουν τρόμο σαν να μην υπάρχει αύριο

Αλήθειες να λέμε παιδιά, το εθνικό μας σπορ δεν είναι το μπάσκετ. Ναι, έχουμε κατακτήσει δυο ευρωπαϊκούς τίτλους με την εθνική, έξη ευρωλίγκες με τον Παναθηναϊκό, άλλες τρεις με τον Ολυμπιακό, κύπελλα Κόρατς και Κυπελλούχων με Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ναι, έχουμε γράψει ιστορία σε παγκόσμια πρωταθλήματα και συναφείς διοργανώσεις, ναι, έχουμε στείλει παίχτες στο ΝΒΑ και προπονητές ανά τας Ευρώπας (και Ασία, αν δεν με απατά η μνήμη μου), αλλά το άθλημα το εθνικό δεν είναι η καλαθοσφαίριση. Η τρομολαγνεία είναι και μάλιστα μακράν που λένε στα ιπποδρόμια!
Διότι ο Έλλην και η Ελληνίς καταναλώνουν τρόμο σαν να μην υπάρχει αύριο. Σαν να τελειώνει ο κόσμος εντός ολίγου και πρέπει να μπουκώσουν με φρίκη, με αγωνία, με φόβο, με άγχος και στρες. Τον ντουνιά ολόκληρο έχω γυρίσει, άλλον λαό δεν βρήκα σαν τον δικό μας που να γουστάρει τρόμο τόσο πολύ. Συμβαίνει κι αλλού, δεν είμαι αόμματος. Πάντοτε τάιζαν τρόμο τους πολίτες οι.. 

Να, γιατί είμαστε cool και ψύχραιμοι

O Κώστας  Γιαννακίδης  (Citi-zen) αναρωτιέται και απορεί «Γιατί είμαστε cool και ψύχραιμοι;»...

Αν το δεις ιστορικά, συμμετέχουμε σε ένα έργο που θα βλέπουν και οι επόμενες γενιές. Τώρα θα με ρωτήσετε αν υπάρχουν στιγμές που οι κοινωνίες κοιτάζονται στον καθρέφτη και μετά βγαίνουν μπροστά στα φώτα της ιστορικής μνήμης. Ήξεραν, ας πούμε, το ΄40 ότι ποζάρουν στο κάδρο της αιωνιότητας; Δεν νομίζω. Άλλωστε δεν είναι η κοινή βούληση εκείνη που μας καθοδηγεί. Είναι μάλλον η κοινή μας μοίρα. Κάπως έτσι, όλοι εμείς που βουτάμε τώρα στις ίδιες λάσπες θα καταταγούμε, από τον ιστορικό του μέλλοντος στη γενιά της κρίσης. Και επειδή οι κρίσεις είναι πολλές και θα γίνουν περισσότερες, μπορεί να πάρουμε και αριθμό από δίπλα, σαν έκδοση software. Για να είμαι ειλικρινής, η υστεροφημία μας με προβληματίζει. Τι θα αφήσουμε ως γενιά..

Η δημοσιογραφία αλλάζει, η ανεργία όμως καλπάζει...

Aπό τον υποψήφιο για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με τους Ενωμένους Δημοσιογράφους, Νίκο Κούτρικα, λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Οι εκλογές της 3ης και 4ης Ιουνίου 2015 της ΕΣΗΕΑ, για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, των Πειθαρχικών Συμβουλίων και των εκπροσώπων εργαζομένων και συνταξιούχων στο Μεικτό Συμβούλιο σηματοδοτούν μια κρίσιμη περίοδο για τις εξελίξεις στην δημοσιογραφία.
Οι Ενωμένοι δημοσιογράφοι παράταξη όλων των δημοσιογράφων ζητά την ψήφο όλων μας για την άμεση αντιμετώπιση της παρατεταμένης κρίσης στο επάγγελμα.
Η δημοσιογραφία αλλάζει η ανεργία όμως καλπάζει...

Ο Γ. Καλαϊτζής δεν είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

O σκιτσογράφος Γιάννης Καλαϊτζής, διευκρινίζει πως δεν θα είναι  υποψήφιος στις αρχαιρεσίες της 3ης και 4ης Ιουνίου για την ανάδειξη των νέων διοικητικών οργάνων της ΕΣΗΕΑ. Με γραπτή του δήλωση, ο  Καλαϊτζής είχε διαψεύσει το ότι πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης. Η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Συνάδελφοι,
Δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στις επικείμενες εκλογές. Εάν εμπλακεί το όνομά μου σε οποιονδήποτε συνδυασμό υποψηφίων θα έχει συμβεί εναντίον της θέλησής μου και για τούτο καταψηφίστε τον.
Γιάννης Καλαϊτζής»
Προς αυτήν την κατεύθυνση και η επιστολή που έστειλε ο Σταμάτης Νικολόπουλος, αντιπρόσωπος της Συσπείρωσης, προς την Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ όπου αναφέρει:..

Επίπληξη στον Κ. Αρβανίτη για την «προσβολή» σε Σαμαρά

Πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά κρίθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος -και διευθυντής του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο»- Κώστας Αρβανίτης και του επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Το ΠΠΣ στην από 68η συνεδρίασή του (13.01.15), με ψήφους 3 έναντι 2 αποφάσισε την άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης επειδή:
(...)«Σε πολιτική ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Λαμία στις 09.01.15, σχολιάζοντας δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού “L’Express” και με καταφανή πρόθεση να προσβάλει τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ανέφερε κατά τρόπο απαράδεκτο: "Είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ@λ..@. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι το λένε. Είναι ότι είναι μ@λ..@ς»." Η συμπεριφορά του αυτή που με θρασύτητα εκδηλώθηκε, είναι ανάρμοστη για τον οποιοδήποτε και πολύ περισσότερο για δημοσιογράφο, ο οποίος οφείλει να τηρεί το..

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Γιατί διέγραψαν τον Δ. Μπενέκο από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ

Πειθαρχικά ελεγκτέος, για  αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά κρίθηκε ο δημοσιογράφος -και εκ των εκδοτών της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος- Δημήτρης Μπενέκος. Με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και με ψήφους 3 έναντι 2, του επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 12 μηνών από τα μητρώα της Ενωσης. Στον Μπενέκο, μέτοχο των Εταιρειών που εκδίδουν τις εφημερίδες «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και μέλος της ΕΣΗΕΑ είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη με το ακόλουθο κατηγορητήριο:«Η Εταιρία DBAS A.E., στην μετοχική σύνθεση της οποίας μετέχει ο κ. Μπενέκος και της οποίας τυγχάνει μέλος του Δ.Σ., οφείλει προς τους εργαζόμενους δημοσιογράφους της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ»  δεδουλευμένα από τον μήνα Ιούλιο 2013 έως σήμερα. Επιπλέον, ουδέποτε δεσμεύθηκε σε οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλομένων με αποτέλεσμα..

Αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ

Σύντομα το τοπίο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που ξέρουμε και... ζούμε ώς τώρα.
Στις εφημερίδες, τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα ραδιόφωνα, τις ιστοσελίδες. Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να βάλει τάξη, να μη συνεχιστεί το γνώριμο άναρχο σκηνικό των τελευταίων χρόνων.
Γι’ αυτό και βλέπουμε τους... βαρόνους της ενημέρωσης να μη νιώθουν το έδαφος και τόσο στέρεο κάτω από τα πόδια τους.
Οι άδειες μόνο για τα τηλεοπτικά δίκτυα πανελλαδικής εμβέλειας, που φαίνεται πως θα είναι λίγες τον αριθμό, πιθανότατα μόλις τρεις, δημιουργούν μία περίεργη κατάσταση.
Προμηνύονται συγχωνεύσεις, αποκλεισμοί, διεργασίες, αλλά και μείωση θέσεων εργασίας.
Γι’ αυτό και οι επιθέσεις. Ισως γιατί κάποιοι καλούνται να πληρώσουν έπειτα από πολλά..

Megaλα ζόρια για βαρόνους

Από το αν θα υπάρξουν και τι είδους αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, θα εξαρτηθεί η συμμετοχή των ομίλων Μπόμπολα (Πήγασος) και Ψυχάρη (ΔΟΛ) στην προωθούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Τηλέτυπος που διαχειρίζεται το Mega Channel.
Η γενική συνέλευση των μετόχων της Τηλέτυπος ενέκρινε χθες την απόφαση για αύξηση κεφαλαίου κατά 15.118.950 ευρώ με την έκδοση νέων μετοχών που θα διατεθούν σε αναλογία μίας νέας για κάθε δύο παλιές, μέσω της οποίας το Mega Channel θα επιχειρήσει να ξεχρεώσει παλαιότερα προγράμματα που δεν έχουν πληρωθεί και να αγοράσει νέα προκειμένου το κανάλι να κρατηθεί στις δύο πρώτες θέσεις του τηλεοπτικού τοπίου από πλευράς μεριδίων.
Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν και ποιοι από τους υφιστάμενους μετόχους θα βάλουν το χέρι..

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Οι υποψήφιοι στις εκλογές της 3ης και 4ης Ιουνίου της ΕΣΗΕΑ

Ολοι οι συνδυασμοί και όλα τα ονόματα

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. συνήλθε στα Γραφεία της Ένωσης επί της οδού Ακαδημίας αριθμός 20, προκειμένου να ανακοινώσει τους υποψηφίους στις αρχαιρεσίες της 3ης και 4ης Ιουνίου 2015, για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, των Πειθαρχικών Συμβουλίων και των εκπροσώπων εργαζομένων και συνταξιούχων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Τυχόν ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν γραπτώς προς την Εφορευτική Επιτροπή στη Γραμματεία της Ενώσεως μέχρι την Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 και ώρα 13:00.
Υποψήφιοι είναι οι εξής:..

Ποιος μοίραζε εκατομμύρια (του ΚΕΕΛΠΝΟ) στο Διαδίκτυο

Λαγούς αναμένεται να βγάλει η έρευνα του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Ο οργανισμός που ως γνωστόν είναι χρεωμένος με περισσότερα από 200 εκ. ευρώ και ο υπουργός έχει διατάξει διαχειριστικό έλεγχο…. Τροφοδοτούσε «πεθαμένα» και μη, ΜΜΕ, με μεγάλα πακέτα χιλιάδων ευρώ κατόπιν εντολών υπουργών προηγούμενων κυβερνήσεων… Ενώ γινόταν πάρτι στις ενημερωτικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου… με συγκεκριμένο υπουργό να μοιράζει αφειδώς χρήμα που η ταρίφα ξεκινούσε από 50.000 ευρώ και έφθανε ακόμη και τις 300.000 ευρώ!
Το σκάνδαλο – ειδικά με τα χρήματα που πήγαιναν στο Διαδίκτυο, δεν έχει προηγούμενο. Θα περιοριστούμε να αποκαλύψουμε μόνο ότι πρώην υπουργός Υγείας είχε εκπονήσει σχέδιο για να..

Όταν σβήνουν τα φώτα της Eurovision...

...κι έρχεται ο λογαριασμός, η δημόσια τηλεόραση κερνά και ο Ανδρέας Κουρής πίνει

Όπως είναι γνωστό, όταν σβήνουν τα φώτα και οι δυνατοί προβολείς των μεγάλων διοργανώσεων έρχεται ο λογαριασμός. Κι όπως είναι γνωστότερο, το λογαριασμό σε αυτές τις περιπτώσεις τον πληρώνουμε όλοι εμείς ως φορολογούμενοι, μέσω κάποιου φορέα του Ελληνικού Δημοσίου.
Μετά από τέσσερα χρόνια κοροϊδίας των απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής ανέλαβε για τρίτη χρονιά τη διοργάνωση της Eurovision, μέσω του τηλεοπτικού καναλιού MAD TV που κατέχει, πετυχαίνοντας το καλύτερο γι’ αυτόν deal. Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, με την απόλυτη βεβαιότητα ότι το σκάνδαλο της ανάθεσης της Eurovision δεν την ακουμπάει, προχώρησε στη φετινή συμφωνία μαζί του βάζοντας ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη  και αφήνοντας ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο κερδοφορίας στον Ανδρέα Κουρή.
Είναι γεγονός ότι την  τελευταία τριετία όσο τα κρατικά ταμεία στενάζουν, τόσο ανοίγουν τις πόρτες τους για δουλειές προς τους ιδιώτες επιχειρηματίες. Αυτά τα… θυρανοίξια  αφορούν μπίζνες που..

Μεταξύ… συγγενών και φίλων η συνέλευση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Ιστορικό ρεκόρ αποχής!

Μεταξύ συγγενών και φίλων πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης. Καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό αποχής (84%) στην ιστορία της Ενωσης η συνέλευση περισσότερο έμοιαζε με… μνημόσυνο (υπήρχε μπουφές με καφέ και βουτήματα) ενώ ο απολογισμός «πεπραγμένων» της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου ψηφίστηκε από το 12,5% του συνόλου των μελών του σωματείου!
Μία συνέλευση από την οποία ουσιαστικά αποκλείστηκαν για άλλη μία φορά άνεργοι, υποαπασχολούμενοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι καθώς οι «εραστές» της νομιμότητας και του καταστατικού απαιτούν από τους συναδέρφους τους να είναι ταμειακά τακτοποιημένοι..

Μεγάλη νίκη των εργαζομένων στην «Εξπρές»

Ανοίγει ο δρόμος για την διεκδίκηση των οφειλομένων τους



Σε κατάσταση πτώχευσης κήρυξε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την εταιρία «ΕΞΠΡΕΣ - Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εξέδιδε την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, αλλά και τα φυσικά πρόσωπα Γεώργιο Καλοφωλιά, Δημήτριο Καλοφωλιά, Μαρίνα Καλοφωλιά και Αμαλία-Αλίντα Καλοφωλιά.
Το δικαστήριο εξετάζοντας τα στοιχεία που κατέθεσε η δικηγόρος των εργαζομένων έκρινε ότι η οικογένεια Καλοφωλιά ως μέτοχοι έχουν την εμπορική ιδιότητα.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σταθμός στον αγώνα εργαζομένων απέναντι σε εταιρίες που δεν πληρώνουν.
Οι εργαζόμενοι της ΕΞΠΡΕΣ όχι μόνο δικαιώθηκαν γιατί ανοίγει ο δρόμος για την διεκδίκηση..

Εντολή Κυριακού και Βαρδινογιάννη για «μάζεμα» (απολύσεις)

Εντονη ανησυχία κι εκβιαστικά... άλλοθι σε ΑΝΤ1 - Star

Αν και ο ANT1 σαρώνει στο δελτίο ειδήσεων απέναντι στο Mega, στο δημοσιογραφικό δυναμικό του το τελευταίο διάστημα επικρατεί ανησυχία, καθώς έχει ξαναρχίσει η συζήτηση για απολύσεις, με «άνωθεν» εντολή.
Στο πλαίσιο των περικοπών που έχει ζητήσει η ιδιοκτησία του ΑΝΤ1 (Κυριακού) εδώ και αρκετούς μήνες, τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα τέθηκε το αίτημα για την υποβολή καταλόγου με 20-30 ονόματα δημοσιογράφων και τεχνικών -σε απόλυτη αναλογία- που θα μπορούσαν να απομακρυνθούν από τις ειδήσεις ή τις ενημερωτικές εκπομπές, χωρίς να προκληθεί πρόβλημα στο κανάλι και στον προγραμματισμό.
Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν είναι καθόλου εύκολο, ενώ όλη αυτή η φημολογία που είχε σταματήσει για ένα διάστημα διαμορφώνει ένα κλίμα ανασφάλειας, που καλύπτει την ικανοποίηση για την καλή..

Η υπόσχεση του Μεμή στον Χρήστο Λαμπράκη

Ο Χρήστος Μεμής είχε δώσει μια υπόσχεση στο αφεντικό της Χρ. Λαδά και την τήρησε μέχρι τέλους. Αρκετοί είναι εκείνοι στο σινάφι που λένε πως το παράκανε… Και αυτό γιατί παρέμεινε στην αφιλόξενη -για εκείνον και για δεκάδες άλλους- Μιχαλακοπούλου και μετά την “έξοδο” του patron του ΔΟΛ.
Ο Χρήστος Λαμπράκης τον ήθελε τον Μεμή και τον ήθελε δίπλα του -όχι μόνο όταν ο κύριος Σταύρος Ψυχάρης την έκανε για τις ετήσιες παραδοσιακές διακοπές του (όλο και μεγαλύτερης διάρκειας από χρονιά σε χρονιά)-, από τη στιγμή που έγινε οικογενειάρχης για δεύτερη φορά σε ώριμη ηλικία και οι… κουμπάροι έπαιρναν και έδιναν!
Ο Μεμής -Σαλονικιός στην καταγωγή και την… ιδεολογία- είναι άνδρας παλαιάς κοπής, από εκείνους που εκτιμούσε ο Λαμπράκης. Αλλωστε, ο Μεμής ήταν και παραμένει καθαρός στα πολιτικά του, σκυλί στη δουλειά, ικανός να βρίσκει πάντα λύσεις σε κρίσιμες στιγμές και κυρίως δεν είχε..

Η Ελληνοφρένεια, ο «ολίγιστος» Ντινόπουλος κι ο δημοσιογράφος - επιχειρηματίας

Πολύ «τρολάρισμα» πέφτει με την πρόσληψη του Αργύρη Ντινόπουλου στο Real group των Χατζηνικολάου- Κουρή. Μέχρι και η «ομόσταβλη» Ελληνοφρένεια άρχισε το δούλεμα, με τον Αποστόλη να βγάζει ακροατές που αναρωτιούνται «τι τον θέλετε αυτόν στον Real Fm και δεν τον στέλνετε φαροφύλακα στα Ιμια;». Η Ελληνοφρένεια έβγαλε και συνθήματα του στιλ «όλοι στο Σύνταγμα να διαδηλώσουμε για να βρει δουλειά ο Αργύρης...».Επίσης πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πως ο Ντινόπουλος αλλά κυρίως ο Νίκος Χατζηνικολάου ξεπερασαν την αντιπαλότητα και τα πολύ σκληρά λόγια που είχαν ανταλλάξει στο παρελθόν και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2013. Τότε που ο Ντινόπουλος κατηγορούσε τον Χατζηνικολάου ότι τον έχει εκβράσει η τηλεόραση και πως ο μεγαλοδημοσιογράφος τα…«έπαιρνε» χοντρά από το ALTER και ότι ήθελε να “αρπάξει” το..

75 ευρώ τη μέρα σε 40 άνεργους δημοσιογράφους

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή ανέργων μελών στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων διοικητικών οργάνων της ΕΣΗΕΑ

Η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ καλεί τους άνεργους δημοσιογράφους, που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων καταστατικών οργάνων στην Ενωση, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή, 29 Μαίου 2015 και ώρα 12 το μεσημέρι στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ (κα Μαίρη Σαπουνιώτη, τηλ.: 210-3675509).
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά σε σαράντα (40) ανέργους για τον πρώτο γύρο των αρχαιρεσιών (3 & 4 Ιουνίου) και σε είκοσι (20) για τις επαναληπτικές αρχαιρεσίες.
Δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν όσοι δημοσιογράφοι είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα..

Tα γιδοτάγαρα της δημοσιογραφίας

Προς γιδοτάγαρα της δημοσιογραφίας και λοιπούς κοσμοπολίτες:
Όταν σηκώνουμε το ξερό μας για να υποβάλουμε ερώτηση σε μια συνέντευξη Τύπου, λέμε πάντα το ονοματεπώνυμό μας και το μέσο για το οποίο εργαζόμαστε. Όταν τηλεφωνούμε σε μια υπηρεσία ή σε κάποιο γραφείο Τύπου, λέμε πάντα το ονοματεπώνυμό μας και το μέσο για το οποίο εργαζόμαστε. Όταν ξεκινάμε την τηλεοπτική ή τη ραδιοφωνική μας εκπομπή, επίσης. Κάθε φορά. Όσα χρόνια κι αν διαρκέσει.
Το ότι κατεβήκαμε δηλαδή από το τυροχώρι μας, σταθήκαμε πίσω από ένα μικρόφωνο και νιώσαμε ξαφνικά γαμάτοι, ΔΕΝ σημαίνει ότι ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος να μας αναγνωρίζει αυτός στον οποίο απευθυνόμαστε. Έτσι λοιπόν, η ερώτηση της Κωνσταντοπούλου προς τον δημοσιογράφο του STAR ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ δόκιμη. Μπορεί όταν τσαλαπατιόμαστε για μια δήλωση εν κινήσει, να μην προλαβαίνουμε να δηλώσουμε το..

Σύντροφε Διονύση...

Aνοιχτό γράμμα στον Διονύση Τσακνή
Σύντροφε Διονύση
«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον…». Δεν γνωρίζουμε πώς και υπό ποιες συνθήκες γεννήθηκαν οι στίχοι αυτού του υπέροχου τραγουδιού στο μυαλό σου. Γνωρίζεις άλλωστε ότι ανεξαρτήτως από τις προθέσεις ενός καλλιτέχνη, ενός συγγραφέα ή κάθε δημιουργού, το πνευματικό προϊόν όταν βγαίνει στη δημοσιότητα, αφήνεται να ταξιδέψει και να γίνει κτήμα των ανθρώπων με τον υποκειμενικό τρόπο που ο καθένας/καθεμία ερμηνεύει τον κόσμο στο πλαίσιο των δικών του βιωμάτων, ανησυχιών, συναισθημάτων, της ίδιας του της ιστορίας.
Το συγκεκριμένο τραγούδι βεβαίως το γνωρίζουμε όλοι, το έχουμε σιγοτραγουδήσει με παρέες, το έχουμε ακούσει ερμηνευμένο από συναδέλφους σου σε συναυλίες αλληλεγγύης, σε φεστιβάλ και.. 

Σε ποιον σταθμό δημοσιογράφοι λογοκρίνουν άλλους δημοσιογράφους;

Σε ποια ραδιοσυχνότητα πρωτοκλασάτοι δημοσιογράφοι ΔΕΝ δέχτηκαν να βγει στη ζωντανή εκπομπή τους - εκπομπή λόγου και εμβόλιμων ρεπορτάζ - συντάκτης τού σταθμού που ήθελε να δώσει φρέσκες, καυτές πληροφορίες από την Ευελπίδων σχετικά με τη δικαστική έρευνα για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο;
Ενόχλησε ότι η είδηση που μόλις είχε βγει, αναφερόταν σε επιβολή περιοριστικών μέτρων σε παράγοντα;
Τι παράγοντας ήταν αυτός; Ποιος ο συντάκτης που ήθελε να δώσει την είδηση και έφαγε πόρτα - τελείως αντιδημοσιογραφικά και αντισυναδελφικά;
Ο σταθμός είναι πολιτικός, αθλητικός, διαδικτυακός; Ο ιδιοκτήτης είναι στριμωγμένος,..

Ο ελαιοχρωματιστής που θυμήθηκε την τέχνη του

Λάλας: Ευτυχώς που καταστράφηκα!

«Ευτυχώς που… καταστράφηκα οικονομικά και επανήλθα στο μέτρο» εκμυστηρεύθηκε  ο  Θανάσης Λάλας στον Κώστα Μαρδά, στην κυριακάτικη εκπομπή του καναλιού BLUE SKY «Προσωπικά Δεδομένα». Ο για χρόνια δημοσιογράφος – στέλεχος του ΔΟΛ είπε ότι , μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στα περιοδικά του συγκροτήματος Λαμπράκη, έφυγε από το Βήμα και προχώρησε σε δικές του επιχειρήσεις με περιοδικά, εφημερίδες στην επαρχία και εκτυπωτική μονάδα, αλλά έμεινε στον αέρα, αφού οι τράπεζες, (λέει) του πήραν τέσσερα σπίτια που είχε βάλει εγγύηση για δάνεια. «Δίκαια μου ζητούν οι εργαζόμενοι τους μισθούς, αλλά και εγώ δίκαια δεν μπορώ να τους δώσω»...  Μετά από 4.000 συνεντεύξεις, 600 ραδιοφωνικές εκπομπές και πάνω από 100 τηλεοπτικές εκπομπές σήμερα..

Μύλος με τα... βαφτιστήρια της ΕΡΤ

Παραιτήθηκε από το The Toc της Στάη ο Ταγματάρχης

Μετά από σχεδόν δέκα ώρες συνεδρίασης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ψήφισε «Παρών /Παρούσα» για τον διορισμό του Λάμπη Ταγματάρχη στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Αντίθετα, η Κωνσταντοπούλου υπερψήφισε τον Διονύση Τσακνή για την θέση του προέδρου του ΔΣ της εταιρείας.
«Το ότι σας καταψηφίζω δεν σημαίνει πως είστε καταδικασμένος να αποτύχετε και θα χαρώ να με διαψεύσετε», είπε η Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον Ταγματάρχη, τον οποίο «ανέκρινε» με ερωτήσεις σε μια συνεδρίαση που κράτησε από τις 2 το μεσημέρι έως λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.
H Kωνσταντοπούλου ρώτησε και αυτό που ολοι ήθελαν να μαθουν σχετικά με το..

Ποιοι φταίνε για τους απλήρωτους του Ερρίκος Ντυνάν;

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ NΤΥΝΑΝ (ΣΕΝΕΝ):              

 Εμείς  οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν, εδώ και τέσσερα χρόνια βιώνουμε έναν άνευ προηγουμένου Γολγοθά, που κάποιοι υπαίτια προκάλεσαν, σε ένα Νοσηλευτικό Ίδρυμα - πρότυπο στο χώρο της Υγείας, δεδομένου ότι μας οφείλονται  δεδουλευμένες αποδοχές πολλών μηνών.
Η δέσμευση της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς – Υπουργείου Υγείας – Κ.Ι.Ε.Ν. στις 28-3-2014, για την «καταβολή των πάσης φύσεως οφειλών προς τους εργαζόμενους» (memorandum of understanding, σελ.7) καταστρατηγήθηκε μετά από την «ύποπτη» ανακοπή, στην οποία πρoέβει η συνεργαζόμενη με το Νοσοκομείο εταιρεία ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε. κατά του συνόλου  των εργασιακών διεκδικήσεων, μέσα από την λίστα κατάταξης του πλειστηριασμού. Το Σωματείο Εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν (Σ.Ε.Ν.Ε.Ν.) θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους:..

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Γκρίνιες για την «ακέφαλη» Αυγή

Τέσσερις μήνες μετά την αποχώρηση του Νίκου Φίλη δεν έχει τοποθετηθεί νέος διευθυντής
Κοντεύουν να συμπληρωθούν τέσσερις μήνες από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, οπότε ο Νίκος Φίλης εξελέγη βουλευτής, κι όμως η «Αυγή» παραμένει χωρίς διευθυντή, αφού η θέση του δεν έχει καταληφθεί από κανέναν. Στις συσκέψεις υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Στούμπο, με τη συμμετοχή και των Γιώργου Κυρίτση, Κώστα Νικολακάκου και Σταύρου Καπάκου, η θεματολογία αποφασίζεται συλλογικά, αλλά όλοι γνωρίζουν πως στα κρίσιμα ζητήματα ο Φίλης συνεχίζει να έχει λόγο, έστω κι αν είναι απών.
Η τοποθέτηση Καπάκου στην ΕΡΤ μείωσε κατά έναν τον αριθμό των υποψήφιων διαδόχων και τώρα η μάχη διεξάγεται μεταξύ των Νικολακάκου και Κυρίτση. Ο πρώτος, αν και λένε πως είναι πιο συμπαθής στους εργαζομένους, δεν θεωρείται..

Θα ψάχνουν μέρος να κρυφτούν…

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε, σε μια από τις δεκάδες συνεντεύξεις του το τελευταίο διάστημα -καλά είχαμε ηρεμήσει για μερικές εβδομάδες που δεν μίλαγε- ότι «η Ελλάδα πήρε τη μεγαλύτερη βοήθεια από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Αυτό πρέπει να το πουν οι υπεύθυνοι στον ελληνικό λαό».
Το λένε, κύριε Σόιμπλε. Όχι βεβαίως οι σημερινοί υπεύθυνοι, αλλά οι δικοί σας, οι προηγούμενοι, δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το λένε τώρα σ’ όλους τους τόνους, το έλεγαν και πριν από τις εκλογές, προσθέτοντας ότι πρέπει να χρωστάμε ευγνωμοσύνη στους δανειστές μας που μας σώζουν σε δόσεις από το 2010 και μετά.
Δεν είδαν όμως χαΐρι στις κάλπες. Οι αγνώμονες Έλληνες, παρασυρμένοι από τις σειρήνες του λαϊκισμού, τους μαύρισαν στέλνοντάς τους στο περιθώριο. Και το έκαναν χωρίς τύψεις γιατί η..

Δίνουν τα χέρια Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας

Προς ολοκλήρωση η συγχώνευση ΔΟΛ και «Πήγασου» - Ανακοινώσεις ακόμα και πριν το καλοκαίρι


Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει μια συζήτηση που θέλει τα δύο ιστορικά εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας, τον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη και τον «Πήγασο» του Γιώργου Μπόμπολα, να βρίσκονται σε προχωρημένες κουβέντες για να συγχωνευτούν. Αν και κανείς δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει όσα φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, εσχάτως φαίνεται ότι έχουμε εξελίξεις, και μάλιστα θετικές. Οπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στη στήλη, οι συζητήσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες για πρώτη φορά είναι σε τόσο προχωρημένο επίπεδο.
Κάποιοι, δε, λένε ότι δεν αποκλείεται ακόμη και πριν από το καλοκαίρι να υπάρξουν ανακοινώσεις. Προς το παρόν, συνεχίζονται οι αλλεπάλληλες επαφές που έχουν οι Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας. Από την ενημέρωση που φτάνει στις τράπεζες, οι δύο πλευρές φαίνεται να είναι..

Πιο επιθετική τακτική έναντι των συστημικών media

Σκληρή επίθεση σε μερίδα των μέσων ενημέρωσης εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Aναφέρθηκε συγκεκριμένα στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Σκάι για το όψιμο όσο και υποκριτικό ενδιαφέρον τους για την κατάσταση των νοσοκομείων, την ώρα που τα τελευταία χρόνια στήριζαν τις μνημονιακές πολιτικές που έφεραν το χώρο της δημόσιας Υγείας στη σημερινή κατάσταση. «Γίναμε καρπαζοεισπράκτορες…», φέρεται να είπε, ζητώντας πιο επιθετική τακτική έναντι των συστημικών ΜΜΕ, σε ό,τι αφορά ειδικότερα το θεσμικό έλεγχο των οικονομικών τους.
Ως αρμόδιος υπουργός πρότεινε να ψηφιστεί άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμφώνησε με τη στρατηγική που παρουσίασε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, έθεσε σειρά ερωτημάτων, όπως:..

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Με επιτελικό ρόλο στη «Δημοκρατία» ο Μιχελάκης

Άνεργοι υπουργοί της Ν.Δ. βρίσκουν δουλειά στα ΜΜΕ.
Και ξαφνικά θα το παίξουν δημοσιογράφοι και πάλι, συντελώντας φυσικά στην αντικειμενική ενημέρωση του κοινού!
Ο Αργύρης Ντινόπουλος ξεκινά εκπομπές στον Real 97.8 - καθημερινά 3:30 με 5 μαζί με τον Στάθη Σ. Η Φωτεινή Πιπιλή άρχισε εκπομπές στο Βήμα 99.5 τα Σαββατοκύριακα με τον Δημήτρη Καμπουράκη. Και, τέλος, ο Γιάννης Μιχελάκης (πάλαι ποτέ διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου) αναλαμβάνει θέση στην εφημερίδα «Δημοκρατία» .
Τρεις αποτυχημένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επανέρχονται στα ΜΜΕ. Και το ερώτημα είναι με ποια ιδιότητα; Ως δημοσιογράφοι ή ως πολιτικοί; Πώς θα λειτουργούν άραγε και οι τρεις τους; Υπηρετώντας την ενημέρωση ή..

Χωρίζουν και φεύγουν από τον ΣΚΑΪ Λυριτζής - Οικονόμου

Aλλάζει τα πάντα στο Φάληρο ο Κώστας Κιμπουρόπουλος
Να κλείσει εκκρεμότητες του παρελθόντος και να προχωρήσει σε πλήρη αναδιάρθρωση του ΣΚΑΙ επιχειρεί ο Κώστας Κιμπουρόπουλος. Προς αυτήν την κατεύθυνση, βασικός του στόχος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, δεδομένου ότι έχει μειωθεί σημαντικά το προσωπικό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά… Τα οποία θα προσπαθήσει να καλύψει με περιορισμένο αριθμό προσλήψεων. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση έχει συναντήσει ήδη έναν (γνωστό) δημοσιογράφο… Παράλληλα σχεδιάζει την αξιοποίηση στο έπακρο των δυνατών ονομάτων του καναλιού, μεταξύ των οποίων είναι η Σία Κοσιώνη, ο Παύλος Τσίμας κι ο Γιώργος Αυτιάς
Την ίδια ώρα και ανεξάρτητα από τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς του Κώστα Κιμπουρόπουλου… Φήμες θέλουν το πρωινό δίδυμο της ενημέρωσης, Βασίλη Λυριτζή και.. 

Σαρωτικές αλλαγές στον Sport fm του Αλαφούζου

Bέργης, Λιβάνιος, Ασβεστάς
Επανέρχεται μετά από έναν χρόνο ο Ασβεστάς που είχε καταγγείλει εκδικητική απόλυση! Στο δυναμικό του σταθμού Βέργης, Λιβάνιος
Το τοπίο στο Sport fm του Αλαφούζου αρχίζει να αλλάζει πριν καν συμπληρωθεί εβδομάδα από την ημέρα που ανέλαβε τη διεύθυνση ο Γιώργος Κοσμάς. Με το «καλημέρα» τρία ονόματα - με εκτόπισμα στην (καλή, στη μαχητική) αθλητική δημοσιογραφία - μπαίνουν στο δυναμικό του σταθμού και, προφανώς, έπεται συνέχεια: Βέργης, Λιβάνιος, Ασβεστάς! Τόσες αλλαγές/προσθήκες μέσα σε πέντε μόλις ημέρες μπορείς να τις πεις και σαρωτικές... Να τις δούμε με τη σειρά:
Ο Βασίλης Βεργης  και ο Σάββας Λιβάνιος επανέρχονται με κοινή εκπομπή στα αθλητικά ραδιοκύματα. Από τη Δευτέρα θα εμφανίζονται κάθε πρωί στη ζώνη υψηλής ακροαματικότητας 10-12 του Sport fm και αποτελούν την πρώτη μεταγραφή του σταθμού από την ημέρα που πέρασε στην ιδιοκτησία του Γιάννη Αλαφούζου.
Η εκπομπή θα έχει την ονομασία «Αντεπίθεση» και αποτελεί συνέχεια εκείνης που ξεκίνησαν..

Oι θλιβερές ορντινάντσες και η σάπια γαλέρα των media

Η σάπια γαλέρα των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας συνεχίζει την πορεία της προς τον εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα, με πυξίδα τη σωτηρία των εργοδοτών-αφεντικών της. Και με εμπόρευμα το κέρδος τους. Χιλιάδες δούλοι τραβούν καθημερινά το κουπί της, οι ατσαλάκωτοι χαρτογιακάδες τους βρίζουν και τους λοιδωρούν τρέμοντας μη βρεθούν στη θέση τους, οι επιστάτες τους μαστιγώνουν ασταμάτητα και οι καπετάνιοι πετούν διαρκώς στη θάλασσα, ως έρμα, όσους θεωρούν περιττούς ή ενοχλητικούς. Κι όσο προχωρά η γαλέρα, ξερνά ολοένα περισσότερα ψέμματα, ευρωλαγνεία, καθεστωτική προπαγάνδα και εμετική συκοφαντία.
Για ξεκούραση και αμοιβές ούτε λόγος – ίσα-ίσα να επιβιώνουν, για να βγάζουν τη δουλειά. Ένας-ένας, περνούν από το πάνω κατάστρωμα και υπογράφουν το χαρτί για την άγρια και χωρίς όρους εκμετάλλευσή τους. Χωρίς καμία ασφάλεια οι περισσότεροι – άμα αρρωστήσουν πάνε χαμένοι. Αυτοί που κάτι τους έχει απομείνει από τη λαμπρή εποχή των ένδοξων πειρατών, το βλέπουν να χάνεται μέρα με τη μέρα. Και τρέχουν οι..

Νέες ενδείξεις πανικού από την τραπεζομιντιακή δικτατορία

Το σίριαλ "Ζωή Κωνσταντοπούλου" συνεχίζεται...

Ένα νέο επεισόδιο του σίριαλ "Ζωή Κωνσταντοπούλου" παίζεται και πάλι στα συστημικά ΜΜΕ. Μετά το γελοίο σενάριο στη γνωστή υπόθεση με το βενζινάδικο και την παταγώδη αποτυχία, τα "δαιμόνια" στρατιωτάκια" των μεγαλοκαναλαρχών, ανακάλυψαν ανάρμοστη συμπεριφορά της προέδρου της βουλής προς “όργανο της τάξεως”, προκειμένου να "ανεβάσουν" ένα ακόμα επεισόδιο στις τηλεοπτικές οθόνες.
Ο στόχος και πάλι να πλήξουν την εικόνα και την αξιοπιστία της προέδρου. Οι κάμερες και πάλι στημένες σε κάθε βήμα, μήπως και καταφέρουν να βγάλουν λαβράκι "τύπου βενζινάδικου", αλλά φαίνεται ότι δεν τους βγαίνει. Έτσι έφτιαξαν ένα ολόκληρο επεισόδιο με ότι είχαν στη διάθεσή τους: το "θράσος" της προέδρου να ρωτάει το..  αστυνομικό όργανο για το ποιος έδωσε την εντολή να απαγορευτεί η πρόσβαση στη βουλή από τους πολίτες.
Πέρα από το όλο νέο "γελοίον της υποθέσεως", έχουμε ακόμα ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο τα μίντια επηρεάζουν συμπεριφορές και διαμορφώνουν γνώμες. Ενδεχομένως, οι.. 

Και τρίτος νεκρός στα ΕΛΠΕ

ΕΤΕΡ: Η εργατική τάξη απαιτεί να μπει τέλος πια στις εργασιακές συνθήκες «μπανανίας» για την χώρα μας
 
Ανακοίνωση- καταγγελία της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ):"Δεν έχει τελειωμό η ανθρωποθυσία στο όνομα του κέρδους των κεφαλαιοκρατών. Μετά τον άδικο χαμό των Μπάμπη Δευτεραίου, και του εργαζόμενου της εργολαβικής εταιρείας Ραμαντάν Ντελιλάι, την περασμένη Τρίτη στα ΕΛΠΕ, σήμερα ακόμα ένας εργάτης των ΕΛΠΕ, ο τρίτος κατά σειρά, έχασε τη ζωή του από την έκρηξη της 8 Μαΐου. Ο 27χρονος Αντώνης Αβράμπος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.
Τα ξαναγράψαμε στην ανακοίνωση της Τετάρτης 20 Μάη. Τα ΕΛ.ΠΕ όπου εργάζονταν οι αδικοχαμένοι εργαζόμενοι είναι η εταιρεία με την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία όλων..

Συνεταιρισμοί και παραγωγική ανασυγκρότηση

Το παράδειγμα του Βελβεντού 

Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή κρίσης και διερώτησης για το μέλλον όχι μόνον του πολιτισμού αλλά και της ίδιας της παρουσίας του ανθρώπου στον πλανήτη, την οποία έρχεται να υπογραμμίσει η παγκόσμια οικολογική κρίση, και η επέκταση της τεχνοφύσης, ενώ ο ελληνισμός αντιμετωπίζει κρίση υπαρκτικού χαρακτήρα. Βρισκόμαστε  σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι, από τη μία πλευρά του οποίου υπάρχει μια καθοδική σπείρα, και από την άλλη η ανάταξή του.
Ερχόμαστε μπροστά σε αυτό το ιστορικό αίτημα, σε αυτή την κυριολεκτική τιτανομαχία, γυμνοί, με ηγεσίες ανίκανες, πνευματικούς ανθρώπους ενσωματωμένους, ένα λαϊκό σώμα αλλοιωμένο και πλαδαρό. Απέναντι στο απόλυτο αδιέξοδο του αλλοτριωμένου εκσυγχρονισμού και της διαρκούς..